black logo resized small

Hvor skal man fejre Loi Krathong i Chiang Mai

Hundredvis af flydende ildlanterner lyser op i himlen, mens små bananbladsbåde med blomster, røgelse og stearinlys driver ned ad floderne. Dette er Loi Krathong. Hvis Songkran er Thailands vildeste ferie, er Loi Krathong bestemt den smukkeste. Oplev, hvor du kan fejre Loi Krathong i Chiang Mai med al dens skønhed.

Loi Krathong oprindelse

Den antikke festivals oprindelseshistorie varierer. Det menes, at Loi Krathong blev tilpasset fra den hinduistiske festival, Deepavali, som fejrer det godes åndelige triumf over det onde. 

Nu er Loi Krathong vokset til at betyde forskellige ting for forskellige mennesker. Nogle markerer festivalen som en chance for at hylde gudinden for vand efter en frugtbar høstsæson. 

Det er også en festival for thailandske buddhister for at give respekt og tak til Buddha, såvel som at være tiden til at forløse tidligere dårligdomme og byde velkommen i fremtidens formue for det kommende nye år. 

Chiang Mai  har omfavnet Loi Krathong fuldt ud, afholdt store begivenheder og byder besøgende velkommen i løbet af et par dage, hvilket gør det til en af ​​de bedste destinationer i landet at deltage i festlighederne.

Loi Krathong finder sted på dagen for fuldmånen i november – i år fejres festivalen fra 11. november til 13. november. 

I ‘Nordens rose’, hvor Loi Krathong er smeltet sammen med den traditionelle Lanna (det nordlige thailandske) Yee Peng-festival. 

Her er hvor du skal fejre.

Gå en tur fra Pratu Tha Pae til floden

Mens folk fejrer i hele byen, finder du den højeste koncentration af festligheder fra Pratu Tha Pae (den østlige port til den gamle by) langs Tha Pae-vejen til Narawat-broen og Mae Ping-floden. 

Da solen går ned, lukker Tha Pae for farverige parader og folk, der går til floden for at tænde deres khom loy (lanterner) og flyde deres krathong (dekorative blomsterflydere).

Wat Phan Tao er et fredfyldt sted at tage i Loi Krathong scener i Chiang Mai

Tænd olielamper ved Wat Phan Tao

Da de fleste mennesker strømmer til floden, tiltrækker et lille trætempel i centrum af den gamle by stille og roligt en mindre skare. 

Nok en af ​​de mest atmosfæriske Loi Krathong-omgivelser i byen, munkene i Wat Phan Tao dekorerer tempelområdet med farverige lanterner i nordlig thailandsk stil og sætter hundredvis af olielamper frem til en fascinerende scene, hvor billeder bare ikke kan yde retfærdighed.

Foretag dine Loi Krathong-reservationer tidligt på en restaurant ved floden

Vær advaret: Chiang Mai er tætpakket under Loi Krathong. Alt, der kræver reservation, selv en eftermiddagsmagning eller massage, bør reserveres i god tid. Dette gælder især for overnatning eller spisning ved floden. 

For at få fat i en malerisk restaurant ved floden, såsom Service 1921 , Riverside Restaurant & Bar , River Market eller Good View, for at se krathong flyde forbi under middagen, skal du bestille nu! 

Nybegyndere munke slipper en lanterne under Loi Krathong i Chiang Mai

Oplev frigivelsen af lanternerne i Mae Jo

Uanset hvor du er i Chiang Mai, er du sikker på at se folk tænde og sende khom loy afsted og dekorere deres hjem og templer med papirlanterner og flimrende stearinlys. 

Gennem årene har en masselanterneudgivelse på et meditationscenter i en forstad kaldet Mae Jo taget internettet med storm med tusindvis af khom loy frigivet på én gang. 

På grund af sin popularitet er begivenheden ikke længere gratis, med et begrænset antal billetter frigivet med en startpris på omkring kr 700. 

Standard billettertil dette års arrangement er stadig tilgængelige, selvom VIP-billetter er udsolgt. hvis du har dit hjerte indstillet på at se tusindvis af lanterner tage til himlen på én gang, kan du stadig få din egen transport til at køre og parkere tæt på begivenhedsstedet, se op i himlen og vente. 

Det er ikke helt den samme oplevelse, som du ville have på området, men stadig imponerende.

Tjek lokale fortegnelser for begivenheder og aktiviteter

Mærkeligt nok kan det være overraskende svært at finde klar information om særlige begivenheder og aktiviteter, såsom parader, skønhedskonkurrencer, danseforestillinger eller krathong -fremstillingsværksteder, indtil lige før ferien. 

For at holde dig orienteret, tjek begivenhedskalendere og artikler fra lokale forretninger, såsom Chiang Mai CityLife eller Thailands turistmyndighed, der fører op til Loi Krathong.

Find et tilflugtssted på et tag

At opleve Loi Krathong for første gang er magisk, men for dem, der ikke ønsker at sidde fast i folkemængderne, er det nogle gange bedst at flygte til et tag for at ride ud om aftenen. 

Fra højt over trafikken nedenfor vil du stadig være i stand til at se glødende papirlanterner dovent svæve op i himlen, især når du vender mod floden. 

Flere Chiang Mai-hoteller, såsom akyra Manor Chiang Mai , har tagbarer, der er åbne for offentligheden, foruden andre tagbarer og -rum som i Maya Lifestyle Shopping Mall .

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!