black logo resized small

Hvad er der at lave i Kas, Tyrkiet

Tyrkiets sydlige kystlinje er spækket med fantastisk sommer badebyer. De er endda fantastiske steder at besøge i vintermånederne, hvor Antalya-provinsen er meget varmere end de fleste andre steder i Tyrkiet.

Det vanskelige er at beslutte, hvor man skal hen.

Det er let at antage, at alle badebyer er det samme; når alt kommer til alt, tilbyder de ikke de samme ting – sol, hav, natteliv, mad? Nå, ja, det gør de, men de har også lokale nichesteder at besøge historien, alle deres egne og regionale delikatesser at prøve. Det er derfor at finde de bedste sommersteder kan være udfordrende!

Så for at kaste endnu en udvej i hatten, hvad med Kas?

Beliggende mellem Marmaris i Dalaman-regionen og Antalya by i, du gættede rigtigt, Antalya-regionen, er Kas en historisk og smuk by, perfekt til sommerkuldegysninger. Det andet pluspunkt er, at du kan vælge, om du vil flyve til Antalya Lufthavn eller Dalaman Lufthavn, da de er nogenlunde i samme afstand fra Kas selv. Det åbner op for billigere tilbud for dig og mere fleksibilitet med dine rejsedage.

Hvis Kas er på din shortliste, så lad os tjekke nogle af de bedste ting at gøre der, så du kan træffe din endelige beslutning.

Tjek den gamle by

Ting at lave i Kas, Tyrkiet

Kas er ikke et stort feriested, men det er stort nok til at kunne udforske og se en god del. Den gamle bydel er meget gåbar, og de brostensbelagte, snoede gader er charmerende og spækket med små boutiquebutikker og souvenirbutikker. Du kan også sætte dig ned og slappe af og nyde et glas tyrkisk cay eller en kop kaffe på en af ​​de mange familiedrevne kaffebarer.

Hovedtorvet er mødestedet for sjov natteliv, og det bliver ret travlt i løbet af aftenen. Så hvis du er klar til en god aften i byen, så tag til den gamle bydel i løbet af aftenen og spis et godt måltid, et par cocktails, og dans endda hele natten, hvis stemningen tager dig.

Prøv Paragliding

Paragliding

Du kan enten se med ærefrygt eller selv prøve det. Uanset hvad du vælger, er paragliding en ret fantastisk ting at se! Det antager de fleste Oludeniz er det eneste sted i Tyrkiet at paraglide, men Kas er en fremragende andenplads.

Der er utallige paraglidingkontorer rundt omkring i byen, og du vil blot tage din tur op ad bjerget (ca. 10 minutter) og derefter blive instrueret i, hvad du skal gøre, osv. Bare rolig; du vil altid være fastspændt til en instruktør!

Udsigten, mens du sejler over havets blå og det omkringliggende område er noget, du aldrig vil glemme resten af ​​dine dage, og det er også en fantastisk oplevelse, noget du måske aldrig kommer til at gøre igen – eller måske du’ får smag for det!

Slap af på Kaputas Strand

Bedste strande i Tyrkiet - Kaputas strand Antalya

Der er mange strande omkring Kas, men den bedste er ikke den mest centrale. Det er dog mere end værd en lille tur, da lige vest for byen finder du Kaputas Beach. Du kan køre dertil på ti minutter, tage en taxa, eller du kan leje en scooter, hvis du vil hygge dig på egen hånd.

Kaputas Beach er en velbevaret hemmelighed, men den bliver overfyldt i weekender og på helligdage. Høje bjerge omgiver den, og vandet er blændende blåt. Du skal pakke noget vand og andre forfriskninger/snacks med dig, da der ikke er nogen faciliteter på stedet, men det er en fantastisk dag ude.

Tag på en dagstur til Grækenland

Der ligger flere græske øer tæt på Tyrkiets sydkyst, og når man besøger Kas på ferie, kan tage en dagstur over til øen Meis. Båden tager ikke mere end en halv time, og du kommer til se noget helt andet under dit ophold.

Meis er stille, afslappet og har nogle fantastiske autentiske restauranter at prøve. Hvis du har tid, så tag en lille sejltur ud til Blå Hule som vil give dig minder, du aldrig vil glemme.

Hvis du vælger at tage over til Meis for dagen, så husk, at du vil skal bestille mindst en dag eller to før, og du skal bruge dit pas, når du officielt forlader Tyrkiet. Du bør også tjekke eventuelle COVID-regler for Grækenland på det tidspunkt. Der er mange bookingkontorer i Kas, og personalet der burde være i stand til at hjælpe dig med de oplysninger, du har brug for.

Nyd historien i Kas Ancient Amphitheatre

Kas Gamle Amfiteater_Antalya - Tyrkiet
Teatret i Antiphellos antikke by i Kas, Antalya

Hele Tyrkiets sydkyst er spækket med ruiner, der går tilbage til romersk, byzantinsk, osmannisk tid og mange andre civilisationer. Kas er ikke anderledes. Tag en fem-minutters gåtur uden for den gamle bydel, og du finder det meget velbevarede amfiteater. Det er enormt, og fra toppen kan du se en fantastisk havudsigt.

Der afholdes koncerter i amfiteatret af og til, så spørg rundt, når du er der for at se, om du kan se en liveoptræden. Du kan også besøge i løbet af aftenen, da det er oplyst og giver dig en fantastisk udsigt endnu en gang, især ved fuldmåne.

Udforsk undervandsverdenen

Kas er et glimrende sted til dykning, og der er instruktører klar til at hjælpe dig med at opnå din PADI-certificering, hvis du vælger at gøre det. Scubadykning er også fantastisk her, og man kan se meget tydeligt under vandoverfladen. Der er flere fremragende dykkersteder rundt om i byen, og der er også nogle skibs- og flyvrag at udforske.

Marinelivet omkring denne del af Tyrkiet er rigeligt, og du vil se farverige fisk og endda skildpadder nyde deres dag. Hvis du er en erfaren dykker, så sørg for at besøge vraget af Dakota DC3-flyet, det er et ret specielt syn.

Prøv den lokale mad

Traditionel tyrkisk Adana Kebab eller Kebap

Nogen besøg i Tyrkiet bør omfatte flere ture til lokale restauranter. Maden er noget andet og under din rejse til Kas, selvom du nemt kan finde international mad, så sørg for at gøre en indsats for at prøve noget lokalt. Det er en god idé at spørge dit hotel om anbefalinger af lokale restauranter, og du får en langt bedre madkvalitet til en lavere pris pr. undgå turister steder.

Lahmacun, pide, sarma beyti, Adana kebab og guvec er blot et par lokale retter du bør helt sikkert tilføje til din liste.

Få en autentisk tyrkisk morgenmad

Cafe i Kas - Ting at lave i Kas, Tyrkiet

Mange steder serveres en autentisk tyrkisk morgenmad eller kahvalti. Du er nødt til at gøre dette. Det er en af ​​de overgangsritualer for at besøge Tyrkiet! Gå ned til stranden, og du har den bedste udsigt, mens du nyder de utallige lækkerier på de mange tallerkener foran dig. Sørg også for at prøve menemen og gozleme – du bliver afhængig af begge dele!

Tag på en dagstur til Xanthos

Den gamle by Xanthos i Tyrkiet

Omkring halvanden time væk fra Kas finder du Xanthos, omfattende ruiner, der går tilbage til det gamle Lykien. Xanthos er en UNESCOs verdensarvssted, og det skal ses for at blive troet. Du vil føle, at du går blandt ekkoer fra historien, og det er et must-besøg for alle i regionen.

Det er nemt at komme til Xanthos. Der er mange udflugter i sommersæsonen, som du nemt kan købe billet til fra et hvilket som helst af gadeudflugtskontorerne, eller du kan tage den lokale bus fra otogar, som regelmæssigt kører hele dagen.

Nyd en stranddag på Limanagzi

Der er flere taxabåde over til strandstedet Limanagzi i løbet af sommeren, og du vil højst kun være på båden i 10 minutter.

Der er flere strande rundt i denne region, og du kan vælge, hvilken du vil stoppe ved blot at fortælle kaptajnen. Husk at tage dine egne forfriskninger og vid, at den sidste båd er omkring kl.

Køb souvenirs på det lokale marked

Tyrkiske souvenirs - bedste gaver fra Tyrkiet - tyrkisk keramik

Der er mange souvenirbutikker omkring Kas, men du bør tjekke fredagsmarkedet for nogle gode tilbud. Det er her, du kan finde de berømte “ægte forfalskninger”, som alle taler om, fra sneakers til sweatshirts, joggingbukser til tasker, listen fortsætter. Du finder også håndlavet kunsthåndværk og andre lokale souvenirs som er fantastiske at tage med hjem som gaver til familie og venner.

Et besøg i Kas kan være lige så travlt eller så afslappende, som du ønsker det, men én ting er sikkert – du kommer aldrig til at kede dig!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!