black logo resized small

Hvad du skal vide når du planlægger en rejse til Kroatien?

Hvad du behøver at vide om planlægning af en rejse til Kroatien

Vi har samlet nogle nyttige rejseoplysninger om Kroatien til dig. Dette inkluderer information om vejret, valutakurser og links til at finde overnatningstilbud og transport i dette utrolige land.

I denne rejseguide til Kroatien finder du også rejsetips om at komme til og fra Kroatien, lære om kroatisk mad, samt modtage information om kørsel og snesevis af andre nyttige forslag, og besvare spørgsmålet, som mange mennesker undrer sig over, “hvorfor rejser til Kroatien?”

Første ting først:

Hvor er Kroatien

map-croatia

Europa. Sydeuropa for at være helt præcis.

Hvis du ser på et kort, ligger Kroatien lige overfor “Italiens støvle”, og Kroatien deler landegrænser med fem lande. Ungarn mod nordøst og fire andre Balkanlande, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Slovenien.

Kroatiens mest interessante grænse er dog Adriaterhavskysten. Det er trods alt de kroatiske strande, øer og historiske byer på den kroatiske kyst, der trækker langt de fleste turister.

Hvad er der at foretage sig i Kroatien?

The Rogoznica village - Planning a trip to Croatia

Hvis du bare vil have de største hits til at hjælpe dig med din rejseplanlægning i Kroatien, bør du måske læse disse få indlæg først:

Efter næsten et årti med at bo i Kroatien kommer det selvfølgelig ikke som nogen overraskelse, at vi ofte bliver spurgt, hvad vi skal lave i Kroatien?

Men fordi der er så mange måder at opleve Kroatiens magi, er det svært at vælge mellem alle tilgængelige muligheder og steder at se i Kroatien. Her er nogle af de vigtigste byguider til at sparke dig i gang:

Hvornår er det bedst at tage til Kroatien?

How To Get From Dubrovnik To Korčula - Main Korcula town entrance

Nå, hvilket vejr kan du lide, og hvilke begivenheder interesserer dig? Efter min mening er det maj, juni og september. Det er, når gennemsnitstemperaturen er 20°C, og landet er langt mindre overfyldt.

Naturligvis starter højsæsonen i juli og går frem til august, hvor gennemsnitstemperaturen springer op til 26°C, og mange byer har festivaler for at holde dig beskæftiget.

Vintrene i Kroatien kan være kolde, og dele af Adriaterhavskysten lukker næsten helt ned. I nogle dele af Kroatien finder du sne.

Kroatien er blevet et turistmål på grund af dets historie, kultur og varme temperatur. Der er to klimazoner. Inde i landet er der et tempereret klima, der spænder over de kontinentale bjergrige områder. Den sydlige del af kysten har et mildt middelhavsklima. Dette område har somre, der er varme og tørrere, men vintre, der er meget mildere og mere fugtige.

Gennemsnitstemperaturen i januar kan variere alt fra omkring frysepunktet til omkring 5°C, og i august er gennemsnitstemperaturen omkring 21°C. Dette er for det indre område. Kystzonens temperaturer er meget varmere og spænder fra 4° til 10°C i januar helt op til 26°C i august.

Det er klart, at sommersæsonen er en mere travl tid, da de varmere temperaturer tiltrækker flere turister til området. Hvis folkemængderne ikke er din idé om et godt tidspunkt, kan du overveje at booke dit ophold i lavsæsonen.

VINTER I KROATIEN

Vinteren er traditionelt den billigste sæson for at rejse rundt i Kroatien. Du vil dog måske tjekke nogle af de attraktioner, du planlægger at besøge, for at sikre dig, at de ikke er lukket i vintermånederne.

Hvad skal jeg pakke til en ferie i kroatien?

croatia-1

Hvis du vil passe ind i de lokale kvinder, så tænk ved havets glamour og ubesværet chic, når du beslutter dig for din pakkeliste til Kroatien. Du vil bemærke, mens du er på ferie i Kroatien, at i modsætning til nogle andre europæiske byer, hvor stilfulde lokale kvinder sjældent afviger fra en afdæmpet navy/grå/sort/hvid gane, er kroatiske kvinder ikke bange for at bære lysere farver, som ser fabelagtige ud mod et middelhavsland. tan.

I betragtning af, at din sommerferie kan tage dig fra en doven dag på stranden til en aften i byen til en vandretur i bjergene, kan det være svært at vide, hvad du skal have på i Kroatien. Prøv at finde outfits, der kan fungere til flere lejligheder.

Nøglen er at vælge enkle stykker, der giver dig mulighed for at klæde dig ned til dagen og klæde dig ud til aftenen.

Hvor mange dage skal du tilbringe i Kroatien?

Punta Rata Beach - Makarska Riviera Croatia

Fordi Kroatien er så forskelligartet, anbefaler jeg at bruge mindst en uge, selvom ti dage er ideelt. Når det er sagt, hvis du har to eller tre uger, vil du ikke fortryde at have brugt hele din ferie her.

To nætter på hvert af de vigtigste steder som Dubrovnik, Split, Zagreb og Plitvice-søerne vil bare klare dig. Her er en række af vores rejseforslag til en ti-dages Kroatien-ferie.

HVORDAN MAN BRUGER 10 DAGE I KROATIEN

1: Zadar – Pula – Plitvice Lakes – Zagreb

2: Zagreb – Plitvice Lakes – Zadar – Split – Dubrovnik

3:  Zagreb – Zadar – Split – Hvar – Dubrovnik

4: Zagreb – Plitvice Lakes – Rovinj – Pula

5: Dubrovnik – Peljesac Peninsula –Korcula – Split – Zagreb

Hvor mange penge har du brug for i Kroatien?

Croatian Kuna Currency

Dette er et spørgsmål, som vi ikke kan besvare. Vi har en tendens til at rejse i en blanding mellem budget og holder ikke styr på omkostningerne. Men som ethvert sted kan Kroatien ferien klares på et stramt budget, specielt hvis du rejser uden for sæsonen og eller holder dig uden for de mere populære områder.

Ligeledes kan du bruge 1000-vis af Kunas om dagen på en villa, og meget det samme på god mad og sprut.

Hvis du spekulerer på, “er Kroatien et billigt sted at rejse” er jeg ked af at sige, at du har savnet den båd; det er ikke længere billigt, medmindre du sammenligner det med Paris eller New York.

Er Kroatien overkommelig at rejse til? Ja, fuldstændig; du kan gøre meget med dine feriekroner; du skal bare være smart.

Sådan vælger du hvilken strand du skal besøge i Kroatien

Best Beaches In Croatia: Zlatni Rat - Travel Reviews - Croatia Travel Blog
Zlatni Rat Strand, BračDer er ingen tvivl om den skønhed, du vil se, når du rejser rundt i Kroatien. Vi praler altid med de naturlige vidundere og den rige kulturelle mangfoldighed, og du kan virkelig ikke bebrejde os. Men hvordan vælger du de bedste strande i Kroatien?Hvordan vælger du, hvor du vil svømme i det funklende azurblå Adriaterhav? Der er over 1.000 øer, vige og øer, der strækker sig over 6.000 kilometer kystlinje i Kroatien.Hvis du planlægger at rejse til Kroatien for at nyde strandene, bliver du ikke skuffet.

Hvad skal man spise & drikke i Kroatien?

Zadar Food and Wine Tour - Chasing the Donkey
Peka madlavningskursusDette er en af ​​de mange ting, der er i overflod, så tag stretchy bukser med til din flyrejse hjem. Kroatien og mad, de er et match made in heaven. Vi bliver ofte spurgt, hvad typisk kroatisk mad er? Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvilken kroatisk region du er fra, eller hvilken du besøger.Dalmatinere kan svare på spørgsmålet med Crni Rizot, mens nogen fra Slavonien ville forklare fiš paprikaš. Hver region har sin egen traditionelle kroatiske mad og hævder, at den er den bedste.Mr. Chasing the Donkey siger, at den bedste kroatiske mad er al den kroatiske mad, hans mor laver!Mange af vores bloglæsere spørger os om at lære kroatiske opskrifter, så vi har dem her, hvis du er ivrig efter at begynde at lave autentisk kroatisk mad.

Mad fra Kroatien har mange påvirkninger. Hovedsageligt fra italienerne, tyrkerne, ungarerne, plus nogle få andre, har denne indflydelse på mad gennem generationerne formet de typer kroatisk mad, du vil se og smage i dag.

Velkendte lokale kroatiske traditionelle fødevarer, du bør prøve på dine eventyr, omfatter Mljet-hummer, Ston-østers, Kvarner scampi, Istriske trøfler, kalve- og svinekød fra Slavonien, kalkun fra Zagorje og Istrien, Pag-ost og Lika-osten škripavac, lækre Palacinke-pandekager, ekstra jomfru olivenolie og græskarkerneolie, og selvfølgelig vinene.

Sådan giver du drikkepenge i Kroatien

Den gode nyhed er, at der ikke er nogen stor drikkepengeetikette i Kroatien. Generelt forventes drikkepenge ikke bredt, men det betyder bestemt ikke, at de ikke bliver værdsat!

Den bedste tommelfingerregel at bruge her er, at hvis du føler, at du har oplevet enestående service og personale, der var venlige og opmærksomme, så fortsæt med alle midler og efterlad et par ekstra kunas.

Hvad er valutaen i Kroatien

Den officielle valuta i Kroatien er Kuna. En Kuna er lig med 100 Lipas. Du kan finde valutavekslingscentre i alle byer og byer. Der tilbydes også valutaveksling i banker, nogle postkontorer og nogle turistbureauer.

Pålydende værdier på 5,10, 20, 50, 100, 500, 1000 kommer i papirform. Lipaen kommer i møntform i pålydende værdier på 1, 5, 10, 20, 50. 1 Kuna og 5 Kuna kommer også i mønter.

Lokale tips: Uanset hvor priserne er angivet i Kroatien, er ordet Kuna forkortet til at kende. Du får den samme valutakurs for Kroatien i enhver bank eller vekselkontor.

Har du brug for visum for at rejse til Kroatien

Croatian visa stamp

Spørgsmålet “behøver jeg et visum for at rejse ind i Kroatien” bliver jeg ofte stillet. Det er vanskeligt at svare på dette for den enkelte, da omstændighederne og dine grunde til at rejse ind i Kroatien vil afgøre, om du har brug for et visum for at rejse til Kroatien.

Derudover er der andre spørgsmål at besvare, såsom: har du en kroatisk familie?

Eller planlægger du at arbejde i Kroatien?

Kort sagt nej. Som EU borger har du ikke behov for et visum til nogen EU lande hvis du ophlolder dig i landet nuder 90 dage.

Sådan rejser du gennem Kroatien

Makarska Riviera Croatia - Baska Voda beach and waterfront aerial view, Makarska riviera

Kroatien er et land beliggende i det sydøstlige Europa, på den anden side af Adriaterhavet fra Italien. Da det er et af de mest maleriske lande i Europa, kan det varmt anbefales at køre i Kroatien. Især vejene, der omgiver den dramatiske Adriaterhavskyst, er betagende.

Konklusion: Der er adskillige billige biludlejningsfirmaer og flere luksusbiludlejningsmuligheder, som du kan vælge imellem. Selvom det er nemt at leje en bil i Kroatien, er det vigtigt at bemærke, at færdselslovene i Kroatien kan afvige en smule fra dem i dit hjemland.

Vi har lavet en komplet guide om, hvilke biludlejningsfirmaer der opererer i Kroatien, hvilken vognbane der bruges, når man kører, omkostningerne ved at bruge betalingsveje, hvilke motorvejsskilte man skal være opmærksom på og det altid problematiske spørgsmål vedrørende grænseovergangskortet for at komme ind Bosnien-Hercegovina samt andre informative tips.

Her er guiden til ting, du bør vide, når du lejer en bil og kører i Kroatien. Hvis du ikke vil se på det, vil jeg varmt anbefale at downloade den gratis app “HAK” fra den kroatiske bilklub. Den giver trafik- og rejseinformation og vejhjælpstjenester og er tilgængelig på engelsk, tysk, italiensk og selvfølgelig kroatisk.

Busser i Kroatien

Kroatien har et virkelig fremragende bussystem. I modsætning til de fleste bussystemer, du er vant til, er det kroatiske bussystem intercity. Det betyder, at de vil tage dig fra by til by afhængigt af den type pas, du har købt.

Der er mange muligheder at vælge imellem, og det er værd at bruge lidt tid på at planlægge din transport, inden du ankommer. Der er flere lokale buslinjer, når du kommer til din valgte destination.

Taxaer og Uber i Kroatien

Taxaer er det dyreste transportmiddel. Du ville sandsynligvis klare dig bedre ved at tage en Uber eller en bus, hvis du er budgetbevidst.

Rejser rundt i Kroatien med tog

Det kroatiske jernbanesystem er delvist offentligt og delvist privatejet, men begge er affald, undgå togene for enhver pris.

Færger i Kroatien

Et netværk af færger krydser Adriaterhavet, hvilket gør ø-hop som denne i Kroatien super nemt. Planlæg i forvejen om sommeren, hvor færgerne kan blive fyldt op meget hurtigt, og sørg for at se efter tidsplanen uden for højsæsonen for at være sikker på, at du kan komme tilbage til dit udgangspunkt.

Bestilling af overnatning i Kroatien og hvor skal man bo i Kroatien

Solta Island Croatia

Der er rigeligt med overnatningsmuligheder i området. Du kan vælge mellem et hvilket som helst af de utallige luksushoteller, vandrerhjem, lejligheder eller udlejningsejendomme i hele regionen.

Prisen er relativt den samme, i betragtning af hvad du ville betale på andre feriesteder i Grækenland. For omkring en tredjedel af, hvad du ville betale på et luksusrejseresort, kan du bo i en af Kroatiens lejelejligheder.

Med lidt planlægning og kreativitet kan du sikre dig, at din ferie i Kroatien bliver en uforglemmelig ferie.

Kroatien med børn på slæb

Olive Garden - Chasing the Donkey

Kroatien er uden tvivl en familievenlig destination. Virkelig! Det er! Som mor til to drenge er jeg nødt til at tage mine børn med mig overalt, hvor jeg rejser, og Kroatien med børn er let.

Faktisk er det få lande, der er så perfekte til en familieferie som Kroatien. Andre af vores favoritter er Grækenland og Slovenien). Landet formår at kombinere mange nøglefunktioner, der tiltrækker familier fra hele verden år efter år, og kommer til Kroatien for at nyde en afslappende og behagelig familieferie i Kroatien, der også er sjov og underholdende for hvert familiemedlem. En tur, hvor både børn og forældre kan nyde noget særligt for hver enkelt af dem.

Er Kroatien kørestolsvenlig?

For at være ærlig har Kroatien lang vej igen for at blive mere kørestolsvenlig. Men her er nogle oplysninger fra kørestolsrejsende Cory, som vil hjælpe med din rejseplanlægning.

Har Dubrovnik virkelig så travlt

Ja, det er det virkelig. Hvis du planlægger en tur til Dubrovnik, vil du gerne se fremad og forsøge at undgå de spidsbelastningsdage, hvor krydstogtskibene kommer ind. Det er omtrent det bedste, jeg kan foreslå. Nå, det og kommer ud af højsæsonen.

Hvordan er internettet i Kroatien?

Du kan være heldig med dit hotel eller lejlighed med Wi-Fi, men signalet er ikke godt, hvis det er noget som min oplevelse. Desuden kan du også skulle betale for det. Du kan hente forudbetalte SIM-kort fra Hrvatski Telekomat-kiosker over hele landet. Eller du kan få dit eget personlige Wi-Fi-hotspot i Kroatien som dette.

Sprog i Kroatien

Sproget i Kroatien er… kroatisk. Og dreng, er dette sprog svært at lære. Jeg har prøvet i mere end to år nu. Nogle kroatiske bogstaver er lidt anderledes end dem i det engelske alfabet; mange er ens, og flere er helt forskellige, som č,ž og Lj, og de har ikke X, Y og Q.

Stavemåden af ​​kroatiske ord er (for det meste) fonetisk. Derfor skrives ord, som de udtales, hvilket gør tingene lidt nemmere. Yay. Giv dette et skub:

Hello

Bok (bohk)

Hvordan har du det?

Kako ste? (kah-koh steh?)

Jeg har det fint, tak

Ja sam dobro, hvala (sahm doh-broh, hva-lah)

Dejligt at møde dig

Drago mi je (dra-goh mee yeh)

Se, det er ikke så slemt, er det? Vi har lavet et par praktiske guider for at få dig på vej til at lyde som en lokal, når du rejser i Kroatien.

Undgå disse fejl i Kroatien

  • Blindt rejser i højsæsonen (juni til august)
  • Bo i et populært gammelt byområde, hvis du kører
  • Spis og drikke i centrum, hvis du er på et budget
  • Booking af en rejsearrangør uden at tjekke anmeldelser og stille spørgsmål
  • Forudsat at alle Kroatiens strande er sandede
  • Forventer, at kundeservice vil være den samme som i dit hjemland

Er det sikkert at rejse til Kroatien?

Lad os bare sige; det er meget sikkert. Det er sikkert som huse, som man siger.

Tag venligst ikke mit ord for det; spørg Mandie, en kvindelig solorejsende selv. Jeg spurgte hende: “Er det sikkert at rejse til Kroatien alene?”

Hun svarede:

“Der er en grund til, at Kroatien er blevet et af de mest populære turistmål i Europa. Efter min mening, som en kvindelig solorejsende, kan Kroatien være det sikreste og velsagtens mest maleriske af Balkanlandene at rejse igennem.”

Hun skrev fem solo rejsetips til Kroatien. Efter at have læst det, er jeg sikker på, at du vil se, hvad hun mener. Store ord at stå ved, hva’?

Ja, ja, det kan du! Og det er meget nemt. Tag et kig på denne guide til, hvordan du rejser fra Venedig til Kroatien.

Hvis du skal rejse rundt i Kroatien, specielt med familie, anbefaler jeg at du tager en taxi. Jeg bruger personligt Kiwi taxi, og anbefaler dem kraftigt til længere ture.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!