black logo resized small

Guide Til Korrekt Fly Etikette

Følg disse 10 regler for en jævnere flyvning og venligere himmel, siger eksperter

Hvad er der sket med flypassagerer på det seneste? 

“Når folk kommer til lufthavnen i disse dage, har de på en eller anden måde glemt alt, hvad deres mor lærte dem. Jeg tog et fly for nylig, hvor der under boarding kom en kvinde og bogstaveligt talt skubbede mig af vejen, så hun kunne komme på flyet hurtugst muligt. Jeg forstår det ikke. Det gør det bare svært for alle andre.

Den første regel for respektfuld rejse er at acceptere reglerne:

Overhold maskemandater, boardingprocesser og restriktioner for håndbagage. 

Ud over det er der trin, du kan tage for at gøre rejsen lidt mere behagelig for alle og undgå konflikter.

1. Vær forberedt.

Dette gælder især ved lufthavnssikkerhed . Du ved, at du bliver nødt til at tage dine sko og din jakke af, så vent ikke, til du sætter din taske på bæltet, før du begynder at gøre de ting og holder alle op.”

2. Hils på stewardesserne.

Når du stiger på flyet, skal du anerkende stewardesserne. Tal til dem, smil til dem – selv med en maske på, kan folk stadig se et smil i dine øjne.

3. Lad være med at bøje de overliggende skraldespande.

Jeg har lagt mærke til, at nogle mennesker, så snart de ser et mellemrum, skubber deres taske ind så hurtigt som muligt og håber, at de ikke bliver fanget, selvom de er bagerst i flyet. Du skal lægge din taske over dit eget sæde. Og skub heller ikke frakker og ekstra tasker derop.

4. Vær følsom over for din siddekammerat .

Anerkend personen ved siden af dig med en hilsen, når i mødes første gang, og så kan du læse den anden person for at se, om de vil tale eller ej. Men de fleste vil rigtig gerne finde lidt fred og ro. Hvis den anden person er snakkesalig, så undskyld dig selv høfligt. 

Det er tid til at tage din bog frem eller tage dine høretelefoner på og bare sige: ‘Undskyld mig, jeg skal læse min bog nu‘.”

5. Giv den midterste passager en pause.

Lad den person på midtersædet have armlænene. Det er virkelig det eneste, den mellemste person har. De har ikke udsigten eller adgangen til gangen.”

6. Medbring ikke stinkende mad ombord. 

Nogle gange tager folk de mest ildelugtende, mest forfærdelige ting med sig. Jeg synes, folk skal prøve at holde sig væk fra alt, der vil have en stærk lugt.

7. Tænk dig om, før du læner dig tilbage. 

Det kan være ubehageligt at sidde lige op på flyet. Men du skal også være opmærksom på, hvordan din adfærd påvirker andre mennesker. Du bør for eksempel ikke holde dit sæde tilbagelænet under måltiderne. Og hvis nogen bag dig forsøger at arbejde på deres bærbare computer og beder dig om at flytte sædet lidt op, så prøv dit bedste for at efterkomme det.

8. Styr børnene. 

Rejser du med unge ledsagere? Sørg for, at de ikke generer andre passagerer, som at sparke sædet foran dem. Det vil virkelig vække vrede hos personen foran dig.

9. Pas på alkoholen. 

Fordi at alkohol sænker hæmningerne, kan det give anledning til konflikter. Vær opmærksom på, at du ikke må indtage alkohol, du medbringer ombord, og at flyselskabets personale har forbud mod at tillade personer om bord, der ser ud til at være berusede.

10. Lad være med at eskalere en konflikt. 

Hvis en anden passager opfører sig dårligt, lad være med at skændes, rådgiver etikette-professionelle (og flyselskabets embedsmænd). I de fleste tilfælde bør du underrette en stewardesse og følge anvisningerne fra flyselskabets personale.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!