black logo resized small

Guide til at Rejse med din cykel

Hvis du tager din cykel til en ø i solen, skal du vælge dit flyselskab med omhu.

At tage din cykel med på et fly er betydeligt nemmere, end det var for ti år siden – de fleste flyselskaber vil tillade dig at rejse med en cykel, forudsat at den er pakket korrekt. Mange flyselskaber vil inkludere cyklen i standardprisen, så længe den ikke overstiger størrelses- og vægtbegrænsningerne for standardbagagegodtgørelsen.

Pakning af din cykel til flyrejser

De fleste flyselskaber vil insistere på, at cyklen er indelukket i en passende taske eller kasse – nogle flyselskaber kan endda insistere på, at du køber deres egen specifikke emballage. Tilstrækkelig pakning tager tid og forberedelse – det er en god ide at sikre, at du ved præcis, hvordan du vil pakke din cykel i god tid før flyrejsen.

De fleste flyselskaber vil anmode om, at pedalerne tages af, og at styret drejes indad for at ligge inden for rammen – nogle flyselskaber kan bede om helt eller delvist at tømme dækkene. For at forhindre potentielle skader skal cyklen være ekstremt godt polstret og pakket i en hård kuffert eller taske – bløde etuier kan også bruges, forudsat at der er tilstrækkelig polstring.

Når du pakker cyklen, skal du forsøge at sikre dig, at cyklens højde reduceres til 1 meter, da denne størrelse vil være lettere for lufthavnstransport. Flere lag bobleplast er en god måde at sikre, at cyklen ikke lider af utilsigtede stød eller ridser. Bagagehandlere er ofte hårde med bagage og eventuelle umærkede pakker, en dårligt pakket cykel kan lide af utilsigtet skade, og de fleste flyselskaber vil ikke betale for kosmetiske erstatningskrav på grund af skår eller ridser.

Luftfartsregulativer og 2019-afgiftssammenligning

Det er vigtigt at tjekke før rejsetidspunktet, da hvert flyselskab har forskellige regler, og nogle flyselskaber kan inkludere en ekstra omkostning.

 • Swiss Air – Gratis – så længe det ikke overstiger tilladt indchecket bagage.
 • British Airways – Gratis – ikke-motoriserede cykler på op til 190 cm/75 tommer er tilladt som en del af den tilladte indcheckede bagage, forudsat at de er pakket i et beskyttende cover/boks, og du informerer kontaktcentret mindst 72 timer før dit fly.
 • Lufthansa – Gratis – cykler er inkluderet i Lufthansas regler for sportsbagage og er gratis, forudsat at de ikke overstiger den tilladte indcheckede bagage. Hvis de overskrider den tilladte bagage, vil de blive opkrævet med en fast takst, dette varierer afhængigt af destinationen.
 • TAP Air – Gratis – sportsudstyr kan inkluderes som indskrevet bagage, så længe det ikke overstiger standardvægten og -målene. Hvis cyklen overstiger mængden eller vægten, vil den pålægges en variabel afgift afhængigt af destinationen.
 • Emirates – Gratis – forudsat at sportsudstyret ikke overstiger standardbagagemængden, er der ingen ekstra gebyr for at rejse med en cykel. Det er nødvendigt at kontakte flyselskabet mindst 24 timer før afgang og sikre, at Emirates emballeringsregler følges.
 • Virgin Atlantic – Gratis – cykler kan inkluderes som en del af den standard tilladte bagage på 23 kg.
 • JET2 – Gratis – den tilladte bagage på 22 kg inkluderer en række sportsudstyr, inklusive cykler – varer over denne vægt vil blive opkrævet til standardpriser for overbagage.
 • Ryan Air – Der opkræves et fast gebyr for en cykel pr. enkeltrejse. Ved forudbestilling er gebyret lidt mindre end ved betaling på dagen.
 • Aer Lingus – Cykler og andet sportsudstyr medbringes som indchecket bagage og pålægges et standardgebyr, selvom der ikke er noget gebyr for Business Class-passagerer eller for Aer Lingus-flyvninger, der flyver til og fra Nordamerika.
 • Tui – Tui kræver, at kunder, der ønsker at rejse med en cykel, skal forudbestille og betale et gebyr via telefon med deres servicecenter på forhånd. Ikke alle flyvninger vil rumme sportsudstyr, det er vigtigt at kontrollere specifikke flyvninger inden rejsen, da sportsudstyr kan blive nægtet transport.
 • Thomas Cook – Der opkræves et gebyr for transport af cykler og andet sportsudstyr – alt udstyr skal registreres senest 8 timer før afgang – gebyrer varierer afhængigt af destinationen.
 • Air France – Air France kræver godkendelse fra kundeservice inden rejsen med cykler og andet sportsudstyr. For standardbilletter er cykler ikke inkluderet i den tilladte bagage, og der opkræves et ekstra gebyr – prisen afhænger af de geografiske zoner.
 • Norwegian – Alle flyvninger opkræver et standardgebyr for cykeltransport på £35 – £45, når de bestilles online eller £45 – £70, når de bestilles i lufthavnen. Internationale langdistanceflyvninger opkræver et gebyr på £60 (online), £70 i lufthavnen.
 • Flybe – Cykler kan medbringes, men der opkræves et gebyr, og transport er afhængig af tilgængelighed af fly.

Før du rejser

Vi anbefaler, at du forsikrer din cykel for ekstra ro i sindet under transit, samt at du specifikt tjekker flyselskabets politik for at sikre, at du er opmærksom på følgende:

 • Gebyrer
 • Specifikke emballageregler
 • Vægtbegrænsninger

Yellow Jersey (linket er eksternt), et firma, der er specialiseret i cykelforsikring, har “lavet en praktisk infografik”. 

Den skitserer vigtige flyselskaber, der flyver til Europa, for at forsøge at forenkle den noget forvirrende proces med at finde ud af, om du kan flyve med din cykel, hvor meget det vil koste, og hvor tungt det kan være. 

Den er desværre på engelsk men håber den er behjælpelig trods alt.

2018 bike luggage charges infographic

Ryanairs vægtgrænse for det meste sportsudstyr er 20 kg, og mere generøse 30 kg for cykler (som skal pakkes ind) for yderligere £60 pr. flyafgang, hvis det bestilles online. 

Dette går op til £70, hvis du betaler på telefonen eller i lufthavnen, og Ryanairs hjemmeside er i det mindste forfriskende ærlig om, hvorfor disse gebyrer anvendes: “Sportsudstyr, herunder … golfkøller, cykler … snowboards og ski … er i sagens natur uegnede for transport fra flyselskaber, der opererer hurtige turnarounds som Ryanair.”

I modsætning hertil er EasyJets vægtgrænse for cykler den samme som for alt stort sportsudstyr: ingen ting er mere end 32 kg. 

Dette koster £45 pr. genstand pr. flyrejse (hvis du bestiller og betaler online), hvilket stiger til £55, hvis du betaler i lufthavnen. 

EasyJet-webstedet siger ret gådefuldt: “Cykler er underlagt gebyret for sportsudstyr og fritaget for gebyrer for overskydende bagage i forhold til cyklens vægt.” 

Cyklen skal være pakket eller pakket, og du må ikke lægge andet i cyklen, såsom tøj.

British Airways pålægger ikke specifikke vægtregler for cykler. Passagerer får normalt et bagagerum på én taske, der vejer op til 23 kg, som du kan øge til 32 kg for yderligere 30 £, selvom dette varierer afhængigt af destinationen. (Hvis du går på første eller business class får du 32 kg uden at betale ekstra.) Tager du to poser, skal du betale ekstra for den anden taske. Normalt skal bagage være mindre end 90 cm x 75 cm x 43 cm i størrelse, men ifølge BA’s hjemmeside: “Du må tage tasker op til 190 cm x 75 cm x 65 cm … dette giver dig mulighed for at tage genstande såsom sportsudstyr … uden ekstra omkostninger ”. 

Bemærk dog, at hvis du kun bruger BA på en del af din rejse og skifter til et andet flyselskab for at gennemføre turen, vil de stadig gælde, hvis vægtbegrænsningerne pålagt af det andet flyselskab er lavere end BA’s.

Blandt ferieflyselskaberne ser TUI (flyselskabet tidligere kendt som Thomson) ud til at have en meget ligetil politik. 

Deres hjemmeside specificerer ikke gebyrer for sportsudstyr, der medbringes ud over standardgodtgørelsen for bagage, men et telefonopkald til deres meget venlige helpdesk afslørede, at cykler kan transporteres i en kasse for £30 retur – tilsyneladende uden overdel vægtgrænse, så længe det kun er en cykel indeni. 

En ting, de siger, er, at du skal ringe til dem “mindst 2 måneder før du rejser til kundeservice for at forudbestille det på dit fly”. Værd at få organiseret i god tid.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!