black logo resized small

GoPro Hero10 Anmeldelse

Det bedste actionkamera

Det bedste for de fleste er GoPro Hero10 Black. 

Det imponerer med optimeret bevægelsesudjævning, fantastisk billedkvalitet, en bred vifte af indstillingsmuligheder og stemmestyring, og den tilbyder også høje opløsninger og billedhastigheder samt et frontdisplay.

VORES DOM

På trods af at det ser det samme ud som sin forgænger, drager Hero 10 Black fordel af bedre ydeevne over hele linjen.

Dets billedhastigheder er højere, dens grænseflade er glattere, dens overførsler er hurtigere, og dens fotos og videoer ser lidt mere polerede ud end dem på Hero 9 Black.

Mens batterilevetiden har fået et hit, når man har maxet disse optagetilstande, mellem alt, hvad vi har nævnt, såvel som forbedret horisontudjævning og en meget forbedret GoPro Quik app-oplevelse, er der færre sprækker i GoPros forbundne actionkamera-rustning end nogensinde før .

For

  • Responsive touch display
  • Nippy præstation
  • Forstærket horisontudjævning
  • Hurtige kablede medieoverførselshastigheder
 

Imod

  • Middelmådig ydeevne i svagt lys
  • Værre batterilevetid end Hero 9 Black
  • Dyrere end Hero 9 Black ved lanceringen

GoPro er branchens førende actionkamera, og Hero 10 Black er GoPros nye flagskib for 2021.

Det bringer tilbage et velkendt design og den samme sensor introduceret på GoPro Hero 9 Black, men denne opdatering bringer en ny processor med sig. 

Du kan spørge dig selv – hvilken forskel vil en processor gøre, når den driver den samme hardware? 

Det viser sig, at i Hero 10 Blacks tilfælde gør den nye GP2-processor en stor forskel.

 

Hero 10 Black kan optage optagelser i 5,3K-opløsning med op til 60 fps eller 4K-optagelser ved 120fps – matchende den Hasselblad-tunede OnePlus 9 Pro med 4K-opløsning. 

Det øger også flagskibets horisontudjævning til 45 grader, understøtter både kablet og trådløs overførsel til din Android- eller iOS-enhed og optager bedre fotos og videoer i svagt lys, ifølge GoPro. 

Den måske mest spændende ting ved Hero 10 Black er dog løftet om forbedret reaktionsevne sammenlignet med den laggy Hero 9 Black.

Boosts over hele linjen gør GoPro Hero 10 Black til et fremragende actionkamera, der er bedre til alt!

GoPro Hero10 Black

Ikke GoPro igen, vil nogle sikkert mene! Men den nye GoPro Hero10 Black har en masse styrker udover to svagheder, som jeg naturligvis også vil tage fat på i denne test.

Hero10 Black og DJI Action 2 er ekstremt tæt på hinanden, forskellene er marginale. I sidste ende er det også et spørgsmål om foretrukket koncept og personlig smag, hvilket af de to mini-videokameraer du finder bedst.

For mange (inklusiv undertegnede) vil det nye GoPro dog sandsynligvis være en lille smule foran.

gopro10 front

Bortset fra et blåt logo og insignier på Hero 10 Black, ser den seneste GoPro næsten identisk ud med sidste års model. 

Dens lidt mørkere hårde plastikramme rummer en tænd/sluk- og optageknap, og hvis du åbner klappen på siden, vil du afsløre et batterihulrum, microSD- kort port og en USB-C-port. 

På den gummierede front er en lille 1,14-tommer skærm, og bagpå er den primære 2,27-tommer touchskærm, hvordan du styrer stort set alt på cam. Det hele er meget deja vu. 

Deja vu er dog ikke en dårlig ting. GoPro har også bragt tilbage de flip-out fødder, der blev introduceret på Hero 8 Black, hvilket gør det til et stykke kage at montere selv uden noget hus. 

Hero 10 Black er også solid og holdbar med vandtætning på op til 10 meter og en ny, hårdere linse med hydrofobisk, vandafvisende glas, som er mere ridsefast og fanger med reduceret ghosting sammenlignet med sidste generations linse.

Interessant nok er den nye GoPro Hero 10 Black et hår lettere end Hero 9 ved 153g (mod 158g), men de to kameraer er af samme størrelse, så arbejder med de samme mods introduceret sidste år, inklusive Media Mod og Max Lens Mod . Når det er sagt, vil Max Lens Mod-understøttelsen blive gjort tilgængelig i en opdatering, ikke ved lancering. 

 

Skærme

gopro10 screen

Mens de to skærme på Hero 10 Black deler de samme specifikationer som dem på Hero 9 Black, nyder de denne gang godt af en hurtigere processor, så den bagerste berøringsskærm er mere responsiv, og frontskærmen har en højere billedhastighed.

For at opsummere er Hero 9- og 10-hovedskærmene 2,27 tommer og har et lidt højere format end 16:9. Skærmene er stadig velegnede til Full HD og 4K-video, og de rammer en mellemting mellem 4:3-billeder og traditionelle videoformatforhold. 

1,4-tommer LCD-frontskærmen er ikke berøringsfølsom, men den er lys og let nok at se udendørs. 

Indstillingerne på begge skærme kan styres via kameraindstillingerne eller via appen, hvis du styrer GoPro’en på en smartphone eller tablet.

Selvom skærmene er LCD-skærme, så de ikke er så kraftige som AMOLED-paneler, er betragtningsvinklerne stærke, især når man ser på den bagerste skærm, og de er så skarpe, som de skal være for at give dig en anstændig forhåndsvisning af, hvad du ny skydning. 

Vi ville ikke have haft noget imod lidt mindre rammer, især på bagskærmen, men i sidste ende, hvis du bruger en GoPro, er der en god chance for, at du ikke engang ser på det, du optager, så dette er på ingen måde en dealbreaker.

Ydeevne og batteri 

gopro10 batteri

Forbedringerne til brugeroplevelsen, der er muliggjort af den nye GP2-processor, kan ikke overvurderes. Hvis du har brugt Hero 9 Black, vil du vide, hvor haltende det kan føles at stryge og trykke. 

Det hele er blevet strammet op for Hero 10 – den er kvik, der er ingen problemer med berøringsfølsomhed, og forbedringer omfatter også hurtigere foto- og videobehandlingstider. 

GoPro Hero 10 Blacks interface er identisk med det, vi har set på tidligere GoPros. Stryg vandret gennem brugergrænsefladen for at skifte mellem tilstandene – Foto, Video og Timelapse; stryg opad for at trække mediet op på dit hukommelseskort, og træk ned for at få adgang til kameraets indstillinger.

Den nye GoPro tilbyder også forbedret forbindelsessupport. Til at begynde med er der 2,4 GHz og 5 GHz WiFi, og nu kan du overføre optagelser og billeder fra din Hero 10 Black til din telefon eller tablet med en kablet forbindelse. 

Dette reducerer overførselstiderne med op til det halve, med understøttelse af Hero 10 til USB-C eller Lightning-stik.

GoPro bringer også support tilbage til både webcam-streaming og live-streaming. 

Understøttede streamingplatforme inkluderer Facebook, YouTube, Twitch samt RTMP, som kan tilsluttes andre tjenester. 

Derudover understøtter GoPro.com’s streaming-tjeneste feeds af højere kvalitet, selvom du skal tilmelde dig GoPro-abonnementet

På trods af at du bruger det samme 1720mAh-batteri som Hero 9 Black, holder Hero 10 Black ikke helt så længe, ​​især når du optager med de nye højere billedhastigheder. 

Mens klipskydere, der snupper et minuts action ad gangen, vil være fine at skyde en hel dag, hvis du snupper en timelapse eller optager i et betydeligt tidsrum, så vil du have en powerbank eller et ekstra batteri.

Optagelse, opløsning og stabilisering

gopro10 pa bordet

Hero 10 Black bringer tilbage den 23,6 MP-sensor, der blev introduceret på sin forgænger, med understøttelse af op til 5,3K-opløsningsvideo ved 60 fps, 4K-opløsningsvideo ved 120 fps eller 2,7K-opløsning ved 240 fps. Du kan også få fat i 15,8 MP stillbilleder fra 5,3K video, og hvis du optager video i 4:3 billedformat, stiger dette op til 19,6 MP stillbilleder. 

Disse billedhastigheder er det, der virkelig adskiller Hero 10 Blacks optagelser fra 9 Black.

Når det kommer til fotografering, kan du forvente standard fototilstand samt muligheder for burst, nat, SuperPhoto og RAW Photo. 

Test video optaget med GoPro Hero10 Black

Hero 10 Black introducerer også en ny HyperSmooth 4.0-stabilisering, som holder optagelserne sammen støt, men sammenlignet med sidste års Hero 9 Black, er den ikke mærkbart meget bedre side om side. Dette er ikke en kritik i sig selv, i betragtning af hvor god HyperSmooth 3.0 var på Hero 9 Black. 

Den bedste funktion, HyperSmooth 4.0 introducerer, er imidlertid forbedret Horizon Leveling. Nu kan du vippe Hero 10 Black op til 45 grader i lineær tilstand uden at billedet vipper en smule. 

Dette er op fra 27 grader på sidste års Hero, og det fungerer fantastisk. Kameraet understøtter også Boost, som arbejder med op til den fulde opløsning på 5,3K ved 60fps og holder scenen utroligt stille, dog med reduceret kvalitet og mikro-rystelser – mere mærkbar, når du beskærer i optagelser.

GoPro Hero10 Anmeldelse

GoPro Hero10 dom

Hero 9 Black var et fint kamera, men dets ikke-reagerende skærm knuste til tider illusionen om ekspertise. Denne gang har GoPro reageret direkte på den kritik med Hero 10 Black, og kameraet kan også prale af hurtigere billedhastigheder og forbedrede tilstande. 

Hele GoPro-oplevelsen på tværs af enheder har også set et bump med hensyn til brugeroplevelse, med GoPro-appen, der nu understøtter kablet overførsel og forbedret livestreaming-support. 

Med bedre ydeevne over hele linjen, mens Hero 9 Black var god, er Hero 10 Black derfor en fantastisk pakke. 

HVis du er interesseret i at købe dette kamera kan du bestille det på Amazon lige her. AMAZON

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!