black logo resized small

Fem utrolige små europæiske byer du kan besøge med tog

Der erhundredvis af daglige europæiske togture ind i storbyernes hjerter. Men mindre byer og landsbyer er ofte sværere at komme til med tog.

Ture kan være mindre hyppige, stationer dårligt udstyret og tidsplaner noget upålidelige.

Men når du gør dig umage, er der næsten altid noget unikt at finde. Jeg var heldig med disse små europæiske byer og landsbyer, som jeg nåede med tog .

Ronda

Ronda, Spanien

Hotellets receptionist fortalte mig om det perfekte udsigtspunkt til solnedgangen i Ronda. 

Jeg kom for sent afsted, farede vild og nåede frem til et lille forladt graffiti-dækket tårn. 

Jeg klatrede op ad de smuldrende trapper og de provisoriske stiger til toppen, hvor et åbent vindue gav den perfekte udsigt over denne smukke og ofte oversete sydspanske by.

Obidos

Óbidos, Portugal

Middelalderbyen Óbido ligger på den regionale toglinje mellem Lissabon og Porto. 

Det er ofte ulidelig travlt i dagtimerne, men i en overnatning havde jeg denne udsigt fra de gamle bymure for mig selv – fra før solnedgang til længe efter mørkets frembrud.

Olomouc

Olomouc, Tjekkiet

Jeg fandt stille gader, rolige parker og et smukt forladt gammelt bytorv. 

Den sidste morgen gik jeg ind i en gammel kirke og fandt bag en lille ulåst dør en dobbeltspiral stentrappe, der førte til en luge i taget. Jeg trængte igennem og trådte ud i det skarpe sollys for at opdage denne bemærkelsesværdige udsigt.

Bad Aussee

Bad Aussee, Østrig

“Jeg formoder, at du vil besøge søen?” Airbnb-værten spurgte mig, efter hun havde tjekket mig ind. “Den med de nazistiske skatte.”

Jeg fortalte hende, at jeg aldrig havde hørt om søen, og hun trak et stort kort frem og viste mig vejen. 

Gåturen fra Bad Aussee, guld eller ej, var naturskøn, og dette hus satte den perfekte tone til denne isolerede østrigske dal.

Bohinjska Bistrica

Bohinjska Bistrica, Slovenien

Bohinjska Bistrica er den største bosættelse i Bohinj kommune, dens befolkning lidt mere end to tusinde mennesker. 

Søen, kun en kort bustur væk, rummer det meste af regionens charme. Denne populære sommerdestination er travl med øko-eventyrere i de varmere måneder. 

Men tag dertil uden for højsæsonen, og der er en realistisk chance for, at du vil have uberørte udsigter som disse helt for dig selv.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!