black logo resized small

Fem grunde til at rejse langsigtet i en campervan

Hvis du selv har tilbragt et par dage i på motorvejene om sommeren har du set dem. De summer rundt som bier, fylder parkeringspladser op og finder på en eller anden måde vej ind i skjulte afkroge på siderne af fjerntliggende jordveje. De er for det meste hvide og for det meste snavsede, men kommer i alle former og størrelser. Nogle ser nye og friske ud af æsken, mens andre ligner en kæmpe stykke rust.

Disse er de berømte campervans. De er lidt af en legende i backpackersamfundet. Mens de besøgte hostels rundt om i verden, har andre rejsende fortalt mig, hvor nemt det er at få en varevogn og bo i den i flere måneder ad gangen, mens de udforsker verden omkrng dem.

Det var dog altid en fjern idé; noget, der lød romantisk, men som bare ikke var muligt på grund af, hvor langt dette land er fra alle andre steder i verden.

Men nu har jeg set lyset. Efter at have brugt de sidste fire måneder (plus minus) på at bo i en autocamper og rejse rundt, forstår jeg tiltrækningen ved autocamperlivet.

Hvis du overvejer at tilbringe noget tid med at rejse på denne måde, bør du prøve det.

Her er hvorfor:

Det er en konstant strøm af nye oplevelser

Van-livet er i sandhed en vælg-selv-eventyrroman – jo mere spontan du er, jo sjovere bliver det. En dag kan du vågne op midt i en travl by med moderne bygninger og gamle stenkirker. Næste morgen kan du køre to timer og ende på toppen af ​​en udslukt vulkan, eller følge en snoet vej og ende på din egen strand uden en anden person i sigte.

Lev livet

New Zealands (som var hvor vi rejste rundt) love gør denne form for rejser lette. De har konceptet “frihedscamping” som man også finder rundt om  Skandinavien:

Dybest set er du i stand til at campere på enhver offentlig grund, der ikke er en anerkendt campingplads eller feriepark.

Der er forskellige love, der varierer baseret på region og distrikt, men det betyder i bund og grund, at hvis du er rimelig, respektfuld og laver en smule research, kan du parkere ethvert sted, der falder dig ind. 

Der er endda apps, der viser de bedste frihedscampingområder. Campermate og Camping NZ  er to jeg har brugt. 

Når jeg er i tvivl, har jeg fundet ud af, at det at spørge venlige lokale er den bedste måde at rydde op i enhver forvirring på, og en fantastisk måde at finde anbefalinger til hemmelige lokale steder.

For at frigøre lejr skal din varevogn også være certificeret “selvforsynet”. Dybest set betyder dette, at du skal bevise, at du har alle de nødvendige ressourcer til at leve i din varevogn i tre dage i træk, inklusive ferskvandsforsyning, spildevandstank og toilet. 

For mere information, tjek denne praktiske hjemmeside lavet af NZ-regeringen – eller tal med enhver person, der hænger ud ved siden af ​​deres varevogn på en supermarkedsparkeringsplads.

van life

Vanlife forenkler dit liv

Som de fleste mennesker i et forbrugersamfund har min kæreste og jeg en tendens til at samle en masse ting. Da vi boede i Danmark, ville jeg ofte undre mig over mængden af ​​ting, vi var i stand til at proppe ind i vores lejlighed. Men med capervanliv er dette bare ikke muligt.

Grænserne for dit meget begrænsede hjem dikterer, hvad du er i stand til at eje. Minimalisme bliver en nødvendighed. Jeg har fundet ud af, at det at have færre ejendele mindsker stressniveauet i mit liv og åbner min energi til at fokusere på ting, der virkelig betyder noget.

Du bruger mere tid i naturen

På en måde er meningen med varevognslivet faktisk at bruge så lidt tid i din varevogn som muligt. Ofte parkerer vi for natten ved trailheads eller stopper i løbet af dagen for at trampe rundt i den newzealandske bush. 

Vi forsøger også at spise alle vores måltider udenfor – vores spisestue er to campingstole og en køler til et bord, og det tager 30 sekunder at sætte op. 

Masser af frihedscampingpladser har ikke mobiltelefondækning, så fristelsen til at fare vild på internettet er væk. Og New Zealand er verdensberømt for fantastiske naturlige vidundere – fjorde og endeløse kyststrækninger, gletsjere og bølgende grønne bakker – så uanset hvor du overnatter, vil du sandsynligvis være omgivet af en utrolig natur.

Det er lavprisrejser i et ret dyrt land

Min kæreste og jeg købte en tom varevogn og lavede den selv om til et midlertidigt hjem. 

Hvis du ikke har masser af tid til at gøre dette, eller ikke er vild med gør-det-selv, er der hundredvis af brugte varebiler på markedet. Her er en praktisk Verge – artikel med tips til at købe et køretøj i New Zealand. 

For at gøre dette til et budgetrejseeventyr er det eneste, du skal gøre, at investere lidt penge på forhånd i at købe din varevogn og derefter sælge den til omtrent samme pris, når du rejser. 

Du undgår at betale for hostels (som kan være $30-$50 pr. nat) og transport rundt på øerne. Du kan lave alle dine måltider. 

Din største omkostning bliver så brændstof, som også kan halveres, hvis du rejser med en anden person.

Selvfølgelig har jeg udeladt mange af kampene og udfordringerne i varevognslivet. 

Det kan være en følelsesmæssig rutsjebane, der går fra eufori til klaustrofobi på få minutter. 

Rindende vand bliver en luksus, og tanken om et varmt brusebad vækker urimelig meget begejstring. Men i slutningen af ​​det hele ved jeg, at dette er en enestående oplevelse. 

Jeg forstår nu tiltrækningen ved New Zealands campervan-liv og at have den åbne vej som et hjem.

For os er dette bare en 6 mnd periode, inden vi sælger vores campervan og vender snuden imod Bulgarien. Nye eventyr venter jo som altid forude 🙂

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!