black logo resized small

Er Bangkok sikkert? En nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning

Denne guide vil besvare det berømte spørgsmål "er Bangkok sikkert?" for forskellige slags rejsende. Så vil den give dig nyttige og praktiske oplysninger og tips til at nyde dit ophold i Thailands hovedstad.

En af de mest besøgte byer i verden, travle Bangkok bød velkommen til næsten 23 millioner internationale turister i 2019. Med et travlt natteliv, en enorm arv og noget af verdens mest lækre streetfood har Bangkok så meget at byde på. En af de mest interessante byer på planeten, det er en vanvittig destination fuld af kaos, kaos og smilende ansigter.

Med enhver storby – og Bangkok er en meget stor by – er nogle turister, der planlægger en rejse, forsigtige med at forblive sikre. Selvom byen lider af lidt kriminalitet, er det faktisk en meget sikker destination. Langt de fleste af Bangkoks turister oplever absolut ingen problemer i byen.

Men ligesom når du besøger Pattaya eller hvor som helst, er der nogle ting, du bør gøre for at være sikker.

I denne artikel har vi givet dig alle de råd og tips, du har brug for for at sikre, at din rejse til Bangkok er helt sikker. Vi har samlet en masse information for at holde dig glad, sund og have det sjovt.

For en fantastisk, stressfri tur til Bangkok, har vi skrevet denne artikel.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 18

Er det sikkert at rejse til Bangkok?

Ja, Bangkok er meget sikkert, og thailænderne er meget venlige . Også fordi turismen bringer så mange penge til byen, er politiet og regeringen ivrige efter at sikre, at kriminaliteten er lav, og turisternes besøg er problemfrit.

Langt de fleste af disse besøg er sjove og problemfrie, tilfælde af voldelig kriminalitet mod turister er meget få.

Ja, byen har tidligere oplevet nogle problemer. Et lille antal turister har oplevet problemer, og et lille antal terrorangreb har fundet sted i byen. Men alle storbyer har disse problemer – og sammenlignet med de fleste andre byer af dens størrelse er Bangkok relativt langt mere sikkert.

Selvom du skal være forsigtig og på vagt, mens du er i Thailands hovedstad, er der ikke noget, du skal være alt for bekymret over. Du vil have en fantastisk tid i en af ​​verdens mest geniale byer!

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 17

Nødnumre i Bangkok

Her er alle de nødopkaldsnumre, du skal kende til Bangkok:

 • Politi : 191
 • Politiambulance : 1646
 • Brandvæsen : 199

For alle ovenstående numre kan den person, der besvarer telefonen, tale engelsk, men der er ingen garanti. Med ovenstående tal har du derfor to muligheder – ring og håb de taler engelsk, eller bed en nærliggende engelsktalende thai om at ringe for dig.

Hvis du vil have garanti for at ringe til en, der er engelsktalende, kan du ringe til Thailands turistpoliti. Alle opkaldsoperatører for Thailands turistpoliti taler engelsk.

 • Nummeret for turistpolitiet i Bangkok er 1155

Alle Bangkok nødopkaldsnumre, vi har angivet, er åbne 24 timer i døgnet.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 16

Kan du drikke vandet i Bangkok?

Vi anbefaler, at du ikke drikker postevandet i Bangkok . Selvom vandet er absolut drikkeligt, når det forlader planten, som gør det, bevæger det sig derefter gennem beskidte, ødelagte, ugæstfrie rør, så det er ofte gjort udrikkeligt, når det når dine læber.

Masser af lokale mennesker drikker Bangkoks postevand, og nogle udlændinge drikker postevandet uden skadelige virkninger. Men det er stadig ikke 100% sikkert.

Flaskevand i Bangkok er billigt og nemt at finde, så det er bedst at undgå byens postevand.

Du bør også overveje at købe en rejsevandflaske med filter. Disse kan varmt anbefales, da du højst sandsynligt ikke vil finde dig selv i nærheden af ​​en sikker kilde eller vand under det meste af din rejse. Og på mellem-/lang sigt vil det faktisk spare dig penge fra alle de vandflasker, som du ellers ville have købt (og også spare miljøet for unødvendigt plastikaffald) .

At have en filtreret vandflaske kan være meget praktisk i disse situationer og vil give dig adgang til drikkevand overalt i byen. Spring ikke over dem!

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 15

Er det sikkert at rejse alene i Bangkok?

Absolut. For mange rejsende er Bangkok den første by, hvor de har rejst alene. Hvis du aldrig før har rejst alene, er det en af ​​de bedste byer at gøre det for første gang.

I et givet år vil tusindvis af solorejsende eventyr solo i byen, så det er bestemt et nemt sted at gøre det.

Her er nogle gode grunde til:

 • Sproget: mange mennesker i Bangkok taler meget godt engelsk. I nogle byer rundt om i verden vil du kæmpe for at finde en engelsktalende. I Bangkok vil du kæmpe for at lade være.
 • Infrastruktur: turistinfrastrukturen i Bangkok er perfekt indrettet til solo turisme. Det er nemt at rejse, mange ting er skrevet på engelsk, og masser af tilbud, restauranter og markeder er bygget med turisme i tankerne. Bangkok er en by med turisme i centrum.
 • Mennesker: Langt de fleste mennesker i Bangkok er venlige. De fleste mennesker er meget glade for at hjælpe dig, så selvom du rejser alene, vil du sjældent være rigtig alene.
 • Nem: sammenlignet med mange andre dele af Asien er det nemt at rejse hertil. Vi vil ikke anbefale, at du tager din første solo-tur i Mongoliets tundraer, fordi den ikke er egnet til solo-rejser. Men det er Bangkok absolut.
 • Penge: Bangkok er billigt. Hvis du aldrig før har rejst i Asien, vil du blive overrasket over, hvor overkommelig Bangkok er. Fordi det er så billigt, kan du sprøjte penge på små luksusvarer for at forkæle dig selv uden at føle, at du bruger for meget.

Hvis du kan rejse alene hvor som helst, er det Bangkok. Det er absolut et af de bedste steder i verden for en solo tur.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 14

Er Bangkok sikkert for kvindelige turister?

Ja Bangkok er sikkert og er en fantastisk by at besøge som kvindelig turist.

På mange måder er thailandske mænd meget respektfulde over for kvinder. Det er højst usandsynligt, at du kommer til at opleve nogen tilråbende eller uvelkommen opmærksomhed, og langt de fleste interaktioner med mænd er meget behagelige. Mens mænd i nogle nationer objektiviserer kvinder, er det meget sjældent tilfældet i Thailand.

Generelt er folk i Thailand (både mænd og kvinder) meget venlige – venligere end mange andre nationer i verden.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 13

Bangkok er også en by, der aldrig sover, hvilket er fantastisk til kvindelige solorejser. Til alle tider står madvogne langs gaderne, de fleste områder er godt oplyste, og folk vandrer gennem byen. På grund af dette vil du ofte være omgivet af mindst et lille antal andre mennesker. Det er meget sjældent, at du nogensinde vil være alene på gaden.

Du kan også nemt finde kvindelige sovesale i Bangkok på mange af byens hostels.

Du bør selvfølgelig bruge de samme forholdsregler i Bangkok, som du ville bruge overalt, men Bangkok er relativt en meget sikker by for kvindelige solorejser. Hver dag rejser et utal af solo-kvinder sikkert rundt i byen – og har det rigtig sjovt at gøre det.

Et par vigtige bemærkninger til kvindelige rejsende: Hvis du vil ind i templer, kan du blive bedt om at dække dine skuldre eller overben. Bær et let, alsidigt tørklæde (eller noget lignende) for at sikre, at du ikke behøver at gå glip af Bangkoks fantastiske templer. Som kvinde skal du også bemærke, at i den thailandske kultur er det tabu at røre munke.

Det er skamfuldt, at solorejser giver større udfordringer for kvinder end for mænd – og forhåbentlig en dag vil det ikke være tilfældet. Men selvom der er mange destinationer, der i øjeblikket ikke er sat op til kvindelige solorejser, er Bangkok absolut .

Er Bangkok sikkert at besøge med dine børn og din familie?

Endnu et stort ja ! Mens masser af Sydøstasien stort set udelukkende besøges af budgetbevidste backpackere, er Bangkok populært blandt turister af enhver art – og det inkluderer familier. Mange rejsende besøger Bangkok med deres børn.

Når det er sagt, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Afhængigt af hvor du kommer fra, kan Bangkok være lidt mere barsk og ujævn, end du er vant til, med revnede fortove, skødesløse chauffører og lejlighedsvis en gade med affald. Kaotisk og skør, byen er lidt mere uordnet end noget andet sted, hvor dine børn kunne have været før.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 12

Dette bringer nogle små udfordringer med sig, men så længe du holder et vågent øje med dine børn, vil de være trygge i byen.

Bangkok har et stort antal familievenlige attraktioner, så det kan være et godt sted at besøge med børn i alle aldre. Med madlavningskurser, Sydøstasiens største akvarium, bådture og flydende markeder er der masser af ting, som dine børn vil elske.

Og fordi byen er kulturelt meget anderledes end alle steder, hvor dine børn måske har besøgt før, vil de sandsynligvis finde sjov på hvert hjørne. Med befærdede veje, farverige templer og endeløs streetfood vil dine børn blive underholdt blot ved at slentre gennem byen. I Bangkok er der altid noget interessant at se på, både for børn og voksne.

Terrorisme i Bangkok

Nogle gange er Bangkok den uheldige modtager af terrorangreb, både forsøgte og vellykkede. I løbet af de seneste fem år eller deromkring har der været et lille antal betydelige terrorangreb, som har resulteret i en række dødsfald.

Dette er naturligvis en bekymring og er naturligvis dybt bekymrende for de involverede.

Men vi bør også have lidt perspektiv. Bangkok er en storby, og mange storbyer er uvillige modtagere af terrorangreb. Det er også vigtigt at huske, at Bangkok har en befolkning på mere end ti millioner mennesker, så det er meget usandsynligt, at et terrorangreb nogensinde vil påvirke dig eller din tid i byen.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 11

Chancerne for et terrorangreb, mens du er i byen, er lille. Chancerne for, at det vil påvirke dig specifikt, er endnu mindre.

Ja, terrorisme i Bangkok er en meget mindre bekymring og en meget mindre overvejelse. Men du bør ikke lade det ændre dine planer på nogen måde.

Vær opmærksom på eventuelle mistænkelige poser, pakker og personer. Men ellers skal du ikke bekymre dig.

Kriminalitet i Bangkok

Kriminel aktivitet i Bangkok er virkelig ikke det store problem. Turister bliver sjældent målrettet, og politiet straffer kriminelle meget strengt.

Selvom du slet ikke skal være bange for kriminalitet i Bangkok, bør du selvfølgelig tage nogle forholdsregler – og der er nogle ting, du bør være opmærksom på.

Overfald og røveri er sjældne, men en forholdsvis almindelig røverimetode er taskesnup. Scooterbander kører forbi turister, der bærer tasker over skulderen, og bruger en barbermaskine til at skære disse tasker. Hurtigt og i det skjulte formår disse bander at stjæle tasker og kommer typisk afsted med deres forbrydelser.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 10

Du kan undgå at blive offer for denne forbrydelse ved at bære en rygsæk i stedet for en over-skulderen taske. Hvis du bærer en over-skuldertaske, skal du holde den på din skulder, der er længst væk fra vejen.

Du bør også opbevare dine ejendele sikkert på din person, og være opmærksom på lommetyve i flere omgivelser – på gaden, i offentlig transport og på langdistancetransport.

Svindlere er også et lille problem, men du vil typisk være okay, hvis du følger dine instinkter. Hvis nogen virker mistænkelige, er de sandsynligvis mistænkelige. Vær på vagt og stol på din mavefornemmelse.

Svindlere, selvom du ikke skal bekymre dig om dem, er mere tilbøjelige til at være et problem end nogen anden form for kriminel i Bangkok.

Her er nogle almindelige Bangkok-svindel, du bør være på vagt over for:

 • Tuk tuk-svindel: Hvis en tuk-tuk-chauffør forsøger at tage dig med andre steder end din valgte destination, bør du afvise, uanset årsagen. De fortæller dig måske, at det tempel, du besøger, er lukket, eller at de kender et billigere hotel end det, du skal til, eller at der er en særlig begivenhed i byen. Dette er altid en fidus. Et særligt berygtet eksempel er svindelen Somboondee-restauranten. Denne restaurant opkræver enorme gebyrer for dårlig mad, så lad ikke tuk-tuk-chauffører tage dig dertil.
 • ‘Dette er lukket’-svindel: På samme måde, hvis nogen uden for en attraktion fortæller dig, at stedet er lukket, skal du ikke tro dem. Det bliver det ikke.
 • Armbåndssvindel: denne er ret populær over hele verden. Hvis nogen prøver at lægge noget på dit håndled, så lad dem ikke. De vil forsøge at opkræve et ublu gebyr og hævde, at den ‘gave’, de har givet dig, har en pris.
 • Fuglemadsfidus: Hvis nogen forsøger at lægge en pose fuglefoder i din hånd – mens du instruerer dig i at fodre fuglene på gaden – skal du ikke fodre fuglene. Når du er færdig med dit madvanvid, bliver du ramt af en stor regning.
 • Svindel med bordtennisshow: Hvis nogen forsøger at tage dig med til et bordtennisshow eller et andet lignende vulgært spektakulært, så tøv ikke. Du vil blive ramt af en stor regning, når du prøver at tage afsted. Vær især på vagt over for barer, der ikke er i stueetagen – disse steder er mere tilbøjelige til at være svindelhuler.
 • Ædelstensfidusen : tro ikke på nogen, der fortæller dig at købe nogle ædelstene. Selvom mange mennesker er med i fidusen, så tro ikke på nogen af ​​dem. Du vil ende med at købe uvurderlige ædelstene og spilde masser af penge i processen.
 • Timeshare-svindel: På samme måde, hvis nogen forsøger at sælge dig en timeshare-ejendom, skal du ikke blive involveret. Nogensinde. Af enhver grund.
 • Falske politisvindel: Hvis en politibetjent beder om at se dit pas eller forsøger at ramme dig med en bøde, så bed om at blive taget til politistationen. Fordi denne såkaldte politibetjent slet ikke er en rigtig betjent, vil de ikke tage dig dertil. Hvis de er en rigtig officer, vil de ikke have noget problem med at tage dig til en station.

Selvom du bør være opmærksom og på vagt over for alle disse almindelige svindelnumre, bør du ikke være bange for dem. Stol på dine instinkter, og vær på vagt over for alle, der giver et tilbud, der virker mærkeligt. Men lad ikke potentialet for mulig svindel ødelægge din rejse.

Igen er det vigtigt at bemærke, at meget få turister nogensinde bliver ofre for kriminalitet. Og få er ofre for succesfulde svindelnumre. For langt de fleste turister er besøg i Bangkok problemfrit.

Har jeg brug for rejseforsikring til Bangkok?

Dette er et absolut ja. Selvom Bangkok stort set er sikkert og måske sikrere end mange andre populære destinationer på planeten, er det naivt, usikkert og farligt at rejse hvor som helst uden rejseforsikring.

Du bør absolut altid rejse med en højkvalitets, pålidelig og troværdig forsikring uden undtagelser. Hvis du ikke rejser med en god rejseforsikring, kan din rejse koste dig langt flere penge, end du havde planlagt.

Eller endnu værre, hvis du ikke har råd til den sundhedspleje, du har brug for, kan det koste dig dit liv.

Sammenlignet med, hvor meget sundhedspleje på ferie kan koste, er rejseforsikring en fantastisk handel. Sammenlignet med omkostningerne ved en stor rejseulykke er prisen på rejseforsikring meget lille.

At have en rejseforsikring af høj kvalitet betyder også, at du ikke skal stresse for meget over at være sikker. Hvis du ikke har en god rejseforsikring, vil du bruge din rejse i panik over at holde dig ude af problemer. Men med en god politik kan du i stedet bruge tid på at hygge dig!

En god rejseforsikring er et must!

Jeg anbefaler at du aldrig forlader Danmark uden en forsikring, da selvom du evt kun rejser i Europa er det langt fra sikkert at dit blå sygesikringskort virker, og prisen du kan risikere at blive opkrævet kan løbe op i adskillige 100tusinde kroner!

For slet ikke at snakke om det faktum at du får dækket bagage, forsinket fly osv.. Det klarer det blå sygesikringskort altså heller ikke 🙂

Safety Wing rejseforsikring du kan se nedenunder her, er et super selskab, jeg personligt altid bruger. De er fantastiske. Jeg anbefaler du laver en forsikring igennem dem.

 

Er der nogen aktuelle politiske spændinger i Bangkok?

Nogle gange finder der protester sted i Bangkok, da grupper af mennesker samles i gaderne for at demonstrere mod regeringen. Men disse protester er typisk relativt små og forårsager ringe forstyrrelse.

Mens demonstrationer i nogle lande kan forårsage enorme, farlige problemer for besøgende, er det ikke tilfældet i Bangkok.

Hvis der opstår protester, skal du blot holde dig væk fra dem, og du vil være helt i orden.

Du bør altid tjekke efter aktuelle råd, før du rejser, men i skrivende stund er der slet ikke behov for, at du bekymrer dig om politiske spændinger i Bangkok.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 9

Dårlige områder og kvarterer i Bangkok

Bangkok er typisk sikkert i sin helhed, selvom du selvfølgelig skal udvise forsigtighed i alle dele af byen, især om natten. Undgå dårligt oplyste områder (selvom der ikke er mange af dem!), uanset hvor de er.

Du bør også undgå slumområdet i Khlong Toey, som kan være fyldt med stofbrugere, narkohandlere og lignende lyssky karakterer.

Du bør også være forsigtig i de røde lysområder i Bangkok. Selvom masser af turister faktisk besøger disse områder (nogle blot for at gå rundt), kan de være fyldt med uhyggelige karakterer. Vær forsigtig i Patpong, Nana Plaza og Soi Cowboy.

Ingen af ​​disse områder er særlig farlige, men du vil måske undgå dem, hvis du er en forsigtig person.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 8

Sikre områder at bo i Bangkok

Generelt skal du være opmærksom på ovenstående områder, og du vil have det helt fint. Men uanset hvilken del af byen du opholder dig i, bør du bo i en veloplyst bolig (i et godt oplyst område) med gode anmeldelser.

Hvis du bor i en velanmeldt bolig, er det sandsynligvis meget sikkert. I ethvert område med masser af velbrugte, velanmeldte boliger, vil du have det helt fint.

Er det sikkert at køre i Bangkok?

Kort sagt nej. Du bør ikke overveje at køre bil i Bangkok. Thailands veje er nogle af de farligste i verden. De er også nogle af de travleste og mest maniske, hvilket gør Bangkok til et meget stressende sted at køre. Stress og fare er ikke en god kombination, så der er meget lidt grund til at køre bil, især i betragtning af hvor pålideligt, ekspansivt og overkommeligt Bangkoks offentlige transportnetværk er.

Bangkoks vejregler kan være meget anderledes end andre steder, du nogensinde har kørt. Og selvom de ikke er det, overholder Bangkoks indbyggere dem sjældent.

Hvis du beslutter dig for at køre bil i Bangkok, skal du sørge for at have de nødvendige dokumenter, så du kører lovligt. Men igen, vi anbefaler det ikke.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 7

Hvis du virkelig ønsker en privat bil til at komme rundt i Bangkok, anbefaler vi, at du lejer en med en chauffør. Det er en meget overkommelig mulighed, og den giver dig al den frihed, du ønsker, uden nogen af ​​farerne og stresset ved at køre bil. Og som en ekstra bonus, hvis din chauffør taler engelsk, kan det hjælpe dig med at få et godt indblik i livet i Bangkok.

En marginalt bedre mulighed end at køre bil i Bangkok er at køre scooter. Selvom vi stadig ikke vil anbefale at leje en scooter, er tohjulede køretøjer bedre egnede til Bangkoks veje end firehjulede.

Nogle turister lejer scootere i hele Thailand. Selvom de fleste gør det i mere rolige, mere landlige områder af landet, er det få mindre, der gør det i Bangkok. Igen, vi anbefaler det ikke, men at køre scooter i Bangkok er absolut mindre stressende end at køre bil.

Hvis du beslutter dig for at leje en scooter i Bangkok, så leje af et velrenommeret bureau, kør langsomt og brug altid hjelm. Du bør kun køre på scooter i Bangkok – eller hvor som helst! – hvis du allerede har erfaring med det.

Er offentlig transport i Bangkok sikker?

Ja, offentlig transport i Bangkok er absolut sikker. Ikke alene er det sikkert, men det er omfattende, overkommeligt, og du har masser af muligheder at vælge imellem. Bangkoks offentlige transportnetværk består af:

 • BTS: Bangkok Skytrain, denne mulighed transporterer dig rundt i byen over jorden.
 • MRT: ligesom BTS er denne mulighed en indre bybane, men den er underjordisk snarere end overjordisk.
 • Flodbåde: disse taxa-flodbåde sejler på Bangkoks vandveje, og tilbyder ofte hurtigere og mere overkommelige ruter end landrejser (afhænger selvfølgelig af din destination!).
 • Busser: almindeligt, men langsomme og svære at forstå, Bangkoks busser kan være nyttige, hvis du kan finde ud af ruterne. Hvis du ikke kan, er det nemmere at lade være.
 • Tuk tuks: Thailands mest ikoniske form for offentlig transport, tuk tuks er en fantastisk måde at komme fra et sted til et andet. Som en minitaxi er Bangkoks tuk tuk’er overraskende overkommelige.

På BTS, MRT, flodbåde og busser skal du være på vagt over for lommetyve. Hold dine ejendele på din person, og vær forsigtig med, at nogen kommer mistænkeligt tæt på.

På flodbåde og tuk-tuk’er skal du sørge for at aftale en billetpris, før du rejser. Chauffører på både tuk-tuk’er og flodbåde forsøger ofte at rive turister af, så sørg for, at du ikke giver dem en chance for det!

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 6

Hvis du er bekymret for at navigere i offentlig transport, er BTS- og MRT-systemerne de mest pålidelige. Du betaler ved en automat, priser og destinationer er faste, og skilte har typisk alle engelske oversættelser. Alle disse funktioner giver mulighed for en meget turistvenlig oplevelse.

Når det er sagt, er al offentlig transport i Bangkok generelt meget sikker. Selvom du skal være opmærksom på den mindre og usandsynlige trussel fra lommetyve, bør du bruge Bangkoks omfattende – og ofte endda spændende! – offentlige transportnet. Det er en fantastisk måde at komme rundt i byen på, og det er en fantastisk måde at komme tættere på ægtheden af ​​det lokale Bangkok-liv.

Bangkok har også en hop-on-hop-off sightseeingbus, som du kan bruge til at få adgang til mange af den enorme bys vigtigste attraktioner.

Selvom det er sikkert at gå i Bangkok, er byen alt for vidtstrakt til, at du kun kan komme rundt ved at gå. Du skal bruge en eller anden form for transport for at nå nogle destinationer.

Hvis du kan lide at forblive aktiv, når du rejser, er det en mulighed at leje cykler. Selvom Bangkoks veje og gader ikke er særlig imødekommende for cyklister, kan det være en sjov måde at rejse på, hvis du forbliver sikker, fornuftig og veludstyret. Lej kun cykler af god kvalitet, og brug altid en god hjelm.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 5

Er Uber sikkert i Bangkok?

Uber findes ikke i Bangkok! I stedet bruger de lokale en tilsvarende app, Grab . Grab fungerer ligesom Uber, men det er langt mere overkommeligt. I hele Sydøstasien bruger lokalbefolkningen Grab hver dag til at foretage hurtige, overkommelige og pålidelige rejser.

Med Grab kan du booke både biler og scootere. Ikke alene er scootere meget hurtigere og meget mere overkommelige end biler, de er også meget sjovere – og din chauffør vil altid have en ekstra hjelm, som du kan bære.

Er taxaer sikre i Bangkok?

Selvom taxaer ikke er farlige eller usikre, vil nogle chauffører forsøge at opkræve meget uretfærdige, dyre gebyrer. Spar dig selv besværet med denne mulighed ved at bruge Grab i stedet. Med Grab bliver du ikke snydt, og du behøver ikke at bekymre dig om potentialet ved akavede gebyrbaserede samtaler.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 4

Sådan beskytter du dine penge og dokumenter i Bangkok

Du bør udvise de samme forsigtighed, som du ville gøre i enhver by.

Sådan beskytter du dine kontanter og vigtige dokumenter i enhver by i verden, inklusive Bangkok:

 • Bær ikke alle dine penge med dig, når du går i byen. I stedet bør du efterlade nogle i din bolig, i et aflåst pengeskab.
 • De penge, der er på din person, skal du ikke opbevare det hele ét sted. Opbevar nogle i dine lommer sammen med et separat beløb i et nødpengebælte . Hvis du støder på problemer, behøver du ikke aflevere alle dine penge.
 • Du bør altid have dit pas og/eller ID med dig – men hold disse dokumenter adskilt fra dine kontanter. Du ønsker ikke at udlevere vigtige dokumenter til en røver.
 • Hvis du er en særlig forsigtig person, kan du bære en falsk tegnebog med falske eller udløbne papirer. Hvis du bliver røvet, kan du blot aflevere disse papirer i stedet for dine rigtige dokumenter. Vi ville betragte dette som en overdreven forholdsregel, men det er en mulighed, hvis du vil være særlig forsigtig.

Sådan beskytter du dine ejendele, mens du er i Bangkok

Brug de samme forholdsregler, som du ville gøre på ethvert turistmål i hele verden:

 • Efterlad ikke dine tasker uden opsyn nogen steder eller af en eller anden grund.
 • Efterlad ikke værdigenstande i din bolig, medmindre de er sikkert opbevaret i et pengeskab. Hvis din bolig ikke har nogen pengeskab, så spørg personalet om andre muligheder.
er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 3

Er Bangkok sikkert at bo i?

Generelt, ja. I en undersøgelse foretaget af InterNations vurderede expats Bangkok som den 20. bedste expat-venlige by i en undersøgelse med 82 byer. Det blev rangeret som femte af alle asiatiske byer.

Titusindvis af expats bor i Thailands hovedstad, så det er klart, at det er et sikkert, behageligt og eftertragtet sted at bo.

Ja, Bangkok har en moderat risiko for terrorisme, og der er lommer af fattige områder i hele byen, men det er generelt et meget sikkert sted at bo.

Langt de fleste mennesker i Bangkok er venlige og hjælpsomme. Sammenlignet med mange andre byer af dens størrelse er Bangkok meget mere varm, imødekommende og gæstfri.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 2

Apoteker i Bangkok

Det er meget nemt at finde apoteker i Bangkok. I det meste af Sydøstasien er du aldrig langt fra et apotek, og Bangkok er ingen undtagelse. Hvis du besøger fra Europa, vil du blive overrasket over, hvor almindelige apoteker er her – du kan normalt finde et, der lurer hjælpsomt på hvert eneste gadehjørne.

Alle apoteker i Bangkok er meget pålidelige og pålidelige. Mens nogle er kædebutikker med genkendelige navne, er andre familieejede og mindre i størrelse. Men de er alle til at stole på.

De fleste apotekspersonale taler lidt engelsk, så du kan typisk få en løsning på de fleste problemer hurtigt og enkelt.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning 1

Genkendelige kædeapoteker i Bangkok omfatter Watsons og Boots, og de fleste store supermarkeder vil også have et apotek indenfor. Mindre familiedrevne apoteker har typisk et blåt eller grønt skilt med hvid skrift sammen med masser af pillepakker i vinduerne. De er nemme at få øje på.

Thailandske regler er meget mere lempelige end regler i andre dele af verden. Lægemidler, som er nøje overvåget og strengt reguleret i andre nationer, er ofte frit tilgængelige i håndkøb på nogle thailandske apoteker, især dem, der ikke er en del af en kæde.

Du kan ofte købe kraftige smertestillende midler i håndkøb sammen med anden stærk medicin. Hvis du køber noget, du ikke er vant til, skal du være forsigtig med dine doser og ikke tage en dosis, som du ikke er tryg ved.

Du vil sandsynligvis opdage, at de stoffer, du køber i Bangkok, er billigere, end de er derhjemme, især hvis du køber et off-brand produkt. Disse off-brand-produkter er lige så pålidelige og effektive som deres brand-ækvivalenter.

En note om medicin: Hvis du har brug for daglig receptpligtig medicin, er det vigtigt, at du medbringer dem sammen med al original emballage og papirarbejde. Du kan muligvis ikke uden videre købe disse medikamenter i Thailand.

Sådan ser du en læge i Bangkok

Hvis du har et lille medicinsk problem i Bangkok, skal du blot gå til et apotek og tale med en farmaceut. Som vi har nævnt, kan du blive overrasket over mængden af ​​medicin, der er tilgængelig i håndkøb i Bangkok. Ved små sygdomme og lidelser vil du sikkert opleve, at en farmaceut kan løse dit problem.

For noget mere alvorligt, bør du gå direkte til et hospital. På nogen anden facilitet er det usandsynligt, at personalet taler engelsk – og er derfor usandsynligt i stand til at hjælpe.

Generelt set har Bangkok to typer hospitaler – private og offentlige.

Offentlige hospitaler bruges næsten udelukkende af thailandske lokale, men læger kan generelt tale lidt engelsk.

Hvis du vil have noget mere pålideligt – men potentielt meget dyrere – bør du tage til et privathospital. Disse hospitaler er stort set designet til at rumme udlændinge og har læger, der taler meget godt engelsk. Kvaliteten af ​​plejen er meget høj, men det er mange af gebyrerne også.

er bangkok sikkert en nyttig detaljeret sikkerhedsvejledning

På privathospitaler er køerne typisk meget korte – eller ikke-eksisterende. På offentlige hospitaler skal du muligvis vente et stykke tid på at blive tilset af en læge. Hvis du vælger at tage til et offentligt anlæg, bør du forsøge at komme meget tidligt om morgenen, hvor ventetiderne bliver kortere.

Kort sagt, mens begge typer faciliteter tilbyder fremragende medicinsk behandling, tilbyder private hospitaler kortere køer og bedre niveauer af engelsk – men til en meget højere pris.

Top 20 sikkerhedstip at følge, når du er i Bangkok

 1. Brug Grab i stedet for at bruge taxaer på gaden . Den er meget mere pålidelig og nem at bruge end normale taxaer.
 2. Hvis nogen (udover attraktionspersonalet) fortæller dig, at en bestemt attraktion er lukket, lyver de . Lyt ikke til dem, det er højst sandsynligt en del af et fupnummer.
 3. Vær meget forsigtig i red light-distrikter , selvom du lige passerer igennem. Gå ikke ind i barer efter anmodning fra personale på gaden eller sælgere. Eventuelle tilbud, de tilbyder, vil højst sandsynligt være meget dyrere, end de hævder.
 4. Undgå de lidt usikre områder, vi har nævnt tidligere i artiklen, især om natten.
 5. Brug myggespray ! Bangkok har masser af myg, som kan overføre farlige sygdomme.
 6. Vær opmærksom på taskesnappere ved vejen . Bær en to-skulders rygsæk i stedet for en over-en-skulder taske.
 7. Lej ikke en bil , medmindre den kommer med en chauffør.
 8. … og hvis du kører på scooter, så vær meget forsigtig ! Lej kun en scooter fra et velrenommeret firma, brug altid hjelm og kør kun, hvis du har tidligere erfaring med det.
 9. Vær forsigtig, mens du går på gaden . Bangkoks gader er fulde af travlhed med maniske chauffører, non-stop scootere, endeløse madvogne, revnede fortove og andre farer. Vær opmærksom, når du går, og tag et pålideligt pengebælte på, hvor du kan opbevare dine vigtige papirer (pas, ID) og dine store pengesedler.
 10. Hvis du er afhængig af daglig medicin, så tag den med hjemmefra sammen med al original emballage og papirarbejde.
 11. Hvis nogen politibetjente henvender sig til dig på gaden, så antag, at de måske ikke er rigtige betjente . I stedet kan de være svindlere. Hvis de ikke vil lade dig være i fred, så insister på, at de tager dig til den nærmeste politistation. Rigtige politibetjente vil forpligte; falske vil ikke.
 12. Aftal altid en pris, inden du tager afsted på en tuk-tuk-tur . Hvis du ikke gør det, kan nogle tuk-tuk-chauffører forsøge at snyde dig ved ankomsten.
 13. … på samme måde, lad ikke tuk-tuk-chauffører tage dig andre steder end til din ønskede destination . Nogle vil måske prøve at tage dig til andre destinationer som en del af en fidus.
 14. Gør dig bekendt med thailandsk valuta for at sikre, at du ikke ved et uheld afleverer for mange penge! Nogle svindlere drager fordel af naive rejsende, der ikke kender forskellen mellem forskellige noter.
 15. Bangkoks forskellige årstider varierer meget. Hvis du rejser i monsunsæsonen – eller i andre våde måneder – skal du sørge for at tage vandtæt tøj på .
 16. Hvis du er kvinde, skal du ikke røre munke .
 17. Man må ikke respektere den thailandske kongefamilie – eller nogen af ​​dens tidligere eller nuværende medlemmer – på nogen måde. Hvis du gør det, kan du komme i fængsel.
 18. Undgå aber og gadehunde . Rabies er stadig et problem i Thailand.
 19. Du skal absolut investere i en pålidelig rejseforsikring i topkvalitet.
 20. Det vigtigste tip af alt – god fornøjelse !

Afsluttende tanker

Samlet set er Bangkok meget sikkert, meget sjovt og meget imødekommende for selv de mest uerfarne rejsende. Thailands hovedstad byder velkommen til millioner af besøgende hvert eneste år, og langt de fleste rejser er spændende, spændende og problemfrie.

Når det er sagt, så sørg for at bruge sund fornuft. Som du ville overalt, bo i sikker, veloplyst, velrenommeret bolig, og vær forsigtig med uoplyste områder om natten. Og sørg for at tegne en troværdig rejseforsikring i topkvalitet !

Bangkok er en af ​​de mest spændende byer i verden.

En non-stop hvirvelvind af kaos og vanvid, det er en fartfyldt destination spækket med eventyr. Fra fascinerende templer til milevidde smil til noget af det bedste streetfood på planeten og derefter fantastiske dagsture, er det nemt at proppe din Bangkok-rejse med masser af spænding.

Selvom det er meget anderledes end noget, du måske har oplevet før, føles byen stadig på en eller anden måde meget som hjemme.

Hold dig sikker, og du vil have en af ​​de bedste ture i dit liv.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!