black logo resized small

En ferieguide til De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er Spaniens hjemsted for historiske byer, dramatiske kyster, vilde vandreture og fremragende fisk og skaldyr

Langt fra deres lommer af masseturismeudvikling er Spaniens Kanariske Øer en øgruppe af uendeligt varierede landskaber, langsomt gående landsbyer, livlige byer, gastronomiske lækkerier og en blomstrende lokal kultur, der på én gang er fast spansk og særpræget kanarisk. 

Med to Unesco-geoparker og fire nationalparker er disse otte solbeskinnede øer hjemsted for en voksende række af bæredygtige turismeinitiativer – og du er aldrig langt fra en dukkert i Atlanterhavet.

Lanzarote

lanzarote

Ud over sine feriebyer betyder Lanzarote vilde kyster, landsbyer med hvide mure, rustrøde vulkanske kogler, hvirvlende bougainvillaer og travle bondemarkeder. Det har også livlige kunst- og gastronomiscener. Hele øen er en Unesco geopark.

Hvad du skal gøre
Baser dig selv i det barske nord, hvor afdæmpede fiskerlandsbyer – Arrieta, Punta Mujeres, La Santa, Órzola – og store værker af den Lanzarote-fødte kunstner César Manrique venter, herunder Casa-Museo César Manrique (i grønt område) , historiske Haría) og Jameos del Agua .

Inde i landet var Teguise Lanzarotes hovedstad indtil 1852; dens beskyttede historiske kerne er spækket med gamle palæer, der vifter ud fra en restaureret kirke fra det 15. århundrede. Den nærliggende landsby Teseguite har klassisk kanarisk arkitektur, et kapel fra det 17. århundrede og et par vidunderlige keramikværksteder.

Lanzarotes stadig mere roste vinregion, kendt for sin vulkanske malvasia- drue, nydes bedst med lokale eksperter Wine Tours Lanzarote , som besøger uafhængige vingårde såvel som La Gerias store navnebodegaer. For den måne-lignende Parque Nacional de Timanfaya , omgå folkemængderne ved at vandre langs kyststien Ruta del Litoral, eller hop over i Parque Natural de los Volcanes .

Den surfvenlige Famara-strand i nord er en af ​​De Kanariske Øers smukkeste, og du kan tage på dagsture til de blændende strande ved Punta del Papagayo i syd. Gå ikke glip af de naturlige pools i Punta Mujeres og, hvis tiden tillader det, den helt naturlige Playa del Risco (tilgængelig med en times vandretur) eller Los Caletones-bugterne nær Órzola.

Hvor skal man bo
Med sit ø-inspirerede boutique-design, cirkulære pool og guddommelige morgenmad er Álava Suites (dobbeltværelse fra €110) i Costa Teguise et fantastisk sted at udnytte den lokale kreative scene. Lanzarote Retreats (dobbeltværelser/udlejning fra €115/95) har stilfulde yurter, stenbyggede hytter og en solopvarmet pool på sin øko-finca i Arrieta.

Spis og drik
Folk rejser fra hele Lanzarote for at få frisk grillet fisk, skaldyrspaella og andre lokale lækkerier på Casa de la Playa, med udsigt over Arrietas strand (10-€15). Bar La Piscina , ved Punta Mujeres-bassinerne, er en go-to for typiske tapas (chunky tortilla, seafood salpicón ) til omkring €3-€10. La Santa’s Alma Tapas & + er en favorit for sine kreative, markedsbaserede små tallerkener (€8-€15), som kan omfatte ossobuco cannelloni.

Isla Graciosa

La Graciosa

Ud for det nordlige Lanzarote og kun tilgængelig med færge fra Órzola, er sandstøvede Graciosa en gå-langsom, tilbage til naturen flugt (ingen asfalterede veje her). Det blev den officielle ottende Kanariske Ø i 2018.

Hvad du skal gøre
Cykel til Caribien-værdige Playa de las Conchas, vandre op ad vulkanerne Las Agujas Grandes eller Montaña Amarilla, svøm ved den gyldne Playa Francesa og vandre i “hovedstaden”, Caleta de Sebo , med dens udsigt over Lanzarotes Famara-klipper. La Graciosa ligger i Parque Natural del Archipiélago Chinijo , som beskytter forskellige ubeboede omkringliggende øer kendt for deres rige fugleliv; udforske dem med bevaringsfokuseret Eco-Insider .

Overnatning
Familieejet Pensión Enriqueta (+34 928 842 051, fordobler €35) er en af ​​La Graciosas turismepionerer med muntre, rustikke værelser i Caleta de Sebo.

Spis og drik
El Marinero, overfor Caleta de Sebos kirke fra det 20. århundrede, er et lokalt elsket tapas-tilholdssted, der serverer hjemmelavede tortilla- og skaldyrs-risretter (op til €10). Eller prøv et fad med gedeost fra Lanzarote ved stranden Casa Margucha/Restaurante Girasol (tapas €10-€20).

Fuerte ventura

Fuerteventura Spain Island Travel Guide

Med sine salte briser, berømte surf, vulkanske landskaber og honningguld kystlinje er Fuerteventura De Kanariske Øers destination for strandlykke.

Hvad skal man gøre
Bliv i det nordlige Fuerteventura for at nyde surfstemningen i El Cotillo, Corralejo og Lajares, vandre til lille Majanicho ved stranden, tag en dagstur til den næsten øde Isla de Lobos (til snorkling, paddleboarding og meget mere) og kom væk fra det hele i den klitkantede Parque Natural de Corralejo . Omkring 15 km syd for Corralejo er La Oliva kendt for sin historiske arkitektur og Centro de Arte Canario Casa Mané, der er viet til kanariske storheder.

I det mere frodige interiør kan du udforske rolige landsbyer såsom Betancuria (Fuerteventuras ældste bosættelse, omgivet af en bjergrig naturpark), Casillas del Ángel og Pájara (hjemsted for en kirke i aztekisk stil fra det 17. århundrede). Gå derefter ned til Ajuy, hvor en sort sandstrand er vært for friske fiskerestauranter. På østkysten er Pozo Negro en anden fiskerleje, der er populær for sine fiskerestauranter.

På den uundgåelige sydlige Península de Jandía (det er værd at tage på et par dage her), vil du afsløre drømmende, beskyttede strande (inklusive Playa de la Barca, Playa del Matorral og Cofete), surfede La Pared-landsby og den ensomme Punta de Jandía fyrtårn.

Hvor skal man bo
Et 200 år gammelt hus af vulkansk sten lige nordøst for La Oliva er blevet nænsomt restaureret som Hotel Rural Mahoh (dobbelt fra €60 B&B) med ni rustikke værelser, en pool og en fantastisk kanarisk restaurant. Avanti Lifestyle Hotel ( dobler fra €120) ligger lige ved kysten i Corralejo, og hvis det er for langt at gå, er der en jacuzzi på taget, hvorfra man kan nyde havudsigten.

Spis og drik
I Fuerteventuras ofte oversete hovedstad, Puerto del Rosario, er La Jaira de Demián et højdepunkt på øen for kreative retter, såsom entrecot-“tacos” med listán negrosauce (€8-€15). Den dejlige terrasse på El Cotillos nautiske La Vaca Azul har udsigt over en vulkansk bugt; prøv den friske fisk med papas arrugadas (15 €). En anden fisk og skaldyrsfavorit er La Lonja i Corralejos havn (retter €10-€20).

Gran Canaria

Gran Canaria las plmas

Gran Canaria er måske berømt for sine sydlige feriesteder, men det er også et fantastisk naturskønt land med skovklædte bakker, dykkede dale, spændende historiske seværdigheder og fiskerestauranter.

Hvad du skal lave
Bliv i Gran Canarias grønne nord, hvor du finder den livlige hovedstad, Las Palmas, Spaniens niendestørste by – og med en iøjnefaldende strand. Det høje, bjergrige indre udfolder sig i en række dramatisk beliggende landsbyer, spændende vandrestier, vulkanske calderaer og fjerne tinder.

Las Palmas’ historiske Vegueta-kvarter har en storslået katedral (dateret tilbage til det 15. århundrede), Casa-Museo de Colón med Columbus-tema , Centro Atlántico de Arte Moderno og andre seværdige seværdigheder. I nærheden har Gáldar nogle af Gran Canarias store før-spanske arkæologiske levn ( Cueva Pintada ); Arucas er fyldt med arkitektur fra kolonitiden og en blændende nygotisk kirke; og den frodige Barranco de Guayadeque er en populær udflugt (vandretur ud over folkemængderne). For strande, prøv landsbyer på nordvestkysten som Sardina del Norte og Puerto de las Nieves.

I det forrevne, høje hjerte af øen kan du udforske Teror (med sin kirke fra det 18. århundrede og det ugentlige lokale marked) og Artenara, den højeste landsby (kendt for sine hulehuse ). Og gå en tur rundt i smukke Tejeda, den meget fotograferede Roque Nublo og Gran Canarias højeste top, Pico de las Nieves (1.949 m). Hvis tiden tillader det, kan du klemme Agüimes, Temisas, Fataga og San Bartolomé de Tirajana ind eller tage længere mod syd for at bløde Mogán og videre til de beskyttede Maspalomas-klitter .

Hvor skal man bo
Hotel Fonda de la Tea har rustikke værelser, lejligheder og selvstændige boliger i Tejeda (alle fra €105). I Las Palmas laver Bed and Chic (dobbeltværelse fra 52 €) et boutique-sprøjt henover to teglbelagte bygninger fra det 20. århundrede, eller bo på det smukt fornyede vartegn fra det 19. århundrede, Santa Catalina (dobbeltværelse fra 110 €).

Spis og drik
I Las Palmas serverer Deliciosamarta (retter fra €15) innovative sæsonbestemte menuer drevet af (for det meste) kanariske råvarer – tuntartar, trøffelgnocchi, Lanzarotes Uga-laks. Tejedas kreative Restaurante Texeda (retter fra €5) fokuserer på hjemmedyrkede gårdingredienser og egne håndværksøl; risretterne er en signatur.

Tenerife

Tenerife

Domineret af det snestøvede Pico del Teide er Tenerife den mest besøgte Kanariske Ø – en blanding af livlige byer, funklende strande, afsidesliggende bjerge, kulturelle lækkerier, stemningsfulde landsbyer og en lava-skulptureret, UNESCO-listet nationalpark .

Hvad skal man gøre
Det nordlige Tenerife er hjemsted for afslappede landsbyer, barske bjerge og noget af øens enestående arkitektur, og byder på en forfriskende kontrast til det udviklede syd. Der er ingen bedre introduktion end hovedstaden, Santa Cruz de Tenerife, hvor du kan udforske Santiago Calatravas scenekunstcenter Auditorio de Tenerife Adán Martín , det moderne design TEA-galleri og andre kulturelle højdepunkter, før du dykker ned i shopping-, spise- og drikkescenerne.

Lige inde i landet er pastelmalede La Laguna Tenerifes smukkeste by; dens centrum sprænger af historiske palæer i kanarisk stil. Der er mere klassisk arkitektur ovre i La Orotava (også kendt for sit kunsthåndværk), nær det attraktive badeby Puerto de la Cruz, mens du længere langs den nordlige kystlinje når det fredelige, historiske Garachico med sine attraktive havbassiner.

Spaniens højeste top, El Teide (3.715 m), er overskriften på enhver Tenerifes rejseplan, men det tager ikke lang tid at smutte væk fra folkemængderne langs vandrestierne i månens Parque Nacional del Teide . De gamle Anaga-bjerge, der strækker sig over øens nordøstlige spids, er endnu et højdepunkt for vandrere; gå ind i landsbyen San Andrés for at se fiskerestauranter ved stranden samt den surfede nordkyst Roque de las Bodegas.

Hvor skal man bo
La Laguna Gran Hotel (dobbelt fra €94) i San Cristobal de la Laguna er en stilfuldt nyopfattet herregård fra det 18. århundrede med en pool på taget. Et imponerende palæ fra det 17. århundrede på Garachicos palmeprikkede plads, La Quinta Roja (dobbeltværelse fra 114 €) har smarte værelser med træbjælker rundt om en grøn gårdhave.

Spis og drik
I Santa Cruz kombinerer Guannabi (15 €-25 €) kanariske, peruvianske og mexicanske smage i herlige risretter og andre friske retter fra markedet. La Lagunas Tasca 61 har specialiseret sig i økologisk sæsonbestemt madlavning (op til €10) såsom karrygrøntsagssalat og håndværksoste samt Tenerife-bryggede håndværksøl. For superfrisk fisk (€10-€20) serveret sammen med papas arrugadas , salat og mojos , prøv havnen La Cofradía i Puerto de la Cruz.

El Hierro

El Hierro

Det fjerne El Hierro, De Kanariske Øers vestligste ø, er et eventyr uden for alfarvej, med spændende vandrestier, fejende udsigtspunkter, glitrende atlantiske pools og tågede skove. En Unesco-listet geopark siden 2014, den er på vej til at blive den første ø i verden, der udelukkende kører på vedvarende energi.

Hvad skal man gøre
El Hierros mest spektakulære base er El Golfo, hvor den vulkanske kystlinje ligger ved foden af ​​en amfiteaterlignende, 1.000 m høj naturlig mur. De to hovedbyer her, Tigaday og La Frontera, smelter sammen med restauranter, et mad- og håndværksmarked og en kirke fra det 19. århundrede. Den populære (og udfordrende) Camino de Jinama-vandring begynder (eller slutter) i La Frontera.

Udforsk nogle af de kommende vingårde ( Bodega Elysar , Bodegas Uwe Urbach), den flaskegrønne El Pinar-skov og laurisilvaen (laurbærskoven) i hjertet af øen. Tag derefter ud til El Hierros yderste vestlige spids, hvor du finder vindsnoede enebærtræer, kapellet Ermita de Nuestra Señora de los Reyes fra det 18. århundrede og det isolerede Orchilla-fyrtårn. I den afdæmpede hovedstad, Valverde, er kirken fra det 18. århundrede og jordnære tascas et besøg værd. Ved udsigtspunktet La Peña har restauranten Mirador de la Peña , designet af César Manrique, udsigt over El Golfo.

Dykkere vil gerne kaste sig ud i det rolige vand ud for La Restinga, som også er kendt for sine fiskerestauranter. En anden El Hierro-specialitet er dens funklende naturlige pools; spring ind på El Golfos La Maceta, Los Sargos eller Charco Azul, ved Cala de Tacorón nær La Restinga eller ved Tamaduste i nordøst.

Hvor skal man bo
La Fronteras boho-fornemmelse El Sitio (dobler fra €50) indtager en omhyggeligt ombygget, bæredygtigt drevet bodega med syv lavasten- casitas og udsigt over El Golfo. Eller bo på østkysten Parador de El Hierro (dobler fra €97), som har et elegant historisk look, en pool med udsigt over Atlanterhavet og en smart restaurant.

Spis og drik
Overfor La Fronteras smukke plads, Joapira har specialiseret sig i venezuelansk-influeret herreño – madlavning (10 €), inklusive fyldte cachapas og peberfrugter fyldt med lokal gedeost. I La Restinga tilbyder Casa Juan kreative ø-produkter, med risretter fra fisk og skaldyr blandt sine signaturretter (€10-€15).

La Palma

La Palma

Fra dens ørkenlignende sydlige vidder, oversået med vulkaner, til det fyrreskovklædte nord, er “La Isla Bonita” – beskyttet som et Unesco-biosfærereservat siden 2002 – et sted for at flygte ud i naturen.

Hvad skal man gøre
Santa Cruz de la Palma, som uden tvivl er den smukkeste af De Kanariske Øers hovedstæder, har en kerne fra det 16. århundrede fyldt med traditionelle altanhuse, renæssancearkitektur og den glitrende Iglesia del Salvador. Med en vulkansk strand er det en karakterfuld og bekvem base.

De fleste besøg i La Palma starter med den 47 kvadratkilometer store Parque Nacional de la Caldera de Taburiente , hvis duftende fyrreskove breder sig omkring Caldera de Taburiente-depressionen (adgang til fra El Paso eller Los Llanos). Vandring her er et højdepunkt på de Kanariske Øer, især omkring Barranco de las Angustias, Roque de los Muchachos og den 1.854 m høje Pico Bejenado. Der er mere at gå blandt Los Tilos laurbærskove i det nordøstlige La Palma. Tag en dukkert i saltvandsbassinerne i det nærliggende San Andrés med dens kirke fra det 16. århundrede.

Længst mod syd producerer Fuencalientes nøgne, vulkanbevoksede landskab karakteristiske malvasia- vinstokke; besøg vingårde som Bodegas Teneguía , og kør til de vidunderligt naturskønne saltsletter, strand og fyrtårn på øens sydligste spids.

Hvor skal man bo
Hotel San Telmo (dobler fra €69) i Santa Cruz har otte boutique-inspirerede værelser spændt rundt om en blomsterfyldt terrasse i et mango-gult hus fra det 17. århundrede. Hacienda San Jorge (dobler fra €64) ser ud til den sorte sandstrand i Los Cancajos og har en lagune-stil pool og subtropiske haver.

Spis og drik
I Santa Cruz kan du bestille et af de håndfulde borde på Enriclai til kanarisk madlavning i hjemmet (10-15 €), og skaffe øens råvarer på det kommunale marked. El Pasos Tapas & Trekking laver fremragende kanarisk-inspirerede tapas – osteborde , caldosris med blæksprutteblæk , alt sammen med lokale vine (op til €10).

La Gomera

La Gomera

Vandrere rejser til frodige La Gomera for sine enestående bjergstier, men der er meget mere til denne boheme-ø, hvor klippekantede kyster viger for palmefyldte dale, gamle subtropiske skove og uhyggelige vulkanske klippeformationer.

Hvad skal man lave
Kombiner et ophold i La Gomeras pastelfarvede kysthovedstad San Sebastián med den dejlige landbrugs-Hermigua i det mindre turistede nord (nær den dejlige vulkanske Playa de la Caleta). San Sebastiáns historiske centrum byder på laurbærskyggede pladser, gamle palæer og kirken fra det 15. århundrede, hvor Columbus siges at have bedt, inden han tog afsted til Amerika.

Imidlertid er La Gomeras hånd-ned højdepunkt den magiske, tågede Parque Nacional de Garajonay , hvis høje, Unesco-beskyttede laurisilvaskove skjuler nogle af De Kanariske Øers mest givende vandrestier. En fabelagtig rute gennem den 40 kvadratkilometer store park bugter sig ned ad Hermigua-dalen fra Alto de Garajonay (1.484 m).

Andre steder kan du gå ind i nordlige landsbyer såsom Agulo fra det 17. århundrede eller Vallehermoso og Alojera, begge med sorte sandstrande. Fredelige El Cercado, lige sydvest for nationalparken, er hjemsted for La Gomeras sidste tilbageværende traditionelle keramikere, hvis værksteder du kan besøge.

Overnatning
Los Telares , der ser ud over Hermiguas bananpalmedal, tilbyder smarte rustikke studielejligheder (fra 47 €) med balkoner og pool. Parador de la Gomera (dobbelt fra €97), designet til at ligne et palæ fra det 15. århundrede, ligger over San Sebastián, omgivet af kanariske haver og en pool, der vender mod Atlanten.

Spis og drik
I Las Hayas, i den vestlige udkant af Garajonay, er Casa Efigenia en klassiker til det traditionelle, vegetariske La Gomera-køkken (menuer 10 €). Hermiguas El Faro laver fremragende skaldyrs-paella, gedeostsalater og frisk fisk (10-15 €), mens San Sebastiáns marked er fantastisk til lokale råvarer, herunder gomero- ost.

Du kan søge efter en masse fantastiske hoteller ved at bruge dette interaktive kort.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!