black logo resized small

Elafiti-øerne, Kroatien

Under enhver sommerferie vil du måske komme væk fra de almindelige turistdestinationer og begive dig et lidt mere stille sted. Er øer ikke det perfekte svar på det?

Hvis du besøger Kroatien, kan du nemt se de smukke Elafiti-øer under dit ophold – du vil også se dem stavet som Elaphatiti-øerne eller Elaphiterne.

Dette kan kun være for en dag, eller måske vil du gerne overnatte eller et par dage og udforske den ø, du vælger, lidt mere.

Elafiti-øerne ligger lige nordvest for Dubrovnik, og de tre vigtigste øer, du kan besøge, er Kolocep, Sipan og Lopud. Disse øer er den perfekte flugt fra folkemængderne i Dubrovnik, især mellem juli og september. Du kan enten vælge din ø eller booke en ø-tur, der giver dig mulighed for at se et øjebliksbillede af alle tre under en en-dagstur. Det er dit valg!

Lopud og Kolocep er øer med nul trafik og er fri for biler. Så hvis du vil væk fra det hele, er de ideelle muligheder. Men for at finde ud af mere om Elaphatiti-øerne generelt og vælge hvilken du måske vil besøge, læs videre.

Sådan kommer du til Elafiti-øerne

Elaphites nær Dubrovnik
Sandstrand, Lopud med udsigt til Dubrovnik-øgruppen.

Vi ved allerede, at Lopud, Sipan og Kolocep er de tre hovedøer i øgruppen, og alle tre er ret små. Hvis du kombinerede alle tre sammen, ville du få en samlet befolkning på omkring 1000 mennesker, hvilket fortæller dig, hvor afslappede disse øer er.

Vi taler om at komme til de enkelte øer snart, men alle tre har direkte færgeforbindelser hver dag, og disse stiger i sommermånederne. Jadrolinija færgelinjer kører dagligt mellem alle øer og stopper ved hver enkelt på skift. Du kan også få den daglige katamaran fra Dubrovnik til Sipan med G&V Line.

Hvis du vil undgå at bruge offentlig transport, kan du selvfølgelig altid bestille en privat rundvisning. Disse er tilgængelige via velrenommerede rejsebureauer, og du vil finde mange ture, der tilbydes i centrum af Dubrovnik.

Information om Elaphatiti-øerne

Lad os tage et kig på hver af øerne efter tur.

Kolocep

Elafitit-øerne_øen-Kolocep-ved-Elaphites-nær-Dubrovnik

Kolocep er øen tættest på Dubrovnik, hvilket gør den til det mest fornuftige valg for en dagstur. Dette er dog også den mindste af Elaphatiti-øerne, du kan besøge, bestående af to landsbyer – Gornje Celo og Donje Celo. Øen har en befolkning på kun omkring 300 mennesker, men i løbet af sommeren vil du bemærke, at langt flere mennesker besøger bare for dagen eller overnatter.

Du kan komme til Kolocep på 35 minutter fra Dubrovnik med færge, eller du kan tage en vandtaxa på privat basis.

Ting at se og gøre: Kolocep kan være lille, men hvad den mangler i størrelse, opvejer den i chill-faktor. Det er en fuldstændig afslappet oplevelse, og det er måske lige hvad du har brug for efter sightseeing i travle Dubrovnik! Øen er naturligvis fri for biler, og der er mange vandrestier, du kan tage på hele øen og gennem de duftende fyrreskove. Der er også nogle smukke strande at bruge et par timer på.

Kolocep er ideel til svømning, og der er også dykkermuligheder, nemlig ved Den Blå Hule. For dem, der ønsker at udforske aktiviteter på land, skal du tage til en af ​​de mange kirker, der går tilbage til det 9. århundrede, inklusive St Nicholas-kirken.

Indkvartering: Et relativt stort hotel på øen har fire stjerner og ligger også lige ved stranden. På grund af øens lille størrelse, skal du bestille i forvejen, da der ikke er andre overnatningsmuligheder.

Lopud

Middelalderkloster-på-øen-Lopud_Elafatiti-øerne_

Lopud er øen beliggende i centrum af de tre vigtigste i øgruppen. Igen er det en lille ø med en befolkning på omkring 200 mennesker, men den har flere faciliteter i forhold til Kolocep. Lopud har masser af romersk historie, da det menes, at der plejede at være en romersk bosættelse på øen.

Lopud har et hovedbebyggelsesområde med samme navn som øen og en hovedstrand kaldet Sunj Bay. Denne sandstrand ligger på den modsatte side af bussen, selvom du sagtens kan gå rundt, såsom øens lille størrelse.

Du kan nå Lopud fra Dubrovnik via færge, med en rejsetid på omkring 1 time.

Ting at se og gøre: Lopud er lille og fri for biler, så det vigtigste at gøre her er at slappe af og slappe af. Der er mange vandrestier, du kan følge, som fører dig gennem centrum af øen, og dette er en glimrende måde at komme over til Sunj Bay, hvor du kan nyde sandstranden og det krystalklare vand. Hvis du ikke vil gå, kan du leje en cykel i stedet. Du kan også leje kajakker, når du ankommer til Sunj Bay.

Mange kirker dateres tilbage til omkring det 15. århundrede for at besøge et franciskanerkloster med en fantastisk udsigt over øen. Fæstningen er også ideel til fotoøjeblikke.

Indkvartering: Vil du nyde livets langsomme tempo lidt længere, kan du vælge at sige på Lopud, og der er et par muligheder du kan vælge imellem. Der er et moderne 4-stjernet hotel på øen og et par andre mindre hoteller også. Du bør bestille disse så tidligt som muligt i højsommermånederne for at undgå skuffelse.

Sipan

Sudurad Fiskehavn_Sipud ø

Den største af øerne er Sipan, der består af Sudjuradj og Siipanska Luka. Der er tilladt biler på Sipan, men det er stadig en tilbagelænet oplevelse, og du vil ikke se en enorm mængde biler eller trafik. Den gode nyhed er, at det betyder, at du ikke behøver at gå overalt, da der er lokale busser.

Du kan komme til Sipan på 1 time og 15 minutter med færge fra Dubrovnik, og der er en katamaran, der kører hele året rundt med en rejsetid på 40 minutter.

Ting at se og gøre: Der er flere faciliteter tilgængelige på Sipan, herunder en temmelig stor strandklub, der har en restaurant på stedet, udsigt over solnedgangen og enorme hytter. Du kan også tage op til Helligåndskirken, som kan dateres tilbage til 1569. Dette er en fantastisk måde at tilbringe en dag på!

Der er mange fantastiske restauranter på øen, som alle serverer lækker frisk fisk og skaldyr og lokale retter, så sørg for at tjekke dem ud, mens du dybest set slapper af og nyder livets afslappede tempo.

Indkvartering: Da Sipan er den største af Elafiti-øerne, betyder det, at den har flere muligheder for overnatning, med flere hoteller på øen, inklusive et 4-stjernet valg.

Nu ved du alle oplysningerne om de tre centrale Elaphatiti-øer, hvilken vil du besøge først?

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!