black logo resized small

Hvad er der egenligt at se i Tyrkiet?

Tyrkiets væld af historiske steder, forskelligartede landskaber, eventyraktiviteter, rig kultur og lækker mad gør det til et ekstremt givende sted at udforske.

Spækket til randen med antikke monumenter, der er tilbage fra en parade af imperier, og udstyret med et udstillingslandskab, der aldrig undlader at imponere. Tyrkiet en blændende destination, der spænder over Asien og Europa.

Dens livlige kultur, berømte mad og enorme historie imponerer alle, der begiver sig hertil, mens dens herlige landskaber, fra det solbeskinnede Middelhav til de mægtige bjerge og tørre steppe, er turistattraktioner i sig selv.

Uanset om du vil nyde Istanbuls byzantinske og osmanniske herligheder på en storbyferie, dase på stranden, dykke ned i historien, når du vandre gennem ruiner såsom Efesos, eller se nogle af verdens mest surrealistiske panoramaer i Pamukkale og Cappadocia, byder dette land på besøgende en bred vifte af ting at gøre.

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder

Paragliding Turkey Depositphotos 1778087 S

Hvad er der at lave i Kas, Tyrkiet

Tyrkiets sydlige kystlinje er spækket med fantastisk sommer badebyer. De er endda fantastiske steder at besøge i vintermånederne, hvor Antalya-provinsen er meget varmere end de

Et rigt historisk land med noget af det bedste køkken, du nogensinde vil smage, landskab fra strande til bjerge og den store by İstanbul.

Episk historie

Fra den gamle havneby Efesos (Efes) til den skyhøje byzantinske kuppel Aya Sofya har Tyrkiet mere end sin rimelige andel af verdensberømte ruiner og monumenter. En række af historiske personer og imperier – inklusive romerne, byzantinerne og osmannerne – har alle sat deres præg på dette tidligere mellemlanding langs Silkevejen. At opleve deres arv fører dig fra sultanens og hans harems lukkede kvarterer i Istanbuls vidtstrakte Topkapı-palads til de romantiske og mystiske lykiske ruiner på Middelhavets strande.

Lyriske Landskaber

Tyrkiets mangfoldige landskaber, fra de ægæiske olivenlunde til den østlige steppe, danner en lyrisk ramme om de mange store ruiner. Landets mest magiske landskab er at finde i asiatiske Anatolien, hvor smukke udsigter tilbydes af den svimlende middelhavskystlinje, Kappadokiens overjordiske ‘fee skorsten’ klippeformationer og bølgede dale, de alpine græsgange i Kaçkar-bjergene og gyldne strande som 18 km. -lang Patara. Uanset om du slår dig ned med en çay for at nyde udsigten over den bjergomgivne sø Eğirdir eller udforsker det bakkede bagland på sydvestkystens mange halvøer, vil Tyrkiets landskab efterlade et varigt indtryk.

Aktiviteter i massevis

Tyrkiet tilbyder aktiviteter, der passer til ethvert temperament, fra udendørs eventyr til kulturel berigelse. Vandrig sjov inkluderer dykning, windsurfing, rafting og canyoning i bjergkløfter, kajaksejlads over Kekovas sunkne ruiner og traditionelle gület- krydstogter på Middelhavet og Det Ægæiske Hav. Eller tag i luften med Ölüdeniz’ spændende paraglidingflyvninger eller en tur i luftballon over Cappadocia. For en frisk vinkel på det fantastiske tyrkiske landskab, vandre til højlandets græsgange eller gå en del af Lycian Way-stien. I byen kan du tage et kulinarisk kursus, nyde hamam eller tilmelde dig en kulinarisk eller kulturel vandretur.

Kulinarisk udforskning

Det bedste ved at prøve Tyrkiets lækre specialiteter – lige fra meze på en middelhavshavn til en pensionsmorgenmad med friske ingredienser fra køkkenhaven – er, at de tager dig til hjertet af den tyrkiske kultur. For de omgængelige og familieorienterede tyrkere er det et hævdvundet ritual at samles og spise godt. Så bliv hængende i olivenolie-opskummede ægæiske grøntsager, krydrede anatolske kebaps og retter fra Tyrkiets mange andre hjørner – og mens du drikker et tulipanformet glas çay og overvejer noget baklava til dessert, så husk, at spisning uddyber din forståelse af Tyrkiet.

error: Content is protected !!