black logo resized small

De smukkeste moskeer i Tyrkiet du ikke må gå glip af

Tyrkiet er pakket med smukke bygninger, og det er ikke overraskende, at mange af dem er moskeer. Ikke kun vigtige steder for tilbedelse, moskeer i Tyrkiet er designet på en fantastisk smukke måder. Islamisk kunst er i centrum for alle designs, og fra ældgamle designs til nyere versioner, vil du kæmpe for at stoppe din kæbe fra at stoppe ved de rene forviklinger af arkitektur og design.

Især Istanbul er hjemsted for nogle storslåede moskeer, men du vil se dem over hele landet.

Et hurtigt ord om moske etikette

Hvor skal man feste i Istanbul - Istanbul om natten

Du behøver ikke at gå i en moske for at bede muslim for at kunne nyde den fantastiske arkitektur, der tilbydes, selvom ved, at du ikke kan besøge under officielle bedetider, hvis du ikke er muslim. Du bør også gøre dit bedste for at undgå fredage, hvis det er muligt, da dette er den hellige dag, og moskeerne vil have meget mere travlt.

Det ville være bedst, hvis du altid var respektfuld, når du besøger enhver moske, endda blot beundrer designet udefra. Husk, at moskeer er ekstremt vigtige steder for tilbedelse for muslimer, og enhver højlydt eller larmende adfærd uden for en er forbudt og yderst respektløs.

Hvis du besøger en moské, og du vil ind og udforske, er det fuldt ud muligt. Igen, husk, at disse er arbejdssteder for tilbedelse, hvilket betyder, at folk vil bede indeni. Når du er inde, skal du ikke tale, medmindre du har brug for det, men hvis du skal, så sørg for at holde din stemme nede til en hvisken. Peg aldrig, og gå ikke foran nogen, der beder. Desuden siger det sig selv, at du bør slukke din blitz og aldrig tag et billede af enhver, der beder.

Alle sammen skal fjerne deres sko, før de går indenfor, og der er et sikkert sted at opbevare dine sko lige uden for hoveddøren. Husk at have strømper på den dag, og hvis du er iført sandaler smid et par sokker i din taske for at have på, når du er inde i moskeen.

Kvinder bliver nødt til at dække deres hoveder, så hav et tørklæde i tasken, mens du er på sightseeing, bare hvis du se en smuk moské og vil gerne ind. Både mænd og kvinder bliver nødt til at klæde sig beskedent, så det betyder, at ingen korte nederdele eller shorts, ingen lavt skåret toppe eller crop topped, og toppe skal være under albuen, med nederdele/shorts/bukser ned til anklen.

Hvad skal man have på i Tyrkiet - Moskeetikette

Hvis moskébetjentene mener, at du ikke har den korrekte påklædning på, vil de give dig et sjal til at vikle om dine skuldre eller vikle dig om din talje for at dække dine ben, men det er bedst ikke at nå dertil. Damer, prøv også at undgå at bære skinny jeans eller leggings, da du ender med at blive bedt om at vikle et tørklæde om dine ben – løstsiddende er bedst her.

Det handler bare om at bruge sund fornuft og respektere religiøse overbevisninger.

Din tur ved alt om moskeetikette, lad os se nogle af de smukkeste moskeer i Tyrkiet.

Şakirin-moskeen – Uskudar, Istanbul

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Şakirin-moskeen - Uskudar, Istanbul

Uskudar ligger på den asiatiske side af Istanbul og er et ganske lokalt og autentisk kvarter at besøge. Det er her, du finder den smukke Şakirin-moske.

Med smuk islamisk kunst udstillet, store buede vinduer og en stor globuslysekrone er dette måske ikke den største moske i Istanbul, men det er en af ​​de mest bemærkelsesværdige. Designet af Zeynep Fadıllıoğlu, denne moske er meget mere moderne end mange af de andre du finder i Istanbul, og det er det, der gør, at den skiller sig ud. Det er også den første moske, der er designet af en kvinde.

Den blå moské – Sultanahmet, Istanbul

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Blå moske i Istanbul ved solnedgang

Den blå moské er et af de mest berømte steder i hele Tyrkiet, og det er en virkelig fantastisk moské at besøge. Men tilbage i 1616 var det også en af ​​de ældste bygninger i byen, og den skiller sig også ud ved at have seks minareter, den eneste moske i Istanbul, der har dette nummer. Den blå moske er en af ​​de mest bemærkelsesværdige udstillinger af arkitektur fra det osmanniske imperium, og det er en moske, der er besøgt af millioner hver år.

Navnet kommer fra de blå fliser på moskeens indre, som skinner, når sollyset strømmer ind. Uden tvivl vil denne moské efterlade dig kæbefalden, og det er et af de steder, du skal besøge i Istanbul generelt.

Suleymaniye-moskeen – Fatih, Istanbul

Smukkeste moskeer i Tyrkiet -Suleymaniye-moskeen - Fatih, Istanbul

Den første ting at vide om Suleymaniye-moskeen er, at den ikke kun er smuk (derfor er den på denne liste), men komplekset, der omgiver den, er også meget stort. Efter at være bygget i 1557, er der en betydelig mængde historie her. Du vil se haver, springvand, fantastiske udsigter og bygninger, der går århundreder tilbage.

Den anden ting at vide er, at den ligger højt oppe på en bakke, og for at komme til den, skal du bruge meget behagelige sko! Men turen er mere end det værd for den fantastiske arkitektur. Suleymaniye-moskeen blev designet af en af ​​Tyrkiets mest ærede arkitekter i historien – Mimar Sinan. Det er en blanding af byzantinsk arkitektur og islamisk kunst, og det er en af ​​de smukkeste seværdigheder, du nogensinde vil se. Det er bare det ydre – når du først går indenfor? Wow.

Selimye-moskeen – Edirne

Smukkeste moskeer i Tyrkiet -Selimye-moskeen - Edirne

Selimye-moskeen går tilbage til omkring 1569, og dette er endnu et af den berømte arkitekt Mimar Sinans værker. Moskeen er i centrum af byen og danner basis for hverdagen.

Det er et fantastisk stykke arkitektur udefra, men når du går indenfor, så kig op. Det indviklede design af fliserne på væggene og lofterne er simpelthen forbløffende, og hele følelsen af ​​moskeen, som alle på vores liste, er så rolig, at du ikke vil undgå at blive rørt af hele oplevelsen.

Kocatepe-moskeen – Ankara

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Kocatepe-moskeen

Kocatepe-moskeen er ikke kun smuk i designet, men det er også den største moske i byen hovedstaden Ankara. Det er ikke så gammelt, med byggestart i 1967; men du kan se det fra ethvert punkt i hovedstaden, så det er uden tvivl et dominerende syn. Den er også stor, da den har kapacitet til at passe 24.000 mennesker indenfor ad gangen.

Interiøret er naturligt, og med massive kupler og lysekroner er det betagende i sit design, og de mange farverige farvede glasvinduer lader solen strømme ind og kaster et æterisk skær.

Den store moske i Bursa – Bursa

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Grand Mosque Of Bursa

Bursa er en stor by tæt på Istanbul, og det er hjemsted for den store moske, en anden af ​​Tyrkiets smukkeste moskeer. Bursa plejede at være hovedstaden i det osmanniske imperium, selvom det navn flyttede sig en del rundt under imperiets regeringstid. I 1396 bestilte Sultan Bayezid I moskeen til at blive bygget, og den står stolt i centrum af byen i dag med de enorme skråninger af Uludag-rækken i baggrunden.

Moskeen er bygget i Seljuk-stil, hvilket gør den lidt anderledes end de moskeer, vi hidtil har talt om. Du kan mærke historien overalt omkring dig, og når du begiver dig indenfor, er det indviklede design virkelig fantastisk. Moskeen har to minareter, og hele komplekset er enormt.

Yeni Cami (Ny Moske) – Eminonu, Istanbul

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Den nye moske (Yeni Valide Camii), en osmannisk kejserlig moské interiørarkitektur i Istanbul, Tyrkiet, Eminonu-distriktet

På trods af navnet er der intet nyt ved denne moske. Det har været under restaurering i et stykke tid nu, men det er en af ​​de ældste moskeer i Istanbul, der er blevet bygget omkring 1660. Den står stolt på hovedvejen, lige i centrum af Det Gyldne Horn. Det er også meget synligt, så snart du begynder at gå over Galata-broen, hvis ikke før.

Yeni Cami dateres tilbage til osmannisk tid, og den har 66 enorme kupler. Hele komplekset er enormt, og interiøret skuffer heller ikke. Det er dekoreret med berømte Iznik-fliser, store skyhøje lofter og lys, der strømmer ind fra alle sider.

Fatih-moskeen – Fatih, Istanbul

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Fatih-moskeen - Fatih, Istanbul

Fra dit synspunkt på fortovet uden for Fatih-moskeen behøver du kun at vende hovedet mod himlen og se den skyhøje bygning og kupler foran dig. Det er imponerende og virkelig smukt på en stærk og historisk måde.

Man kan se, at denne moske er gammel, men ikke fordi den er i ruiner eller noget i den stil, tværtimod, men fordi der er hvisken fra fortiden rundt omkring. Efter at være blevet bygget i 1463, er Fatih-moskeen opkaldt efter Mehmed Erobreren, sultanen, der i 1453 erobrede Konstantinopel (som den dengang blev kaldt).

Igen er komplekset enormt, og på højden af ​​det osmanniske imperium husede det utallige mennesker og havde en skole for islamiske videnskaber indeni.

Sabancı Merkez-moskeen, Adana

Smukkeste moskeer i Tyrkiet - Sabancı Merkez-moskeen, Adana

Besøgende til Adana vil ikke kunne gå glip af Sabancı Merkez-moskeen, da den dominerer meget af skyline og ligger lige ved bredden af ​​Seyhan-floden. Kuppelen er 54 meter høj, og de seks minareter er 99 meter høje. Selvom det ikke er en særlig gammel moske bygget i 1998, er det uden tvivl en af ​​de smukkeste i landet og et af Adanas vigtigste og mest betydningsfulde vartegn.

Moskeen er enorm og kan rumme omkring 28.000 mennesker på ethvert tidspunkt. På trods af det nye i moskeen er den bygget i en traditionel stil, der går tilbage til osmannisk tid. Iznik-fliserne er fantastiske, og kalligrafi-kunstværket på væggene glimter, når lyset strømmer ind fra de enorme vinduer øverst.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!