black logo resized small

Cappadocia, Tyrkiet Andet end ballonflyvning

Når du hører ordet Kappadokien, har du sikkert visioner om varmluftsballoner flyver foran dine øjne.

Det er selvfølgelig af en meget god grund; dette er et af verdens bedste steder for ballonflyvning, og millioner af folk strømmer til Kappadokien hvert år for den samme oplevelse.

Mad i Cappadocia, Tyrkiet

Problemet er, hvad hvis du ikke kan lide højder, men stadig gerne vil besøg dette smukke landskab?

Hvad hvis dit fly bliver aflyst på grund af dårligt vejr?

Hvad hvis du simpelthen ikke har råd?

Lad os se det i øjnene; luftballoner er ikke de billigste aktiviteter!

Den gode nyhed er, at der er mere at lave omkring Cappadocia end blot at flyve i luftballon. Selvom du bør give det en chance, hvis du kan, så glem ikke at tjekke nogle af områdets andre fantastiske aktiviteter også.

For at give dig en idé om, hvad du skal lave i Kappadokien og for at vække din appetit, er her et par ting, du kan gøre omkring Kappadokien, som ikke kræver brug af en ballon.

Gå til en udsigtsplatform og tag nogle Insta-værdige Snaps

Hvad skal man have på i Tyrkiet - Cappadocia Travel

Der er mange punkter rundt i området, hvor du kan tage nogle ærefrygtindgydende billeder. Nogle af disse synspunkter er gratis, og nogle skal du betale et lille gebyr for, men det er bestemt mere end det værd.

Gå til et af disse punkter ved solnedgang, og du vil have billeder i dit sind, som du aldrig vil glemme, og sørg bestemt for at tjekke de tyrkiske øjenpynt, der hænger fra træerne. Du vil uden tvivl gøre alle derhjemme jaloux!

For solnedgangsudsigt er Aydin Kiragi den bedste med en kilometer, og det er et ret nemt sted at nå, omkring 10 minutter til fods fra Goremes hovedcenter. Stierne omkring Cappadocia er alle meget tydeligt markeret, så du ikke farer vild.

Besøg Uchisar Slot

Natteudsigt over Uchisar Castle Cappadocia Tyrkiet

Dette er ikke en slot-lignende vil du være vant til at se, og det er uden tvivl meget dramatisk for øjet. Dette er også det højeste punkt i hele Kappadokien, så forvent udsigten til at tage pusten fra dig.

Uchisar Slot er, som det meste af Kappadokien, hugget ud af klippe, hvilket giver det et virkelig imponerende og unikt udseende. Rundt om slottet finder du også Pigeon Valley, et vandreområde med endnu flere fantastiske udsigter. Bær dine komfortable skodog da terrænet som forventet er ret stenet.

Goreme Frilandsmuseum

Goreme Friluftsmuseum er et must-do, uanset om du går i luftballon eller ej! Goreme Frilandsmuseum fremviser landskabet i sit bedste lys, og her kan du lære alt om historien og de naturlige omgivelser, som du står lige midt i.

Dette er en UNESCOs verdensarvssted, og du vil finde kirker og andre vigtige bygninger, der er skåret ud i klippen, der dateres så langt tilbage som det 10. århundrede. Du har brug for et par timer her, og sørg helt sikkert for, at du tager til den mest berømte del – Den mørke kirke. Her finder du kalkmalerier i alverdens forskellige farver, og skinner solen, vil de funkle i lyset.

Udforsk Derinkuyu Underground City

Derinkuyu Underground City, Cappadocia, Tyrkiet

I hele området finder du tunneler og hele byer, som fandtes under jorden. Årsagen er, at netop denne del af landet var udsat for invasion efter invasion gennem historien, så disse byer blev bygget under jorden for at holde alle i sikkerhed. Du finder også kirker og skoler, endda kældre og køkkener.

Selvom der er mange af disse underjordiske rum, er Derinkuyu den bedst bevarede og derfor den bedste, hvis du vil have et realistisk syn på, hvordan livet var dengang. Du når omkring 85 meter under jorden og du vil kunne få en fornemmelse af stedets skala, selvom kun 10 % af det faktisk er synligt.

Men hvis du er klaustrofobisk, er dette sandsynligvis ikke det bedste sted for dig, da nogle af tunnelerne er ret stramme.

Bare gå en tur

Tyrkiet Cappadocia, klippeformationer i Pasabag Monks Valley - Ting at lave i Cappadocia
Monks Valley, Cappadocia

Få områder i verden er så unikke som Kappadokien, og at gå rundt i dette område vil vise dig nogle af regionens vidundere. Der er mange forskellige vandreture, og de er alle godt skiltet. Sørg for at besøge Devrent Valley, som er fuld af klippeformationer formet som dyr, eller tag til Monk’s Valley som et andet populært sted.

Du bliver nødt til at pakke ind varm i vintermånederne da området kan blive meget koldt, og det er også sandsynligt, at der kommer sne. Men om sommeren skal du forvente meget høje temperaturer, så sørg for at have en hat, solcreme og tag vand med.

Bo i et hulehotel

Cave Hotel Cappadocia Tyrkiet

Mange af hotellerne i Cappadocia er enten underjordiske eller hugget ind i klipperne, hvilket giver en ret imponerende sted at bo!

Du vil sandsynligvis ende med at bruge mere ved at vælge et af disse hoteller, men hvis du ikke skal i luftballonen, du kan spare penge og bliv et unikt sted i stedet!

Mange af disse hoteller har også terrasser, hvor du kan se ud over hele området og nyde en kop tyrkisk cay eller have en traditionel kahvalti eller en massiv morgenmad – du vil ikke være sulten resten af ​​dagen, det er helt sikkert!

Som du kan se, er Kappadokien ikke kun et sted for luftballonflyvning, og der er langt mere end man kan se i denne fantastisk smukke del af verden.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!