black logo resized small

Hvad er der egenligt i Kroatien?

Kroatien har en rig historie, som kan opdages i hele dets byer, øer, indre landsbyer og frodige landskaber. 

De fleste besøgende til landet tilbringer størstedelen af ​​deres tid i byerne Dubrovnik og Split. 

Og det er ikke underligt hvorfor – med middelalderfæstninger, gamle havne, utrolige shoppingmuligheder og spisesteder henvender disse byer sig til alle. 

Så er der Kroatiens øer, alle 1.200 af dem, hver især unikke, med uspolerede strande, vinmarker og olivenlunde. 

Væk fra kysten er mørke smaragdskove et paradis for dyreliv og trøffelsamling. 

Turkisblå travertinsøer tiltrækker dem, der ønsker at genoprette forbindelsen til naturen. 

I dette dejlige Balkan-land er der aktiviteter, der passer til alle, og find de bedste ting at gøre på din ferie i denne rejseguide til Kroatien.

At sige, at Kroatien tilbyder en bred vifte af ferieaktiviteter og -steder, ville være en underdrivelse. 

Du kan tilbringe en måned i Kroatien og stadig ikke se alt. 

For at få mest muligt ud af din rejse, følg vores rejseguide til Kroatien, og sørg for at pakke behagelige vandresko.

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder i kroatien

Elafitit Islands Island Kolocep at Elaphites near Dubrovnik Depositphotos 46600319 S

Elafiti-øerne, Kroatien

Elafiti-øerne, Kroatien Under enhver sommerferie vil du måske komme væk fra de almindelige turistdestinationer og begive dig et lidt mere stille sted. Er øer ikke

Hvis dine middelhavsfantasier byder på lune dage ved safirvand i skyggen af ​​gamle befæstede byer, er Kroatien stedet at gøre dem til virkelighed.

Kyst Kroatien

Kroatiens ekstraordinære ø-plettede kystlinje er ubestrideligt dens hovedattraktion. Det første, der slår dig, er vandets bemærkelsesværdige klarhed. Når det er sat mod en blændende hvid stenstrand, glitrer vandet med en juvellignende intensitet i nuancer af smaragd og safir. Der er også lange sandede og stive strækninger – perfekt til dovne dage tilbragt med at slappe af og fortære trashy ferieromaner. Hvis det hele lyder for afslappende, er der vandbaserede aktiviteter lige ved hånden for at lokke dig af din liggestol – snorkling, dykning, kajaksejlads, windsurfing og sejlads, bare for det første.

Edge of Empires

Dette land, der er usikkert placeret mellem Balkan og Centraleuropa, er blevet passeret mellem konkurrerende kongeriger, imperier og republikker i årtusinder. Hvis der er en fordel ved denne konstante dislokation, er det i den rige kulturelle arv, som hver især har efterladt sig. Venetianske paladser smyger sig op til Napoleon-forterne, romerske søjler rager frem fra tidlige slaviske kirker, og wienerpalæer står over for socialistisk realistisk skulptur. Fremragende museer fremviser skatte, der dækker spektret af europæisk historie, fra den forhistoriske til den postkommunistiske, og fortæller en historie, der i lige dele er fascinerende og rædselsvækkende.

Skønhed på indersiden

Flyt dit blik et øjeblik fra det glitrende vand, og chancerne er, at et almægtigt bjerg dukker op. Dinaric Range, der strækker sig hele vejen fra Italien til Albanien, omfavner meget af kysten. Kalkstenskarst har testamenteret et eventyrland af forrevne tinder, huler, flodkløfter, vandfald og latterligt maleriske søer. Gå længere ind i landet, og tingene flader igen til bølgende landbrugsland. Aktive typer vil finde masser af chancer for at komme blandt dem på de mange vandre- og cykelstier, mens de mere eventyrlystne kan prøve bjergklatring, rafting og zip-lining.

Kulturfest

Hvis du er så heldig at krydse turist-/gæstebarrieren og blive inviteret ind i en lokals hjem, vil du snart stifte bekendtskab med omkvædet ‘Jedi! Jedi! Jedi!’ (Spis! Spis! Spis!). At dele mad og drikke spiller en stor rolle i kulturen her, som taler både til karakteren af ​​kroatisk gæstfrihed og til kvaliteten af ​​lokale produkter. Enkel, hjemmelavet madlavning er et kendetegn ved familiedrevne taverner, men i stigende grad en ny race af kokke bringer en mere eventyrlysten tilgang til bordet. I mellemtiden sætter kroatiske vine og olivenolier deres præg på verdensscenen og høster toppriser.

error: Content is protected !!