black logo resized small

Derfor skal du betale 10 € næste gang du besøger Venedig

Verdenskendt for sine kanaler og gondoler, er den norditalienske by Venedig blevet mere og mere berømt for at være en af ​​de mest overturisterede byer i verden. I et forsøg på at bevare deres by, vil Venedig snart introducere et bookingsystem for alle besøgende og et nyt adgangsgebyr på op til €10 for dagsturister.

Nu kan det føles som endnu et skjult stik for at udnytte dem af os, der håber på at komme tilbage til Italien, men det er måske ikke så slemt, som du tror. Faktisk kan det faktisk være en meget god idé.

Hvorfor skal vi booke for at besøge Venedig?

Simpelthen for at styre venetianernes sikkerhed og den ikoniske by, de bor i.

Høje turisttal har været et problem i Venedig i årtier nu. I 2019 besøgte anslået 30 millioner mennesker Venedig , et antal langt større end byens middelalderinfrastruktur nogensinde var designet til at understøtte. Kombineret med indsatsen for klimaændringer får dette høje niveau af gangtrafik langsomt  byen til at synke .

venice gondola walking tour listing

Mens mangel på internationale rejsende i to år gav lagunebyen tid til at finde ud af, hvordan man holder sig over vandet,  besøgte 160.000 mennesker allerede Venedig alene påskelørdag 2022. Stillet over for en potentiel krise skulle der gøres noget for at kontrollere turismens indvirkning.

Derfor vil Venedigs turistråd fra juni 2022 kræve, at alle registrerer sig online, før de besøger deres berømte by. På denne måde kan besøgstallene begrænses til 40.000 til 50.000 turister ad gangen. En online bookingportal vil give de besøgende en QR-kode, der kan scannes ved elektriske tæller, der snart vil blive opstillet ved Venedigs vigtigste adgangspunkter.

Og det er ikke kun for turister. Lokalbefolkningen fra det større Venedig vil snart også blive bedt om at reservere – selvom deres adgangsgebyr vil blive frafaldet.

Skal jeg altid betale 10 € for at besøge Venedig?

Genialt nok koster det dig måske ikke hele €10! Prisen for at komme ind i Venedig vil afhænge af, hvor mange mennesker der besøger den dag. På langsommere dage kan adgangen være så lidt som €3 med den højeste afgift €10 kun reserveret til de travleste dage. Derudover forventes gebyret for endagsrejsende først at starte i januar 2023.

Men vigtigst af alt er det nye adgangsgebyr kun for endagsrejsende, der anslår at udgør  73 procent af byens besøgende . Besøgende, der overnatter, er fritaget for entrégebyret, da de allerede er forpligtet til at betale byskat under opholdet.

For at forsøde handlen vil en forudbestilling af din rejse til Venedig også give dig incitamenter, såsom rabatter på at komme ind på museer .

 

Ifølge Venedigs borgmester, Luigi Brugnaro, “er bookingsystemet den rigtige vej at gå for en mere afbalanceret forvaltning af turismen”.

Selvom rejser har en vane med at være fyldt med små skjulte gebyrer, ser Venedig-besøgsgebyret ud til at være de ekstra omkostninger værd for alle, der lider af italofili.

Italien om sommeren er et så smukt sted på jorden, som du sandsynligvis vil finde. Alligevel vil enhver, der har været i løbet af sommeren, fortælle dig, at den eneste ulempe synes at være flokkene af turister, som de også er en lige så skyldig bidragyder til. Ved effektivt at reducere gangtrafikken med op til 70 procent, vil Venedig ikke kun tilbyde besøgende og lokale en mere afslappet oplevelse, men sikre, at deres by forbliver der at besøge i de kommende år.

Kortere ventetider, mindre menneskemængder og lokale, der ikke er så irriterede over turister som normalt? Det lyder ret godt, så længe du ikke glemmer at booke!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!