black logo resized small

De bedste steder i verden at fejre jul

Efterhånden som verden åbner sig igen, er det tid til at begynde at planlægge, at julen skal toppe alle juler – eller bestemt nok til at gøre op for elendige 2020 og 2021.

Santa Claus Village, Lapland, Finland

Kæmper du med at mærke julestemningen? Gå til polarcirklen, og tag derefter et skridt tilbage; i julemandens landsby er den festlige jubel rundt omkring, og det bedste af det hele er, at du ikke behøver at løfte en finger. 

Julemandens hjemby er åben hver dag året rundt og har alle de julerelaterede gimmicker og oplevelser, børn nogensinde kunne forestille sig, fra hundeslædekørsel i sne og rensdyrfarme til den nærliggende forlystelsespark, SantaPark . Book en flerdages guidet tur i landsbyen og husk, at når du har “lavet” jul, er du kun en kort afstand (eller slæde) fra Arctic SnowHotel & Glass Igloos og det naturlige fænomen, som er nordlyset.

Wien, Østrig

Alle har en mening om, hvilken østrigsk by, der vinder i festsæsonen, og selvom Innsbruck er perfekt til en hvid jul i Alperne, og Salzburg er berømt for sit marked, er det Wien, der har noget for enhver smag. 

Dæk dine øjne (lysene blænder) og luk ind på en vandretur på markederne (nogle af de bedste inkluderer Christkindlmarkt og Spittelberg), nyd en adventskoncert i St Stephen’s Cathedral og gå over til MuseumsQuartier for en aften med ispavilloner , lette projektioner og weihnachtspunsch, en varmende traditionel punch, der er lige så sjov at drikke, som det er at sige.

Awesome Places Christmas

Rom, Italien

For de fromme blandt os betragtes en tur til Rom, den evige stad, i julen som et must. Uden for Vatikanet, den katolske kirkes hovedkvarter, er der julekrybbe overalt, fra Basilicas di Santa Maria Maggiore og Santa Cosma e Damiano, helt ned til den kastanjeduftende magi på Peterspladsen.

Billetter til den meget populære midnatsmesse i Peterskirken juleaften (en begivenhed, der mærkeligt starter kl. 21.30) er ikke nemme at få fat i, men hvis du går glip af noget, kan tv-versionen nydes på Peterspladsen. Ankomme tidligt.

New York City, USA

Gør disse Hallmark-julefilmfantasier til virkelighed ved at booke en ferie til det ultimative inden for festlige kulisser, Big Apple. Tilfældigvis har du utroligt dybe lommer, et ophold på The Plaza (hvor Home Alone 2 blev optaget) er et must.

For alle vil det dog ikke koste jorden at tjekke ikoniske ferietilbud, såsom Rockefeller Center-juletræet, en vandretur i stormagasinets juleudstillinger og feriemarkederne rundt omkring i byen. Det vil en skøjte heller ikke i Central Park. Glem ikke at booke en New York Ballet-forestilling af Nøddeknækkeren eller en tre-timers bustur til Dyker Heights, hvor beboerne er på Griswold-niveau forpligtet til deres dekorationer og belysning.

Köln, Tyskland

Ingen tager julen så alvorligt som tyskerne, og det er en forpligtelse, som alle kan sætte pris på efter at have besøgt Köln, også kendt som katedralbyen, ved Rhinen. Som med alle andre steder i Tyskland kredser meget af fanfaren om de månedlange (og over toppen) julemarkeder, men i Köln er masseforbrug af gluhwein og honningkager klemt ind mellem at deltage i offentlige julefester (for en stor liste over arrangementer, besøg cologne-tourism.com ), adventsture på Rhinen, julehaven i Kölns zoologiske have og festlige koncerter og forestillinger rundt omkring i byen.

Hot tip? Tag et besøg på observationsdækket i KÖlnTriangle overfor katedralen ved Rhinen for at nyde et fugleperspektiv af byens festligheder.

Quebec City, Canada

Når tung sne hober sig op på dens brostensbelagte gade, forvandles Quebec – en af ​​de ældste byer i Nordamerika – til en fortryllende julelandsby, der vrimler med festlige markeder, kælkebakker (den ved Château Frontenac er en af ​​de bedste) og hyggelige butikker fyldt med lys og dekorationer.

Tjek ud (eller overnat) på Fairmont Le Château Frontenac – et af verdens mest fotograferede hoteller – gå langs den maleriske Rue du Petit-Champlain og nyd en vinterfestival, der fortsætter langt forbi

Nyt år. Det handler ikke kun om jul i Quebec City, selvfølgelig; besøgende kan tage på vandreture, flåning og snesko i den nærliggende Sentier des Caps de Charlevoix-sti.

Tokyo, Japan

Ligesom turister undrer sig over, hvordan australiere tilbringer juledagen med grillfester ved stranden, kan vi også nyde en destination, hvor Jesu fødsel bedst fejres med en spand KFC. 

Nu kan japanerne erstatte den traditionelle kalkun med stegt kylling, men andre elementer på dagen – især i Tokyo – er lidt mere på linje med Vestens måde at fejre på. 

Byens belysning anses for at være noget af det bedste i verden, hvor mange er på vej til de festlige udstillinger i Tokyo Midtown, Ao no Dokutsu i Shibuya og Keyakizaka Illumination. På denne tid af året trækker byens bedste hoteller sig ud for julehigh tea-sessioner,.

bondi beach australien jul

Bondi Beach, Australien

Selvfølgelig kunne vi have nævnt Dublin, Bethlehem eller Prag som værdige forslag, men hvem kan gå forbi den typiske australske oplevelse, der fejrer dagen på landets mest berømte strand?

På denne dag samles tusindvis af mennesker – familier, lokale og (engang) backpackere – for at skrue op for deres grill, se Surfing Santa bytte sin slæde for et bræt og synge-råbende australske klassikere, mens de boltrer sig i vandet. Hvis du kun nogensinde gør det én gang (og for at være ærlig, en gang kan være nok for dig), er det en juleoplevelse at huske.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!