black logo resized small

De bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for

At rejse er noget, du kun kan lære med erfaring. Jo mere du rejser, jo mere oplever og lærer du.

Hvis du er ny til at rejse, er det højst sandsynligt, at du laver en masse fejl i starten, og det er okay.

Med tiden vil du vide alle de ting, du skal gøre og alle de ting, du skal undgå, når du planlægger en rejse et sted eller besøger et fremmed land.

Der er et væld af fejl, du kan begå som førstegangsrejsende. Disse omfatter at være hensynsløs, at være kulturelt krænkende, at mangle busser osv.

Du skal tænke på at rejse, som du gjorde din første gang på en ny skole. Det vil tage noget tid, men til sidst vil du vænne dig til, hvordan tingene fungerer.

I mellemtiden er her mine 99 rejsetip (nedjusteret til 92) til at komme i gang som rejsende.

Rejsen kan være lang og ujævn, så hold godt fast og spænd dig selv;

Rejsetips før du rejser

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for

1. Find fotogene steder og steder ved hjælp af Instagram

Instagram er en af ​​de mest populære sociale medieapplikationer, du kan ty til, hvis du vil holde dig opdateret med de bedste steder i byen at besøge.

Før du planlægger en rejse til en destination, skal du sørge for at tjekke Instagram for alle de mest naturskønne steder, du skal besøge i den pågældende by og by.

Hver by i hvert land har visse must-see turiststeder, herunder steder for tilbedelse, museer eller endda landskaber fuld af naturlig skønhed, som du skal besøge. Instagram kan være ret nyttigt som udgangspunkt for at finde ud af, hvilke steder du nødvendigvis bør tilføje til din rejseplan.

2. Lær almindelige sætninger på det lokale sprog

Det vil altid være lettere at besøge et nyt sted, hvis du har et vist kendskab til det lokale sprog.

Det betyder ikke, at du skal bruge uger på at tage det nye sprog op. Det betyder simpelthen, at du kan tage et par timer hver uge før din rejse for at lære nogle almindelige sætninger på det lokale sprog, som vil hjælpe dig, når du er i det fremmede land.

Sådanne sætninger omfatter “undskyld” , “hej” , “tak” og alt andet, som du føler er nødvendigt for at komme dig igennem din rejse.

3. Læs en historiebog om det sted, du besøger

Mere viden har aldrig skadet nogen. Det er kun menneskeligt at være nysgerrig efter et sted, før du besøger det. For både din nysgerrighed og effektivitetsformål, prøv at få fat i en historiebog om, hvor end du planlægger at besøge.

Hvor som helst du beslutter dig for at rejse vil højst sandsynligt have en rig historie og arv, og det giver kun mening at læse op på noget af dette, så du nyder din rejse endnu mere.

4. Lær lokale skikke at kende, før du går

Den ene fejl, du vil undgå så meget som du kan, når du er på et nyt sted, er at være kulturelt ufølsom eller stødende på en eller anden måde over for lokalbefolkningen.

Hvis du ikke er helt klar over deres kultur, er det meget sandsynligt, at du begår denne fejl. Det er derfor, det giver mening at læse lidt op om traditionerne og skikkene på et sted, før du besøger, så du bedre forstår dem og ikke risikerer at opføre dig på en ufølsom måde.

5. Vær ikke bange for at tage dine børn med

Nogle mennesker er bange for at rejse med deres børn, især hvis deres børn er ret små. Selvom det til tider kan være udmattende og endda skræmmende at rejse med småbørn eller endda spædbørn, er det ingen grund til at undgå det helt.

Faktisk hjælper rejser med at øge viden, og hvis et barn bliver tvunget til at rejse fra en yngre alder, udvikler de kulturel bevidsthed fra den spæde alder, og dette former dem op til at være informerede, uddannede og følsomme voksne.

6. Bliv vaccineret

Nogle lande har strenge rejsepolitikker og vil ikke tillade dig at komme ind i deres land, før du er korrekt vaccineret. Begrundelsen bag dette er enkel – de ønsker at forhindre spredning af sygdomme fra et land til et andet.

Selvom det ikke kræves af dig af landet i henhold til dets rejsepolitikker, er det altid en god idé at lade dig vaccinere, inden du går ombord på flyet til et andet land. Hvorfor risikere at overføre en form for infektion eller sygdom til et andet land, når du nemt kan undgå det helt?

7. Lad din familie og venner derhjemme kende dine planer

Dette er måske det enkleste af alle rejsetips og forstås selv uden at nævne det. Medmindre du selvfølgelig absolut ingen venner eller familie har, som du er i kontakt med, er det altid en god idé at informere dine nære slægtninge og venner om dine rejseplaner.

Dette er vigtigt, fordi det altid er risikabelt at besøge et nyt sted, og det er godt at vide, at nogen ved præcis, hvor du er, hvis du har brug for hjælp eller støder på en slags nødsituation.

8. Hvis du planlægger at besøge nogen/bo hos nogen, under din rejse, så få dem en gave

Dette burde ikke være for svært at forstå. Det er kun almindelig anstændighed, at hvis du planlægger at bo sammen med nogen under dine rejser, eller endda bare besøger dem, skal du købe dem en gave forud for din rejse.

Det er bedst ikke at forlade dette til sidste øjeblik, hvor du vil være kaotisk og have travlt. Køb disse gaver mindst to uger før din planlagte rejsedato for at undgå angst i sidste øjeblik.

9. Gå ikke i gæld for rejser, brug ikke ud over dine midler

At rejse kan være ret dyrt. De faktiske omkostninger, du vil pådrage dig, afhænger af, hvor du rejser, hvor længe, ​​og om du vælger nogen rejsepakker eller ej.

Det er aldrig en god idé at bruge så meget, at du står i gæld efter din rejse. Hvis du ikke har råd til at bo på luksushoteller, så lad være med at inkludere dem i din rejseplan.

Så sjovt som det kan være at rejse, vil det ikke være særlig sjovt, hvis du ikke har råd til basale fornødenheder i flere måneder efter din rejse.

Rejseplanlægningstips

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 10

10. Vær fleksibel og ikke overplan

At rejse hvor som helst kræver i det mindste en vis grad af fleksibilitet. Det er en grundlæggende leveregel, at alt er sjovere, når man ikke planlægger det ned til hver lille detalje.

Selvom det er vigtigt at være organiseret og ansvarlig, når du besøger et nyt sted, bør du altid være åben over for spontanitet.

Hvis tingene ikke går helt som du havde planlagt, så bliv ikke for skuffet, for det vil højst sandsynligt ødelægge resten af ​​din rejse.

11. Book tidligt for billige flybilletter

Når du først har besluttet dig for, hvor du rejser hen, giver det kun mening at bestille dine fly så hurtigt som muligt.

Du kan hyre et rejsebureau, bestille en pakke eller endda planlægge hele turen selv, men uanset hvad du vælger at gøre, så sørg for at få et forspring på processen.

Det giver ingen mening at betale ekstra, når du kan få meget lavere priser ved blot at være ansvarlig nok til at bestille flyrejserne i god tid.

12. Brug Points og Miles til rabatter og endda gratis rejser

Når du bliver en hyppig flyver, vil du sandsynligvis modtage flyvende point og miles. Jo flere point og miles du samler, jo større sandsynlighed er der for, at du får rabat på dine flyrejser. Nogle gange, når du har samlet nok point, er det endda muligt for dig at rejse helt gratis!

13. Brug en VPN til potentielt at få rabat på flyrejser

Generelt har rejsewebsteder en tendens til at spore din IP-adresse og de priser, de tilbyder dig, er baseret på, hvor du browser fra.

Ved at bruge en VPN til rejser kan du skjule din IP-adresse, og du kan derfor muligvis drage fordel af lavere flypriser. Hvis du for eksempel skulle indstille din IP-adresse til et land med lavere indkomst, kan du muligvis bestille en flyrejse til en lavere pris.

På samme måde kan du muligvis indstille din IP-adresse til det land, hvorfra det pågældende flyselskab opererer, og derved spare på flyomkostningerne.

14. Undgå dyre hoteller og overnatningssteder, brug dine penge på oplevelser ikke på at sove

Ja, det er dyrt at rejse; men det behøver det ikke altid at være! Der er utallige måder, hvorpå du kan spare penge under dine rejser ved at bruge hacks, såsom at vælge budgetvenlige hoteller i modsætning til femstjernede luksushoteller, hvis du ikke har råd til det.

Husk, at hele pointen med at rejse er at få nye oplevelser. Hvis du vil sove behageligt, kan du gøre det i dit eget hjem. Sørg for, at når du rejser, skal du bruge på at udforske og opdage nye steder i stedet for på komfort.

Faktisk er hele pointen med at rejse at træde uden for din komfortzone!

15. Skriv din hoteladresse og dit telefonnummer ned

Før du begiver dig ud på dine rejser, er det relevant at lave noget research i god tid. Du skal vide præcis, hvilke hoteller du skal bo på, og det smarte er at skrive kontaktnummer og adresse ned, hvor end du skal bo.

Disse oplysninger er vigtige at opbevare for dig selv, såvel som for at give dem til et nært familiemedlem eller en ven, så de ikke skal kontakte dig i tilfælde af en nødsituation.

16. Få altid en rejseforsikring , stol på mig!

Når du rejser til et nyt land, er der en række uundgåelige hændelser og ulykker, du kan komme ud for.

Da du allerede bruger så meget under dine rejser, ønsker du ikke de ekstra omkostninger ved at betale for en ulykke, du kan støde på, mens du er på fremmed land.

Derudover kan sundhedspleje nogle steder være ret dyrt. Som sådan er det ret risikabelt at rejse hvor som helst uden rejseforsikring.

Bliv forsikret og vær sikker! 

17. Få en VPN til rejser for at beskytte din internetforbindelse i udlandet

En VPN beskytter privatlivets fred for din internetforbindelse, når du er væk fra dit hjemland. Når du er i et nyt land, giver det mening at installere en VPN i god tid før din rejse af hensyn til internetbeskyttelse.

Der er visse websteder, som du er vant til at bruge, som endda kan være blokeret i det land, du rejser til. En VPN kan sørge for, at du kan få adgang til dine yndlingssider, uanset hvor du er.

18. Tag kontanter med dig og ekstra kredit-/betalingskort

Husk, at når du rejser, er det altid godt at være forberedt på det værste. Alt kan ske under dine rejser, ting kan gå galt, og du skal være forberedt.

Sørg derfor altid for at rejse med dit debet- og kreditkort sammen med kontanter. Det er vigtigt at have begge muligheder i hånden, fordi afhængigt af hvor du rejser, kan en mulighed fungere, mens en anden måske ikke.

For eksempel, hvis du er i en bestemt by, kan nogle områder, såsom store indkøbscentre og restauranter, acceptere et kort, mens markedspladser og basarer osv. måske kun accepterer kontanter.

Begå aldrig den fejl at begrænse dine muligheder til kun en af ​​de to.

Jeg bruger altid Revolut kortet når jeg rejser. Anbefaler det højt!!

19. Lad din bank vide, at du rejser

Det er altid en god idé at informere din bank om, at du skal rejse og give dem dine rejsedatoer. Dette er vigtigt, fordi det er muligt, at dit hævekort eller betalingskort muligvis ikke fungerer i et fremmed land, medmindre din bank tillader det.

Du kan komme i en meget klæbrig situation, hvis du på en eller anden måde løber tør for kontanter hurtigere, end du forventer, og dit betalingskort nægter at virke. Så sørg for at få ordnet disse tekniske processer i god tid før din rejse for at undgå gener under rejsen.

Pakketips til rejser

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 1

20. Pak Light

Når du skal på tur, giver det mening at pakke så let, som du overhovedet kan. Jo flere ting du har med dig, jo mere ubelejlige ting er der sandsynligvis for dig.

Lad os sige, at din rejse består af besøg i en række forskellige byer eller endda lande. Jo færre ting du har med dig, jo lettere bliver det for dig at manøvrere og bevæge dig rundt.

Derudover, jo færre ting du bærer, jo mindre sandsynligt er det, at du mister ting.

21. Men tag ekstra undertøj og sokker

Det kræver ikke et geni at forstå, hvorfor dette er så vigtigt. Husk, at uanset hvor meget du planlægger på forhånd, er det ikke muligt at komme i tanke om næsten alle mulige ting, der kan gå galt på turen.

Du ved heller ikke, om din plan kan ændre sig lidt undervejs. Lad os f.eks. sige, at du beslutter dig for at forlænge din rejse med et par dage.

Det smarte er at undgå alle disse problemer og blot pakke et par ekstra par sokker og noget ekstra undertøj.

22. Pak et par sneakers

Det vigtigste at huske på, når du pakker, er, at din komfort skal være din første overvejelse.

Hvis du ikke er tryg ved det tøj, du har pakket, eller de ting, du har haft med dig, kan hele din rejse blive ødelagt.

Du skal generelt også gå meget under ture, når du går på opdagelse i og opdager nye byer og byer.

Derfor er det altid en god idé at pakke mindst ét ​​par sneakers med dig, uanset hvor du går. Sneakers er komfortable, holdbare og perfekte til at gå lange afstande.

23. Medbring et førstehjælpssæt

Uanset om du rejser alene eller med en gruppe mennesker, er du alene ansvarlig for dit helbred undervejs.

Det er muligt for dig at støde på et vilkårligt antal ulykker eller hændelser på din rejse. Du kan få en lille skade som en brækket negl eller en tilstoppet tå eller en større skade, såsom et brud.

24. Få altid en Compeed for Your Feet – Tak mig senere!

Compeed bandager er beregnet til at lindre dig for smerten ved vabler på fødderne. Når man rejser, er der som regel så store afstande at tilbagelægge, at man meget nemt kan få vabler.

Vabler er naturligt smertefulde og ubehagelige og kan potentielt gøre resten af ​​din rejse ikke så sjov for dig

25. Medbring dit normale tøj, du er komfortabel i

Lige meget hvor du rejser hen, vil du sandsynligvis ikke have det for godt, hvis du ikke har det godt.

Mens mode er vigtigt, er modeens første regel, at du skal være komfortabel med det, du har på. Så sørg for at medbringe mindst to til tre outfits, som du ved, du er 100 % tryg i.

26. Bær behagelige sko, du allerede har brudt ind i

Det er almindeligt kendt, at nye sko kan være ret ubehagelige de første par gange, du bruger dem. Derfor er det aldrig en god idé at tage nye sko, som du ikke har brugt for ofte, med på en rejse.

Det er muligt, at de nye sko begynder at grave sig ind i dine tæer eller skader bagsiden af ​​din hæl.

Gammelt er guld, så hold dig til det, der er behageligt!

27. Medbring ikke tøj, der skal stryges

Selvom det er muligt for dig at tage et dampstrygejern med på dine rejser, vil det blot være en ekstra besvær.

Strygning tager også en masse tid, du kunne have brugt på at udforske det nye land, du er i.

Løsningen er enkel – bare sørg for at tage tøj, som du med sikkerhed ved, ikke kræver strygning.

28. Pak altid en hat og en sarong/tørklæde

Der er visse tilbehør, der viser sig at være meget nyttige under rejser. En hat eller en kasket er et sådant tilbehør. Hatte kan beskytte dig mod solen, især hvis du er på vej ud mod et tropisk klima. Hatte ser også stilfulde ud.

Et tørklæde kan også tjene flere formål. Hvis du skal til et land, hvor du skal klæde dig ‘beskedent’, kan et tørklæde være ret nyttigt. Tørklæder kan også nogle gange se meget moderigtige ud.

På samme måde, hvis du skal til et sted ved stranden, er en sarong en nødvendig genstand at pakke.

29. Mærk din bagage og skriv dit navn og kontaktoplysninger på dem

Hvis du nogensinde har rejst med et fly før, vil du indse, hvorfor dette er så vigtigt. Fly i dag er ofte booket. Blandt så mange passagerer er det meget nemt at miste noget eller hele din bagage undervejs.

Dette kan nemt undgås. Alt du skal gøre er at sikre dig, at alle stykker af din bagage har dit navn og korrekte kontaktoplysninger på dem.

På denne måde, selvom du mister din bagage, kan du være sikker på, at den altid vil komme tilbage til dig.

30. Tag billeder af din bagage og tøj

Dette er udelukkende en sikkerhedsforanstaltning. Bare at skrive dit navn og kontaktoplysninger på alle stykker af din bagage er nogle gange ikke nok.

Det er også en god idé at tage billeder af alle dele af din bagage og tøj, hvis noget skulle gå galt.

31. Tag et billede og lav kopier af dit pas og vigtige dokumenter

Dette er et af de vigtigste trin før rejsen, du skal tage.

Det er altid en god idé at have kopier af alle dine vigtige rejsedokumenter, inklusive dit pas, dine billetter, hotelreservationer og andre vigtige oplysninger eller dokumenter, du skal bruge for at rejse.

Rejsetips til pakketeknik

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 2

32. Få din telefon låst op, før du rejser

Sørg for, at din telefon er låst op, inden du tager afsted på en rejse. Du ønsker ikke at stå over for nogen komplikationer ved at få adgang til din telefon, når du er i et helt fremmed land.

33. Invester i et godt rejsekamera

Det nytter ikke meget at rejse, hvis du ikke skal lave en masse minder og sørge for, at i det mindste nogle af disse minder bliver fanget på kamera og bevaret, så du kan beholde dem i årevis.

Derfor er det altid værd at investere i et anstændigt rejsekamera i god tid før din rejse. Canon G5X M2 er et kamera, der bestemt er værd at investere i inden dine rejser.

34. Medbring et ekstra kamerabatteri

Kameraer kommer normalt med batterier.

Duh!

Det er muligt, at disse batterier løber tør, eller at noget andet går galt med disse batterier.

Som sådan skal du altid sørge for, at du har ekstra kamerabatterier med dig, hver gang du rejser.

35. Medbring en kraftfuld Power Bank

En powerbank en enhed, der kan hjælpe dig med at oplade din telefon, når du er på farten. Denne enhed er især nyttig under rejser, for selvom du tager din telefonoplader med dig, kan en række ting gå galt.

Det er muligt, at opladeren begynder at gå i stykker, eller at du er på et krydstogt eller på en eksotisk ø, hvor du ikke kan oplade din telefon.

Derfor har jeg faktisk selv 3 eller 4 😀

36. Læg elektronik, medicin og ekstra tøj i din håndbagage

En håndbagage har mange formål under rejser. Denne taske er hvor du opbevarer alle de ekstra ting, der er meget nyttige for dig, såsom nødvendige medicin, elektroniske genstande såsom din bærbare computer og laptop oplader, powerbank osv.

Du vil måske endda have et par par ekstra tøj i din håndbagage, hvis du skulle have brug for at friske op under rejsen.

Det er umuligt at åbne hovedkufferten midt på rejsen, så alle de vigtige ting, som du måske har brug for, bør opbevares i din håndbagage.

Rejsetips, mens du er på farten

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 3

37. Gå tidligt til lufthavnen

Dette er måske den vigtigste regel for at rejse – du skal komme til lufthavnen i god tid før dit fly.

Det er altid bedre at komme tidligt frem for sent. Så lad være med at være doven. På den dag, du skal rejse, vågn ekstra tidligt op, spis en god morgenmad, sørg for, at alle dine ting er med dig og er ordnet, og tag derefter over til lufthavnen!

38. Gå på badeværelset lige før du går ombord på et fly eller tager en bus

En af de mest ubehagelige aspekter ved at rejse er ikke at have adgang til sit eget badeværelse. Da det at rejse handler om at træde uden for din komfortzone, må du ikke tage for meget imod dette.

For at undgå at skulle på toilettet, mens du rejser, skal du sørge for at bruge badeværelset lige før du går ombord på et fly, et skib, en bus eller ethvert andet køretøj, hvor det kan være svært at bruge toilettet.

39. Få et vinduessæde, så du kan læne dig op ad væggen, når du sover

Selvom dette ikke er nødvendigt, er vinduessædet altid et godt sæde at vælge, når du er på en bus eller et fly.

Ikke alene er dette et mere behageligt sæde, fordi du kan læne dig op ad vinduet og falde i søvn, vinduessædet tilbyder også den bedste udsigt, især fra et fly.

40. Få det tætteste sæde muligt fra dørene på flyet, dette vil spare en enorm tid på at gå gennem tolden

Hvis det er muligt, så sørg for at få et sæde så tæt på flyets døre, som du overhovedet kan.

Jo tættere du er på udgangen af ​​flyet, jo tidligere kan du forlade flyet, og jo hurtigere kan du få toldklarering.

Dette er især vigtigt, hvis du skal tage et tilslutningsfly, fordi du ikke har råd til at komme for sent til det.

41. Forbliv hydreret på flyet og på vejen

Når du rejser, er det nogle gange umuligt at huske at drikke nok vand.

Sørg altid for, at uanset om du flyver eller er på farten, har du vand med dig.

At rejse til et andet land er skræmmende nok, især for nybegyndere. Du behøver ikke den ekstra stress ved at støde på sundhedsproblemer, når du er i et fremmed land.

Så drik så meget vand du kan!

42. Få en vandfilterflaske og drik postevand, når du kan.

Det er måske ikke nemt for dig at finde mineralvand eller flaskevand, når du er på farten.

Den nemmeste ting at gøre er blot at bære en vandflaske (med medfølgende filter) med dig og fylde den op med postevand, uanset hvor du kan finde den.

Rejsetips, når du ankommer til din destination

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 4

43. Skift ikke din valuta i lufthavnen

Hvis du er en hyppig rejsende, har du måske indset, at det aldrig er en god idé at få vekslet din valuta til den udenlandske valuta, når du er i lufthavnen.

Dette skyldes, at lufthavnen ofte har en tendens til at overbelaste og give dig en sats, der er højere end hvad du ville få overalt udenfor.

44. Spor dit forbrug

Hver gang du rejser, har du et fast beløb med dig. Som sådan skal du bruge det fornuftigt.

Sørg for at holde styr på alle de penge, du bruger på intern pendling, mad osv.

Hav en lille notesbog i håndtasken, eller brug en dedikeret budgetapp, og noter hver gang du bruger penge, så du ikke går overbord eller løber tør for kontanter.

45. Vær ikke bange for at betale for at få dit vasketøj færdigt, det er det hele værd

Uanset hvilke hoteller du vælger at bo på, vil der højst sandsynligt være en vaskeservice. Du kan være uvillig til at bruge tjenesten på grund af de penge, du skal betale for den.

Det er dog bedst at betale disse penge og få vasket dit tøj, fordi du bliver reddet fra en masse besvær senere.

Frisk, rent tøj er bestemt en velsignelse, især når du er i et fremmed land.

Rejsetips under din rejse

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 5

46. ​​Vågn tidligt op

Hele formålet med at rejse er at udforske og opdage nye steder. Som sådan ønsker du at få det bedste ud af din tid i det fremmede land.

Sørg for, at du planlægger aktiviteter for hver dag på turen på forhånd, og under turen, vågn op lyst og tidligt hver dag for ikke at spilde nogen dyrebar rejsetid.

Husk, du kan altid sove, når du er hjemme igen!

47. Prøv at træne under din tur

Fordi det at rejse kan være så kaotisk i sig selv, kan du glemme at bekymre dig om dit fysiske og mentale helbred. En lille smule motion rækker langt i denne henseende.

Du kan stå tidligt op og lave nogle morgenstræk og yoga, før du starter din dag. Alternativt kan du endda bruge et program til at holde styr på antallet af skridt, du går hver dag. Indstil et mål for antal trin, og gør det til dit mål at nå dit mål hver dag.

48. Spis ofte lokal mad

Der er ingen grund til at besøge mærkelige nye lande, hvis du ikke er villig til at træde uden for din komfortzone. Når du er på et nyt sted, så sørg for at prøve alle de lokale delikatesser i stedet for at holde dig til mad, der er let tilgængelig.

49. Skam dig ikke over at købe souvenirs

Det kan være fristende at købe souvenirs såsom klokker, magneter, dekorative genstande eller T-shirts, når du er et nyt sted.

Det er altid en god gestus at købe sådanne ting til din familie og venner derhjemme eller bare til dig selv, så du husker denne rejse i lang tid fremover.

50. Besøg berømte og turistede steder

Hvor indlysende dette end lyder, så besøger nogle mennesker et sted og går glip af nogle af de mest berømte steder at besøge, fordi de ikke er opmærksomme på dem.

Foretag din research på forhånd, eller tal med lokale rejseledere, og sørg for, at du besøger alle de steder, du skal se, når du er på et nyt sted.

51. Men tøv ikke med at komme væk fra den slagne vej

Mens turistede steder altid er en fornøjelse at besøge, er der nogle gange steder, som ingen taler om eller besøger om, der er ret charmerende. Faktisk, hvis du ønsker at få en autentisk stemning af stedet, er det bedst at nogle gange besøge steder, der ikke er særlig berømte blandt turister.

52. Spis heller ikke på restauranter på turistede steder

Problemet med kun at holde sig til steder og restauranter, der er ‘turistiske’, er, at disse steder ofte har en tendens til at blive ret overfyldte. Du vil heller ikke få en fornemmelse af den lokale kultur og køkken, hvis du kun holder dig til restauranter, der er specielt designet til at tage højde for turister.

53. Brug solcreme

Dette er især relevant, hvis du besøger en tropisk region eller ø. Solens stråler har en tendens til at være ret stærke på disse steder, så sørg for at smøre solcreme på alle dele af din krop, der vil blive udsat for solen.

54. Hav altid snacks med dig

At rejse har en tendens til at gøre dig temmelig sulten, især når din rejse indebærer en masse eventyr, og hvis du konstant er på farten. Fordi du ikke altid kan stoppe ved restauranter, er det bedst at have nogle snacks med dig, hvis du bliver sulten.

55. Læg din mobiltelefon fra dig og nyd øjeblikket

Den eneste fejl, du aldrig bør begå, når du er på tur, er konstant at bruge din telefon. Faktisk bør du prøve at undgå sociale medier så meget som muligt, når du er på ferie. Læg din mobiltelefon væk, tal med dem omkring dig, og nyd hvert lille øjeblik til fulde!

56. Besøg historiske steder ved frokosttid, de er normalt mindre overfyldte mellem 12:30 og 13:30

Hvis du er i en by eller by, der er hjemsted for en række historiske vartegn , som er åbne for turister at besøge, så sørg for at planlægge dit besøg omkring frokosttid. Dette er tidspunktet, hvor disse vartegn er mindst overfyldte, og du kan endda nå at få anstændige fotografier.

57. Gå til lokale markeder

Lokale markeder overalt har deres egen charme. Uanset hvor du er, så sørg for at besøge natmarkederne og dagmarkederne, for disse kan begge være ret interessante på hver deres måde.

Nogle steder har endda flydende markeder – markeder bygget over strømmende vand. Hvis du støder på nogen af ​​disse, så sørg for at gå på opdagelse godt.

58. Prøv ny mad, selvom du tror, ​​du ikke vil kunne lide det

Der er lidt eller ingen mening i at rejse, hvis du kun vil holde dig til det, der anses for “sikkert”. Hvert sted, du besøger, vil have visse lokale kulinariske delikatesser, som du i det mindste bør prøve, selvom du tror, ​​du måske ikke kan lide dem. At rejse handler trods alt om at samle nye oplevelser!

59. Tag på gratis vandreture

Hvis den by eller by, du besøger, har mulighed for at benytte gratis vandreture, så sørg for at gå efter disse. Disse vandreture plejer generelt at være guidede og kan fortælle dig meget om historien og kulturen på det sted, du besøger. Det er altid godt at lære!

60. Bliv venner med lokalbefolkningen

At blive venner med de lokale har en hel masse egne fordele. Til at begynde med kan du lære noget af det lokale sprog. Endnu vigtigere er det, at de lokale kan guide dig om de bedste steder at besøge i byen og måske fortælle dig, hvor du kan få den bedste lokale mad.

61. Bliv venner med andre rejsende

Det er altid en god idé at blive ven med dem, du rejser med. Dette giver dig ikke kun et vist støttesystem, når du er i et nyt land, du kan også udforske og opdage nye dele af byen sammen med de andre rejsende. Det er altid sjovere, når der er flere mennesker.

Du kan endda få mere at vide om de rejsendes hjemamt, og det er i sig selv en lærerig oplevelse.

Rejsetips til uforglemmelige oplevelser

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 6

62. Bryd ud af din komfortzone

Nummer et regel for at rejse er, at du træder uden for din komfortzone og er villig til at få alle mulige nye oplevelser.

Under dine rejser kan du nogle gange stå over for situationer, der er helt ukendte, og hvor du måske føler, hvor du er utilpas, og det er helt okay.

63. Gå vild med vilje

Hvor mærkeligt det end lyder, nogle gange er den bedste måde at opdage dig selv på at fare vild bevidst. Når du er i et nyt, fremmed land, så prøv at være så eventyrlysten som du kan, og hvad er mere eventyrligt end at gå vild?

Så luk din telefon og gå planløst rundt i en fremmed bys gader, indtil du ikke ved, hvor du er.

64. Gør noget, der skræmmer dig

Derhjemme er det okay at holde sig væk fra de ting, der har tendens til at skræmme dig, men ikke mens du rejser. Under dine rejser skal du sørge for at gøre ting, du ellers var for bange for at gøre. For eksempel, hvis der er noget, du altid har ønsket at prøve, men aldrig nåede frem til det, så sørg for at gå efter det, når du er på din rejse.

Det eneste du skal spørge dig selv er, hvad er det værste, der kan ske?

65. Vær spontan. Sig ja til interessante muligheder og hold dig ikke blindt til dine planer

Livet formodes at være et eventyr, mere når du er på rejse. Under dine rejser skal du sørge for at være så spontan som du kan.

Selvom det er vigtigt at planlægge dine aktiviteter for hver dag, er det lige så vigtigt at tage livet, som det kommer til dig og ikke være for stringent, hvis tingene ikke fungerer præcis, som du planlægger dem.

66. Oplev at rejse alene fra tid til anden

Selvom det altid er sjovt at rejse i grupper, er det også nogle gange sjovt at rejse alene. At rejse alene kan nogle gange hjælpe dig med at få et helt nyt perspektiv på livet. Det kan også være berigende for din sjæl at rejse alene.

At være alene og opdage nye steder er tilfredsstillende i sig selv.

67. Gå et nyt sted hvert år

Selvom det er en lærerig oplevelse at rejse hvor som helst, jo flere steder du opdager, jo mere vil du sandsynligvis lære. Gør det derfor til et punkt at besøge et helt nyt sted hvert år.

Jo flere steder du rejser, jo mere lærer du om forskellige kulturer, historier og traditioner, jo flere fødevarer opdager du, og jo flere livsstile oplever du.

68. Hvis det føles forkert, er det sandsynligvis forkert. Tag ikke unødvendige risici

Husk, at instinkter næsten altid er rigtige. Hvis du er et nyt sted eller en ny situation, der ikke føles rigtigt for dig, så kom ud af disse situationer så hurtigt som muligt. At tage risici er vigtigt, men at tage unødvendige risici er dumt.

Husk, at hvis du roder, kan ingen komme dig til undsætning så langt væk hjemmefra. Så vær smart og forsigtig, når det er nødvendigt.

Rejsetips til fotografering og teknologi

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 7

69. Oplad altid! Oplad din powerbank og dine enheder, når du har muligheden

Du vil sikre dig, at du ikke løber tør for opladning i din telefon eller nogen af ​​de andre vigtige enheder, du skal have med dig. Det nemmeste, du kan gøre, er at oplade din telefon og powerbank natten over hver dag på turen. Du ønsker ikke, at din telefon skal være slukket, når du er ude og tage billeder!

70. Få et lokalt SIM-kort med internetdata til din telefon

Dette vil være nyttigt, hvis du har brug for at kontakte venner og familie derhjemme. Husk, at alt kan ske, når du er på tur, langt væk fra alt det kendte. Dette er også særligt vigtigt, hvis du rejser alene.

Desuden er data vigtigt, selv bare for at få adgang til GPS-indstillingerne på din telefon. Forestil dig, at du er et nyt sted og kun farer vild, fordi du ikke kan få adgang til kort på din telefon.

71. Tag altid dit kamera med dig, altid!

Sørg for, at uanset hvor du går, har du dit kamera med dig, og at dit kamera er fuldt opladet. Du er måske ikke klar over vigtigheden af ​​et kamera i dag, men en dag, flere år fra nu, når du vil se tilbage på minderne fra turen, og du kun har de billeder, du har taget, vil du indse, hvor vigtigt et kamera er.

72. Glem ikke at tage episke billeder af det, du ser

Fotografier vil være de eneste minder om din rejse i de kommende år. Selv når du er gammel og rynket, minder fotografier dig om de steder, du har besøgt, og de mennesker, du har set,

Så sørg for, at de billeder, du ender med at tage, er mindeværdige og episke!

73. Tag masser af billeder ved solopgang og solnedgange.

Solopgange og solnedgange er to af naturens mest utrolige fænomener. Nogle af de bedste billeder, du kan tage, er dem af solen, der står op og går ned, fordi det er, når himlen er i fantastiske nuancer af orange og pink. Så sørg for at få masser af disse, hvis og hvor det er muligt!

74. Overskyede dage er faktisk fremragende til portrætbilleder

Mange mennesker tror, ​​at kun solskinsdagsbilleder bliver anstændige og undgår at tage billeder, når himlen er overskyet.

I modsætning til hvad mange tror, ​​giver overskyede dage faktisk fremragende baggrunde til fotografier, især portrætfotografier .

Så næste gang himlen er overskyet, er der ingen grund til at vige tilbage fra billeder!

75. Tag flere billeder af dig selv de steder

Husk, det handler ikke kun om landskabsfotografering. Det handler også lidt om at tage billeder af dig selv, uanset hvilket sted du besøger.

År fra nu vil du gerne huske dengang, du besøgte det sted. Så sørg for at få fantastiske billeder af dig selv med de mest populære vartegn i den by.

76. Tag flere billeder af og med lokale

Disse er vigtige, fordi år fra nu, vil disse give fremragende minder. Sørg for, at hver by eller by, du besøger, får du mindst et par billeder af og med de lokale.

Lokalbefolkningen overalt er forskellige fra hinanden. De kan for eksempel have en unik påklædningsstil, som du vil fange, for hukommelsens skyld.

77. Gem minder, undlad at falske minder. Dine billeder er beregnet til at minde dig om gode tider, ikke for at vise dig frem for andre.

Husk at formålet med at tage billeder på en tur er at bevare minderne fra turen, for din egen og ingen andres skyld.

Hvis du bruger det meste af din tur på at tage ‘æstetiske’ eller ‘Insta-værdige’ billeder, kan du lige så godt lade være.

Rejsetips til sikkerhed og transport

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 8

78. Bær ikke din pung på den ene skulder. Bær det i stedet om din krop

Dette er en sikkerhedsforanstaltning. Mens du rejser, når du udforsker og opdager en ny by eller by, er det almindeligt, at dine ting kan blive stjålet eller forlagt.

Som et resultat er det altid bedst at sørge for, at dine ting er stramt spændt hen over din krop. På den måde kan du hele tiden holde øje med dine værdigenstande.

79. Bær aldrig din tegnebog i din baglomme.

Hvis du besøger en by eller by, hvor tyveri eller lommepenge er almindeligt, vil du ikke risikere, at dine ting bliver stjålet. Som et resultat skal du tage alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Det er aldrig en god idé at have din pung i baglommen, fordi en tyv nemt kan stjæle den, så undgå dette så meget som muligt.

80. Vær opmærksom på lommetyve og svindel

I nogle lande og byer er gadekriminalitet og tyveri ret almindeligt. Hvis du besøger en sådan by, skal du være sikker på at være så forsigtig som du overhovedet kan. Vær altid på udkig efter lommer, og stol ikke blindt på nogen, når du er i et fremmed land.

81. Brug offentlig transport i store byer

Hvis du besøger nogen af ​​de større byer i verden, såsom Tokyo, Paris, London eller New York, er det altid bedst at holde sig til offentlige transportmidler såsom busser.

Offentlig transport har generelt en tendens til at være meget sikrere end private taxatjenester.

82. Hvis du har brug for en bil, så lej den. Det er billigere end at leje en chauffør eller tage taxa hver gang

Hvis offentlig transport af en eller anden grund ikke er en mulighed for dig, og du meget hellere vil rejse i bil, så sørg for at leje en bil ud. At leje en bil er meget mere praktisk og overkommelig mulighed end at tage taxaer hele tiden. Taxaer kan nogle gange være virkelig dyre og endda usikre i visse situationer.

83. Hvis du hyrede en chauffør, så tag billeder af bilen, nummerpladen og relevante oplysninger om bilen og chaufføren. I tilfælde af

Når man er i et helt nyt land, er der ikke mange mennesker, man kan stole på. Alt kan gå galt, og du skal altid være på vagt. Når du rejser med taxa, skal du sørge for at have billeder af chaufføren, bilen og nummerpladen, for en sikkerheds skyld.

84. Efterlad aldrig værdigenstande i din bil!

Selvom du har råd til at være hensynsløs, når du er hjemme omgivet af venner og familie, der elsker dig, skal du altid være ekstra forsigtig under dine rejser.

Glem aldrig nogen af ​​dine værdigenstande på et offentligt sted.

Du får dem højst sandsynligt ikke tilbage.

Sund fornuft

de bedste 99 rejsetips du nogensinde har brug for 9

85. Tjek, om du har glemt noget på dit hotelværelse, inden du rejser

Det kræver ikke et geni at forstå, hvorfor dette er så vigtigt.

Det er muligt, at du måske ikke samler alle dine ting, inden du tager af sted, og glemmer nogle ting på hotelværelset, så dobbelttjek altid.

86. Smid ikke affald på gaden

Du ville ikke kunne lide det, hvis nogen kom til dit land eller by og strøg på gaderne. Affald er ekstremt respektløst og uopdragent, så sørg for at undgå det.

Hvert sted, du besøger, vil sandsynligvis have skraldespande, hvor du kan smide dit affald, så følg reglerne og vær på din bedste opførsel.

87. Vær miljøvenlig og minimer dit affald

Det er aldrig for sent at begynde at tænke på din planet. I løbet af din rejse, prøv at minimere dit affald på så mange måder som du overhovedet kan. En god start ville være at have en enkelt vandflaske med dig i stedet for at købe plastikvandflasker hele tiden.

88. Køb heller ikke noget lavet af dyredele!

At bekymre sig om dyr går hånd i hånd med at bekymre sig om planeten.

Undgå for enhver pris at købe noget, der består af dyredele. Såsom håndtasker lavet af krokodillelæder, foret med tigerpels, eller andet lavet af girafdele, for eksempel.

Det er dårligt at købe souvenirs lavet af dyrehud til at tage med hjem, bare Gør det IKKE.

89. Tag ikke din tur for seriøst.

Husk at det primære formål med din rejse er at holde en bold. Stop med at prøve at tage hvert aspekt af turen for seriøst. Slip løs, hav det sjovt, og behandl alt som et eventyr.

Hvis du farer vild på vej tilbage til dit hotel, så vær rolig, nyd øjeblikket, mens det varer. Du finder tilbage til sidst!

90. Forvent, at alt går galt

Det er altid bedst at være forberedt på det værste. Husk, at mange ting kan gå galt under din rejse, fra du går ombord på dit fly, til du kommer tilbage. Uheld er simpelthen en del af livet. Tag dem, mens du kommer, og prøv at nyde rejsen uanset.

91. Tab ikke besindelsen, når den gør det

Når tingene ikke ser ud til at gå din vej, så husk at bevare roen. Tro på, at alt ordner sig til sidst.

Der er ingen grund til at blive forvirret over ting, der er uden for din kontrol, og det mindst produktive, du kan gøre, er at blive vred eller slå ud på andre, når tingene ikke går din vej.

92. Vær venlig overfor din rejsepartner. Prøv at forstå hinanden og undgå at komme ind i et skænderi eller et slagsmål.

Under rejser er det ret almindeligt, at folk bliver irritable over dem, de rejser med. Det er muligt, at de mennesker, du rejser med, har personlighedsforskelle til dig.

Lad dog ikke dette ødelægge din rejse. Vær forstående over for alles ønsker.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!