black logo resized small

Bucket list rejser – 32 Steder at besøge i din levetid

Mens vi planlægger vores rejser for livet efter COVID, synes du ikke, det er på tide at gøre noget episk? Nå, jeg har sammensat den ultimative rejsebøtteliste for at sætte gang i din fantasi.

Jeg lavede en drømmeliste over mine rejse-bucket-liste-rejser helt tilbage i 2006. Nu vil jeg hjælpe dine drømme med at blive til virkelighed og dele de bedste bucket list-rejser, jeg nogensinde har lavet. Det er 32 destinationer, som du skal gøre mindst én gang i dit liv.

Rejse Bucket List Idéer

Så lad os se på de mest forbløffende smukke steder i verden. Åh, forresten, det er bucket list rejser, som vi selv har foretaget. Det er ikke en Google-søgning som så mange ting på internettet i disse dage.

Svøm med hvalhajer

Swim with Whale Sharks

Der er noget virkelig magisk ved at svømme med hvalhajer. Selvom det kan være et vanvid af turister, der stråler af spænding, er det roligt og stille. At se disse blide giganter glide ubesværet gennem havet er den ultimative bucket list rejseoplevelse. Der er mange steder at svømme med hvalhajer rundt om i verden, især ud for Cancun Mexicos kyst og i Filippinerne.

Roadtrip til Grand Canyon

Road trip to the Grand Canyon

Jeg må indrømme, at jeg ikke forventede meget af Grand Canyon, men under vores rejse gennem Californien og Arizona dukkede vi ind i Grand Canyon, og jeg blev overrasket over dens skønhed og rene størrelse. Grand Canyon er på alles amerikanske rejse-bucket-liste, og det er spektakulært. Colorado-floden skærer sig gennem den 466 km lange (277 mile) Colorado Plateau-kløft på Colorado-plateauet , og lad mig fortælle dig, at et besøg vil ikke yde det retfærdighed. du skal ud og udforske skønheden i Amerikas naturlige vidunder.

Det Gyldne Tempel

Golden Temple

Taj Mahal kan toppe alles bucket-liste, men vi fandt, at Amritsars gyldne tempel var en mere autentisk oplevelse. Misforstå mig ikke, Taj Mahal er et vidunder at se, men det gyldne tempel er en smuk udstilling, der stadig er et fungerende tempel. Slut dig til hundrede tusinde pilgrimme hver dag, mens de viser respekt for Sikkhismens allerhelligste sted.

Prøv sandboarding i Huacachina

Huacachina sandboarding

Jeg havde aldrig forventet, at sandklitter i Peru ville være så massive. Da vi bestilte en busbillet til Huacachina i Peru, troede vi, at vi ville sidde i en lillebitte oase, men i stedet var vi omgivet af de største klitter, vi nogensinde har set. Måden at udforske dem på er at tage en klitbuggy-tur eller at hoppe på et sandbræt og glide ned ad dem. Du vil være dækket af sand, men sikke et tuderi, og det er noget, du skal prøve mindst én gang i dit liv.

Det skævetårn i Pisa

Leaning Tower of Pisa

Vi vidste ikke, om vi ville være i ærefrygt for det berømte skæve tårn i Pisa, men at se det personligt levede virkelig op til hypen. Pisa alene er et besøg værd. Denne maleriske by beliggende ved Arno-floden er fyldt med historie, der går tilbage til det 14. århundrede.

Giant's Causeway

Giants Causeway

Et besøg på Giant’s Causeway i Irland vil få dig til at tro på kæmper. Dette UNESCO World Heritage Site er Nordirlands mest berømte attraktion og topper mangen en rejseliste. At se de perfekt arrangerede basaltsøjler, der fører ud til havet, får dig til at tro, at en kæmpe byggede en dæmning til Skotland i stedet for et vulkanudbrud for omkring 60 millioner år siden.

Vandretur gennem Meteora

Hike Through Meteora

Santorini er måske Grækenlands luksusflugt, men Meteora-klostrene er Grækenlands vidundere. Sidder på toppen af ​​massive klippemonoliter, der når op til 500 meter (1500 fod) fra dalbunden, og gamle klostre er spredt ud over landskabet. Meteora-klostrene går tilbage til det 9. århundrede og kan i dag besøges ved at vandre til toppen, gå over broer eller blot nyde udsigten fra en af ​​de mange udkigsposter.

Udforsk Venedigs kanaler

venice gondola walking tour listing

Vi blev virkelig forelskede i Venedig. At blive i byen i fire dage gjorde det muligt for os at komme væk fra den slagne vej for at udforske flere af de stille hjørner af den flydende by. Ingen bucket-list rejser ville være komplet uden at tilføje Venedig til din liste. Mens en gondol topper mange bucket-lister, var det den private taxa-tur, som vi fandt var langt mere romantisk. At sejle gennem Canal Grande i stil med at se landskaber fik os til at føle os som filmstjerner.

HVis du vil læse mere om Venedig kan du læse min ultimative Venedig guide her.

Nyd den blå lagune

blue lagoon

Nok er Islands Blå Lagune overfyldt i disse dage, men ingen tur til “The Land of Fire and Ice” ville være komplet uden at stoppe for at suge i dets helbredende vand. Det topper mange rejsendes bucket list, især efter National Geographic udnævnte det til et af de 25 bedste naturlige vidundere i verden.

Helikoptertur til Victoria Falls

Helicopter Tour of Victoria Falls

Vi bor tilfældigvis en time væk fra Niagara Falls i Canada, og vi elsker den by og den ikoniske canadiske kaskade. Så da vi havde chancen for at besøge Victoria Falls i Zambia, var vi meget spændte. The Falls That Thunder ligger i centrum af Mosi Oa Tunya National Park og er det største vandfald i verden. Indstillingen er helt anderledes end Niagara Falls, da den er omgivet af jungle. Med hele 1,7 km bred (1 mile) er den massiv, og måden at tage i omfang af Victoria Falls er at komme op i luften.

Drik champagne i Eiffeltårnet

Have Champagne on the Eiffel Tower

Paris er kærlighedens by, og vi bliver aldrig trætte af at se Eiffeltårnet. At se Eiffeltårnet gnistre i lysets by er sådan en romantisk scene, men du skal gå op i Eiffeltårnet. Og vidste du, at du kan få et glas champagne? Fejr en milepæl, forlov dig eller nyd bare en skål, mens du tager i den parisiske skyline.

Ha Long Bay

Ha Long Bay

Vietnams Ha Long-bugt er et UNESCOs verdensarvssted, der skal ses for virkelig at blive værdsat. 1600 tårnhøje kalkstensøer når op fra Halong-bugtens smaragdgrønne vand. Det, der gør bugten endnu mere malerisk, er junkbådene, der tager turister med for at udforske de mange øer og huler.

Kristus Forløseren

Christ the Redeemer 1

Rio de Janeiro er en af ​​de smukkeste byer på jorden, og Kristus Forløseren står stolt over byen og holder vagt. At se “Christo Redentor” stå med armene strakte på toppen af ​​Corcovado-bjerget er på mange rejsendes liste over rejsende. Du kan se det ved at vandre op ad bjerget, tage toget eller en naturskøn bustur, men intet kan sammenlignes med at flyve rundt i det med helikopter.

Roms Colloseum

Colloseum

Byen Rom er som ingen anden. Det er spækket med gamle ruiner og ingen så berømt som Colosseum. Vi havde heldet med at bo direkte på tværs af gaden fra Colosseum med udsigt til amfiteatret fra vores værelse. Du tror, ​​at du ved alt om Colosseum, men intet kan forberede dig til at se det for første gang.

Hvis du gerne vil vide mere om Rom, så anbefaler jeg at du kikker på denne rejseguide.

Mexico Cenotes

Mexico Cenotes

For dykkere er Mexicos Cenotes et dykkereventyr på bedste bucket list. Men du kan rejse rundt i mange cenoter uden at dykke. Yucatan – halvøen i Mexico byder på adskillige eventyr, hvor du kan rappelle, snorkle og padle gennem Cenotes. Men det var Rio Secreto Cenote, der virkelig var ekstraordinært.

Se nordlyset

See the Northern Lights

Har du nogensinde ønsket at se den blændende fremvisning af Aurora Borealis? Når du først ser nordlyset danse på nattehimlen, virker det umiddelbart ikke rigtigt. Spiller dine øjne dig et puds? Island er et af de bedste steder i verden at se nordlyset. Vi havde ikke heldet der, men har set dem flere gange i Canada og i Grønland. Jeg har hørt fra flere at de har set det i nord jylland, men den oplevelse har jeg til gode!

Kilimanjaro-bjerget

Pa toppen af ​​Mount Kilimanjaro med mine G Adventures rejsekammerater.

Hvis der er ét bjerg at bestige i din levetid, er det Mount Kilimanjaro, Afrikas tag. Kilimanjaro Nationalpark er et UNESCO World Heritage Site, der huser det højeste punkt i Afrika. Den seks til syv dage lange stigning er en del af de syv højeste bjergtoppe i verden, og er en spektakulær bucket list-ferie. Så vent ikke med at begynde at planlægge din klatring op på jordens højeste fritstående bjerg.

Galapagos-øerne

Galapagos Islands

Galapagos-øerne er en gruppe øer ud for Ecuadors kyst, der har deres helt eget økosystem. Dette UNESCO World Heritage Site er den mest biologiske mangfoldighed af destinationer på jorden. OG 97% af Galapagos er en nationalpark. Den største tiltrækning til Galapagos er at se dens endemiske arter, der er unikke for øerne. Fra Galapagos kæmpeskildpadden, marine leguaner og Galapagos pingvinen, vil dyrelivets oplevelser.

Gobi-ørkenen i Mongoliet

Gobi Desert of Mongolia

Vi er altid fascineret af ørkener, men der var noget helt unikt og spektakulært ved Mongoliets Gobi-ørken. Den er fyldt med liv. Fra flokkene af baktriske kameler (to-puklede kameler) til de nomadiske folk i Mongoliet, der flyttede deres Ghers fra lejr til lejr, som altid var noget at se. Det var en oplevelse en gang i livet.

Pyramiderne i Giza

Pyramids of Giza

Vi havde altid ønsket at se de store pyramider i Giza med vores egne øjne. Vi vidste ikke, hvad vi kunne forvente, men da vi først så dem, virkede de surrealistiske. De skærer gennem Kairos dis, mens de står i ørkenen og ligner et fatamorgana. Vi har haft det privilegium at besøge dem to gange og kan sige, at for en sjov måde at udforske dem på, leje en kamel til at tage dig gennem pyramidekomplekset for at føle dig som en ægte beduin.

For nyligt har der været en masse ballade med politiet hvis du gerne vil filme (selv med din mobil telefon!) så jeg anbefaler faktisk at du ikke rejser til Egypten. De sletter dine optagelser, og der er endag eksempler hvor folk har fået taget deres telefoner.

Machu Picchu

Machu Picchu

Når vi taler om verdens nye syv vidundere, så er Machu Picchu en anden smuk destination at tilføje til dine bucket lists. At vandre på Inkastien er på manges eventyrliste, men selv at se denne ekstraordinære Inkaby vil tage pusten fra dig. Bogstaveligt talt. Beliggende i Andesbjergene i 2.430 meters højde, er det et vidunder at se.

Den kinesiske Mur

Great Wall of China

Vi har besøgt Den Kinesiske Mur to gange. Og det lever op til alt, hvad vi nogensinde havde forventet. At se på dette vidunder af ingeniørkunst inspirerede virkelig undren og ærefrygt. Ikke underligt, at det er opført som et af verdens 7 nye vidundere. Vi elskede at besøge både Mutianyu og Badaling Great Wall, de var lige så smukke og alligevel meget forskellige oplevelser.

Himalaya i Bhutan

Himalayas of Bhutan

Bhutan er det lykkeligste land i verden, og du kan ikke undgå at blive forelsket i mennesker og landskab, når du besøger denne bucket list destination. At vandre gennem Himalaya er en utrolig rejse, men det er det, der trækker folk til landet, at vandre til Tigers Nest-klosteret i Paro-dalen. Denne ikoniske scene skuffer ikke.

Trek til Mount Everest Base Camp

Mount Everest Base Camp scaled

Når du opholder dig i det kolde vejr et øjeblik, er det ultimative bucket list eventyr at vandre til Everest Base Camp. Når vi alle kan rejse igen, er dette noget, alle kan gøre uanset klatrefærdigheder. Følg fodsporene på Sir Edmond Hillary og Tenzing Norgay Sherpa for at se Khumbu Ice Fall, Everest Base Camp, The Tengboche Monastery og Mighty Mount Everest selv. Sikre dig de ultimative pralerettigheder blandt dine venner, og tag til Everest. 

Kajaki Antarktis

Kayak and Camp in Antarctica

Antarktis topper virkelig listen på så mange måder. Vi var heldige at besøge Antarktis med Quark Expeditions, hvor vi opfyldte enhver rejsedrøm. Fra camping på Antarktis til kajaksejlads omkring isbjerge, Antarktis var en eventyrelskers rejsedrøm.

Santorini Grækenland

Santorini Greece

Vi havde set Santorini i yoghurtannoncerne i årevis og drømte om at besøge en dag. Da vi ankom, forstod vi, hvorfor det har været med i så mange reklamer. Da vi så ud over calderaens klipper, virkede udsigten ikke ægte. Hvidkalkede bygninger med blå kupler langs calderaens høje klipper. At bo på et hulehotel med udsigt over Det Ægæiske Hav var den ultimative drøm. Her er en artikel om Grækenland, hvis du gerne vil opleve det.

Churchill isbjørne

Churchill Polar Bears

Apropos safari, har du nogensinde tænkt på en safari i Canada? Jeg tror ikke, der var noget mere ærefrygtindgydende end at se isbjørne i naturen. Det er endnu mere en bucket list billet at kunne gå med isbjørne. At gå op til den arktiske tundra om sommeren er ikke kun unikt, men det er også en chance for at se isbjørne i et andet miljø end i sne. Vi besøgte isbjørnene to gange med Churchill Wild . En gang om vinteren og en gang om sommeren.

Afrikansk safari

African Safari

Der er ikke noget mere magisk end en afrikansk safari. Vi har været heldige at tage på safari i Tanzania, Kenya, Sydafrika og Botswana. Og tro mig, det bliver aldrig gammelt. At se den majestætiske løve forfølge sit bytte og se en flok elefanter gå gennem den afrikanske savanne er en scene, der for evigt er ætset ind i vores hjerner. Der er noget særligt ved at besøge Afrika. Som man siger “Jeg forlod mit hjerte i Afrika”, og hver gang vi forlader kontinentet har vi det på samme måde.

Petra Jordan

Petra Jordan

Da vi nåede til Petra Jordan, havde vi set en masse berømte oldtidsbyer med vores egne øjne. Vi forventede at kunne lide det, men vi forventede ikke at blive imponeret over det. Dreng tog vi fejl! Petra er i en liga for sig selv. Den skjulte by Petra ligger inden for en 1,2 km klippepassage, der når 80 meter op i luften. Når du ankommer til The Petra Treasury, bliver du modtaget af et ærefrygtindgydende sceneri. En massiv bygning komplet med søjler er hugget ind i sten.

Maldiverne

Maldiverne

At bo i en bungalow over vandet i Bora Bora eller Tahiti er på alles rejseliste. Men vi gjorde dette på Maldiverne, og jeg kan ikke komme i tanke om et sted, der er smukkere i verden. Det turkise vand omringede vores bungalow komplet med et glasgulv, så vi kunne se fiskene svømme forbi, var fremragende. Jeg tror ikke, jeg har set sådanne hvide sandstrande nogen steder på jorden.

Amalfikysten

Amalfikysten

Vi troede, vi havde set skønheden i Italien, da vi besøgte Cinque Terre, men Amalfikysten er Cinque Terre på steroider. De smukke kystbyer langs Salerno-bugten tog pusten fra os ved hver tur. Lej en bil og kør denne berømte motorvej, der klamrer sig til siden af ​​havets klipper. Der er ikke noget mere romantisk end at køre i byerne Positano, Ravello, Amalfi og Sorrento. Sørg for at bruge et værelse med udsigt over de rækkehuse i Positano og dens strand.

Iguazu Falls

bucket list travels iguazu falls

Der var noget magisk ved at bo lige i hjertet af Iguazú National Park på Belmont Hotel Das Cataratas. At have dette naturlige vidunder helt for os selv tidligt om morgenen var som et eventyr. 

Vi gik fra vores hotel til den lange platform, der førte til midten af ​​den massive kaskade omgivet af tordnende vand.

Og det var vores mest fantastiske bucket list-rejser på jorden

Vi har været heldige at kunne se og lave alle disse bucket list eventyr i vores levetid. Da jeg gennemgik denne liste, kan jeg ikke tro, at vi har oplevet hver og en af ​​disse. 

Det hele startede med at lave en drømmeliste for ti år siden, og nu har vi opnået rejser ud over vores vildeste fantasi.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!