black logo resized small

Begynder Guide til Chiang Rai

Beliggende i bakkerne i det nordlige Thailand ved grænserne til Myanmar og Laos, er Chiang Rai den ældre søskende til det travle Chiang Mai . Men mens den yngre by er blevet en trofast på rejseplanerne for både backpackere og pakketurister, forbliver Chiang Rai relativt off-the-radar for de fleste besøgende til landet.

Chiang Rai, som blev grundlagt i 1262 som en del af Lanna Kongerige (nutidens nordlige Thailand), var den første hovedstad i kong Meng Rais fyrstedømme og er i dag en perfekt destination for rejsende, der ønsker at sænke tempoet, flygte til naturen og nyde charmen af ​​Thailands mindre – dog nogle gange lige så hektiske – nordlige by. Her er vores guide til byen for førstegangsbesøgende, der dækker alt fra hvordan man kommer dertil til de bedste steder at bo.

Chiang Rais utrolige must-see templer

Træ-templet Wat Phra Kaew, beliggende i et atmosfærisk sted omgivet af skov, er byens mest ærede buddhistiske tempel. Et aktivt tempel, munke bor og studerer på dens grund, mens der ved siden af ​​ligger et museum med Lanna-artefakter fra det 13. til det 16. århundrede.

Det er også berømt for engang at huse den originale Emerald Buddha – en figur af den mediterende Buddha lavet af en halvædelsten, som i dag kan findes i Grand Palace-komplekset i Bangkok og betragtes som et palladium af Thailand. Legenden siger, at Emerald Buddha (officiel titel: Phra Kaew Morakot) blev opdaget, efter at lynet slog ned i en af ​​stupaerne her i 1434 og afslørede statuen indeni.

Wat Rong Seur Ten, kendt som det blå tempel, er en meget nyere tilføjelse til den spirituelle scene i Rai, efter at have åbnet sine døre i 2016. Suea Ten oversættes som “dansende tiger”, og i templet vil du opdage udsmykkede dekorative mønstre langs dens vægge, og et storslået Buddha-idol tager i centrum, sat mod en slående, lyseblå baggrund. Uden adgangsgebyr og meget få menneskemængder er det et besøg værd.

Besøg det hvide tempel, Chiang Rai (Wat Rong Khun)

begynder guide til chiang rai 2

For de fleste besøgende er det “det hvide tempel”, der topper Chiang Rais must-see-liste, Wat Rong Khun (med nogle besøgende selv tager turen for at se det som en lang dagstur fra Chiang Mai ).

Kendt som Det Hvide Tempel er Wat Rong Khun faktisk en stemningsfuld kunstinstallation skabt af den berømte thailandske maler, som blev arkitekt Chalermchai Kositpipat. Den er kendt for sin ofte-grammerede “gravgrav”, hvorfra hundredvis af længselsfulde arme rækker op mod himlen, såvel som de usædvanlige vægmalerier på de indvendige vægge, som parrer religiøse motiver med pop-kulturreferencer, herunder billeder af Keanu Reeves og Superman.

 

Chiang Rai er en gave til cyklister

Chiang Rai er en drøm for dem, der nyder at cykle. Adskillige steder i byen lejer cykler, hvorfra du kan cykle ud til det omkringliggende landskab. En fantastisk en-dags rejseplan er at slynge sig langs landevejene, der krydser markerne og landsbyerne sydvest for byen, til Wat Rong Khun (det hvide tempel). 

Afhængigt af din rute bør turen tage dig omkring to timer hver vej.Bemærk: Aftal altid en pris, før du lejer cyklen for at sikre, at du ikke betaler et for højt gebyr ved tilbagekomst.

Pak vandrestøvlerne til det nordlige Thailand

begynder guide til chiang rai 1

Næsten alle gæstehuse, hoteller og rejsebureauer i Chiang Rai tilbyder vandreture i bakkerne, landsbyerne og landskabet omkring Chiang Rai, hvoraf nogle har en græsrods-, bæredygtig- eller nonprofit-vægt.

Trek-priser afhænger af typen af ​​aktiviteter og antallet af dage og deltagere. Alt fra overnatning til transport og mad er normalt inkluderet i prisen, men sammenlign priser og hvad der er inkluderet, før du tilmelder dig. 

Tag disse dagsture fra Chiang Rai

Et par kilometer vest for byens centrum  huser Mae Fah Luang Art and Cultural Park en af ​​Thailands største samlinger af Lanna-artefakter inden for dens store, velplejede grund, som også byder på buddhistiske templer. Nemt at komme til med taxa eller cykel, museet viser en samling af artefakter og kunst fra hele regionen samt midlertidige udstillinger.

Selvom det er centralt beliggende i den nordlige del af landet, tilbydes der også akvatiske eventyr som en del af en dagstur fra Chiang Rai. Der er vandfald at suge i, Khun Korn og Huay Mae Sai er de øverste blandt dem, og varme kilder at bade i – Pong Phra Soet i Lam Nam Kok National Park tilbyder en stor udendørs pool og private spa-rum.

Chiang Rai selv har endda en slags ‘strand’ (mere som en flodbred), og et par timer nordpå, ved grænsen til Chiang Khong , kan rejsende gå ombord på både, der dupper på den mægtige Mekong på vej til Luang Prabang i Laos .

 

Gennemse Chiang Rais markeder og uafhængige butikker

begynder guide til chiang rai

Der er masser af gode tilbud i Chiang Rai takket være dets daglige markeder og uafhængige butikker. Det første stop for shoppere er den daglige Night Bazaar (18.00-23.00). Beliggende i nærheden af ​​byens klokketårn, på en gade lige ved Th Phahonyothin, her finder du alle mulige genstande, fra små mak-hot træbrætter (thailandsk tern) til eklektiske t-shirts, som selv backpackere i deres fluorescerende elefantbukser ville overveje lidt skrigende.

Saturday Walking Street Market på Th Thanalai, der afholdes mellem kl. 16.00 og 22.00, er et ideelt sted at prøve noget lokal, billig streetfood og blande sig med lokalbefolkningen.

Sådan kommer du til Chiang Rai fra Bangkok eller Chiang Mai

Chiang Rai er let tilgængelig, med sin egen lufthavn, der tilbyder daglige flyvninger til og fra Bangkok , samt lufthavne på tværs af Thailand og nogle internationale destinationer. For at ankomme med land, tag en bus fra Chiang Mais Arcade Bus Station; Greenbus er den mest populære operatør. Rejsetiden fra Chiang Mai er omkring tre timer, og busserne kører hele dagen. I modsætning til Chiang Mai er Chiang Rai ikke forbundet med landets jernbanenet.

Hvis du er komfortabel på to hjul, er leje af en motorcykel en fantastisk måde at rejse til Chiang Rai på, og turen tager i det grønne landskab i det nordlige Thailand undervejs.

Hvis du trods alt syntes at en motorcykeltur er lige lovligt meget, er det super nemt at flyve. Tager kun 50 minutter 🙂

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!