black logo resized small

Bedste steder i Tyrkiet at besøge for enhver slags rejsende

Hvis du tror, at Tyrkiet kun er strande og Istanbul, tager du meget fejl!

Tyrkiet er et enormt land, fyldt med byer, byer, landsbyer, badebyer, … listen fortsætter. Det betyder, at der bogstaveligt talt er noget for enhver smag. I dette blogindlæg fortæller vi dig alt om de bedste steder i Tyrkiet at besøge for historie, mad, natur, fest og meget mere.

Sikker på, ikke alle destinationer passer til enhver person, men forudsat at du ved, hvad du vil lave, og hvad du vil opleve, kan du finde et sted, der passer til regningen.

For eksempel, hvis du vil nyde nattelivet, er det ikke en god idé at tage til et sted som Adana, Aydin, Trabzon eller Rize. Du vil dog finde fantastiske muligheder for at feste hele natten i Istanbul, Izmir, Antalya og enhver badeby langs sydkysten.

Hvis du vil nyde historien, vil du sandsynligvis ikke finde det, du leder efter så meget i Marmaris, men i Istanbul vil du have mere historie, end du overhovedet kan optage i din hjerne!

Det handler virkelig om, hvad du vil, og derefter finde ud af, hvor du vil hen.

Lad os give dig nogle ideer.

Hvis du vil feste Istanbul/Izmir/Antalya/strandferiesteder

1646413420 279 Best Places In Turkey To Visit For Every Kind Of

De fleste mennesker bliver ret overraskede, når de ser mængden af natteliv, der er i Tyrkiet. Sikker på, det er ikke overalt, hvor du ser, og nogle af de mindre byer og byer har stadig en tendens til at være mere traditionelle med hensyn til ølhuse, primært for mænd osv., men du finder også mange internationale og moderne barer.

Taksim og Besiktas i Istanbul er ideelle til festfans, men Izmir og Antalya vil også sætte kryds i din boks. Taksim er hjemsted for nogle alvorligt højlydte natklubber, hvis det er det, du leder efter!

Alternativt har badebyerne på sydkysten, såsom Marmaris, Gumbet, Bodrum og Alanya, også masser af barer og natklubber at nyde.

Hvis du vil shoppe i Istanbul/Izmir

Best Places In Turkey To Visit For Every Kind Of Traveler - Istanbul Bazaar

Der er ikke noget, du ikke kan finde i Istanbul – faktisk. Taksim er det ideelle sted for High Street-butikker, men der er også store indkøbscentre over hele byen, såsom Cevahir, Mall of Istanbul osv. Izmir er også et fantastisk shoppingsted med et par andre indkøbscentre og masser af dine internationale navne. Hvis du vil have traditionelle souvenirs, finder du disse de fleste steder, men du kan ikke slå Istanbuls Grand Bazaar for valg og oplevelse!

Hvis du vil spise i  Istanbul

1646413420 698 Best Places In Turkey To Visit For Every Kind Of

Traditionelle tyrkiske menemænd med tyrkisk brød

Tyrkisk mad over hele landet er dejlig, og hvis du kan tage til en lille landsby, skal du sørge for at prøve den hjemmelavede mad der, men hvis du besøger et generelt sted, skal du spise i Istanbul. Der er intet, du ikke finder her, inklusive traditionel tyrkisk mad. Sørg også for at prøve street food, da det ikke kun er billigt, men det er super mættende på samme tid.

Hvis du vil have natur er der Saklikent National Park (Antalya)/Cappadocia

Best Places To Stay In Cappadocia, Turkey

Luftballon flyver over Cappadocia Tyrkiet

Et af de mest ikoniske rejsebilleder verden over er luftballonerne over Cappadocia, og dette er et sandt must-besøg. Det mærkelige landskab her omkring er noget at se, og de såkaldte ‘fe-skorstene’, der er dannet af mange års stenerosion, er virkelig storslåede. Du kan endda bo på et traditionelt hulehotel!

Alternativt, eller muligvis også, tag til Antalyas Saklikent Nationalpark. Du kan tage på canyoning, klatring, sejle ned ad floden, men det er virkelig betagende, hvad end du vælger at gøre.

Pamukkale

How To Get From Pamukkale To Cappadocia - Sunset at Pamukkale

Dens navn betyder bogstaveligt talt “bomuldsslot” på tyrkisk; Pamukkale er en af Tyrkiets bedste attraktioner for enhver. Uanset om du er til naturen eller ej, vil du uden tvivl blive imponeret over de ekstraordinære funktioner i denne enorme termiske kilde. Dette naturlige UNESCO World Heritage Site ligger i det indre sydøstlige Tyrkiet, men er en fantastisk dagstur for de store kystbyer.

Årtusinder af endeløs vandstrøm og mineralaflejringer har skabt en fantastisk samling af travertinterrasser, rent vand og snehvid kalksten, der skinner i den tyrkiske sol. Siden antikken har folk besøgt disse varme kilder og bassiner, da det var stedet for den romerske by Hierapolis (Hellig By).

Selvom terrasserne og pools i sig selv er forbudt for besøgende i dag, kan du stadig se dem tæt på på gangstier. De romerske ruiner og museer på stedet er også et besøg værd. Pamukkale er let et af de bedste steder at tage hen i Tyrkiet for en dagstur fra kystbyerne.

Hvis du vil have noget historie

Istanbul

Bryllupsrejser i Tyrkiet hvor skal man tage hen og hvad
Blue Mosque, Istanbul

Tyrkiet er spækket med historie, og hvis du vil se på naturhistorien, bør du tage til den sydøstlige region. Mens du rejser dertil, er det på ingen måde forbudt og er relativt sikkert, forudsat at du er forsigtig, visse begrænsninger og steder er ikke ideelle at gå til. Mange regeringer advarer deres borgere om ikke at tage til grænseområdet til Syrien, for eksempel. Det er en skam, fordi Mardin, som ikke er for langt væk fra den syriske grænse, er en af Tyrkiets ældste og mest historiske dele.

På trods af det, er det bedste sted at tage hen i Tyrkiet for historie, uden tvivl, hvis ikke hele verden, Istanbul. Der er flere historiske seværdigheder her, end du nogensinde vil have tid til at besøge!

Ephesus

Visiting Ephesus Turkey. What to see and do_Library of Celsus

Beliggende nær den nuværende by Selçuk på Tyrkiets sydøstkyst, er Efesos en af verdens mest storslåede antikke ruiner. Denne antikke græske by stammer fra så langt tilbage som det 10. århundrede f.Kr., hvorefter den voksede til at blive en af de tolv byer i Den Ioniske Liga i det klassiske Grækenland. Romerne erobrede denne fantastiske by i det 2. århundrede f.Kr.

Nu er et UNESCOs verdensarvssted, Ephesus er let et af de bedste steder i Tyrkiet at besøge gammel arkitektur og historie. Det plejede at være hjemsted for det sagnomspundne Artemis-tempel, et af de syv vidundere i den antikke verden. Samtidig omfatter andre ikoniske bygninger det imponerende Celsus-bibliotek, Augustus Port og Johannes af Apostlens grav. Hvis du kun har tid til at besøge ét historisk sted i Tyrkiet, burde dette være det.

Aspendos

Best places to visit in Turkey - Aspendos

Et andet spektakulært tyrkisk sted, der stammer fra antikken, er Aspendos. Denne antikke græsk-romerske by ligger nær Antalya på den sydlige kyst af Tyrkiet. Der er masser af historie at opdage og lære om her, hvilket gør det til et af de bedste steder i Tyrkiet at besøge for historieinteresserede. Den absolutte stjerneattraktion er dog det massive Aspendos Teater.

Et af de bedst bevarede teatre fra antikken, Aspendos-teatret, stammer fra det 2. århundrede e.Kr. og var engang i stand til at rumme ikke færre end 12.000 tilskuere. Den er enestående for sin fremragende akustik og imponerende arkitektoniske design. Det, der gør Theatre of Aspendos endnu mere fantastisk, er, at det stadig er i brug i dag – det er vært for den årlige Aspendos International Opera and Ballet Festival.

Safranbolu

Et andet af de mange smukke steder i Tyrkiet, den gamle by Safranbolu, var tidligere et vigtigt stop på den vigtigste øst-vestlige handelsrute mellem Europa og Asien i det 13. århundrede. UNESCO udpegede det til verdensarv for dets betydning for historisk handel, såvel som dets velbevarede bygninger.

Çarşı-distriktet er hjemsted for smuk osmannisk arkitektur, herunder hundredvis af huse med røde tag, langs brostensbelagte gader. Andre topattraktioner i Safranbolu omfatter karavanevognen Cinci Han fra det 17. århundrede og det restaurerede Tarihi Cinci Hamam-badehus.

Nemrut Bjerget

Og her har vi endnu et historisk UNESCO World Heritage Site i Tyrkiet. Nu har du sikkert lagt mærke til, at flere af de bedste steder at besøge i Tyrkiet er historiske eller kulturelle steder. Mount Nemrut er ikke anderledes. Også kendt som Nemrut Dağ, Mount Nemrut ligger i det sydøstlige Tyrkiet og er et af de højeste bjerge øst for Taurus-bjergkæden.

Dette slående bjerg er toppet med adskillige ruiner og bygninger sammen med adskillige berømte statuer. Det antages at være Antiochos’ mausoleum, den tidligere senhellenistiske konge af Commagene, som opstod efter Alexanders imperium faldt. At se tempelgravens kolossale statuer og skulpturelle plader er en oplevelse, der gør turen derud mere end det værd.

Hvis du vil have oldtids kultur

… Enhver Landsby

Best Places In Turkey To Visit For Every Kind Of Traveler - Ankara - Kocatepe Mosque

Mange rejsearrangører vil tage dig ind i lokale landsbyer og lade dig se den lokale livsstil. Hvis du besøger byer og byer, vil du helt sikkert se noget af det, men det er normalt berørt af det moderne liv og ændret lidt. Hvis du vil se, hvordan folk lever af jorden, fokusere al deres tid og energi på familien og værdsætte fællesskaber, skal du besøge en lokal landsby. Maden er også fremragende!

Den gode nyhed er, at der er mange landsbyer tæt på de vigtigste turiststeder på sydkysten, så det er noget, du kan gøre, hvis du også lejer en bil. Tyrkiske mennesker er af natur meget imødekommende, og gæstfrihed står højt på deres liste. Hvis du møder en lokal familie, og de inviterer dig til deres hjem, er du mere end velsignet med hensyn til de kulinariske lækkerier, der også vil komme din vej!

Hvis du vil væk fra det klassiske

Nord & Central Tyrkiet

Best Black Sea Beaches -Amasra

Amasra Resort Town beliggende på en halvø-lagune, Sortehavskysten, Tyrkiet

Tyrkiet er et sikkert land, og forudsat at du lytter til råd, fx de råd vi gav før om ikke at gå tæt på den syriske grænse; du er mere end fin. Dette er et stort land, og det er et, der er usædvanligt imødekommende. Takket være et langdistancebusnetværk af meget høj kvalitet er det nemt at rejse rundt i Tyrkiet, hvilket betyder, at du kan komme fra sted til sted relativt billigt.

Hvis du vil væk fra de største turiststeder og byer, så tag til Sortehavskysten med destinationer som Rize og Trabzon. Det centrale Tyrkiet er også en fornøjelse, og det er her hovedstaden Ankara ligger. Vær opmærksom på, at denne del af Tyrkiet om vinteren oplever kraftigt snefald, men det er en smuk ting at se!

Hvis du kan lide kulde

How To Get From Pamukkale To Cappadocia - Hot Air Balloons Turkey

Tror du, at et besøg i Tyrkiet er noget, der kun bør reserveres til sommeren?

Forkert!

Vintertid i Tyrkiet kan være magisk, en fantastisk mulighed for at slappe af, lade batterierne op, se den traditionelle livsstil, og selvfølgelig kan du stadig omfavne masser af hektisk action i de store byer, især Istanbul.

Vidste du, at Cappadocia er åben hele året rundt?

Dette smukke skorstenslandskab i det centrale Tyrkiet er ikonisk for de luftballoner, der flyver højt ved solopgang hver eneste dag. Hvad du måske ikke ved er, at Kappadokien ikke lukker, så selv når vejret fryser, og sneen falder, kan du stadig tage dertil og nyde landskabet.

Mens luftballoner kan aflyses på et hvilket som helst tidspunkt af året, afhængigt af vejrforholdene, er det mere sandsynligt, at det er tilfældet i vintermånederne – lad det dog ikke stoppe dig, da der er mange dage, hvor fly starter præcis som planlagt! Selvom du ikke kan komme på ballonen, er der mange ting, du kan gøre omkring Kappadokien, med vandrestier, køkken, museer, arkæologiske steder og selvfølgelig chancen for at bo i et hulemuseum!

Vinter i Tyrkiet er bestemt noget, du bør gøre, og selvom du måske ikke kan hoppe i havet og blive solbrændt, vil du opleve noget langt mere værdifuldt – ægthed!

Hvis du vil solbade

Syd kysten

Best Black Sea Beaches - Sinemorec Rocks - Sile Beach Turkey

Til sidst, hvis du bare vil slappe af og slappe af, blive solbrændt og nyde sommertemperaturerne (selvom vær advaret om, de er varme), bør du helt sikkert tage sydpå og besøge et af de mange turiststeder på sydkysten.

Omgivet af Det Ægæiske Hav og Middelhavet kan du vælge mellem Kusadasi (tæt på Izmir, så ideel til en by- og strandferie), Bodrum (meget kosmopolitisk og har et smukt slot), Gumbet (fest centralt), Icmeler (smuk), Marmaris ( lidt af hvert), Alanya, Side, listen fortsætter. For ikke at nævne, disse byer langs den sydlige kyst er perfekte til dagsture i Grækenland!

Som du kan se, er der virkelig noget for enhver smag i Tyrkiet!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!