black logo resized small

Barcelona Rejse Guide

Barcelona er den næststørste by i Spanien og en af ​​de mest populære turistdestinationer i Europa . Fra familierejsende til krydstogtskibe til festende budget-backpackere, Barcelona ser alle typer turister.

Med sin lækre sangria og gin, læskende mad, fantastiske strande, varme vejr, rige historie og kultur og unikke arkitektur, er det ingen overraskelse, at denne by tiltrækker et bredt udvalg af rejsende (og dermed kæmper med overturisme) – den har meget at tilbud!

På trods af folkemængderne elsker jeg at besøge Barcelona. Hvert besøg får mig til at forelske mig endnu mere i byen. Det er en by fyldt med historie (dens Barri-gotik går tilbage til Romerriget, og du kan se Gaudís arkitektur fra det 19. og 20. århundrede i næsten alle distrikter), og nattelivet her er stort set uovertruffent. Folk fester sent her!

Jeg kan aldrig få nok af byen – den har en energi, der smitter, dens historiske gader er berusende, og dens mennesker er fulde af liv.

Denne rejseguide til Barcelona hjælper dig med at rejse billigere, bedre og smartere under dit besøg i denne livlige by!

ting at se og gøre i Barcelona

1. Tag en vandretur

De første ting, jeg gør i en ny by, er at tage en vandretur. Det er den bedste måde at se de vigtigste seværdigheder på, lære noget historie og kultur og komme i kontakt med en lokal ekspert, der kan besvare dine spørgsmål. For gratis vandreture, tjek New Europe. Hvis du leder efter mere dybdegående og specifikke ture (inklusive en gåtur rundt i den gamle bydel, den historiske havn og Barcelonas katedral), så tjek Take Walks. De er mit foretrukne vandreturfirma, fordi de bruger ekspert lokale guider og kører indsigtsfulde, dybdegående ture. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!

2. Nyd samtidskunst

Barcelona Museum of Contemporary Art har hundredvis af udstillinger med en stor samling af spanske og internationale kunstnere, herunder Tàpies, Klee og Saura. Selvom det ikke rigtig er min yndlingskunststil, hvis du elsker moderne kunst, skal du sørge for at tilføje dette til din rejseplan. Entré er 11 EUR, og der er gratis adgang på lørdage fra kl. 16-20.

3. Gå en tur ned ad La Rambla

Denne berømte gade i Barcelona er, hvor alle turister går. Der er alt for dyre butikker, restauranter og turister med kameraer over hele denne trafikfrie promenade. Men på trods af det er der en optimistisk energi her, og der er mange smukke bygninger at se, herunder Gran Teatre del Liceu (byens operahus) og en mosaik af Joan Miró. Selvom jeg ikke ville shoppe eller spise her, er det et fantastisk sted at se på folk.

4. Tag en madtur

Barcelona har noget af det bedste mad i Spanien, og der er ingen bedre måde at tilbringe dagen på end at lære om byens madkultur. Jeg anbefaler Barcelona Food Tour , da deres guider fører dig til familieejede virksomheder for at prøve masser af forskellige velsmagende tapas. De laver også en tur i Barri Gotic. Ture starter fra 97 EUR.

5. Besøg den gotiske katedral

Beliggende i hjertet af Barri Gotic blev denne gotiske katedral bygget på toppen af ​​en kirke fra det 11. århundrede. Gå rundt i det smukke kloster (bygget mellem det 14. og 15. århundrede) og se Saint Eulalias Krypt (Eulalia var en 13-årig kristen martyr fra Barcelona). Sørg for at gå op på taget for at nyde den utrolige panoramaudsigt over byen. Entré er 9 EUR for turister (gratis for tilbedere).

6. Se Gaudí-fontænen

Gaudí overgik sig selv med dette enorme springvand placeret i Parc de la Ciutadella. Det er en kæmpe hyldest til guden Neptun. Der er enorme griffiner, der sprøjter vand, Neptun på sin vogn og en guldstatue på toppen. Med masser af bænke og et issted i nærheden, er det et godt sted at slappe af efter en masse gåture. Det er en af ​​mine yndlingsparker i hele byen. Medbring en bog og se verden gå forbi.

7. Lær at lave spansk mad

Da Barcelona er sådan en madcentreret by, er det at tage en madlavningskursus en fantastisk måde at fordybe dig i den lokale kultur. Lær at tilberede paella, catalansk tapas og mere. Nogle ture begynder endda på markedet, hvor din kok hjælper dig med at vælge friske råvarer og ingredienser til dit måltid. Der er mange klasser baseret på, hvad du vil lave mad, hvoraf de fleste varer 3-4 timer og koster omkring 70 EUR. Tjek BCNKitchen for mere information.

8. Tag på havnesvævebanen

Den 1.450 meter lange havneluftsporvogn forbinder Montjuïc Hill og Barceloneta. Det starter i Barceloneta på toppen af ​​det 78 meter lange Torre San Sebastian-tårn og har et mellemstop ved Torre Jaume I-tårnet (tæt på Columbus-monumentet), som kan nås med elevator fra jorden. Dette 107 meter høje tårn er det næsthøjeste støttetårn for sporvogne i verden. At tage svævebanen er en af ​​de bedste måder at nyde udsigten over byen. Tur-retur-billetter koster 16,50 EUR.

9. Udforsk Montjuïc Hill

Når du ankommer på bakken fra svævebanen, kan du nyde udsigten over byen og besøge Castell de Montjuïc (en stor fæstning fra det 17. århundrede). Der er også haver, en enorm kopi af en historisk spansk landsby og et olympisk stadion fra OL i 1992. Der er meget at lave her, så sørg for at bruge et par timer på at udforske. Hvis du ikke vil tage svævebanen, kan du gå op, hvilket tager omkring 30 minutter.

10. Gå en tur gennem Raval

Barcelonas gamle litterære distrikt er kendt som Raval. Det plejede at have en lidt mørk, edgy fornemmelse i 20’erne, men er nu fyldt med seje forretninger og trendy butikker. Gå en tur rundt i området, især langs El Ravals mini-La Rambla, som er et populært mødested for spisning og natteliv.

11. Fang en udendørs film

Hvis du er i Barcelona i juli eller august, kan du overveje at tage op til Montjuïc Hill for at se en udendørs film omkring slottets voldgrav. Visninger finder sted mandage, onsdage og fredage, og aftenen starter normalt med noget fed livemusik. Du kan også købe mad og drikkevarer her. Billetter koster 7,50 EUR.

12. Dagstur til Montserrat

Montserrat-bjergkæden ligger lige uden for byen og gør det til en fantastisk dagstur. Du kan nå området ved at tage en times togtur. Når du først er der, kan du gå rundt i naturparken og besøge den berømte helligdom for den sorte madonna (den dateres til middelalderen). Det er et naturskønt område og er et dejligt tilflugtssted fra Barcelonas urbane atmosfære. Der er også et lokalt marked her, hvor du kan købe håndværksmad og kunsthåndværk, og der er også masser af vandreture og klatring i området. Returbilletter til tog koster omkring 24 EUR.

13. Udforsk La Boquería

I nærheden af ​​La Rambla ligger La Boquería (Mercat de Sant Josep de la Boquería). Det er et stort offentligt marked, der er hundreder af år gammelt. La Boquería har en række madboder og restauranter, der sælger fisk og skaldyr samt nødder, slik, vin og tapas. Det er et billigt sted at snuppe en snack, mens du udforsker byen og et besøg værd. Det bliver dog utrolig travlt, så gå tidligt for at undgå folkemængderne.

14. Hav det sjovt i en gammeldags forlystelsespark

Tibidabo Barcelona blev bygget i 1899 og er en af ​​de ældste forlystelsesparker i verden. Der er forlystelser, spil og restauranter her, og fordi det er på et højt bjerg i Serra de Collserola, får du også nogle fantastiske udsigter over Barcelona og kysten. Entré er 35 EUR.

15. Se en fodboldkamp

Den første “fodbold”-kamp, ​​jeg nogensinde så, var i Barcelona (jeg har stadig den trøje, jeg købte på dagen). Hvis en kamp er i gang, så prøv at få en billet (de er generelt ret overkommelige), da det er et fantastisk og larmende skue. Lokalbefolkningen er besat af sporten, og du vil få en masse gode venner, mens du er der! Hvis du ikke kan lave et spil, kan du besøge stadionet og FCB (eller Barça) Museum for 15-30 EUR.

16. Beundre Barcelonas gratis offentlige kunst

Der er offentlig kunst over hele Barcelona. Der er masser af Gaudí, så sørg for at tjekke den enorme Cascada-fontæne i Parc de la Ciutadella, lygtepæle i Plaça Reial og Pla de Palau og Miralles-porten og muren på Passeig de Manuel Girona. Joan Miró’s har også stor kunst rundt omkring i byen, herunder “Woman and Bird”-skulpturen ved Parc de Joan Miró og mosaikkerne på La Rambla og i lufthavnen.

17. Dagstur til Girona

Girona ligger kun 100 km fra Barcelona og er en af ​​mine yndlingsbyer i Spanien. Her kan du klatre langs de middelalderlige bymure, vandre i det jødiske kvarters smalle gader og nyde byen på en af ​​de mange caféer. Gå ikke glip af de mange museer i byen, såsom det jødiske historiske museum eller det arkæologiske museum i Catalonien. Glem heller ikke at besøge løvestatuen ved foden af ​​Sant Feliu og kysse dens bund – hvis du gør det, betyder det tilsyneladende, at du vender tilbage til Girona. Hvis du har brug for en pause fra hektiske Barcelona, ​​er dette et godt sted at besøge.

18. Tag en cykeltur

Fat Tire Tours tilbyder guidede cykelture rundt i byen. De koster så lidt som 30 EUR og er en fantastisk måde at opleve Barcelona fra et nyt perspektiv, mens du lærer om byen og dens historie. Der er seks forskellige ture at vælge imellem, så der er noget for enhver interesse!

19. Se Güell

Palau Güell (Güell-paladset) er endnu et af Gaudís mesterværker – men det springer ikke ud af dig som andre Gaudís strukturer. Gaudís designede det mellem 1886-88 for en af ​​hans lånere, Eusebi Güell. Boligen er centreret omkring et centralt festlokale. Rummet har højt til loftet med små huller nær toppen, hvor lanterner blev hængt op om natten for at give et udseende af en stjerneklar himmel. Der er farverige trælignende skorstene på toppen. Det er lidt uhyggeligt og gotisk, men det er en af ​​mine favoritter! Entré er 12 EUR.

barcelona scaled

Barcelona rejseomkostninger

Vandrerhjemspriser – En seng i en 10-12-sengs herberg starter ved omkring 14 EUR per nat, mens senge i en 4-6-sengs sovesal starter fra 18 EUR. Private værelser starter ved 45 EUR per nat. Gratis Wi-Fi er standard, og de fleste hostels har faciliteter til selvforplejning, så du kan lave din egen mad. En håndfuld inkluderer også gratis morgenmad.

Der er et par campingpladser uden for byen for dem, der rejser med telt. Priserne starter ved 8 EUR per nat for en grundgrund til én person uden strøm.

Budgethotelpriser – To-stjernede hoteller med basale faciliteter som TV, AC og en kaffe-/temaskine starter ved 45 EUR per nat. Forvent at betale omkring det dobbelte for et hotel tæt på byens centrum.

Airbnb er også tilgængelig overalt i byen. Private værelser starter ved 30 EUR per nat, mens en hel lejlighed eller hjem/lejlighed koster mindst 95 EUR.

Airbnb har dog forårsaget mange problemer i Barcelona, ​​da det har skubbet lokalbefolkningen ud af byens centrum, og myndighederne slår ned på ulovlige annoncer. Sørg for, at din har det anførte skatte-id-nummer, og undgå at bo hos værter, der har flere boliger (de er virksomhedsboliger forklædt som Airbnb).

Gennemsnitlige madomkostninger – Spanien har en stærk madkultur, hvor måltiderne kan vare i timevis, og aftensmaden ofte først serveres efter kl.

Hver region i landet har sine egne lokale retter og madkultur. I Catalonien skal du sørge for at prøve lokale favoritter såsom torskesuppe, speget svinekød, escudella (kød- og grøntsagsgryderet), grillede snegle og catalansk fløde (en lokal version af Crème brûlée).

Du kan få billige tapas og måltider for omkring 10-15 EUR. Hvis du vil have vin inkluderet, skal du regne med at bruge omkring 18 EUR pr. måltid. Hvis du går ud til paella, drinks, appetitvækkere osv., bør du planlægge at bruge omkring 25-35 EUR for et måltid.

Billig fastfood (tænk McDonald’s) koster omkring 8 EUR for et kombineret måltid. Kinesisk mad er omkring 8-9 EUR for en hovedret, mens pizza koster 8-10 EUR for en stor.

Øl koster 3-4 EUR, mens en latte/cappuccino er omkring 2 EUR. Flaskevand er mindre end 1 EUR.

Hvis du køber din egen mad, skal du regne med at bruge omkring 40-50 EUR for en uges dagligvarer. Dette giver dig grundlæggende basisvarer som pasta, ris, årstidens råvarer og noget kød.

Nogle af mine yndlingsrestauranter inkluderer: Cervecería Vaso de Oro, Tapeo, La Alcoba Azul, Cervesería Catalana og Quimet & Quimet.

Når man opholder sig i barcelona er der fantastiske muligheder for at tage på endagsture. D er dog langt bedre stillet med en bil end i offentlig transport, pga den frihed det giver gid at kunne køre hvorhen du ønsker, når du ønsker.

Jeg anbefaler dig at prøve at kikke nedenunder og se om der ikke er er bil du evt kunne være interesseret i. Det er helt klart pengene værd.

Backpacking Barcelona Foreslåede budgetter

Hvis du er på backpacking i Barcelona, ​​skal du regne med at bruge omkring 50 EUR pr. dag. Dette budget dækker et vandrerhjem, laver de fleste af dine måltider, begrænser dit drikkeri, tager offentlig transport og laver for det meste gratis aktiviteter som at tage på stranden og tage en gratis vandretur. Tilføj 10-20 EUR om dagen til dit budget, hvis du planlægger at drikke eller feste meget.

På et mellemklassebudget på omkring 125 EUR pr. dag kan du bo i et privat Airbnb- eller privat hostelværelse, spise ude på billige restauranter til de fleste måltider, få et par drinks, tage en taxa lejlighedsvis og lave flere betalte aktiviteter som f.eks. madlavningskurser og museumsbesøg.

På et “luksus” budget på 250 EUR eller mere om dagen, kan du bo på et hotel, spise ude hvor som helst du vil, drikke så meget du vil, tage flere taxaer og tage så mange guidede ture, som du vil. Dette er dog kun stueetagen for luksus. Du kan helt sikkert bruge mere, hvis du vil.

Barcelona Rejseguide: Tips til at spare penge

Barcelona er en utrolig populær destination og som sådan ikke altid den billigste. Mad, drikkevarer og ture kan virkelig stige, hvis du ikke holder øje med dine udgifter. Hvis du vil spare penge i Barcelona, ​​er her nogle forslag:

 • Få Barcelona-kortet – Barcelona-kortet tilbyder gratis offentlig transport og alle mulige former for rabatter på museer, natklubber, underholdningsfaciliteter, butikker og restauranter. Barcelona-kortet inkluderer ubegrænset rejse på al offentlig transport og kommer som enten et 3-, 4- eller 5-dages kort, der koster henholdsvis 46 EUR, 56 EUR eller 61 EUR.
 • Se de gratis seværdigheder – Mange museer i Barcelona er åbne for offentligheden gratis. Alle byens museer er gratis den første søndag i hver måned, undtagen Byhistorisk Museum, som er gratis om eftermiddagen den første lørdag i måneden. Tjek deres hjemmesider for at bekræfte.
 • Spis fisk og skaldyr til frokost – Gå ned til strandene i løbet af dagen for at få fisk og skaldyr. Restauranterne i dette område er virkelig dyre, men i løbet af dagen kan du få en god tallerken mad for 10-15 EUR. (Det er det dobbelte under middagen!)
 • Shop på de lokale markeder – Frisk mad kan købes superbilligt på nogle af de daglige markeder i byen. Køb dine produkter og kød her for at spare nogle penge. La Boquería er en af ​​de største i byen, med en rig historie og en bekvem beliggenhed (lige ved siden af ​​La Rambla).
 • Tag en gratis cykeltur – Gratis cykeltur Barcelona tilbyder gratis ture rundt i byen hver dag kl. 10.00 og 14.00 (cykelleje koster 3 EUR i timen). Turene varer omkring tre timer og dækker alle de store seværdigheder. Bare sørg for at give din guide et tip!
 • Tag en gratis vandretur – Gratis vandreture er fantastiske til at blive orienteret i en ny by og lære en masse interessant historie. New Europes gratis vandretur er den bedste til at komme i gang. igen, sørg for at give drikkepenge til sidst!
 • Bo hos en lokal – Der er masser af Couchsurfing – værter i hele byen, så hvis du planlægger i forvejen, skulle du ikke have svært ved at finde nogen til at være vært for dig. Dette er den bedste måde at spare et par euro på under dit ophold og har potentialet til bedre at forbinde dig med den lokale scene.
 • Drik på dit hostel – En af de billigste måder at nyde en drink (og møde andre rejsende) er at drikke på hostels. De fleste hostels har deres egne barer og virkelig udvidede happy hours, så de er en god måde at drikke billigt. Du behøver ikke engang at bo der for at drage fordel af dem. Hvis du leder efter en sjov, billig hostelbar, er St. Christopher’s en af ​​de bedste i byen!
 • Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Barcelona

Barcelona har masser af hostel muligheder.  Prøv at kikke her i søgefunktionen og se om der ikke er noget for dig 🙂

money saving tips budapest

Sådan kommer du rundt i Barcelona

At komme rundt til fods er et godt valg for byens centrum, da der er så meget at se, især i det gotiske kvarter. Ellers kan det offentlige transportsystem få dig overalt, hvor du skal hen.

Offentlig transport – Der er over 1.000 busser i Barcelona, ​​der kører på over 100 ruter. En enkeltbillet koster 2,40 EUR og er god til 75 minutter.

Et rejsekort til 10 rejser koster 11,35 EUR, mens et ubegrænset dagspas (kendt som et Hola Barcelona-kort) koster 16,30 EUR. Et 72-timers ubegrænset kort koster 23,70 EUR, mens et 96-timers kort koster 30,80 EUR.

Barcelona har i øjeblikket otte metrolinjer, der tager dig overalt, hvor du skal hen i byen. Der er også et bybanenetværk kendt som Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), som også tager dig til forstæderne. Billetsystemet fungerer på samme måde som busbilletsystemet.

Der er også to sporvognslinjer i Barcelona, ​​der betjener byens industriområder, indkøbscentre og nogle få boligområder. Billetsystemet fungerer på samme måde som billetsystemet for bus og metro.

Cykel – Du kan nemt leje en cykel for at komme rundt i byen. Daglig leje starter omkring 10 EUR. Donkey Republic, en app med lokationer over hele Europa, har cykler i Barcelona. Du kan få en cykel med dem for omkring 3,50 EUR for en time eller 14 EUR for en dag. Andre gode udlejningstjenester inkluderer:

 • Ajo cykel
 • Barcelona eBikes Tour

Taxaer – Taxaer er dyre i Barcelona, ​​og jeg anbefaler ikke at tage en, medmindre det er absolut nødvendigt. En 3 km rejse koster omkring 7 EUR, mens en længere rejse kommer til at koste mindst 15 EUR. Det koster 30-25 EUR at køre fra lufthavnen til byens centrum, så spring taxaerne over, hvis du kan!

Der er ingen Uber i byen.

Biludlejning – Biludlejning kan findes for så lidt som 15 EUR per dag for en flerdages leje. Du behøver dog bestemt ikke en for at komme rundt i byen. Medmindre du udforsker regionen, ville jeg springe udlejningen over. Lejere skal være mindst 21 år og have et internationalt kørekort.

Hvornår skal man til Barcelona

Barcelona er en destination året rundt, selvom sent forår/tidlig sommer (maj/juni) og efterår (september/oktober) er mine yndlingstider at besøge. Vejret er altid godt, der er endeløse blå himmel, og turisttrafikken er i en lille pause. Foråret byder på temperaturer omkring 20°C (68°F), og efteråret byder på temperaturer på omkring 23°C (73°F).

Juli og august er de varmeste måneder at besøge, med daglige temperaturer på over 28°C (85°F). Det kan være rigtig fugtigt, men man kan i det mindste køle af på stranden. Dette er dog højsæsonen for turisme, og byen er overmættet med rejsende, især feriegæster fra Europa og dem, der kommer på krydstogtskibe.

Barcelonas sommermåneder er bestemt optimistiske og sjove, men alle disse menneskemængder kan være svære at håndtere. Rejs i skuldersæsonen for at få mest muligt ud af byen.

Vinteren i Barcelona bliver ikke super kold, med daglige temperaturer mellem 10-15°C (50-60°F). Byen er ikke helt så livlig, men turisthorderne er spredt, så tingene er mere stille. Selvom det ikke er det bedste tidspunkt at besøge, er der stadig meget, du kan se og gøre.

Sådan forbliver du sikker i Barcelona

Barcelona er ret sikkert at besøge. Voldelig kriminalitet er meget sjælden her, så det vil ikke være et problem. Når det er sagt, er Barcelona kendt for sin småkriminalitet og lommetyveproblem. Lommetyvene her er utroligt dygtige, så hold dine værdigenstande sikkert og sikkert til enhver tid. Det er voldsomt, især i metroen, så vær på vagt.

Svindel er også ret udbredt her. Hold øje med grupper af børn, der forsøger at distrahere dig, da de sandsynligvis forsøger at tage dine penge. Vær også på vagt over for folk, der forsøger at bære din bagage. De kan opkræve et stort gebyr.

Hvis du er bekymret for at blive snydt, kan du læse om 14 almindelige rejsesvindel, du skal undgå.

Hvis du går ud i baren, så tag kun de penge, du skal bruge for natten. Derudover skal du altid holde øje med din drink og aldrig gå alene hjem om natten, mens du er beruset.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 122 for at få hjælp.

Stol altid på dit mave-instinkt. Hvis dit hotel er mere snusket, end du troede, så gå derfra. Lav kopier af dine personlige dokumenter, inklusive dit pas og ID.

Hvis du ikke gør det derhjemme, så gør det ikke i Barcelona!

Det vigtigste råd jeg kan give er at købe en god rejseforsikring. Rejseforsikringen beskytter dig mod sygdom, skader, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt. 

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!