black logo resized small

Bang Krachao: Bangkoks grønne lunge

En flugt til Bang Krachao, kendt som Bangkoks grønne lunge, kan tilbyde et velkomment pusterum fra den overfyldte by.

Lige på den anden side af Chao Phraya-floden omfatter dette hovedsageligt landbrugsområde 16 kvadratkilometer mangroveskove, små huse og høje stier, der betænkeligt ligger over kanalerne. Du finder et flydende marked, 250 år gamle buddhistiske templer og et øko-resort, hvor du sover i en træhytte. Lej en cykel til en afslappet tur, nyd de fredfyldte omgivelser og udforsk det thailandske landsbyliv – du vil have svært ved at tro, at du er tæt på centrum af den thailandske hovedstad.

bang krachao bangkoks gronne lunge 1

Hvordan kommer man dertil?

Lange både sejler fra Wat Klongtoey Pier til Kamnan Khao Pier for den 5-minutters flodkrydsning. Cykeludlejning kan findes på begge moler for omkring 80B per dag. Alternativt kan du tage BTS til Bang Na og derefter en taxa til Wat Bang Na Nork Pier for den korte flodkrydsning med færge. 

Bemærk, at det er sædvanligt at bede om et ID som et “depositum” for din cykel, som vil blive returneret ved afslutningen af ​​din leje.

Ruten

Når du er over vandet ved Kamnan Khao Pier, skal du køre med uret rundt om den vigtigste (og eneste) to-sporede vej, der følger Chao Phraya-floden. Første stop,  Siamese Fighting Fish Gallery , et museum og parkområde dedikeret til bettafisk, kendt som kampfisk, da de kan være meget territoriale. Dens grønne korridor er en pædagogisk udendørs gangbro, der beskriver arven fra Phra Pradaeng-distriktet, mens Fish Gallery huser en lille samling af disse lokale havdyr. 

Der er en campingzone med teltudlejning på stedet, hvis du ønsker at overnatte.

Fortsæt ad 6024-vejen, der væver sig forbi kanaler og forhøjede stier. Tag et pausestop ved Wat Bang Kor Bua-templet, hvor dens forvitrede facade smuldrer fra den fugtige tropiske luft, og parker derefter ved Wat Bang Nam Phueng Nok for at vandre på dens grønne grund. 

Kør over smalle stier rundt om klynger af bambustræer, og du vil finde Bangkok Tree House ved flodens kant. Dette øko-resort har 12 bungalows på flere niveauer, skulptureret af bæredygtige og genbrugsmaterialer. Dens restaurant, Reflect, serverer thailandske klassikere og fusionsretter med lokalt dyrkede økologiske råvarer. Tag en plads på en øvre terrasse for at få den bedste udsigt til frokosttid.

bang krachao bangkoks gronne lunge

Kør langs Buaphueng Pattana Road mod weekendens ‘flydende’ marked i Bang Nam Pheung . 

De fleste af boderne er på tørt land, hvor nogle sælgere laver retter over et wokbål fra deres bådkøkkener. Størstedelen af ​​markedet byder på mad, planter og smarte genstande til salg fra boder, der er skygget for den skarpe sol af baldakiner. Dens baner bliver travle ved frokosttid, når slentre bliver mere et konstant skub.

Fortsæt mod vest til Ganesha of MahaDewalai, det eneste hinduistiske tempel på Bang Krachao. Begyndelsens gud og fjernelse af forhindringer, denne store elefantstatue er et fredfyldt stop for et naturskønt billede. 

Et par kilometer længere væk er  Si Nakhon Kheun Khan en offentlig park og botaniske haver med cykelstier, fiskedamme og et fugleudkigssted på flere niveauer mod øst. Slap af her, hvor snakken af ​​dyreliv er den eneste støj i miles, omgivet af koral-, banyan-, kork- og portiatræer.

På vej tilbage til udgangspunktet, Kamnan Khao Pier, passerer du teak-indrammede huse på pæle, mange med private gangbroer over vand- og sivfyldte kanaler. Bang Krachao blev en ø, da en lille kanal, Khlong Lat Pho, blev skabt i begyndelsen af ​​1800-tallet, og adskilte den fra fastlandet. 

I dag er dens junglebaner nemme at navigere på egen hånd, hvilket gør den til en ideel dagstur i en byoase, dens mangroveskove, små gårde og stille landsbyer, der transporterer dig til et grønt land uden byspredning.

 
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!