black logo resized small

Athen lufthavn; En overlevelsesguide

At lande i en by, du ikke har været før, er altid en vidunderlig følelse, især for dem, der ikke kan leve uden spændingen ved at rejse og udforske nye steder. Sagen er, at hver gang nogen besøger en ny by for første gang, er der brug for vital information. 

Af denne grund har vi lavet en  overlevelsesguide til Athen Lufthavn,  for at gøre dit liv lettere og dit  ophold i Athen  endnu mere behageligt.

Besøger Athens lufthavn

Venizelos lufthavn fronten
Athens Eleftherios Venizelos lufthavn

Eleftherios Venizelos (ATH) er en prisvindende lufthavn i Europa. Den er stor nok til at tilfredsstille sine kunders behov, men ikke så stor som hub-lufthavne; du behøver ikke bekymre dig om at føle dig fortabt i det. 

Der er mange toldfrie butikker og butikker, hvor besøgende også kan have adgang, såsom cafeer, pressebutikker, souvenirbutikker og små butikker med traditionelle lokale produkter. 

Eleutherios Venizelos lufthavn er kendt for sit hjælpsomme og venlige personale, samt for det faktum, at den er let tilgængelig med både bil og offentlig transport .

Hvor skal du opbevare din bagage i Athen lufthavn?

Hvor skal du opbevare din bagage i athen lufthavn

Det er ikke ideelt at slæbe sin tunge bagage rundt i byen. Især i sommervarmen vil bagage ikke kun give dig rygsmerter, men også et alvorligt tilfælde af stivhed. 

Heldigvis tilbyder Athens internationale lufthavn forskellige bagagetjenester for at sikre dit behagelige ophold i Grækenland , selvom du er her på grund af et tilslutningsfly. 

Individuelle portørtjenester er tilgængelige på 24-timers basis for at hjælpe passagerer med at transportere deres bagage, mens Core4Bag tilbyder bagageopbevaring. Husk, at prisen afhænger af taskens størrelse, og hvor længe du opbevarer den der.

Lej en bil i Athens lufthavn

leje af bit i athen lufthavn

I øjeblikket er der fem biludlejningsfirmaer, der opererer i Athens internationale lufthavn : Enterprise, Avis, Hertz, Budget, Sixt. Deres kontorer er placeret på ‘ankomstniveau’ i hovedterminalbygningen. 

Men vores råd er, at du bestiller en bil et par dages riot til din ankomst til lufthavnen , for at få en god handel. For at få noget for pengene skal du bestille i god tid, især hvis du rejser i højsæsonen og/eller spidsbelastningsperioder. 

Husk, at aggregatorer er virkelig hjælpsomme med at finde de bedste tilbud. “Kayak” og “Carrentals.com” er to populære aggregatorer, men du kan helt sikkert finde flere, hvis du søger efter det.

Transport fra Athen til lufthavnen

transport fra Athen til lufthavnen

A. Med bus
At tage fra lufthavnen til Athens centrum med bus (24-timers ekspresbus X95 ) er den billigste måde. Terminalstationen ligger ved siden af ​​Syntagma-pladsen , -på Othonos-gaden- som også er udgangspunktet. Køreplanen for busruten – Syntagma til Athen lufthavn – er tilgængelig online  for din bekvemmelighed. 

For at blive informeret om den omvendte rute (Athens lufthavn til Syntagma) skal du blot klikke på muligheden ‘Backward direction’ på hjemmesiden.
(Billetpris 6€ / Reduceret billetpris 3€)

B. Med metroen/forstadsbanen
At tage jernbanen (Athens metro eller forstad) er den mest almindelige og bekvemme måde at få adgang til byens centrum på . Den eneste forskel mellem de to førnævnte transportmidler er, at metroen går til Agia Marina (blå linje), mens forstæderne kører til forstæder eller Kiato . Derfor, hvis man beslutter sig for at tage forstadsbanen, bør de stå af toget på Doukissis Plakentias  station og tage metroen resten af ​​rejsen til Syntagma . 
(Billetpris 10€ / Reduceret billetpris 5€)

Tip: Glem ikke at tjekke alle tilgængelige billetter og vælg den, der passer perfekt til dine behov.

C. Med taxa
At tage en taxa fra lufthavnen til Athen er nok det dyreste alternativ, da taksten for denne specifikke rejse er 38€ i dagtimerne (05:00 – 24:00) og 54€ i de timer, hvor der ikke er tog og næsten ingen bustransport er tilgængelig om natten.
For så vidt angår at tage en taxa i Athen  til din daglige transport, bør du altid holde øje med taxametret; tøv ikke med at bede chaufføren om at tænde den, hvis den ikke er det. Husk desuden, at taxaen er dobbelt om natten (midnat til kl. 05.00).

Hoteller nær lufthavnen

Athens airport hotel

Der er et par hoteller i nærheden af ​​Athens lufthavn, hvilket kan vise sig at være rigtig praktisk for dem, der bare har et tilslutningsfly i Athen

Sofitel, Mare Nostrum og Holiday Inn er de mest populære hoteller for dem, der foretrækker at bo tæt på lufthavnen. Hvis du elsker at svømme i havet, er Mare Nostrum det ideelle hotel for dig. Det er også et fantastisk sted at nyde vandsport, samt deltage i sjove aktiviteter under dit korte ophold i Athen .

At komme fra lufthavnen til Piræus havn

Piraeus havn

Heldigvis for rejsende, der ønsker at tage direkte til havnen i Piræus, er der en bus ‘X96’, der forbinder  Athens lufthavn og Piræus havn . En anden måde at få adgang til  Piræus havn  er gennem Monastiraki med metro (blå og derefter grøn linje). Du skal tage metroen fra lufthavnen, stå af ved Monastiraki station og stige på toget efter den grønne linje, der til sidst vil føre dig til Piræus. Varigheden af ​​turen fra Monastiraki til havnen i Piræus er cirka 20 minutter. Hvis du ønsker at få adgang til havnen i Rafina, er der en direkte regional busforbindelse (KTEL), som afgår fra stationen overfor Sofitel hotel.

Hvor kan man veksle penge i Athen

Det er ret nemt at ændre enhver valuta til euro i Athen . Der er mange valutabutikker i området omkring Omonoia og Syntagma. Mere specifikt, i Agiou Konstantinou gaden ved siden af ​​Omonoia pladsen, er der et par butikker til valutaveksling, hvor man kan købe euro. 

Hvis din endelige destination er et lille sted på fastlandet eller en græsk ø , vil det være svært for dig at veksle dine penge der. Så glem ikke at gøre det under dit ophold i Athen . Derudover skal rejsende huske, at betaling med kort i Grækenland ikke er så almindeligt som i andre europæiske lande. 

Derfor vil det være ganske nyttigt at have nogle kontanter med sig. Bare rolig, hvis din tid er ude, og du stadig har nogle euro i din pung. Der er også en række valutavekslingsbutikker i lufthavnen!

Et lille tip for at undgå eventuelle scams: Hæv ALTID fra en hæveautomat, og lad være med at brug hæveautomatens interne vekslefunktion. Det skal din egen bank nok håndtere for dig.

Athen er uden tvivl en storby med rejsende fra hele verden, der tilbeder den grund, den står på. Forhåbentlig vil oplysningerne her blive en overlevelsesguide for Athens Lufthavn , hvilket sparer dig tid til mere sjov i dette vidunderlige, fascinerende land!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!