black logo resized small

9 Rejse Tips For Seniorer

Bare fordi du kommet lidt op i årene, betyder det ikke, at du skal stoppe med at rejse. Tværtimod burde det være noget at se frem til, at rejse i dine senere år.

De fleste destinationer er tilgængelige for ældre rejsende, men der er ekstra forholdsregler, seniorer bør tage, før de begiver sig til fremmede lande. Det er altid en god idé at sørge for, at dine anliggender er i orden.

9 bedste rejsetips til seniorer

Følgende tips bør sikre, at din næste seniorrejse går så glat som muligt og er noget, du skal huske i stedet for at glemme.

1. Find ud af, om du skal opdatere dine vaccinationer

Når det kommer til at rejse til udlandet, har du muligvis brug for visse vaccinationer, før du rejser. I nogle tilfælde bør vaccinationerne foretages så meget som seks uger før du rejser. Du kan finde detaljer om alle de seneste vaccinationskrav ved at besøge Udenrigsministeriets Rejsevedning.

2. Anmod om og reserver seniorlogi

Hvis du har brug for ekstra forsigtighed, når du flyver, så tjek, om du kan bestille sædetildelinger i rækker, der er beregnet til handicappede rejsende. Hvis det er nødvendigt, anmod om gratis kørestolsservice på alle lufthavnsdestinationer. Hvis du har nogle diætbehov, bør du kunne anmode om en bestemt måltidsservice.

3. Køb en rejseforsikring

Når du rejser, er der altid risiko for skader eller sygdom. På grund af denne risiko vil en rejseforsikring hjælpe med at holde dig økonomisk sikker og fysisk sikker. 

Med rejseforsikring kan du være sikker på, at du får al den nødvendige lægehjælp uden at skulle stå over for store lægeregninger.

4. Forbered din personlige og medicinske dokumentation

Hvis du ikke har et statspas, bør du overveje at ansøge om et mindst seks måneder før du rejser. Du kan finde en ansøgningsformular online og være i stand til at få officielle fotografier fra et stort apotek og stormagasin.

Det er også vigtigt at anmode om kopier af eventuelle medicinske recepter og erklæringer om medicinske tilstande fra din læge eller medicinske behandlingscenter.

Tag fotokopier af dit pas, kørekort, forsikrings- og Medicare-kort, rejsebilletter, rejseplan og boardingkort. 

5. Tænk på din sikkerhed, tryghed og komfort

Det er vigtigt ikke at gøre dig selv til et mål, især i højtrafikerede rejsecentre. Et pengebælte under en bluse ellet skjult under din jakke, vil holde dine penge sikre.

Hvis du rejser med håndbagage, skal du holde den mellem fødderne, når du står. Hvis du har en skuldertaske, skal du løkke stroppen rundt om stolebenet, når du sidder.

For din komfort, når du flyver, bør du overveje at købe en rejsepude. Denne c-formede ballon støtter nakke og hoved, når du hviler. 

6. Tage Til lufthavnen i god tid

Det er altid en god idé at komme til lufthavnen med masser af tid til overs. Det betyder, at du ikke bliver forhastet, når du leder efter den rigtige terminal og port.

Nogle gange kan der være store afstande at gå mellem check-in og afgangsportene. Det er vigtigt at sørge for en kørestol eller assistance på forhånd. 

Flyselskabet bør være i stand til at hjælpe med arrangementerne, når du bestiller dine billetter.

7. Drik masser af vand

Du kan blive ekstremt dehydreret, når du flyver i store højder. Du tror måske, at så længe du sidder stille, er der ikke behov for masser af vand. 

Dette kunne ikke være længere fra sandheden. Dehydrering kan være meget alvorlig for seniorer.

Det er en god idé at have en vandflaske med og fylde den på en af ​​lufthavnscaféerne, når du har passeret sikkerhedsvagten. Fortsæt derefter med at nippe til vand under hele flyvningen. 

Drikkevand regelmæssigt kommer med en ekstra fordel. Det burde få dig op at bevæge dig, fordi du sandsynligvis skal besøge toilettet.

8. Vær ikke bange for at bede om hjælp

Flyvning har ændret sig markant i løbet af de sidste par årtier, men ét aspekt har slet ikke ændret sig. Besætningsmedlemmerne er der for at hjælpe passagerer, og du skal aldrig være bange for at bede om hjælp. 

Det kan være at løfte din taske ind i overskabet eller bare få en kop vand.

Hvis stewardesserne har travlt, kan en medpassager være villig og glad til at hjælpe i stedet.

9. Stå op og stræk dig jævnligt

Dyb venetrombose, eller DVT, er en alvorlig risiko for seniorrejsende. Et worst-case scenario kunne være døden, især efter en lang flyvetur, hvor den seniorrejsende ikke bevægede sig eller strakte sig ofte.

Der er noget, du kan gøre, hvis du vil mindske risikoen for DVT under en lang flyvning. Vrid dine fødder og ben, stræk, stå og bevæg dig endda rundt, når du kan.  

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!