black logo resized small

9 højdepunkter der skal opleves i Phuket Thailand

Stranden

Enhver, der ikke kan finde deres drømmestrand på Phuket, er sandsynligvis allergisk over for sand.

Øens vestkyst har en 50 kilometer lang kystlinje, der strækker sig mod nord til Mai Khao (White Wood) Beach, en tilsyneladende uendelig strand af skyggefulde træer, bare fødder og kvalitetsresorts. Det er også en nationalpark og havskildpaddezone. Se phuket.net

Den gamle by

Phuket, Thailand - 8. februar 2014: folk går ned ad Thalang Road ved The Old Phuket Town Festival den 8. februar 2014 i Phuket, Thailand satapr2phuket phuket thailand One & Only ; tekst af John Borthwick cr: iStock (genbrug tilladt, ingen syndikering)

Phukets gamle bydel minder os om, at historien skete her, at Phuket-øen ikke altid var en turistsandkasse.

Dets kinesisk-portugisiske butikshuse fra det 19. århundrede lever videre i dag som butikker, restauranter og tebutikker. Gå en tur langs Thalang Road gågade og undersøg et tempel eller to, en bar, spa, alt.

EN ENKEL KOP KAFFE

På hjørnet af Old Towns Thalang og Yaowarad veje finder du Old Phuket Coffee Shop.

I 50 år var det Great Hand Tailors butik, men familiens næste generation har taget det både retro, med klassisk, antik kinesisk indretning og moderne med god kaffe, drikkevarer og mad.

MUSEET

I det nordlige Phuket besøges det smukt restaurerede kinesiske art deco-palæ fra 1936, Baan Ah-Jor Home (oldeforældres hjem).

Det tre-etagers hus, der nu er et privat non-profit museum, blev bygget af en tinmineforretningsmand og er blevet nænsomt restaureret af hans efterkommere, hvilket afslører livsstilen hos en velhavende thai-kinesisk familie fra 1930’erne. Gå ikke glip af dens fremragende restaurant, Red Table.

Templerne

Wat Chalong I Phuket, Thailand satapr2phuket phuket thailand One & Only ; tekst af John Borthwick cr: iStock (genbrug tilladt, ingen syndikering)

Wat Chalong fra det nittende århundrede, Phukets største og mest besøgte tempel, har et 60m “chedi”-tårn, der huser et knoglefragment, der siges at være fra Buddha.

Store vægmalerier illustrerer hans livshistorie, mens thailandske hengivne knytter tilbud af bittesmå bladguld til de talrige statuer. Tip: Besøg tidligt på dagen og klæd dig konservativt på.

FESTE

Elsk det eller forlad det. Patong, epicentret for Phukets fester, er tæt med butikker, spisesteder og hoteller. Lige inde i landet fra sin lange, smukke strand ligger Bangla Road, en neonoplyst barstribe (u)berømt for uroligt natteliv. Derefter kommer en seriøs shoppingzone med store indkøbscentre som Central Patong og Jungceylon.

ATTRAKTIONER

En seriøs revurdering af elefantbehandling i Thailand har ført til sidelinjen af ​​forlystelser, “snavsmaling” og lignende turiststunts. “Se, rør ikke ved” er den etiske aftale i Phuket Elephant Sanctuary Park, hvor du fra en forhøjet 500 meter lang gangbro kan observere 12 reddede elefanter, mens de går, fouragerer og bader.

Læs denne artikel om at vælge en etisk dyreoplevelse.

Udflugter

Phuket Marine National Park i det fjerne nord er en flugt fra øens til tider overdrevne succes. Og også hjemsted for dens bedste, mindst kendte spænding. At sejle i kajak langs de plettede vandstier i Thachatchai-mangroveskoven er et tilbagevendende mellemspil. Støbte mangroverødder ligger langs kanalerne, og vandkrager ser på, mens du padler forbi.

Hotellet

Como Point Yamu ligger på en eksklusiv halvø med udsigt over den sublime Phang Nga-bugt og er et af øens fineste feriesteder. Balkonudsigt, der spænder fra solopgang til solnedgang, plus køkken og indretning, der afspejler Phukets tidlige Peranakan-kultur, gør dette til en meget statelig fornøjelseskuppel.

EN TING MERE..

Phuket er dit springbræt til Phang Nga-bugten, hvor kalkstensøer rejser sig som sovende havmonstre – skabelsesmyter har dem som en flok elefanter fanget af det indkommende tidevand.

Udforsk denne vidunderlige Jurassic parkeringsplads og besøg dens tvillinge Koh Yao øer for at forlænge dit Phuket ophold.

 
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!