black logo resized small

9 fredelige steder at besøge i Rumænien i 2022

Efter at have været igennem et år så fyldt med angst, tænkte vi, at vores læsere måske ville besøge nogle smukke steder, der giver ro i sindet – i Rumænien. Der er ingen storbyferier eller overfyldte turiststeder, men smukke steder giver dig glæde og rolige øjeblikke.

Rejser til Rumænien er måske ikke øverst på din liste, men efter at have læst dette, vil du være sikker på at du ændrer mening.

Lad os rejse til Rumænien…

Sibiu

Bedste hoteller i Sibiu, Rumænien - Town Square Sibiu

Denne idylliske middelalderby står øverst på enhver rumænsk rejseliste, og den er uden tvivl velfortjent, fordi Sibiu har masser af ting at lave. Sibiu er en af ​​de mest maleriske byer i Rumænien, med en middelalderstemning, der tiltrækker rejsende fra hele verden.

Det betragtes som en idyllisk destination for sin smukke arkitektur og rige kultur. Det er en af ​​de ældste stadig eksisterende saksiske byer i Rumænien og hele Europa.

Med sine smalle brostensbelagte gader og middelalderlig tyske arkitektur ser den gamle bydel lige ud af et Brødrene Grimm-eventyr. Udover at se så malerisk ud, er det også hjemsted for mytiske attraktioner, såsom:

  • Den gamle bydel ser ud som om du rejste tilbage i en tidsmaskine
  • Løgnens Bro, en 160 år gammel bro, der kan mærke, om du lyver og laver mærkelige lyde
  • Upper Town og Lower Town var distrikter, der adskilte de rige fra arbejderklassen (købmænd, skomagere, smede)
  • Passage of Stairs forbinder disse to distrikter
  • Husene med øjne, der strækker sig rundt i byen og våger over hvert skridt, du tager
  • Rådspladsen er, hvor du får en fuld udsigt over den bemærkelsesværdige gamle bydel

 

Biertan

Smuk middelalderlig arkitektur af Biertan befæstede Saxon Chruch Rumænien

Endnu en saksisk perle, en befæstet landsby og kirke omgivet af romantiske vinmarker og bakker. Det er en del af UNESCOs verdensarvssteder, fordi det ser ud til, at det på magisk vis blev fanget i tiden.

Gå rundt og forestil dig, hvordan middelalderfolk plejede at bo her. Folk i folketøj, heste og vogne, gademarkeder med lokalt fremstillede produkter, købmænd, landmænd, smede, børn og damer er i gang med deres hverdag – et dejligt sted at stille sig ned og blive inspireret.

Hvis du vil fordybe dig endnu mere i denne fantasy-scene, er der en årlig gyser- og fantasyfilmfestival kaldet ‘Luna Plina’ (som betyder fuldmåne) hver sommer i denne landsby.

Donau Delta

Donaudeltaet, Rumænien

Et betagende naturlandskab dannet af Donau-floden med enestående biodiversitet. Det er her den berygtede europæiske flod, Donau, løber ud i Sortehavet. Det er hjemsted for mere end 300 fuglearter og omkring 50 typer ferskvandsfisk.

Acres og acres af sumpe, kanaler, moser, vådområder, kanaler og små søer med rig flora og fauna er unikke. Ikke underligt, at det har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1991. Den nemmeste måde at nå Donau-deltaet på er at rejse til Tulcea og købe færgebilletter derfra.

Kirker i Moldavien

Disse otte smukke kirkers indre og ydre blev malet med unik byzantinsk kunst og farvestrålende bibelske fresker, der er overraskende velbevarede.

De blev bygget og dekoreret i det 15. og 16. århundrede i landsbyen Arbore. En af disse vægdekorationer skildrer slaget ved Konstantinopel, en scene, der ikke kan findes andre steder. Det skildrer andre historiske scener fra Moldova-provinsens urolige fortid. Dette sted er også en del af UNESCOs verdensarv.

 

Sinaia

Slotte i Rumænien - Rumænske Slotte - Peles slot, Sinaia, Rumænien
Peles slot, Sinaia, Rumænien

Sinaia er en charmerende bjergresort og by beliggende omkring 50 km syd for Brasov. Det er uden tvivl det perfekte sted at gemme sig i fred, langt fra civilisationen.

Det er idyllisk, lille og roligt, og bortset fra to virkelig smukke attraktioner (Peles Slot og Sinaia Kloster), er det kun dig, naturen og freden. Den er perfekt til at tage et par dage af for at slappe af, gå i naturen, læse og meditere. Digital detox, nogen?

Fagaras-bjergene

Kørsel gennem Balkan - Din guide til kørsel på Balkan - Transfagarasan Pass
Transfagarasan Pass

Fagaras-bjergene kaldes “Alperne i Transsylvanien”. Denne bjerggruppe har de højeste toppe i Rumænien (2500 m), og den er en del af den sydlige Karpater-bjergkæde.

Du har lov til at lave mad eller grille på de fleste udendørs steder for at få den mest autentiske oplevelse. Du kan også tage på vandreture og vandre gennem de mange skove. Det er vild og uberørt natur.

I sjældne tilfælde kan du støde på brune bjørne under dine vandreture, men lokale rejseledere siger, at de ikke er til fare for mennesker, hvis du holder afstand og ikke generer dem.

Men hvis du er bekymret for det, kan du kigge efter guidede ture, der tilbydes flere steder. Du kan måske få øje på andre, mindre farlige dyr såsom ræve, kaniner, hjorte, høge, vilde geder.

 

Astra Museum of Traditional Folk Civilization

Blot en kort 5 km væk fra byen Sibiu, er der et unikt sted kaldet ASTRA National Museum Complex. Et unikt frilandsmuseum, et af de største i Centraleuropa.

Den blev designet til at vise dig, hvordan landdistrikterne, traditionel rumænsk landsbyen så ud i den førindustrielle tidsalder (før 1750). Det er en forbløffende landsby spredt langs et 10 km langt land.

Det indeholder 300 huse, en skov, to kunstige søer, vindmøller, keramikværksteder, huse til simple landsbyfolk som bønder, hyrder, keramikere, en kirke, en fungerende kro og en pub. Alle ser præcis, hvordan en rumænsk landsby så ud før 1750. Idyllisk ud over fantasi.

Corvin Slot

Corvin Castle_Rumænien

Dette drømmeslot fra det 15. århundrede, Corvin Castle, kan ses på mange rejserelaterede Instagram-sider, fordi det ser ud som om det er lige ud af en fantasyfilm. Det kombinerer gotiske og renæssancearkitektoniske stilarter og tager de mest attraktive funktioner fra begge.

Høje befæstede stenmure, tårne, bastioner med spidse røde tegltage, en lang stenbro, der fører op til indgangen, en gårdhave, drømmende vinduer og altaner. Det ser ud, som vi plejede at forestille os middelalderlige eventyrslotte som børn, hjem for prinsesser og dragedræbende riddere.

 

Rasnov fæstning

Slotte i Rumænien - Rumænske Slotte - Rasnov Citadel, Beliggende i Brasov County, Rumænien

Sidder højt på toppen af ​​en klippehøj, omgivet af skove på alle sider, med befæstede mure, ligner dette slot Highgarden fra den populære tv-serie Game of Thrones.

Det blev bygget omkring det 14. århundrede som et forsvarssystem for de omkringliggende saksiske landsbyer, og det gav også ly til flygtninge i krisetider.

Dette citadelkompleks indeholder 30 huse, en skole, en lille helligdom, et museum, labyrinter inde i bygningen, ni vagttårne, to bastioner og en vindebro.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!