black logo resized small

8 tips til at være en ansvarlig rejsende

Vi nyder alle at rejse til forskellige destinationer; med millioner af hoteller spredt rundt i verden, nem adgang til hundredvis af flyrejser og mange tilgængelige ture.

At være turist har aldrig været så let, som det er nu. Hvorfor ville du ikke tage en tur væk fra det normale liv?  Men sagen er, at vi aldrig rigtig tænker på, hvilke effekter disse rejser har på miljøet og den lokale region, vi rejser til, ting som CO2-udledning og vandforbrug. 

Lad os holde op med at være den typiske turist og blive en erfaren ansvarlig rejsende. Fortsæt med at læse for at afdække et par enkle måder, hvorpå du kan være bæredygtig, mens du rejser.

FØRST OG FREMMEST, HVAD ER EN ANSVARLIG REJSENDE?

Du stiller måske dette spørgsmål i dit hoved, ja, en ansvarlig rejsende er en person, der gør en positiv indvirkning, mens han rejser gennem lande; i stedet for at tilføje skader på disse smukke destinationer. De er med til at gavne både miljøet og lokale indfødte i den region, de besøger. At være opmærksom på det pres, landet står over for – såsom vandmangel, udryddelse af dyr og forurening for at nævne nogle få; og forsøger ikke at føje til disse problemer.

 

Her er nogle måder at være en mere ansvarlig rejsende på: 

1. BO I LOKALT DREVET INDKVARTERING

1. BO I LOKALT DREVET INDKVARTERING

Du tror det måske ikke, men din bolig har en indflydelse på det land, du besøger; mens ophold i store hotelkæder ikke nødvendigvis forårsager store skader, gør ophold på lokalt ejede hoteller,

B&B’s og endda homestay så stor en forskel for dig og den destination, du er i. Oplev livet som en lokal ved at bo hos de indfødte, du ikke kun få chancen for at opleve kulturen på egen hånd, men du kan endda udvikle dine sprogkundskaber med din homestay-familie og få råd fra dem om, hvor det er de bedste steder at spise og besøge. 

Også ved at gøre dette hjælper du den lokale økonomi – da pengene går til samfundet.

2. SPAR PÅ VANDET

save water

At bestille din familieferie med alt inklusive i en hotelkæde kan være den nemmeste ting at gøre med den endeløse forsyning af rindende vand under hele din rejse. 

Du er ikke klar over, hvor meget dit vandforbrug påvirker lokalbefolkningen, især i sådanne områder, hvor tørke er et stort problem for landet. 

At kontrollere, hvor meget vand du bruger på din tur ville være gavnligt for at bevare miljøet og ikke bruge vand, der ikke nødvendigvis er der. 

For eksempel kunne du ikke bruge de friske håndklæder hver dag, som dit hotel tilbyder og blot genbruge dine håndklæder – reducere mængden af ​​vand, hotellet bruger til tøjvask, endda tage korte brusere i stedet for lange bade og tage en genanvendelig vandflaske med dig hele vejen igennem. dagen.

Der er mange måder, hvorpå du kan reducere dit vandindtag, mens du stadig har en god ferie. Men her er en anden mulighed, du altid kan booke din ferie med hoteller, der er en del af Rainforest Alliance; de arbejder uendeligt for at spare på vandet i alle deres ejendomme, mens de spreder bevidsthed om vandbesparelse og tørkeproblemer.

3. GIV TILBAGE, MENS DU FERIERER

GIV TILBAGE MENS DU BESOGER

Din ferie kan være at komme væk fra arbejde og stress i dit normale liv derhjemme, så selvfølgelig er det at ligge på stranden, ved poolen eller tage på en byrundtur for dagen, hvad du tager på ferie for. 

Hvad hvis din rejse kunne blive mere gavnlig for dig, lokalbefolkningen og miljøet? Vil du prøve at gøre en forskel, mens du rejser?

Kom ud og meld dig frivilligt, det behøver ikke at være meget, bare et par timer ville gøre hele forskellen, du kan arbejde frivilligt på et lokalt naturreservat eller bare give en hjemløs noget vand og mad. De små ting hjælper.

Men én ting vil jeg sige er at være forsigtig; du er i et andet land, så mennesker og kulturer er så forskellige, at det kan være svært at vide, om du har lov til at hjælpe, bare spørg, og jeg garanterer dig, at lokalbefolkningen på din valgte destination ville blive så glade og sætte pris på hjælpen.

4. UNDGÅ SELFIES MED EKSOTISKE DYR

tourist selfie anmal

Vi kan alt for ofte tilføje et møde med en løve eller abe til vores bucket lists. Poserer til et billede med en tiger eller rider på en elefants ryg. 

Det hele kan virke som harmløs sjov på dine rejser. Nu har vi sikkert gjort noget i vores levetid, der involverer dyr, for eksempel kamelture i ørkenen eller gå i cirkus.

At se disse vilde dyr på dine eventyr kan være en mindeværdig del af enhver tur, men du er måske ikke klar over den skjulte grusomhed og mishandling, som disse dyr lider under alt for underholdningsformål.

Gør din næste tur grusomhedsfri; du kan endda redde et dyrs liv ved at undgå disse aktiviteter, hvilket ville være mere mindeværdigt, tror jeg.

5. REJS MED GENBRUGELIGE PRODUKTER

SVOMNING

Dette tip handler mere om at hjælpe miljøet; Jeg bemærkede på min sidste tur, hvor meget plastik og hvor mange papirservietter, der bruges i feriesteder, restauranter og endda barer; hvis jeg skal være ærlig, er det et skræmmende beløb. 

Jeg vil vædde på, at du aldrig har tænkt over de virkninger, dette har på miljøet, hvor mange drinks har du fået i en plastikkop med et plastiksugerrør? 

Fordi vi ikke kan se, hvor vores affald går hen, betyder det ikke, at det bare forsvinder vel? – ja ifølge miljøagenturer ender cirka 500 millioner plastiksugerør på lossepladsen hver dag – det er en vanvittig mængde affald, kun på sugerør.

Hvad ville du, hvis du havde din egen med dig under hele din rejse? 

Når du ved, at du holder op med at øge de skadelige virkninger på jorden, og for ikke at nævne, vil det få dine drinks til at se meget pænere ud.

6. SPIS LOKALT

street food saigon

I stedet for at holde sig til de typiske chips og Coca-Cola-måltider, hvorfor ikke udvide din smag, mens du er på ferie – gør det også til et eventyr for din palet.

Prøv de fødevarer, som de lokale ville spise på regelmæssig basis. Vær en del af fællesskabet på dine rejser.

7. ALTERNATIVE TRANSPORTFORMER

bangkok tuk tuk

CO2-emissioner er noget, en bæredygtig rejsende ville være opmærksom på. Da fly er nemme at fange fra et land til et andet, så taxaer inden for det land, du besøger, for at komme til og fra steder. Mange af os tænker ikke over emissionerne fra disse transportmidler.

Overvej at tage et tog eller båd til din destination, disse kan gøre en tur endnu mere eventyrlig og reducere din indvirkning. 

Tag lokal transport til din valgte destination såsom tuk tuk eller tog, eller gå endda en bedre og gå rundt i området; lad din indre opdagelsesrejsende komme ud.

8. RESPEKTER ANDRE KULTURER

8. RESPEKTER ANDRE KULTURER

Respekt for andre kulturer er noget, der bør tages fat på; som rejsende er det afgørende at overholde lokalsamfundets regler. 

Det hjælper ikke kun med at opbygge et godt forhold til lokalbefolkningen, men hjælper også din oplevelse ind i kulturen. 

Sådanne ting omfatter at klæde sig passende og være opmærksom på, hvor og hvornår du tager dine billeder. I mange tindinger forventes det, at du dækker dine skuldre for at vise respekt. 

Disse få tips bør hjælpe dig med at blive en mere bæredygtig rejsende; husk at respektere lokal kultur, oplev livet som en lokal og bare nyd dine rejser i et fremmed land. 

Få dit livs eventyr. 

Glem ikke at tage billeder – med respekt! – og slip din indre opdagelsesrejsende løs.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!