black logo resized small

8 smukkeste Europæiske byer du skal besøge

Europa er et utroligt fantastisk, iøjnefaldende og mangfoldigt kontinent at udforske; med masser af smukke byer over hele landene. Når det er sagt, så er der langt over otte hundrede af de smukkeste byer i Europa at besøge og vælge imellem; et vanvittigt valg for enhver af os!

Gennem årene har vi besøgt hundredvis af europæiske byer og ville gerne dele nogle af de meget favoritter, som vi har elsket. Dermed ikke sagt, at der ikke er mere… de er blot nogle af vores absolutte perler, du ikke bør gå glip af. 

Nu kan nogle virke som mere tydelige pletter og andre kan virke lidt mere ukendte; men den ene ting, de har til fælles, er, hvor smukke de er. 

Uanset om du besøger fantastiske steder i Spanien, smukke italienske ædelstene eller typisk græske steder – du er forpligtet til at finde et skur, som jeg er sikker på, at du vil elske. 

Så tag et kig nedenfor på de smukkeste byer i Europa, du kan besøge på din næste rejse. God fornøjelse med at udforske! 

1. Nimes, Frankrig

nimes france

En af de bedst bevarede romerske byer i Frankrig, Nimes er let en af ​​de smukkeste byer i Europa at besøge, når man udforsker de bedste steder i Sydfrankrig. Selvom den er meget mindre end nogle andre franske byer, har den en mægtig kraft med sin charme og skønhed. 

Når du først er her, skal du sørge for at udforske det ikoniske romerske amfiteater i Nimes; det er lige i centrum af byen og står stolt den dag i dag. Faktisk er det et af de bedst bevarede amfiteater i hele Europa. Hvis du er heldig, kan du endda se en sæsonbestemt koncert, der foregår i selve amfiteatret. 

Åh, og glem ikke at hoppe indenfor i Maison Carrée. Det betragtes som det bedst bevarede romerske tempel i hele verden! Hvis du har lyst til lidt tid væk fra byens gader, så hop ind i Jardin de La Fontaine – haverne og springvandene er bare fantastiske at slentre rundt i; især på en solskinsdag. 

Til sidst, for at få en fantastisk udsigt over byen, skal du gå til Tour Magne, et historisk romersk tårn, der har udsigt over hele regionen.

Helt ærligt, byen er bare smuk og en total perle at besøge for en lang weekendtur. Derudover er det meget billigere end nogle af de mere berømte byer i Sydfrankrig. 

2. Paris, Frankrig

paris vintage

Ja ja! Vi har alle hørt om Frankrig, og hvor smukt det er – har vi ikke? Nå, ved du hvad, det er! 

Der er tonsvis af smukke pletter spredt over hele byen; nemt at gøre det til en af ​​de smukkeste byer i Europa at besøge.

Det betyder ikke, at hele Paris er smukt! Ligesom enhver stor by har den områder, der ikke er helt så maleriske eller eftertragtede, så det er værd at planlægge din rejse med omhu. 

Det er et oplagt valg, men sørg for at gå op i Eiffeltårnet; især ved solnedgang. Udsigten herfra er betagende; Bare sørg for at bestille dine billetter på forhånd for at undgå de fleste køer. 

Overraskende nok, da de blev rejst, hadede masser af parisere Eiffeltårnet… Selvom jeg er ret sikker på, at de fleste er kommet til at elske det nu. 

Åh, og sørg for at besøge Lourve og se noget af det mest ikoniske kunst i hele Europa. Ja, du kommer endda til at se Mona Lisa. Bagefter kan du hoppe over til nogle af de mere unikke små steder i byen og tage på nogle af Paris’ bedste markeder rundt omkring i byen. 

Kom endelig forbi Palais Garnier, det er fuldstændig smukt og egnet til kongelige! Værelserne er bare utrolige. 

3. Matera, Italien

Matera italien

En af de ældste, stadig beboede, byer i verden; Matera er en by på UNESCOs verdensarvsliste, som er for smuk til at gå glip af. Matera ligger i det sydlige Italien og har en lang historie med huleboliger, der gør denne by så smuk og unik at udforske.

Når du først er her, skal du sørge for at tjekke ind på et af de ikoniske grottehoteller og gå en tur rundt i selve den gamle by. 

Biler er ikke tilladt i den ældre del af byen (hvilket er fantastisk), men det betyder, at du skal bruge nogle behagelige vandresko til de brostensbelagte gader. 

Sørg også for at komme ind i kirkerne, der ligger langs byen. De er helt fantastiske og er smukke inde og ude! 

Vi tilbragte omkring 3-4 dage her og elskede det. Men hvis du mangler tid, kan du prøve at udforske byen med et ophold på 1 nat (2 dage). 

4. København, Danmark

Jeg aner ikke hvorfor, men de fleste turister der ikke har været i København har ikke de største forventninger til byen; Men hvor tager de fejl. København er utroligt og nemt en af ​​de smukkeste byer i Europa at besøge; især til en weekend! 

Copenhagen Denmark

Du skal selvfølgelig også se nogle af de mere kendte steder og steder i København . Ja, du er nødt til at få øje på Den Lille Havfrue (selvom det personligt var en lille nedtur (i bogstavelig forstand), Tivoli med sine kitsch- og vintageture (vi elskede trærutschebanen) og Nyhavn ! Sidstnævnte er et farverigt havneområde, der er fyldt med farverige huse og bunkevis af små caféer at nyde. 

Åh, og glem ikke kronjuvelerne og de smukke værelser på Rosenborg Slot . Der er også en endeløs strøm af kanaler i København, som er skønne at slentre rundt i.

Tidligt på aftenen kan du besøge kødbyen og udforske nogle af de køligere barer og restauranter, der gør København så sjov. Den har lidt af noget for enhver smag! 

5. Firenze, Italien

firenze

Firenze har altid været en af ​​vores favoritter; især ud af de større italienske byer. 

Helt ærligt, Firenze rummer så meget historie og skønhed og er let en af ​​de smukkeste byer i Europa at besøge! Derudover kan du også samarbejde med en bredere roadtrip gennem Toscana. 

Nu, på toppen af ​​sommeren, vil du måske finde det en ret travl by at besøge; men lad ikke folkemængderne afskrække dig – du kan stadig have en utrolig tid på at udforske byen. 

Når du er her, kan du besøge Duomo og Ponte Vecchio, som stolt står i centrum af Firenze. 

Åh, og se solnedgangen (eller solopgangen) fra Piazzale Michelangelo. Det er omkring 25 minutters gang fra centrum af Venedig, men det er det hele værd. Udsigten er smuk.

6. Budapest, Ungarn

Budapest

Efter min mening er Budapest en af ​​de smukkeste byer i Europa at besøge, når man udforsker de østlige udkanter af kontinentet. Fyldt med nogle af de mest iøjnefaldende arkitektur og bygninger, er det en by, der er fuldstændig nem at besøge fra det meste af Europa via fly (eller tog).  

Det bedste af det hele er, at de fleste dele af Budapest er fuldstændig walkable; gør det til en rigtig sjov by at udforske til fods. 

Mens du vandrer i de fantastiske gader, skal du sørge for at besøge Fisherman’s Bastion (især ved solnedgang for at få udsigt), hop i de geotermiske bade, se den neogotiske parlamentsbygning og stop ved det jødiske kvarter for at se de seje små barer og restauranter. 

Vi elskede Mazel Tov til middag; maden var utrolig. Åh, og glem ikke at snuppe en drink i en af ​​byens ruinbarer. Vores favorit var Szimpla Kert, som er så kitsch og unik. 

7. Athen, Grækenland

Selvom de fleste besøg i Grækenland involverer et hop, spring og et spring til de ikoniske græske øer , er der også en bunke skønhed i hovedstaden Athen.

hadrians library Athen

For os føltes det lidt som et skridt tilbage i tiden, især hvis du besøger de smukke ruiner i og omkring Athens centrum. Overalt på tværs af bakkerne og gaderne vil du komme til at stoppe masser af skulpturer af guddomme og noget andet stenværk, der dateres helt tilbage til 400 f.Kr. 

Åh, og du kan heller ikke glemme Akropolis. Det er fuldstændig smukt og et enestående sted!

Plus, glem ikke at besøge Monastiraki, med dets ikoniske loppemarked, som ikke kan gå glip af. Den rummer en skatkammer af lækkerier, som du vil tage med hjem. 

8. Barcelona, ​​Spanien

For at være ærlig behøver Barcelona lidt introduktion, det er en af ​​de mere berømte og smukkeste byer i Europa at besøge og fuldstændig kendt. Når det er sagt, kan du ikke nævne smukke byer i Europa uden at nævne denne perle… så her er vi! 

Som Cataloniens hovedstad er Barcelona nok mest kendt for sine smukke Gaudi-bygninger , der ligger langs så mange gader i byen.

barcelona scaled

Plus det utrolige Sagrada Familia, der næsten er fuldført. Det er et ikonisk vartegn, som du ikke må gå glip af i byen. Bortset fra Sagrada Familia har Barcelona også meget mere at byde på.

Du kan nemt besøge Park Guell, det smukke gotiske kvarter og Casa Batllo, mens du er i de centrale bydele i Barcelona. For nogle, der går gennem byen, kan du hoppe ind på La Rambla.

Hold dog øje med dine lommer i dette område – det bliver til tider frekventeret af lommetyve. 

Åh, og glem ikke Picassos Museum, som også ligger i Barcelona. Her kan du tjekke dette ud for at se de mest berømte og populære stykker af Picasso, der bare er så unikke. 

Kom endelig ind på nogle af Barcelonas bedste restauranter , der er spredt ud over hele byen; du går konstant. Stol på mig! 

Et par afsluttende ord…

Jeg havde flere byer i mente da jeg skrev denne artikel. Men man kan ikke vælge alting på en top 8 liste.

Der er specifikt 1 by som jeg med vilje ikke tilføjede til listen og det var Prag, Tjekkiet.

Af alle destinationer jeg nogensinde har rejst, har jeg aldrig oplevet en så overvuderet rejsedestination. Ja de har et fantastisk smukt gammelt centrums af byen, men 3 ting gør at jeg aldrig vil rejse dertil igen.

  1. Resturanter, vekselbureauer osv scammer alt og alle.
  2. Prag er oversvømmet af tiggere, lommetyve og lign…
  3. Det plejede at være en budget destination, men nu koster mange ting næsten det samme som i København.

Men trods det, håber jeg at du nød artiklen, og kan bruge mine anbefalinger til at finde noget inspiration til din næste ferie eller weekendtur 🙂

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!