black logo resized small

5 ting turister gør i Japan der driver lokalbefolkningen til vanvid

1. Taler højt.

På trods af hvad andre rundt om i verden måske tror, ​​er dette ikke strengt taget et amerikansk problem. 

Selv i en storby som Tokyo i dagens sidste tog, hvor mange mennesker er berusede og deres hæmninger sænket, er der måske ikke nogen, der råber for alvor, men der kan være et par højttalere.

Hvad udenlandske turister og indbyggere i Japan ofte undlader at overveje, er “at læse luften”, et japansk udtryk for at tilpasse din adfærd baseret på situationen. 

Selv en person, der taler højt i et tog, hvori andre allerede taler, gør det ikke nødvendigvis, hvis de er stille. Det samme gælder restauranter, kontorer, templer, museer og endda festivaler. 

Du behøver i hvert fald ikke at aflægge et tavshedsløfte ved ankomsten til Narita, men vær opmærksom på, hvad dem omkring dig laver.

2. Beholder badetøfler på.

Efterhånden er denne vane så kliché blandt vestlige turister, der besøger Japan, at det virker latterligt at nævne det. Mens de fleste besøgende ved, at de kan forventes at tage deres sko af og på ved japanske huse og hoteller, såvel som mange virksomheder og restauranter, er mange uvidende om eksistensen af ​​sekundære badetøfler.

Mens mange offentlige bygninger ikke har behov for, at besøgende tager deres udendørssko af ved ankomsten eller når de går ind på toilettet, leverer andre ikke kun indendørs hjemmesko til fællesarealer, men et ekstra par hjemmesko til badeværelser. At glemme at tage dine udendørssko af er gammel hat efterhånden, men holder du hjemmeskoene på, der har gået over vand og urin? 

Held og lykke med at komme over den kulturelle faux pas.

3. Blæser ud, men suger ikke ind.

Fra et udenlandsk perspektiv er Japan en række modsætninger med hensyn til social etikette. 

På den ene side er det helt høfligt og opmuntret at slurpe nudler så højt og rodet som muligt for at vise, at du nyder dem. 

Derudover, når du er syg, er det socialt acceptabelt at bære maske og snuse i en næsten latterlig grad.

Det ser ud til, at det er okay at lave støj, når ting kommer ind i din krop, men at lade dem ud er en helt anden ting. 

At pudse næsen, selv svagt, er ilde set og en modbydelig vane i Japan, ligesom det er at spytte; du vil ikke se så mange pletter på fortovet i forbindelse med malet mad, offentlig vandladning og tyggetobak.

4. Lyt godt efter.

Den måde, du lytter til nogen i Japan på, er en svær vane at bryde. 

Mens mange udlændinge er vokset op med at lære at lukke munden og bevare øjenkontakt, når nogen taler, er aizuchi stadig standarden i Japan.

I en nøddeskal beskriver aizuchi en samling af sætninger og gutturale lyde, man bør mumle under en samtale for at vise, at han stadig er fokuseret på, hvad den anden siger. 

Selvom det kan se ud som om, den ene part afbryder den anden med en kort aizuchi , er det uendeligt meget mere akavet at bare stå der og se tomt på dem.

 

5. Går på den forkerte side.

Biler i Japan kører på venstre side af vejen, folk på højre side. Medmindre du er i Osaka, så er det tilbage. 

Medmindre det er tirsdag, så skifter du til højre mellem 14:30-16:00. 

Medmindre det er en national helligdag, så bliver du til venstre. Forstået?

I virkeligheden er dette ikke nær så forvirrende, som det lyder. 

Biler kører generelt til venstre, og folk går generelt på højre side under jorden, med kørselsretningen tydeligt markeret på gulvet i metro- og togstationer. Men på jordoverfladen, hvor der ikke er klare anvisninger, er dette endnu et eksempel på, hvorfor det er vigtigt at læse luften.

Nogle gange vælger jeg venstre; nogle gange vælger jeg det rigtige. 

Det føles aldrig som om, jeg træffer det rigtige valg, og jeg undgår konstant kollisioner.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!