black logo resized small

5 bedste endagsture fra Hua hin

Hua Hins strategiske position på Thailands øvre golfkyst gør det til det ideelle udgangspunkt for udflugter til det afsidesliggende landskab.

Der venter dig nationalparker, der er honeycomed med huler og vrimler med dyreliv, vinmarker, der byder på en fristende vin-fyldt dag ud, lidet besøgte strande og pagodefyldte provinsbyer. Alle disse steder giver en ligetil dagstur, så hvad venter du på?

Khao Sam Roi Yot Nationalpark

Khao Sam Roi Yot , der krammer kysten 40 km syd for Hua Hin , bliver besøgt af thailændere i hobetal. Det, der trækker dem her, er Tham Praya Nakhon , en spektakulær, lysfyldt hule, der huser en mødesal bygget til kong Rama V i 1890. Når du først har undret dig over denne hule, er der mange andre mindre besøgte huler at udforske, glimrende med drypsten og stalagmitter, såsom Tham Kaew og Tham Sai .

Parken er også et paradis for fuglekiggere – den ligger i skæringspunktet mellem de østasiatiske og australske migrationsruter og er hjemsted for 300 forskellige fuglearter – og du finder også Thailands største ferskvandsmose her, samt sandstrande tilgås med båd.

Hvordan finder jeg derhen?

En taxa fra Hua Hin vil koste 1500B for dagen. 

5 bedste endagsture fra hua hin 3

Kaeng Krachan Nationalpark

Thailands største nationalpark, Kaeng Krachan, ligger overraskende tæt på civilisationen, dens sydlige kant kun 35 km fra Hua Hin, men ser relativt få besøgende, især i løbet af ugen. 

Om morgenen hænger en tåge over parken, toppene af de højeste bakker stikker gennem den, før de klarer sig for at afsløre en ægte vildmark: en forlængelse af en enorm regnskov, der strækker sig dybt ind i nabolandet Myanmar, komplet med vandfald, sammenfiltrede junglestier , en sø og to floder.

Alle slags dyreliv strejfer her: elefantflokke, vilde hjorte, leoparder, selv den ulige tiger. 

De dyr, du med størst sandsynlighed vil støde på, er forskellige varianter af aber: gibboner, makakaber og langurer, samt over 400 fuglearter og utallige forskellige sommerfugle, der flagrer rundt. Og overalt hvor du kigger hen, er parken sprængfyldt med ekstravagant fauna.

De fleste af dyrene lurer dybt inde i parken, hvilket gør det bedst at besøge her med både transport og en guide, der kender stedet.

Hvordan finder jeg derhen?

Hua Hin Adventure Tour kører regelmæssige ture, hvoraf nogle giver mulighed for at cykle på mountainbike gennem parken.

5 bedste endagsture fra hua hin

Phetchaburi

Phetchaburi er en skarp kontrast til det hektiske Hua Hin, og Phetchaburi er en afslappet provinsby fyldt med traditionelle butikshuse i teaktræ og et svimlende antal templer, der giver måbende besøgende en synlig tidslinje for de forskellige dynastier og kongeriger, der har regeret Thailand.

Phra Nakhon Khiri National Park er stedet at starte din Phetchaburi-tur, et kongeligt palads, der ligger på toppen af ​​en bakke med fremragende udsigt over byen. Enten gå op forbi makakaberne, der inficerer stedet (hold godt fat i kameratasker og tag ikke mad med), eller tag den søde sporvogn, der tøffer op og ned ad bakken. Fra toppen kan du slå ud i næsten alle retninger, og du vil snart støde ind i templer, der går helt tilbage til det 12. århundrede. 

Must-see er Wat Kamphaeng Laeng , et levn fra dengang, hvor Khmer-riget strakte sig dybt ind i Thailand, og det skinnende, helt hvide Wat Mahathat Worawihan , der ligger i hjertet af Phetchaburis ældste distrikt, hvis stemningsfulde gader er foret med butikshuse i træ. Afslut din tur ved Phra Ram Ratchaniwet, et fantastisk sommerpalads i art nouveau-stil bygget til kong Rama V.

Hvordan finder jeg derhen?

Phetchaburi er en 90-minutters bustur (40B) fra Hua Hin. Busser kører ofte fra nær krydset mellem Th Phetkasem og Th Chomsin.

5 bedste endagsture fra hua hin 1

Monsoon Valley Vineyard

Gemt væk i en dal 45 km vest for Hua Hin er en af ​​områdets mere usædvanlige seværdigheder: en fungerende vingård i et klima, hvor kokosnøddetræer er noget mere almindelige end druebærende vinstokke. Men takket være nogle snedige innovationer, såsom at fremkalde en falsk vinterperiode ved beskæring, er det lykkedes Monsoon Valley Vineyard at efterligne den måde, druer dyrkes på i mere traditionelle vinproducerende lande som Frankrig og Italien.

Den pænt anlagte vingård med traditionelle træhuse er omgivet af bakker og byder på fin, flot udsigt, og vinen, den producerer, er designet til at komplementere det thailandske køkken, der kommer i klassiske, premium- og flagskibsmuligheder. 

Der er daglige ture, lige fra en ‘vinsafari’ jeep-tur rundt i vingården og nogle grundlæggende smagninger, til en mere sofistikeret mulighed, der inkluderer et tre-retters måltid. Der er også en vinbar og bistro på stedet. Vi fraråder at tage imod tilbuddet om en elefanttur; en helt unødvendig tilføjelse her.

Hvordan finder jeg derhen?

Shuttle (300B) til vingården afgår fra den tilknyttede Hua Hin Hills Wine Cellar Store i Hua Hin kl. 10.30 og 15.00 og returnerer henholdsvis kl. 14.00 og 18.00.

5 bedste endagsture fra hua hin 2

Hua Hin til Pranburi

Hvis Hua Hins lange stribe sand bare er for overfyldt til dig, så slå til længere mod syd. Kysten mellem Hua Hin og Pranburi er foret med strande, nogle af dem stadig relativt lidt kendte, og præget af dramatiske bakker og forager, mens små øer ligger ud for kysten. Området er populært blandt eksklusive thailændere og ser langt færre udlændinge end Hua Hin selv.

Hat Khao Tao er den første sandede strækning, du vil støde på, overset af Khao Tao (skildpaddebjerget) og dets betydelige tempel på en bakketop. Stranden her, 13 km syd for Hua Hin, er dejlig fredfyldt det meste af tiden. Yderligere 7 km forbi er det Hat Sai Noi, en af ​​de bedste strande på denne del af kysten til svømning. 

Men for at leve fantasien om at have en bred, hvid sandstrand helt for dig selv, skal du tage til Pranburi og det omkringliggende område. Prøv strandene syd for Dolphin Bay, i sig selv en meget smuk stribe sand, for ægte afsondrethed.

Hvordan finder jeg derhen?

Hat Khao Tao og Hat Sai Noi er bedst tilgængelige med motorcykel eller taxa fra Hua Hin (250B en vej). Taxaer kan også tage dig længere sydpå til Dolphin Bay: forvent at betale 500B envejs.

 
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!