black logo resized small

3 dage i Athen Grækenland

Athen er langt mere end blot din adgangshavn til en uge brugt på ø-hop. 

I de sidste par år har den græske hovedstad fået fornyet status som en europæisk kunsthovedstad – måske bedst tilkendegivet ved ankomsten af ​​det 600 millioner euro, Renzo Piano-designede Stavros Niarchos Foundation Cultural Centeri 2016, og sidste sommers superstore Documenta-kunstmesse – første gang festivalen blev afholdt uden for Kassel, Tyskland. Og selvom landet måske stadig er ved at komme sig efter en alvorlig finanskrise, boomer turismen igen:

Kun en tre-en-halv times direkte flyvning fra London flokkes rejsende hertil for udsigten over bakketoppen af ​​gamle ruiner, korridorer fyldt med kunstnere og prisvindende cocktailbarer og måltider, du vil huske længe efter, du er gået.

Sådan får du mest muligt ud af tre dage i en af ​​verdens ældste byer.

Tjek ind På Hotellet

En favorit på guldlisten, Hotel Grande Bretagne, et Luxury Collection Hotel, Athen ligger lige midt i tingene på Syntagma-pladsen (også kendt som Constitution Square). 

Gæsterne kan se vagtskiftet uden for Parlamentet om søndagen kl. 11.00 eller nippe til en vellavet cocktail under et 1700-tals gobelin af Alexander den Store i Alexander’s Bar. 1930’erne King George, et Luxury Collection Hotel, Athens hotel tilbyder også en lignende stemning med antikviteter, der fremhæver værelserne og en Alain Ducasse restaurant, men hvis du leder efter noget lidt mere boutique, foreslår vi AthensWas, som ligger i skyggen af Akropolis.

Det største trækplaster er dets beliggenhed, lige i hjertet af den brostensbelagte Plaka.

Dag 1: Ruiner tæt på

Det er svært at komme til Athen og ikke se ruinerne – de er overalt – så hvorfor ikke starte med den mest berømte? 

Ankom tidligt for at slå folkemængderne til Akropolis, som åbner for offentligheden kl. 8 om sommeren, kl. 8.30 om vinteren og ligger en kort gåtur fra metrostationen Akropoli. 

Du skal muligvis stadig kæmpe dig gennem klynger af selfie-pinde, men vi lover, at det er en af ​​de sjældne turist-fyldte destinationer, der virkelig er din tid værd. Ikke alene er udsigten fra bakketoppen noget af det bedste i byen, men Parthenon er endnu mere imponerende tæt på. Crowds stadig ikke din ting? 

Klatre op til toppen af ​​den nærliggende Areopagus-høj – Akropolis skinner langvejs fra.

Efter din første fix i oldtidens historie, tanke op med en koulouri midt på formiddagen (en ring af sesam-overtrukket brød) fra en af ​​madvognene nedenfor, og derefter gå over til Akropolismuseet , cirka en syv minutters gang. 

Overraskende fredeligt (der er en politik uden foto) er museet værd mindst en time af din tid, fyldt med glasgulve og vinduer, der giver glimt af ruiner, og værelser, der rummer artefakter – marmorstatuer, fragmenter af templer – fra forhistorisk tid til oldtiden. 

Hvis tiden er knap, så gå direkte til Parthenon Gallery på øverste etage, et glasatrium, der strækker sig over hele bygningen og samler den panathenæiske procession; manglende dele af frise er stadig kontroversielt opstaldet i British Museum og Louvre.

Tag til Plaka

For en sen frokost, gå over til det hippe-men rolige kvarter Koukaki, som ligger ved foden af ​​bakken, men alligevel formår at give et tiltrængt pusterum fra de mere turistede gader i nærheden.

Vi elsker Kinonó, et let, luftigt rum med en lang træbar, der beder om at blive siddende ved for morgenmadsmuligheder og sandwich hele dagen, og Bel Ray, en tidligere bilvask udstyret med vintage pladespillere.

Snup et koffeinfiks hos de lokale favoritter Lotte eller Little Tree Books & Coffee, og så – hvis du stadig har udholdenhed – smut ind en time på National Museum of Contemporary Art , som endelig åbnede i 2016 efter 12 års byggeri og udsættelser.

Ved slutningen af ​​dagen har du tjent dig selv et godt måltid og en cocktail (eller to).

Hvis du bor på Syntagma-pladsen, så tag til afdæmpede Tzitzikas kai Mermigas for den braiserede ged, eller book et bord på forhånd på Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athen Hotel Grande Bret’s tagrestaurant for nogle af de bedste udsigter over Akropolis

Dag 2: Loppemarkeder og Souvlaki

street souvlaki athens

Mens Athens Monastiraki Loppemarked – i teorien – er åbent syv dage om ugen, er det kun virkelig værd at bruge tid på søndag morgen, når smykkemagere og kunsthåndværkere sætter deres boder op for dagen. 

Undgå hovedstrækningen på Ifestou, hvor du sandsynligvis vil finde dig selv i at søge gennem souvenirskrammel snarere end unikke antikviteter, og udforsk sidegaderne efter nipsgenstande, der sælges af palaiopoleia (brugthandlere). 

Gå ikke glip af sandalbutikken Stavros Melissinosfor et par klassiske lædersandaler, og tag en hurtig afstikker til Pittaki Street for at Instagram de 150 lanterner, lysekroner og lamper, der hænger over den gryne gyde. 

I mellemtiden, hvis du er på jagt efter lokale fødevareleverandører, kan du tage et stykke tid på det nærliggende Athens centrale marked, hvor du vil stirre på dynger af fisk og skaldyr, kæmpe kødstykker og lokale, der gør deres ugentlige indkøb. 

Stadig sulten? Gå i 20 minutter (eller hop i en taxa) over til O Kostas, som serverer den bedste souvlaki i byen (bare kom dertil før kl. 11.30 eller middag, da de har tendens til at blive udsolgt kl. 16.00), og skær derefter tilbage Syntagma-pladsen til den ukendte soldats grav på Amalias Street og derefter videre til Nationalhaven – en fredelig enklave i en ellers kaotisk by, der engang var den officielle kongelige have (og det perfekte sted at spise den souvlaki).

Afrund eftermiddagen ved at gå op ad Lykavittos-bakken – eller vælg den langt mere behagelige kabelbanemulighed. 

Det højeste punkt i byen, Lykavittos’ udsigter er de bedste i byen (ifølge en myte var bakken engang ulvenes tilflugtssted). Prøv at tage tid til solnedgang og snup en drink på bakketoprestauranten Orizontes Lycabettus, som har en panoramaterrasse, før du går tilbage til Exarcheia nedenfor til middag. 

Med en lang historie med aktivisme er kvarteret stadig hjemsted for kunstnere, studerende, forfattere og ja, aktivister, som fylder tavernerne langs de smalle, graffiti-dækkede gader. 

Stop ind i en af ​​områdets mange uafhængige boghandlere og gennemse litterære magasiner og socialistiske aviser, før du slår dig ned på det familiedrevne sted Rozaliatil grillet kød og fisk, med en sidste aftendrink på Alexandrinó. (Bemærk: Før du går, skal du kontrollere, om der er nogen protester, der finder sted i Exarcheia, da området, selvom det normalt er sikkert, stadig bedst undgås i disse tider.)

Dag 3: Strande, opera og en af ​​de bedste restauranter i byen

hydra greece

Varmen kan begynde at tage sin vej i løbet af sommeren, så det giver mening, at athenerne tilbringer juni til august på en af ​​de 6.000 omkringliggende øer og holme . 

Overvej en dagstur til Hydra, hvor du kan vandre langs kysten (hoved til Profítis Ilías-klosteret på toppen af ​​bakken) eller blot drage fordel af de småstensstrande ved Middelhavet. 

Blot en times tur fra Piræus havn på hydrofoilbåden var det musikeren Leonard Cohens mangeårige hjem (du vil være hårdt presset for at finde en restaurantejer, der ikke hævder at have kendt ham). 

Æsler navigerer i brostensbelagte gader i stedet for biler; ingen motorer tilladt her.

Hvis du ikke ønsker at forvilde dig så langt fra Athen, så tag til Vouliagmeni-stranden: 14 miles fra byens centrum (og let tilgængelig med lokal transport), det er hjemsted for den eksklusive Astir-strand, som absolut er €18 værd ($22) ) gebyr for en solseng – bare sørg for at bestille en billet på forhånd online , når sæsonen starter, da stranden er begrænset til 1.000 mennesker om dagen.

Alternativt kan du dedikere din sidste dag til Stavros Niarchos Foundation Cultural Center nær Faliro-bugten, hvor du kan lave pilates på den Versailles-inspirerede Great Lawn of Stavros Niarchos Park, se en ballet i hovedsalen med 1.400 pladser, fange det græske Nationaloperaen, eller endda gå ind i Grækenlands splinternye Nationalbibliotek – alt sammen i en elegant, Renzo Piano-designet modernistisk bygning. (Lige i denne måned blev Chamber Music Society of Lincoln Center den første amerikanske gruppe, der optrådte der.) Bonus:

Besøgende kan leje cykler for at køre rundt i kulturcentrets enorme park mellem kl. 9.00 og 21.00

Tilbage i hjertet af byen, slå op Plaka, tilbage nær Akropolis, i skumringen. Det kan være et turiststed, men områdets stejle brostensbelagte gader og udendørs caféer og barer vil charmere dig uendeligt. Selvom du måske tror, ​​at din sidste nat i Athen berettiger til en traditionel græsk fest, foreslår vi, at du booker et bord på Nolan i stedet. 

Restauranten, der er kendt for sin græsk-asiatiske fusionsmenu, har været bukket om siden den åbnede i 2016. (Bestil soba-nudlerne med røget laks og tahinisauce og tak os senere.) Noget overraskende er stemningen også relativt uhøjtidelig, og det samme kan siges om en af ​​verdens bedste barer, The Clumsies , kun en kort gåtur væk. 

Afslut natten med ekspertlavede cocktailssom er gennemsyret af historie, men på en eller anden måde ser fuldstændig fremadrettet på samme tid – lidt ligesom Athen, i virkeligheden.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!