black logo resized small

24 bedste tips til at besøge Taj Mahal

Hvis du rejser til Indien og har et stop ved Taj Mahal på din rejseplan, er der et par ting, du bør vide før dit besøg. Vi har samlet 23 bedste tips, som vi ville ønske, vi ville have vidst, herunder hvilket tidspunkt på dagen det er bedst at besøge og kreative Taj Mahal-fotograferingstips.

taj mahal

At besøge Taj Mahal i Agra er sandsynligvis på din rejseplan, hvis du rejser til Indien for første gang. Og det burde det være! Beliggende ved Yamuna-floden er denne utrolige arkitektoniske bedrift et af verdens syv nye vidundere af en grund. 

Ofte er vi ikke super entusiastiske over store turistattraktioner. Vi troede, vi kunne blive skuffede over at besøge Taj Mahal, men vi var faktisk ret imponerede.

Mange mennesker hævder, at bygningen i sig selv er mindre, end de havde forventet. Og selvom det kan være sandt, var storheden for os ikke i størrelsen, men i Taj Mahals udsøgte marmordetalje. 

Taj Mahal murvaerk

Mens Taj Mahal er en overfyldt attraktion, er mange af de besøgende indianere, der rejser inden for deres eget land. Du har mulighed for at komme til at blande dig med venlige indiske familier, som måske bare er et højdepunkt på dit besøg.

Mens vi virkelig nød vores besøg i Taj Mahal, er der et par ting, vi ville ønske, vi ville have vidst, før vi ankom til Agra. 

Taj Mahal lonely planet bogen

Vi deler vores bedste tips og tricks til at gøre dit første besøg i Taj Mahal uforglemmeligt. Derudover deler vi i bunden af ​​denne artikel nogle andre sjove ting at lave i Agra, inklusive en utrolig inspirerende non-profit organisation, som vi mener, at alle rejsende i Agra bør besøge.

Top tip at vide, før du besøger Taj Mahal

Top tip at vide for du besoger Taj Mahal

Der er så meget, vi ville ønske, vi ville have vidst, før vi besøgte Taj Mahal. Disse tips giver dig vores bedste tips med alt hvad du behøver at vide før dit besøg. Vi håber, at dette hjælper med at gøre din oplevelse så mindeværdig som muligt.

1. Kom tidligt til billetlugen

Vores råd er at besøge Taj Mahal først om morgenen. Der vil være færre menneskemængder, god belysning, og du undgår middagsvarmen (der faktisk starter omkring kl. 9).

Kom til billetlugen så tidligt som muligt. Vi ankom kl. 5.45 (15 minutter før billetlugen åbnede, og der var allerede en pæn lang kø. Hvis vi skulle gøre det igen, ville vi forsøge at ankomme kl. 05.15. Bygningen hedder Shilp Gram UP turisme ). Da vi gik ud lige efter kl. 06.15, var køen ved at løbe uden for døren.

Selvom billetlugen ligger 1 km fra indgangen til Taj, er det ikke en dårlig gåtur. Men der er masser af rickshaw-chauffører, du kan hyre, hvis du ikke vil klare det til fods. 

Husk: Forvent ikke en farverig solopgang i ensomhed. Solopgangen er faktisk ikke bag Taj Mahal; plus, portene åbner ikke, før solen rent faktisk er stået op. Når det er sagt, er morgenbelysningen dejlig. Og selvom du vågner tidligt og slår de fleste skarer, vil du bestemt ikke finde dig selv alene – der er menneskemængder hele dagen igennem, selv lige når portene åbner. Så længe dine forventninger er realistiske, vil du ikke fortryde, at du vågner tidligt.

2. Vælg din port med omhu 

taj mahal port

Der er 3 indgangsporte til Taj Mahal. Sørg for at læse op på hver enkelt, så du ved, hvilken der er den smarteste løsning for dig. 

 • Østporten var tættest på vores hostel, og mens det var overfyldt, fandt vi ikke ud af, at vi ventede for længe, ​​før vi kunne komme ind. Dette var mest bekvemt for os.
 • West Gate er længere væk fra de fleste hoteller, og dette er den mest overfyldte port i løbet af dagen. Vi har dog læst, at det er lidt mindre overfyldt ved solopgang end Østporten. Så afhængigt af hvor du bor, kan dette være en god mulighed.
 • Undgå Sydporten, hvis det er muligt (medmindre det kun er for at se folk). Det er beliggende nær et risikable marked, og de sælgende souvenirs er påtrængende. Plus, denne port åbner ikke før kl. 8.00, så hvis du vil nå frem til solopgang, kan du krydse denne port fra din liste.

3. Køb din billet med nøjagtig ændring

Selvom vi først ankom om morgenen, gav mændene ved billetskranken folk et besvær for ikke at have nøjagtig vekslepenge. Pris for Taj Mahal-indgang: 1.000 rupees per person (svarer til 85kr). En udlændingebillet bør komme med en flaske vand, skoovertræk og et turistkort over Agra. 

4. Bær insektspray

Myg er stadig ude ved daggry (da vi besøgte i marts), og vi blev sværmet, mens vi ventede i kø for at komme ind i Taj Mahal.

Rejsetip: Vi elsker at rejse med denne helt naturlige insektbalsam. Det er en solid pind, så den vil ikke lække eller tælle mod din 100ml væskegrænse i flyet.

5. Vær forberedt på at skilles fra din rejsepartner

Ved den østlige portindgang er der en kø for mænd og kvinder. Som det plejer at være med badeværelseslinjer, tager kvindekøen længere tid. Hvis du rejser med det modsatte køn, skal du være sikker på, at du er parat til at skilles og finde et mødested på den anden side af checkpointet, fordi det hurtigt bliver overfyldt.

Hvis du besøger Taj Mahal med børn, bliver denne indgang virkelig overfyldt, så sørg for at holde jer små tæt på, så de ikke farer vild i kaosset. 

6. Klæd dig passende på

taj mahal beklaedning

Dresscoden håndhæves ikke på Taj Mahal. Vi så nogle kvinder iført kjoler med stropper og tanktops.

Selvom der ikke er nogen kode håndhævet, vil vi anbefale at klæde sig beskedent. Den generelle tommelfingerregel i Indien for damer er at dække dine skuldre og alt under dine knæ. Bær let og løst tøj, da det kan blive utroligt varmt, især når skyggen er knap, og solen reflekterer på marmor- og betonkonstruktionerne omkring dig. 

7. Ved, hvad du ikke må tage med indenfor

Tasker skal scannes, så efter gennemsyn skal du stå i endnu en kø, hvis du har en rygsæk eller pung. 

Der er en lang liste over ting, du ikke kan medbringe i Taj Mahal, inklusive mad, hovedtelefoner og stativer. Læs op om forbudte genstande på den officielle hjemmeside

Vi fik taget et sæt kort, en pandelampe og stativdelen af ​​vores GoPro forlængelige arm. Og vi så en piges tyggegummipakke blive konfiskeret. Vær meget selektiv, når du pakker din taske!

Vi måtte gå tilbage ud af porten, ledet til en lille butik i nærheden, som havde “skabe”. Denne butik vil opbevare dine ejendele, men vil presse dig til at købe noget, når du kommer tilbage for at hente det.

Tingene i disse butikker er alt for dyre knockoffs, så vi ville ikke have nogen. Klip ind til benet, fortæl dem, at du ikke er interesseret, og giv dem 100 rupier (8,50 kr) for at holde dine ting.

8. Få ikke en guide

Typisk vil vi opfordre til at ansætte en guide, da det skaber et job for en lokal. Taj Mahal er dog berygtet for folk, der udgiver sig for at være guider. Vi har læst, at der kun er 50-60 officielle guider på Taj Mahal, men alligevel tilbyder mere end 3.000 sælgere deres tjenester til turister, der udgiver sig for at være guider og fotografer. 

9. Download denne app

Nogle gange bliver lydguider ramt eller savnet, men vi kunne virkelig godt lide Taj Mahal CaptivaTour -lydguiden. Det var let at lytte til og var en god måde at lære noget historie og vigtig information på, mens du udforskede Taj Mahal.

Du kan hyre en rejseguide (som giver en lokal et job), men ærligt talt er det en slags overfyldt rod lige inden for portene, og du ved ikke, hvor god en guide du ansætter (se #8) . Plus, hvis du vælger en lydguide, kan du udforske i dit eget tempo.

Tip: Når appen er downloadet, skal du åbne den og downloade lydfilerne. Gør dette aftenen før, når du er i WiFi, så du er forberedt!

10. Nye venner

Taj mahal nye venner

Et af højdepunkterne i vores besøg i Taj Mahal var at møde meget venlige indiske familier. Hvis du ligner en udlænding, vil du sandsynligvis blive bedt om at være med på mange familiebilleder. Nogle gange kan det blive lidt overvældende, når du prøver at tage billeder eller komme ud, før det bliver for overfyldt. Men hvis du har en god attitude og et smil, får du en meget bedre oplevelse.

11. Vær fleksibel, hvis du besøger Taj Mahal med børn

At rejse med børn kan være en utrolig speciel oplevelse for alle i din familie. Men det kan betyde, at du bliver nødt til at rejse lidt anderledes og foretage et par justeringer.

12. Efter Taj Mahal, stop her

Hvis du har brug for en pick-me-up efter dit besøg i Taj Mahal, behøver du ikke gå langt. Lige uden for den østlige port er Cafe Coffee Day (en indisk kæde), som har aircondition, har et rent badeværelse og serverer god kaffe (omend en smule dyr: 110 rupees (9kr) for en Americano. Det er et godt sted at undslippe varmen og genvinde din energi.

Taj Mahal fotograferingstips

Uanset om du er en professionel fotograf eller en novice med en iPhone, vil du blive fascineret af Taj Mahal. Fra de typiske billeder, som alle ser ud til at tage til de mere obskure, er Taj Mahal en fotografs drøm. Her er nogle tips til at få de bedste fotografier af dette ikoniske stykke arkitektur.

13. Vær forberedt

Hav det korrekte udstyr pakket* og hav et par vinkler i tankerne, som du gerne vil tage billeder fra. Når du først er inde i Taj Mahals lokaler, kan du blive overvældet af folkemængderne, så du vil være meget mere tryg, hvis du har en plan.

*Husk, at stativer er forbudt i Taj Mahals lokaler, så du kan ikke tage dem med indenfor. 

Tip til rejsefotografering: Pak dine nødvendige kameraudstyr aftenen før, så du ikke glemmer noget, når du vågner før solen og har travlt!

14. Bær lyse farver

taj mahal lyse farver tojvalg

Dette tip er kun for sjov, men hvis du vil tage et sejt billede af dig selv foran Taj Mahal, ser lyse farver særligt smukke ud mod den hvide marmor. Du vil se indiske kvinder og udlændinge iført farvestrålende sarier. Selvom jeg ikke gik så langt, var jeg glad for, at jeg købte et smukt tørklæde, fordi det fik mine billeder til at “poppe”!

15. Bliv kreativ

Hvis du vil have nogle ærefrygtindgydende fotografier af Taj Mahal, bliver du nødt til at være kreativ. Tjek denne omfattende artikel om kreative rejsefotograferingstips for at give dig inspiration!

16. Kom ud af folkemængderne ASAP

taj mahal folkemaengderne

Umiddelbart når du går ind i Taj Mahal, ser alle ud til at stoppe op og tage billeder. Vi faldt i denne fælde, og alle vores skud havde tonsvis af andre mennesker i sig. (Se billedet ovenfor!)

Tip: Hvis du vil have et billede i nærheden af ​​indgangen, så gør det, mens du tager afsted, fordi dette område altid er overfyldt.

taj mahal indgangen

I stedet for at stoppe ved indgangen, fortsæt med at gå, fordi der er en meget bedre udsigt over Taj Mahal, og du kommer forbi de enorme folkemængder (især hvis du ankommer om morgenen).

Gå, indtil du ser den første pool. Det er her, du skal stoppe og tage det “typiske” Taj-skud. (se billedet nedenfor!)

17. Kom tæt på!

taj mahal detaljer

Tag ikke bare billeder fra bassinerne… Detaljebillederne er, hvor de er!

Det, der gør Taj Mahal så smuk, er detaljerne i marmorudskæring. Glem ikke at tage nogle billeder tæt på.

18. Østsiden (højre side) har flot belysning om morgenen

taj mahal ost siden lys

På østsiden af ​​strukturen er der næsten et skær i de tidlige morgentimer. 

Hvis du tænker over det, står solen op i øst, så lyset om morgenen kommer fra den vej. Sørg for, at du tager det i betragtning, når du forsøger at finde ud af skygger og linseudstråling.

19. Vestsiden (venstre side) kan skabe interessant indramning 

taj mahal vestsiden indramning

På den vestlige side af Taj er der en moské (for at være mere specifik en mihrab , der vender mod øst mod Mekka) med bedemåtter flisebelagt i jorden. Indefra kan du få nogle interessante billeder af Taj, så længe du er tålmodig nok til, at folk kan bevæge sig. 

20. Se Taj Mahal fra den anden side af floden ved Moonlight Garden

Se Taj Mahal fra den anden side af floden ved Moonlight Garden

Hvis du har tid, så tag en tuk-tuk over floden til Mehtab Bagh (som oversat er “The Moonlight Garden”). Indgangen er 200 rupees (17 kr) og kunne være det værd, hvis du vil have et billede af Taj Mahal uden nogen i den. 

Tip: Hvis du ikke ønsker at betale entréen, lige ved siden af ​​Moonlight Garden er der en vej med en ganske anstændig udsigt over Taj Mahal også. Vores rickshaw-chauffør vidste, hvor den var og tog os gladeligt derned, så vi ikke skulle betale entré.

21. Vær tålmodig

Alle vil have de samme billeder, så tag en dyb indånding og vent på det rigtige øjeblik. Tålmodighed vil holde dig fra at føle dig overvældet og er nøglen til at tage fantastiske billeder på overfyldte steder.

22. Få et flot billede af dig selv

Det er nemt at tage alle mulige billeder og glemme at få et af dig selv. Hvis du rejser med en ledsager, er det nemt at udveksle billeder af hinanden.

Men hvis du vil have et skud sammen, eller hvis du rejser alene, er her et tip:

Hvis du vil have et billede af dig selv, så find en med et godt kamera (de vil højst sandsynligt tage bedre billeder end nogen, der bruger en mobiltelefon) og spørg, om de vil have deres billede taget. Tag billedet med den samme komposition, som du gerne vil have dit, og vis dem, hvordan det ser ud. Spørg så, om de vil tage en af ​​jer til gengæld.

23. Overvej en fuldmånetur ved Taj Mahal

Da Taj blev bygget med sådan uberørt gennemskinnelig marmor, når du er inde, kan du faktisk se måneskin gløde gennem marmoren. Det siges at være spektakulært. I et par dage før og efter hver fuldmåne er Taj Mahal åben for natture, men sørg for at bestille forud, fordi de kun lukker et vist antal mennesker ind hver nat. Det koster typisk 750 rupees (64 kr) for måneskinsturen. 

Ofte stillede spørgsmål om Taj Mahal

Nedenfor finder du svarene på de oftest stillede spørgsmål om at besøge Taj Mahal.

Hvad er det bedste tidspunkt på året at besøge Taj Mahal?

Det bedste tidspunkt at besøge staten Uttar Pradesh, hvor Taj Mahal ligger, siges typisk at være oktober til marts. Denne sæson har de mest behagelige temperaturer, der spænder fra 10° – 30°C (50° – 86°F).

 • Oktober – marts: Den mest behagelige temperatur, men også de fleste menneskemængder.
 • April – juni: Kan blive utroligt varmt, med temperaturer, der topper ved 45°C (113°F).
 • Juli – september: Monsunsæson, så prøv dit bedste for at undgå besøg. Hvis du gør det, så tag en paraply med.

Hvornår åbner og lukker Taj Mahal?

 • Taj Mahal er åben hver dag undtagen fredage, hvor der er lukket for bøn.
 • Timer: 6.00 til 19.00
 • Særlige måneskinsvisninger: 2 dage før og efter hver fuldmåne. Du skal købe billetter til måneskinsvisningen på forhånd, og de sælger ud i højsæsonen. Denne hjemmeside har flere oplysninger om Moonlight Viewings.

Natbilletter koster 750 rupier (64 kr) for udlændinge og 510 rupier (43 kr) for indiske statsborgere for en halv times entré. Disse billetter skal købes mellem kl. 10.00 og 18.00, en dag i forvejen fra Archaeological Survey of Indias kontor på Mall Road.

Se flere detaljer her, herunder natvisningsdatoer.

Hvornår er det bedste tidspunkt på dagen at besøge Taj Mahal?

Det bedste tidspunkt at besøge Taj Mahal er, så snart portene åbner! Som vi nævnte i tip #1, er solopgang det tidspunkt på dagen, hvor du finder færrest menneskemængder. Derudover er belysningen pænere end ved middagstid, og du undgår den ekstreme varme.

Hvor meget tid har jeg brug for på Taj Mahal?

Hvis du er til fotografering eller vil slappe lidt af, og folk ser på, så lad omkring 3 timer besøge Taj Mahal. Ellers kunne du sikkert tage et par billeder, gå rundt i bygningen og indenfor og føle, at du har set alt på 1,5 time.

Hvor lang tid tilbragte vi på Taj Mahal?

Vi gik gennem indgangen omkring kl. 6.40 og tog afsted kl. 9.30. På dette tidspunkt var folkemængderne tætte, og vi var glade for at tage af sted.

Hvor meget koster entré til Taj Mahal?

 • Udlændinge: 1.000 rupees (84 kr) (for nylig øget fra 750 rupees)*
 • Indiske statsborgere: 40 rupees (3.5 kr)
 • Børn under 14: Gratis!

*Inkluderet i prisen på en udlændingebillet er en flaske vand, skoovertræk og et turistkort over Agra. Plus, der er shuttles, du kan tage fra billetlugen til indgangen, hvis du vil (vi sprang over dette, da det ville have taget os længere tid at vente på en tur end at gå de 1 km).

Hvilken port er bedst at komme ind i Taj Mahal?

Der er 3 indgangsporte til Taj Mahal: Syd, Øst og Vest. Vi fandt, at Østporten var mest bekvem for os; men vælg den, der lyder bedst for dig, baseret på beskrivelserne nedenfor:

 • Østporten: Denne port ligger i nærheden af ​​nogle af de mere populære hoteller, så du vil se mange udlændinge komme ind her. For os var denne port den mest bekvemme, og da vi ankom tidligt, ventede vi ikke ret længe i kø.
 • Vestporten: Dette er den mest overfyldte port i løbet af dagen, da den modtager omkring 60-70 % af besøgende. Denne port bruges primært af indiske besøgende, og selvom køerne er meget lange hele dagen, kan du finde kortere køer med det samme om morgenen.
 • The South Gate: Placeret ved et noget risikable marked med påtrængende tilbud, der sælger overpris souvenirs, modtager South Gate-indgangen det færreste antal besøgende. Den åbner først kl. 8, så hvis du vil ankomme ved solopgang, kan du tælle denne port ud.

Hvad skal man have på ved Taj Mahal?

Der er ingen dresscode håndhævet på Taj Mahal, men mens du rejser i Indien, vil vi altid anbefale at klæde dig beskedent. Kære damer, det er normalt en god idé at have noget på, der dækker dine skuldre og knæ.

Er der guidede ture i Taj Mahal?

Hvis du rejser alene og vil have noget selskab, eller du simpelthen ikke har lyst til at organisere dette besøg på egen hånd, vil vi anbefale at booke en tur med vores partnerfirma Get Your Guide . Denne topbedømte Taj Mahal-tur har planlagt en hel dag med at forlade og vende tilbage til Delhi.

Mange rejseselskaber tilbyder en “Golden Triangle”-tur , som stopper i New Delhi, Agra og Jaipur. Disse byer er alle placeret i det nordlige Indien og er nogenlunde den samme afstand fra hinanden – cirka 200-500 kilometer (125-155 miles).

Hvad er den bedste måde at komme til Agra og Taj Mahal på?

Taj Mahal ligger i byen Agra, som er let tilgængelig på en dagstur fra Delhi. Togsystemet fra Delhi til Agra er godt, og der er omkring 117 tog ugentligt. Rejsen fra New Delhi Station (NDLS) til Agra Cantt (AGC) er omkring 3 til 4 timer afhængigt af det tog, du tager.

Fra togstationen kan du tage en tuk-tuk til Taj Mahal for omkring 150 rupees (13 kr).

Hvis du vil køre fra Delhi til Agra, forbinder Yamuna Expressway de to byer og tager omkring 3 timer at køre. Der er dog vejafgifter på motorvejen. En enkeltrejse koster 415 rupees og en returrejse koster 655 rupees.

Igen er der ture til rimelige priser , der afgår fra Delhi og tager dig rundt til de store steder i Agra for en heldagstur, hvor alt er arrangeret for dig.  

Hvad er den nærmeste internationale lufthavn til Taj Mahal?

Den nærmeste lufthavn til Taj Mahal er Indira Gandhi International Airport i Delhi (DEL). Delhi International er et vigtigt knudepunkt i regionen, og du kan typisk få ret billige flybilletter .

Hvordan kommer man rundt i Agra?

Mange mennesker hyrer en rickshaw-chauffør for dagen, hvilket er en fantastisk måde at se alle de seværdigheder, der er nævnt ovenfor. Vi tog til Taj Mahal på egen hånd (da vi ønskede at tilbringe et par timer der og ikke ville have en chauffør til at vente).

Vores chauffør hentede os på vores hotel kl. 10 og bragte os til Agra Fort, Baby Taj og Mehtab Bagh Gardens. Vi betalte 900 rupees (76 kr) for heldagstransport. 

Agra Auto Rickshaw Service

Der er én ting, du skal være opmærksom på, når du hyrer en rickshaw-chauffør i Agra:  De vil højst sandsynligt afslutte din dagstur med at køre dig til flere butikker, som de hævder har fantastiske produkter og priser (ikke helt sandt!).

Hvis du køber noget, får chaufføren provision. Vi blev taget til en ædelstensbutik, en tæppefabrik, en saributik og et marmorindlægsværksted. Med undtagelse af marmorbutikken (som var ret interessant at se processen med, hvordan Taj Mahal blev bygget), fandt vi, at disse stop var totalt spild af tid.

Vi fortalte vores chauffør, at vi ikke var interesserede, men han insisterede på at bringe os. Næste gang ville vi være foran med chaufføren med det samme og fortælle dem, at vi ikke vil købe noget og gerne vil springe disse stop over. 

Hvor lang tid skal jeg tilbringe i Agra?

Vi vil anbefale at blive 1-2 nætter. Dette vil give dig en hel dag til at se Taj Mahal og udforske et par andre ting, som denne by har at byde på.

Rejseplan for at besøge Agra og Taj Mahal

Dette er den rejseplan, vi fulgte:

Dag 1: Ankomst til Agra

 • 15.00 Ankomst fra New Delhi med tog
 • 15:30 Check ind på hotellet og frisk op
 • 17.00 Nyd en øl i en tagbar med udsigt over Taj Mahal
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Tilbage til hotellet for en tidlig nat (morgendagens wake up call er tidligt!). Sørg for at pakke en taske med alle de ting, du skal bruge.

Dag 2: Taj Mahal, Agra Fort, Baby Taj  

 • 4:45 Vågn op, tag tøj på og gå til billetlugen
 • 5:15 – 5:30 Ankomst til Shilp Gram UP Tourism Ticket Booth (østsiden) og vent i kø
 • 6.00 Billetboden åbner. Glem ikke din vandflaske og skoovertræk.
 • 06:15 Gå til Taj Mahals østport. Gå ind og udforsk Taj. Sørg for at se alle vinkler af det.
 • 10.00 Når du har fået nok (eller du bliver træt af folkemængderne), mød din rickshaw-chauffør tilbage på dit hotel
 • 10:30 Spis en tidlig frokost på Shero’s Hangout Cafe (du vil allerede være sulten, fordi du vågnede så tidligt!)
 • 11:00 Besøg Agra Fort med den gratis CaptivaTour -lydguide.
 • 12:15 Besøg Baby Taj
 • 13:00 Besøg Mehtab Bagh Gardens
 • 13:30 (Dagen begynder at blive rigtig varm) Vælg enten at tage tilbage til dit hotel for at undgå varmen, eller få din tuk-tuk-chauffør til at tage dig til en marmorindlægsbutik (men ikke nogen af ​​de andre butikker, efter vores mening )
 • Efter kl. 14. Slap af ved en pool eller tag en lur.
 • 17.00 Gør dig klar til middag og nyd dit måltid på et tag, mens du ser solen gå ned over Taj Mahal

Dag 3: Slap af og rejs ud

 • 8.00 Afslappet morgenmad
 • 10:00 Fang transport ud af Agra til din næste destination!

*Bemærk: Hvis du kun bliver én nat, kan du tage afsted sent om eftermiddagen på dag 2.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!