black logo resized small

20 grunde til at booke din ferie til Japan nu

Før 2020 fremkaldte Japan i den rejsendes sind klare, hvis ikke klichébilleder: et perfekt kegleformet Fuji-bjerg, der svæver i horisonten under tegneserieblå himmel; den udtalte hvide næse af et shinkansen (kugletog), der glider ind på en stationsperron; en stilhed midt i det tilsyneladende kaos præget af piskeriset af bambus på keramik, mens skovgrøn matcha tilberedes.

Spol frem til i dag, og selvom alle disse ikoniske elementer, som Japan længe har været berømt for, stadig er her, ses nationen måske nu gennem et ekstra prisme: som et af de sidste lande i verden, der ophævede sine strenge grænselukninger .

I mere end to år har Japan været tæt lukket for indgående turister som en del af sin strenge anti-COVID-strategi – noget af et moderne ekko af landets 265-årige periode med selvisolation, der sluttede i det 19. århundrede.

Nu er nyheden, så mange australiere har ventet på, endelig dukket op: Japan genåbner for uafhængige rejsende. Fra mandag uge (11. oktober) genoptages det med at tillade visumfri, uafhængig rejse for udenlandske besøgende.

For de fuldt-vaccinerede Japan-fans, der stadig er i tvivl, der hopper på et fly for at besøge Land of the Rising Sun, er her 20 grunde til at begynde at planlægge en drømmerejse, fra de strålende nye attraktioner til elskede gamle favoritter. Bare glem ikke at stadig pakke din maske.

tokyo neon

1. BLIV BLÆNDET AF TOKYOS NEW-WAVE NEON

Shibuya, det evigt iøjnefaldende neonsymbol på Tokyos gadekultur, ændrer sig konstant – og dens konstante udvikling er steget et hak under pandemien. En byge af nye skyskrabere og mange års ombygningsarbejde er blevet afsluttet, hvilket giver det travle natlige distrikt et skinnende nyt udseende.

Et af de højeste nye børn på blokken er den 47 etager høje Shibuya Scramble Square ( shibuya-scramble-square.com ), som byder på slanke detailhandel, madbutikker og et observationsdæk i spidsen. Nyd panoramaudsigten over Tokyo fra observationsdækket ved Shibuya Scramble Square.

Et andet højdepunkt er det forfriskende lave Miyashita Park-kompleks ( miyashita-park.tokyo ), med flere etager af avancerede butikker og spisesteder, som flyder direkte ind i Sequence ( sequencehotels.com/miyashita-park ) – en hip ny, 17 Etagers, 240 værelses arty hotel med cool interiør og en byge af japanske topdesignnavne involveret. Det tilbyder udsigt over Shibuya samt et natsted på taget med pool og bar.

kyoto kyoto prefecture

2. FANG KYOTO, FØR TURISTERNE KOMMER TILBAGE

En rejse til Japan, især for nybegyndere, er ufuldstændig uden mindst en hurtig dukkert i templerne og helligdommene, haverne og tehusene i den tidligere gamle hovedstad Kyoto.

Mens en ulempe ved et besøg i Kyoto i de seneste år har været de voldsomme turistskarer, tømte byen sig under pandemien. Med grænsen ved at genåbne, er det værd at besøge, før folkemængderne vender helt tilbage.

Byen har også gennemgået noget af en moderne kreativ renæssance, hovedsageligt drevet af pandemien, hvilket resulterer i et fornyet søgelys i den tidløse appel af dens traditionelle arv blandt moderne kreative, afspejlet af et væld af nye hoteller.

Højdepunkter inkluderer hipsterparadiset Ace Kyoto (dens hovedrestaurant drives af den amerikanske kok Naomi Pomeroy på vestkysten) og skal åbne senere i år ( acehotel.com/kyoto ).

Så er der Hotel the Mitsui ( hotelthemitsui.com ). Dette er en elegant, moderne Andre Fu-designet flugt viklet rundt i en have og tilbyder et katalog over atmosfæriske oplevelser fra en morgen med alt Zen ved Taizo-in-templet til et særligt besøg i en århundrede gammel traditionel og kejserlig familieudnævnt wagashi sødemager.

kanagawa kamakura

3. UNDSLIP TOKYO FOR NOGET KAMAKURA RO

Det er let at se, hvorfor Kamakura er døbt Hamptons of Tokyo. Blot en time med tog fra hovedstaden er den maleriske kystby pakket ind i grønne bjerge, med brede strande, et surffællesskab, økologiske restauranter, templer og snoede baner.

Et sted, der garanteret vil bringe en følelse af ro, er Modern Ryokan Kishi-ke ( kishi-ke.co.jp ). Drevet af et designelskende ungt par med generationer gammel samurai-arv, er et-værelses retreat et udsøgt moderne riff om traditionel te-æstetik med minimalistisk arkitektur og kurateret keramik.

Måske bedst af alt er retreatets dybe kulturelle program inspireret af chisoku, det buddhistiske koncept om at føle sig mæt med det, man har.

HOKKAIDO

4. HOKKAIDO, JAPANS NORTHERN STAR

Hokkaido, Japans nordligste ø-region, har længe flyttet sig til sit eget beat, hvilket afspejles i dens unikke flora og fauna, vilde kystlinje og sæsonbestemte køkken (nogen til blæksprutte-blækost?). Dens legendariske puddersne har også fået en kultvinter blandt snowboardere og skiløbere – især i Niseko, en by der boomer med luksushoteller, er Hokkaido berømt blandt ivrige skiløbere for sin dybe puddersne.

Et nyt hotel, der slutter sig til sit stjernesamfund, er Japans første Ritz-Carlton-reservat, Higashiyama Niseko Village ( ritzcarlton.com ), som har 50 deluxe-værelser, en række restauranter og – den ultimative afterski-attraktion – onsenbadning i varme kilder.

Det slutter sig til den slanke minimalistiske Park Hyatt Niseko ( hyatt.com ), mens den eksklusive Aman grown også er planlagt til at åbne et wellness-retræte i Nisekos vilde landskaber i 2023.

5. JAPANS UNIKKE GÆSTFRIHED

Det er sigende, at det japanske ord kirei betyder både “ren” og “smuk” – hvilket afspejler den dybt rodfæstede værdi, som nationen tillægger sin længe berømte renhedskultur. En ting, som besøgende vil blive beroliget med ved ankomsten, er, hvordan Japan virkelig er lige så sikkert, rent og punktligt som sit ry.

Tokyo er måske en af ​​de mest tætpakkede byer på planeten, men alligevel er dets transportsystem let at bruge, affaldsfrit og sjældent forsinket, selvom det undgår spidsbelastningstiderne og dets svævende tog.

Tidløs omotenashi-gæstfrihed er et andet område, hvor Japan berømt udmærker sig, lige fra de høfligt bøjede hilsener fra bullet train-personale, der serverer drinks, når de går ind i vognen, til den tavse intuition af diskret kimono-klædt personale på de mest traditionelle ryokankroer.

6. SLÅ TIL SUPER MARIO MANIA

Prinsesse Peach, Mario, Yoshi, Luigi, Toad, Lakitu: Hvis disse navne ikke betyder noget for dig, er det nok bedst at springe til næste post. De, der genkender disse som karakterer fra Nintendos ikoniske Super Mario World, ville gøre klogt i at booke en pilgrimsrejse til Osaka for at besøge spilgigantens første indtog i forlystelsesparkernes verden.

Super Nintendo World ( super-nintendo-world.usj.co.jp ) giver besøgende mulighed for at opleve et nyt niveau af fordybelse i Nintendos spil, fra AR-ture og selfies i Princess Peachs slot til tema-godbidder på stedets caféer. Der er endda et nyt tog med Nintendo-tema til at transportere dig dertil.

7. TAG ET BLAD UD AF MINDFULNESS-LEGEBOGEN

Selvom det kan virke som en karakteristisk japansk excentricitet, tages skovbadning – kendt som shinrin-yoku – seriøst i Japan med utallige dokumenterede fordele fra styrket immunsystem til bedre hjernesundhed.

På Kumano Hongu Heritage Centre ( hongu.jp) i Wakayama præfekturet kan en “skovterapeut” ledsage dig langs den gamle pilgrimsrute Kumano Kodo – kontrollere blodtrykket og give en sund bento box frokost. Din multitalenterede terapeut kan endda spille japansk fløjte for dig, mens du ligger på en træstamme.

En mere rolig – men ikke mindre afslappende – mulighed er at hoppe på et en-times tog fra Tokyo til bjergresort Karuizawa og tjekke ind på Shishi-Iwa House ( shishiiwahouse.jp ), hvor det hele handler om træerne.

SSH1, dets første smukke minimalistiske tilflugtssted af lyst træ og sæsonbestemt naturudsigt, blev designet af den anerkendte arkitekt Shigeru Ban til at bue, bogstaveligt talt, gennem de omkringliggende skovtræer.

Den anden, SSH2 – også ved Ban og kun få sekunder væk til fods – er netop åbnet, med 12 værelser, hver med hinoki træbadekar, en moderne restaurant og en ekspansiv fotografisk kunstsamling.

OKINAWA

8. KØR NED TIL OKINAWA FOR VISSE SYDLIG KOMFORT

Turkisblåt vand, koralrev, øde strande og mangroveskove: Japan er ikke ofte forbundet med subtropisk ø-liv. Solbeskinnede Okinawa trodser alle stereotyper. Et spredt spor af små øer i Japans sydligste region bevæger Okinawa sig i et forfriskende pulserende tempo.

Hovedøen Okinawa er hjemsted for kystnære keramiklandsbyer som Yomitan; fjerntliggende mangroveskove og tomme strande i Yambaru; og et væld af luksuriøse feriesteder, herunder Ritz-Carlton Okinawa ( ritzcarlton.com ) og Halekulani Okinawa ( okinawa.halekulani.com ) plus den slanke nye Hoshinoya Okinawa ( hoshinoya.com ).

De, der er ivrige efter at komme tilbage til naturen, kan nu sove i et træ på Treeful Treehouse Sustainable Resort ( treeful.net ). En række træhuse i træ med 360 graders udsigt er spredt blandt baldakinerne sammen med soldrevet elektricitet til en vandmølle.

9. TAKKE TOHOKU FOR DETS EVENTYR UBEGRÆNSET

Mere end et årti er gået siden jordskælvet i 2011 og tsunamien fejede dele af det nordøstlige Japan – især Tohoku-regionen. Nu er det måske et af de mest givende steder for eventyrlystne rejsende at udforske.

Blandt mange højdepunkter på tværs af dets seks præfekturer er de barske vulkanske Zao-bjerge med juvellignende kratersøer; spredning af bittesmå fyrredækkede øer i Matsushima-bugten; det fredfyldte vand i Lake Towada og kunstmuseer i verdensklasse i Aomori.

For ikke at glemme selve Fukushima: præfekturet handler ikke kun om atomkraftværker. Det er også berømt for sin samurai-arv som legemliggjort af atmosfæriske Aizu-Wakamatsu, plus sine vinterskisportssteder og velsmagende gyoza-dumplings.

10. SPÆR NOGLE YEN IND I ET ENKELT SINDET BOLTHOUL

Det er ligeglad med sky-børstning af skyskraberhoteller. De, der gerne vil undgå folkemængderne, bør tjekke ind på et af et voksende antal små, men perfekt udformede hoteller med kun ét værelse.

Blandt de mest smarte og også dyreste er Trunk House ( trunk-house.com ) – et renoveret 70 år gammelt tidligere træningshus for geisha, gemt blandt et væld af gader i Tokyos Kagurazaka-distrikt.

Det er hjemsted for en edgy fusion af gammelt og nyt – fra japanske haver, en tesalon med tatamimåtter og døgnåben service fra butlere og private kokke, til moderne Tom Sachs kunstinstallationer, et hinoki-bad, der er stort nok til at svømme i og midt i -århundredes designklassikere.

Ikke at forglemme verdens mindste diskotek, et lille neonoplyst rum med popcorncocktails med glitterball og avanceret karaoke – helt til dig selv.

11. FORDYK DIG I JAPANS KUNSTIGE INDHAV

De spredte silhuetter af små fiskeøer spreder det rolige blå vand i Seto Indlandshav, et vandområde, der forbinder tre af Japans hovedøer.

Med sit tempererede klima er det blevet døbt Japans Middelhav, med en ø endda berømt for sine oliven.

Regionen er måske mest kendt for sine kunstøer, især Naoshima, som topper kreative ønskelister i år, efter at have åbnet to nye gallerier.

Tadao Andos minimalistiske, kantede Valley Gallery er fyldt med Yayoi Kusamas utallige reflekterende metalkugler (en del af hendes Narcissus Garden-kunstværk), mens det nye Hiroshi Sugimoto Gallery: Time Corridors fremviser 30 kunstværker af den ikoniske kunstner ( benesse-artsite.jp ).

Et tiltrængt nyt hoteltilskud til øen er nyåbnede Naoshima Ryokan ROKA ( roka.voyage ). Det er smart, boutique, kreativt, og et højdepunkt er dets 11 minimalistiske værelser med private nedsænkede træbade og udtrækkelige glasvægge.

I mellemtiden er Guntu ( guntu.jp ), en “flydende ryokan”-båd i Noahs ark-stil af arkitekten Yasushi Horibe, stadig den måske mest stilfulde måde at komme rundt i regionen.

12. UNDERVUDERET KANAZAWA

Kyoto’s romantiske tiltrækning er svær at modstå, men der er en anden mindre kendt by, der er værd at tilføje til listen over must-besøg: Kanazawa.

Hovedstaden i Ishikawa-præfekturet, Kanazawa, har en blomstrende håndværksscene. Regionens lak og bladguld er særligt værdsat, mens regeringen for nylig flyttede National Crafts Museum ( momat.go.jp ) hertil fra sit tidligere Tokyo-hjem.

Det er en kulturel skatkammer med tidskapsellommer af traditionel arkitektur, herunder Nagamachi samurai-distriktet og Higashi-Chaya geisha-området – ikke at forglemme Kenrokuen, en af ​​Japans mest skattede landskabshaver.

Prikken over i’et på den kreative kage? 21st Century Museum of Contemporary Art ( kanazawa21.jp ). Dens rene, minimale linjer af buet beton og glas, af arkitekterne SANAA, viser moderne kunst i verdensklasse.

Hyatt Centric Kanazawa ( hyatt.com ) med sine slankt udformede designdetaljer er en bekvem luksus tilføjelse til byens hotelscene, efter at have åbnet midt i pandemien i sommeren 2020.

13. RÆK TIL HIMLEN VED SACRED MOUNT FUJI

Det har for vane at dukke op i horisonten og tage pusten fra dig, når du mindst venter det, det være sig gennem et skudtogsvindue eller fra et hotelværelse i skyskraber.

Mount Fuji – med sin perfekte trekantede form og sneklædte top – er måske det ultimative symbol på Japan, og der er utallige måder at nyde dets kraftfulde tilstedeværelse på.

Især spændingssøgende er heldige: Fuji-Q Highland ( fujiq.jp ), en forlystelsespark, der er berømt hjemsted for Japans mest uhyggelige rutsjebane ved foden af ​​Mount Fuji, har åbnet et nyt Fujiyama Sky Deck, hvor besøgende kan spænde en sele på og bestige et nyt friluftsobservatorium, der rejser sig 55 meter.

Mens det er en brøkdel lavere end den 79 meter lange rutsjebane, kan du nyde episke nærbilleder af Mount Fuji (plus rutsjebanepassagerernes skrigende ansigter, når de skynder sig forbi).

14. GØR EN NAT UD AF DET I UMATISKE MACHUYA

Fra århundredgamle tehuse til indviklede tempelpagoder og etagede slotte, fik Japans traditionelle arkitektoniske teknikker et løft i december sidste år efter at være blevet føjet til UNESCOs liste over immaterielle kulturarv.

Flytningen vil sandsynligvis give yderligere næring til en bevægelse for at genoplive Kyotos machiya-rækkehuse – smalle, dybe trækonstruktioner, hvoraf tusindvis er blevet revet ned i de seneste årtier. Mange af disse giver et atmosfærisk alternativ til konventionelle hoteller.

I dag er besøgende forkælede med valgmuligheder, når det kommer til at vælge en machiya, med favoritter, herunder Hanare Kyoto ( hanare.kyoto ), som har en portefølje af fem udsøgte arkitekttegnede machiyaer på tværs af hovedstaden, der vil give dig lyst til at flytte ind og blive for evigt (billede minimalistisk interiør af tatami, glidende skærme, moderne kunstværker og elegante sæsonbestemte haver).

I mellemtiden har Maana Homes ( maanahomes.com ) en machiya-kollektion, der kombinerer traditionelle detaljer med moderne designindslag, herunder Maana Kyoto, med dets cirkulære lerbadekar, Jasper Morrison-køkkenskamler og grafiske monokrome kunstværker af den lokale stofkunstner Takeshi Nakajima.

15. TEST DIN MEDALJE PÅ ET OLYMPISK INSPIRERET RESORT

Mens oversøiske besøgende måske har forpasset muligheden for at opleve OL i Tokyo, er Zenagi ( zen-resorts.com ) et sted at udforske dine egne olympiske drømme i Japan, hvis du har råd til den høje takst for stangspring.

Et smukt renoveret kominka-landsted i den frodige grønne Kiso-dal i Nagano-præfekturet, et ophold her inkluderer fantasifuldt moderne køkken, upåklagelig service og sagkyndigt udformet indretning, herunder store hinoki-træbadekar.

Gæster (inklusive børn) kan også vælge mellem en række aktiviteter styret af karismatiske olympiske atleter – fra riverrafting til paragliding, i afsidesliggende naturområder – mellem at nyde bambus skovpicnics, skovbadning og lokale håndværksværksteder.

FEM FLERE TING MÅ IKKE GÅ Glip af

1. DE BUKOLISKE OMVEJE

Det langsomme tempo i Japans skjulte landsbyer, dale og skove, der er let tilgængeligt fra de større byer, giver mulighed for at lade op på tværs af dens bjergrige øgruppe. Nem flugt fra Tokyo omfatter Mount Takao med sine skovklædte skråninger, templer og traditionelle slik; Hakone, nær Fuji-bjerget, kendt for sine varme kilders onsen-badning og atmosfæriske ryokan kroer. Andre steder, omkring en time med tog fra Kyoto. Sower ( restaurantsower.com ), en ny restaurant ved bredden af ​​Biwa-søens fredfyldte vand,

2. KUNSTENS ART

Echigo-Tsumari Art Triennale ( echigo-tsumari.jp ) er en stor kunstfestival i Niigata Prefecture, indtil november. Det byder på snesevis af kunstværker og installationer af høj kvalitet spredt ud over frodige grønne risterrasser. Andetsteds for nylig åbnede og renoverede Shiroiya Hotel ( shiroiya.com ) fra 1970’erne (shiroiya.com ) i det tidligere silkefremstillingscenter Maebashi i Gunma-præfekturet, forankrer en perlerække af japanske topkreativer med fantasifulde værelser og spredte installationer.

3. ALLE ÅRSTIDERNE

Alt kredser om årstiderne i Japan, især indholdet af en tallerken. Noget, som ikke engang pandemien kan ændre, er de mest tidløse glæder ved ethvert besøg i Japan: at udforske dens rige, friske madscene, som rækker langt ud over grænserne for sushi og ramen (selv om der også er masser af dem) – kaiseki-banketter, tonkatsu af svin, okonomiyaki pandekager, tempura for blot at nævne en håndfuld.

4. BLOMSTERKRAFTEN

I Japan er sæsonbestemte blomster æret i nærmest åndelige termer, og deres flygtige skønhed afspejler livets gribende forgængelighed. Det er umuligt at tænke på forårets Japan uden sakura-kirsebærblomsten, mens begyndelsen af ​​junis regntid bringer ajisai-hortensiaer i nuancer af blå, pink og lilla. I mellemtiden handler det om tsubaki kameliaer om vinteren,

5.  HELLIGDOMME

Udforsk Japans rige åndelige arv uden folkemængderne ved at hoppe på et 15-minutters tog fra det centrale Kyoto til Otsu, en historisk region spækket med nogle af landets vigtigste helligdomme og templer, spredt ud over fjerntliggende skovbjergkomplekser med haiku-inspirerende glimt af det stille vand i den nærliggende Biwa-sø. Midt på scenen er Enryakuji-templet ( hieizan.gr.jp ) på Mount Hiei, der betragtes som det sted, hvor japansk buddhisme voksede til live.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!