black logo resized small

14 klassiske ferie scams du falder for

Du vil blive snydt. Det er et faktum. Det er en uundgåelighed. Hvis du vælger at rejse verden rundt, at tage til fjerntliggende og interessante steder, så vil du på et tidspunkt blive snydt. Du vil blive snydt for dine penge. Det vil ske.

Der er ingen skam i det. Jeg er blevet snydt ved flere lejligheder i forskellige lande. Jeg er blevet narret af taxachauffører og svindlet af “studerende”. Jeg er blevet taget en tur af venlige mennesker og narret af et par grimme.

Når du rejser, er du på et svagt punkt. Du er en fremmed i et fremmed land. Du ved ikke, hvordan dette sted fungerer. Du ønsker at være høflig og respektfuld. Du ønsker ikke at skabe ballade. Du kan være jetlagget eller tømmermænd eller bare fuldstændig discombobuleret af hele denne oplevelse. Og det er, når svindlerne slår til.

Hvis du elsker at rejse, er der en meget god chance for, at du ville være blevet færdig med et par af disse klassiske tricks.

Attraktionen er lukket i dag"

grand palace

Grand Palace er faktisk ikke lukket.

Af en eller anden grund ser dette ud til at ske oftest omkring Grand Palace i Bangkok. 

Du går mod indgangen, da en venlig tuk-tuk-chauffør holder op og fortæller dig, at attraktionen er lukket i øjeblikket. Øv bøv. Heldigvis kan han give dig en rundvisning på nogle af de seværdigheder, der er åbne, og måske endda svinge forbi et par butikker. (Paladset er selvfølgelig åbent hele tiden. Butikkerne drives af hans venner.)

“Jeg vil bare øve mit engelsk”

Dette er ikke et fupnummer som sådan, men snarere forløberen for et fupnummer. 

Når du hører disse ord, bør alarmklokkerne ringe. Sirener burde jamre. Selvom jeg er sikker på, at der er legitime studerende derude, som virkelig ønsker at øve deres engelsk, er virkeligheden, at de fleste af dem, du vil møde i udlandet, vil bruge denne linje som en måde at blive venlig med dig og senere overtale dig at gøre noget – købe smykker, spise et rigtig dyrt måltid – som du egentlig ikke burde.

Den naturskønne rute

Et af de klassiske taxachauffør-svindel. Måleren kører, og førerhuset kører. Du kender ikke denne by, du kender ikke den hurtigste måde at komme til, hvor du skal, så chaufføren tager dig med over det hele, tager en hel runde rundt i byen, en storslået rundvisning for at tjene penge, og tjener en pakke. 

Heldigvis er dette nemt at håndtere i disse dage. Bare sørg for, at du planlægger din rejse på Google Maps, før du forlader dit overnatningssted, og fortæl derefter chaufføren, hvis han går den forkerte vej.

Give dig forkerte byttepenge

short change scam

Alle de nuller kan blive forvirrende.

Når du er i et nyt land, især hvis sedlerne alle har samme farve, eller hvis de har mange nuller på dem. Det gør det nemt for taxachauffører og butiksassistenter at give dig en stak småpenge, som du først langt senere vil opdage er en brøkdel af, hvad du burde have modtaget.

TaxiMeter-tricket

Endnu en cab-chauffør klassiker. Måleren virker ikke, hævder de. Du skal lige forhandle en pris, inden du begynder at køre. Det bliver faktisk billigere for dig, siger chaufføren. Hvilket det selvfølgelig ikke bliver. Det andet trick, som sker i Mumbai, hvor taxametrene er gamle, og en konvertering skal udføres ved hjælp af et diagram for at finde det rigtige beløb, der skal betales, er at fejlberegne dette beløb, hvilket giver dig en astronomisk billetpris. Jeg var engang færdig med den.

“Hotellet er fyldt”

Ikke for at lyde som om, jeg er på jagt efter taxachauffører, men mange af de almindelige svindelnumre, som rejsende sandsynligvis vil støde på, stammer fra dem. Dette er en anden, du vil høre, sandsynligvis i Asien. Du smider din rygsæk i en taxa eller en tuk-tuk, lader chaufføren vide, hvilket hotel eller hostel du skal til, og han vender sig mod dig med et bekymret blik: “Jeg er ked af det, det hotel er lukket.” Eller den er fuld. Eller det brændte ned. Eller den blev ramt af en komet. Tanken er, at de tager dig til et nyt hotel og tager et stykke fra betalingen. I denne situation skal du bare være fast.

Lyn Ombytning

Du foretager et køb et eller andet fjerntliggende sted. Det er noget ret dyrt – designertøj eller noget elektronisk udstyr. Du betaler regningen, tager din taske og går ud. Det er først noget tid senere, at du tjekker posen igennem og finder ud af, at det, du har købt, faktisk ikke er det, du har købt. Det er blevet skiftet ud til noget langt billigere eller mindre imponerende.

“Det er gratis – for dig”

Lad ikke nogen give dig noget gratis. Det kan være et venskabsarmbånd, som de prøver at binde på dit håndled, eller en kvist rosmarin, de forsøger at lægge i lommen, eller et vilkårligt antal små nipsgenstande, der er en “gave til dig”. Som man siger, er der ikke sådan noget som en gratis frokost, og så snart du accepterer noget “gratis”, vil du blive jaget til at aflevere nogle kontanter.

Det falske politi

Dette ser ud til at være en klassiker i Mellemamerika, hvor rejsende er på vagt over for at gøre det forkerte og ikke ønsker at ende i nærheden af ​​et lokalt fængsel. Politifolk vil trække dig til side og bede om dit pas. De vil bøvle dig, anklage dig for at have stoffer eller drikke ulovligt på gaden og derefter kræve en bøde på stedet for at hjælpe dig med at undgå at gå i mellemamerikansk fængsel. Bed altid om legitimationsoplysninger – der er en god chance for, at disse fyre er falske.

Smykke tilbud

Jeg var meget tæt på at falde for denne i Indien. En gruppe mennesker vil blive venner med dig og tilbringe tid med dig i deres hjemby, vise dig seværdighederne og forkæle dig med et måltid eller to. Så vil de endelig nævne, at deres fætter/onkel/ven har en smykkebutik og kunne sælge dig et par stykker superbilligt, som du derefter kan sælge videre hjem og få en enorm fortjeneste. Det er selvfølgelig ikke noget, der kommer til at ske.

Valutatricket

Denne fik mig desværre. Jeg var på det trans-mongolske tog og krydsede grænsen fra Rusland til Mongoliet, og en eller anden fyr hoppede ombord og tilbød at veksle russiske rubler til mongolske tugrik. Han gav også en god kurs, noget i retning af fire tugrik til rublen. Så jeg gik efter det. Det er selvfølgelig ikke en god pris. Det er 10 gange mindre end den officielle valutakurs. Jeg havde ikke lavet nogen research, og jeg betalte prisen.

Lej biler og scootere

Vær forsigtig med din lejebil, hvis du ikke lejer fra et stort, velkendt firma. Vær særlig forsigtig med leje af scooter og motorcykel. Standard fidusen her er at vente, indtil du har returneret køretøjet, og så hævde, at du har beskadiget det – se på den ridse der – og opkræve et stort beløb for reparationerne. Løsningen er at tage billeder, inden du forlader butikken.

Tøjspildet

Dette er en anden klassiker i Europa, især i turistbyer som Rom. En fremmed på gaden spilder ved et uheld noget på dig – en is, en drink – og de er enormt undskyldende og tilbyder at rydde op i rodet og tørre det af. Mens de gør det, og du er distraheret, er der en anden, der plukker dine lommer.

Den flirtende kvinde

Mænd er idioter, desværre. De vil tro, at en umuligt attraktiv lokal kvinde ville have lyst til at chatte med dem på en bar og slutte sig til dem til en drink. Og selvfølgelig vil hun gerne videre til en anden bar, en hun har valgt. Og selvfølgelig ville hun finde dig sjov og charmerende. Og selvfølgelig ville hun så forsvinde og efterlade dig med en astronomisk barregning og et par kraftige fyre, der var ret ivrige efter at sikre, at du betaler den.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!