black logo resized small

10 tips til at køre på motorcykel i Indien

Tips til at køre på motorcykel i Indien (og overleve for at fortælle historien!)

ndien er ikke det sted, de fleste beslutter sig for at tage på en kør-selv-ferie – det kan være udfordrende og et kulturchok at rejse i Indien på de bedste tidspunkter, og vejene kan virke totalt kaotiske for den uindviede.

Men Indien er et fantastisk sted at cykle, ikke meget slår solen på din hud og vind i dit hår og suset af opstemthed, når du udforsker det indiske landskab med friheden fra dine egne 2 hjul. 

Plus, at rejse på cykel giver dig muligheden for virkelig at komme væk fra alfarvej og giver dig også en meget bedre forbindelse til kalejdoskopet af seværdigheder og lugte af Incredible India , du vil støde på undervejs, end at sidde i en bil eller bus.

Nogle mennesker ankommer til Indien og køber motorcykler og rejser rundt i hele landet i månedsvis og snakker episke roadtrips som vejen til Leh. 

Men selvom du bare er på ferie i Goa, er det ret vigtigt at have din egen transport for at sikre, at du kan lyne rundt og få mest muligt ud af din ferie, og at leje scootere og motorcykler er en nem og afslappet affære, normalt uden papirarbejde at udfylde og koster fra kun 250 rupier pr. dag.

At køre på motorcykel i Indien er min foretrukne måde at udforske dette utrolige land på, og det kan give et fantastisk eventyr, men at køre motorcykel i Indien er meget anderledes end at køre i Vesten og kræver lidt tilvænning.

Først, her er en video, så du kan få en idé om, hvordan det er at køre på motorcykel i Indien …

Her er mine tips til at køre på motorcykel i Indien og leve for at fortælle historien!

Først skal du vælge din tur

Selvfølgelig er en Royal Enfield det klassiske valg til et episk motorcykeleventyr rundt i Indien, men hvis du ikke er vant til at køre på motorcykel eller køre på indiske veje, er det nok et bedre valg at starte på en knallert, hvilket sandsynligvis vil være nemmere, billigere og sikrere.

Det siger også sig selv, at du skal tjekke din tur, før du afleverer penge, da mange cykler er blevet tæsket lidt rundt og ofte ikke alt fungerer korrekt. Tag den til en hurtig prøvetur og vær selvsikker for at sikre, at du får en god cykel og en god handel.

Ved leje starter den normale pris fra omkring 250 Rupees per dag for en scooter eller fra 600 – 800 Rupees for en Enfield (afhængigt af dine forhandlingsevner) Jo længere tid du lejer for, jo mere kan du prutte om prisen. Du kan leje en scooter fra 4.000 Rupees om måneden.

Trafik i Bangalore

Lær at køre som en inder

Først tror du måske, at indisk trafik er skør, og der er ingen vejregler, men der er en metode til vanviddet, og det ville sandsynligvis være farligt at køre, som du ville gøre i vesten. Læg mærke til, hvordan indianerne driver, og prøv at følge med strømmen.

 Nogle regler her er anderledes, for eksempel i Storbritannien, når en chauffør blinker med deres forlygter, betyder det, at de lader dig gå, men her betyder det “gå væk fra mig, jeg stopper ikke for noget” Folk angiver ofte med hænderne i stedet for af indikatorer, vognbaner og hvilken side af vejen man skal køre på, kan nogle gange diskuteres, da køretøjer vil væve sig gennem vognbanerne og fylde hver tomme ledig plads op for at komme fremad. Glem hvad du ved om kørsel, vær selvsikker og kør som en inder!

Forvent det uventede

Indien er fuld af chok og overraskelser, og vejene er ikke anderledes. 

Trafikken, og livet generelt, flyder meget mere flydende i Indien, og når du kører i Indien, skal du virkelig være opmærksom på og forvente det uventede til enhver tid – alle slags køretøjer deler vejen fra håndvogne til cykler, hest (eller kamel) og vogne til 3-hjulede auto-rickshaws, motorcykler med hele familier og køkkenvasken, biler, lastbiler, busser og traktorer i alle mulige forfaldstilstande.

Du skal også passe på omstrejfende mennesker, geder, køer, hunde, aber, elefanter og kameler, affald, krydderier, der tørrer i siden af ​​vejen, festivaler og parader, børn, der spiller cricket, mennesker og dyr, der sover og improviseret vejarbejde. 

Vejforholdene kan også være dårlige, veje på landet kan være smalle og hurtigt gå i opløsning til ikke meget mere end støv, og det kan være rigtig farligt at køre for hurtigt hen over et hul eller hastighedsafbrydere, når man kører på motorcykel i Indien. Hold fokus hele tiden, for alt kan ske på indiske veje! 

Vær forberedt på en støvet tur

At køre på motorcykel i Indien er en fantastisk måde at udforske og forbinde med landet på, men når du bliver udsat for elementerne, kan det være en lidt beskidt og støvet tur. Brug ikke lyst tøj, da det hurtigt bliver snavset, og solbriller er et must for at undgå støv (og i skumringen insekter) i dine øjne.

Husk, at magt er rigtigt

I Indien jo større køretøjet er (og jo højere hornet er), jo mere retfærdigt har det. Så hvis du kører på en scooter eller motorcykel, så husk at du er ret langt nede i hakkerækken på en indisk vej, så giv plads til busser og lastbiler (og selvfølgelig køer!), for de vil bestemt ikke stoppe for dig!

Brug dit horn

Horn OK Please er klistret over bagsiden af ​​alle lastbiler og de fleste køretøjer i Indien, og hornet er muligvis den vigtigste del af et indisk køretøj. 

Umiddelbart kan det se ud til, at folk bare bruger hornet konstant uden grund, men der er en metode til at bruge hornet og være opmærksom med dine ører lige så meget som dine øjne, og at bruge hornet på den rigtige måde er en væsentlig del af kørsel i Indien.

Vær ekstra forsigtig om natten

Kørsel i Indien bliver endnu mere farligt om natten, nogle køretøjer har ikke lys, der virker eller sidder fast på blændende fuldlys, nogle mennesker er fulde og trætte, i skumringen flyver insekter i dit ansigt, og det er svært at se de dødelige huller og hastighedsafbrydere, så vær ekstra forsigtig efter mørkets frembrud.

Pas på politiet

Regler i Indien er nogle gange lidt af en gråzone. 

Især i Goa er der næsten ingen, der bærer hjelm, selvom det officielt er loven. 

Politiet forsøger ofte at stoppe turister, der kræver enorme bøder, normalt for ikke at bære hjelm eller for ikke at have et internationalt kørekort samt dit hjemmekort, selvom du har alle disse ting, vil de sandsynligvis finde noget eller en måde at få penge ud af du. 

I Goa hænger de jævnligt ud fra hovedbroen til Panjim og stopper turister.

Tjek hvilke papirer og tilladelser du har brug for

Det kan være svært at sortere papirarbejde i Indien, og hvis du køber en motorcykel, vil det gøre tingene lettere, hvis du har en lokal ‘ven’ til at hjælpe dig med registreringen og papirarbejdet.

Der er ingen udlejningsbureauer, der giver dig mulighed for at leje en cykel og køre rundt i hele Indien – cykeludlejning er lokale tilbud. Officielle lejebiler vil have gule og sorte kommercielle nummerplader. 

Du skal have særlige tilladelser på statsniveau eller All India Permits for at få lov til at rejse på tværs af statsgrænser. Hvis du vil leje en cykel og rejse gennem flere stater, er det bedre at leje et privat køretøj med hvide plader og sorte bogstaver, disse er gratis at rejse hvor som helst i Indien, bare sørg for at du får papirerne og har nummeret på ‘vennen’ du lånte den af, hvis du havde spørgsmål ved grænsen.

Tillad masser af tid

Indien er et så stort land med så meget mangfoldighed og ting at se og opleve, at det virkelig kunne tage et helt liv at se det hele. 

Det er også et sted, der er svært at nyde, hvis du skynder dig, og mens du udforsker, vil du sikkert gerne stoppe op og udforske, tage en adspredelse, bryde sammen eller blive inviteret til chai eller bare vil hvile – ting har en tendens til at tage længere tid i Indien og planlægning en forhastet rejseplan vil kun føre til en stressende snarere end fornøjelig tur.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!