black logo resized small

10 Tips For Kvinder Der Rejser Solo

Solorejser er en af ​​de bedste måder for kvinder at udforske verden og blive mere selvsikre og bemyndigede rejsende. Der er ingen tvivl om, at solorejser normalt er en fantastisk livsoplevelse.

Dette betyder dog ikke, at du skal være hensynsløs eller gøre ting, som du ikke ville gøre derhjemme, så det er vigtigt at finde en balance mellem disse fantastiske oplevelser og forblive sikker.

Her er ti solo kvindelige rejsesikkerhedstip for at sikre, at du får mest muligt ud af din rejse!

Hold dine værdigenstande skjult

Hovedårsagen til dette er, at mange turistområder vil have lommetyve og tyve, og de vil angribe dem med dyre kameraer om halsen. Tag kun dine gadgets ud, når du bruger dem.

I tilfælde af smartphones kan du aldrig være for forsigtig. Nogle byer (selv større som Amsterdam og London) har problemer med, at telefoner bliver grebet lige ud af dine hænder, hvis du ikke er opmærksom.

Vær ikke paranoid, men brug god dømmekraft. Sund fornuft kommer langt!

Undgå at rejse om natten

Nattetid kan være en skræmmende tid for rejsende i et nyt område, især som en kvindelig solorejsende. Selvom det normalt er fint at besøge et område, hvor der er masser af andre besøgende, vil du måske arrangere en taxa tilbage i stedet for at gå til dit hotel.

Prøv også, hvor det er muligt, at undgå at bruge overnatningstransport, medmindre du er i stand til at sikre dine ejendele, da de også har en tendens til at være mere udsat for kriminalitet end at rejse om dagen.

Lær nødsætninger

At kunne fortælle en af ​​de lokale, at der er en nødsituation, eller at du har brug for hjælp, er afgørende. De fleste kriminelle vil søge at isolere dig fra andre, der kan yde hjælp, så hvis du tror, ​​der er noget galt, skal du være parat til at henvende dig til en fremmed for at bede om hjælp.

Bortset fra nødsætninger hjælper det også at lære nøglesætninger på det lokale sprog. Det vil gøre dit liv meget lettere og vil normalt vinde fremmede menneskers venlighed for at have gjort en indsats.

Bliv venner med hotellets personale

Hotellets personale er der ikke kun, hvis dit varme vand ikke fungerer korrekt, men de vil normalt være lokale, der kender området ret godt. Husk ikke kun at spørge dem om de bedste steder at tage hen, men også hvor du bør undgå som besøgende.

De bør også vide ikke at sige dit værelsesnummer højt, når de giver dig nøglen, hvis nogen forsøger at lytte til for at vide, i hvilket værelse du bor. Personligt vil jeg gerne give hotellet besked på forhånd om, at jeg rejser alene og altid efterlade et notat til receptionisten, når jeg rejser, og når jeg agter at vende tilbage.

Lad nogen kende dine rejseplaner

Uanset om du blot besøger et par af de lokale attraktioner eller er på vej ud for en vildmarksoplevelse i en uge, så sørg for, at nogen kender dine planer. Forsøg selvfølgelig at holde venner og familie derhjemme opdateret, men som jeg nævnte før, vil en som fx hotellets receptionist kunne slå alarm, hvis du ikke vender tilbage som planlagt.

Vær opmærksom og fortsæt med at se selvsikker ud

Tyve og kriminelle vil normalt målrette dem, der ser mest sårbare ud, så prøv at gå og fremstå så selvsikker som muligt, selvom du er faret vild. Vær opmærksom på dine omgivelser, og hvis noget føles forkert, eller du får en dårlig stemning fra en, du taler med, så find en vej ud af den situation.

Kend samtalepunkter, du skal undgå

Uanset om det er at diskutere kommunisme i Cuba eller kongefamilien i Thailand, er der nogle emner, som er bedst at undgå. Ikke alle lande er lige så liberale som vesten, så ved, hvad du skal undgå, når du taler med lokalbefolkningen, lige så meget som hvad du bør diskutere med dem, da de kan opfattes som uhøflige i nogle lande.

Lav kopier af dine rejsedokumenter

Hvis du mister vigtige rejsedokumenter, især dit pas, kan det være en absolut smerte at få dem erstattet eller endda at fortsætte din rejse. Det kan være meget nyttigt at have fotokopier eller endda et foto af dokumenterne gemt på din computer eller smartphone.

De kan vise lokale myndigheder, at du har et gyldigt visum og gøre det meget nemmere at arrangere erstatningsdokumenter, hvis du har brug for hjælp fra din lokale ambassade.

Opbevar nødnumre i din telefon

Selvom det ikke er vigtigt at have et internationalt telefonabonnement, mens du rejser, kan et pay-as-you-go SIM-kort med en billig ulåst telefon være meget nyttigt. Gem det lokale alarmnummer i din telefon, så hvis du har brug for politiet eller en ambulance, kan du hurtigt ringe efter hjælp.

Lad ikke musik distrahere dig

Det kan være nemt at sætte hovedtelefoner i og glide ind i din egen verden, når du sidder i en bus, sidder i et venteværelse eller endda går rundt i en by. Det er virkelig vigtigt at forblive opmærksom og ikke blive distraheret fra dine omgivelser.

Det er også bedst at bruge et par billige hovedtelefoner i stedet for dyre, der kan tiltrække den forkerte type opmærksomhed.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!