black logo resized small

Fantastiske Ungarn!

Besøgende til Ungarn lærer hurtigt, at det er et land med mange kulturer, der er blevet styret af romerne, osmannerne, mongolerne, magyarerne, tjekkerne og sovjeterne. 

Mens Ungarn er berømt for sin gullasch og paprika (som i øvrigt stammer fra den nye verden), er det kendt for meget mere end det, inklusive fine vine i verdensklasse og dens pærelikør, en orangefarvet sød dessertgodbid, nogle gange kendt som palinka.

Rester af romerske fæstningsværker kan findes, og det samme kan helt spektakulære bygninger, der går tilbage til middelalderen. Ungarn er også landet med den smukke blå Donau-flod; ingen tur her ville være komplet uden en bådtur på den. 

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder

Det ungarske parlament

Budapest Rejse Guide

Budapest, kendt for sin fascinerende historie og sit gyngende natteliv, er en populær budgetvenlig backpacker-destination beliggende på en smuk strækning af Donau-floden. Denne pulserende hovedstad

Szechenyi Bath budapest

9 Seværdigheder i Budapest

Budapest er i sandhed en by med tusind ansigter. Det nytter ikke noget at forsøge at dække hele byen over en kort weekend!  Udover at

Fantastisk arkitektur, vital folkekunst, termiske kurbade og Europas mest spændende hovedstad efter mørkets frembrud er Ungarns fantastiske tiltrækningskræft.

Super strukturer

Ungarns landskab er mere blidt end slående. Men man kan ikke sige det samme om det byggede miljø på tværs af landet. Arkitektonisk er Ungarn et skattekammer med alt fra romerske ruiner og middelalderlige byhuse til barokke kirker, neoklassiske offentlige bygninger og art nouveau-badehuse og skoler. Og vi taler ikke kun om hovedstaden Budapest. Gå gennem Szeged eller Kecskemét, Debrecen eller Sopron, og du vil opdage en arkitektonisk perle ved stort set hver tur. Faktisk går nogle mennesker af vejen for endnu et glimt af deres favoritter, såsom Reök-paladset i Szeged eller moskekirken i Pécs.

I varmt vand

Ungarerne har “taget vandet” forsynet af anslået 300 termiske kilder, siden togaer var i højsædet, og Aquincum var den store røg. Det gør de stadig – til terapeutiske, medicinske og rekreative formål – men spillestederne har ændret sig noget. I dag spænder de fra autentiske badehuse fra den tyrkiske besættelse og art nouveau-paladser til kliniske sanatorier lige ud af en Thomas Mann-roman. Mere og mere vil du dog se klart klorholdigt vand i organisk formede bassiner, der bobler, sprøjter og sprutter ved forskellige rytmer og temperaturer sammen med de nødvendige wellness-centre, der tilbyder et utal af behandlinger.

Spis, drik og vær magyarisk

Ungarsk mad er fortsat den mest sofistikerede madlavningsstil i Østeuropa. Magyarerne går endda så langt som at sige, at der er tre vigtige verdenskøkkener: fransk, kinesisk og deres eget. Det er måske lidt af en overdrivelse, men Ungarns ry som fødevarecenter stammer i vid udstrækning fra slutningen af ​​det 19. århundrede og første halvdel af det 20., og på trods af en brakperiode under kommunismen, er deres køkken atter påtrængende opmærksomhed. Det samme er nationens verdenskendte vine – fra de store røde vine fra Eger og Villány og hvid olaszrizling fra Badacsony til honningsød Tokaj.

Folk Culture

Ungarn har en af ​​de rigeste folketraditioner, der stadig er i live i Europa. Med udsøgte folkemalerier fundet på væggene og lofterne i de små trækirker i Bereg-regionen og det vidunderlige broderi, som kvinderne i Hollókő syr til at dekorere kitler, nederdele og tøfler, er det ofte her, landet kommer i forgrunden kunstnerisk. Traditionel musik, spillet på en femtonet diatonisk skala på et væld af usædvanlige instrumenter, fortsætter også med at trives, især på táncházak (‘dansehuse’) – bonde-‘raves’, hvor du vil høre ungarsk folkemusik og lære at dans også.

error: Content is protected !!