black logo resized small

Hvad er der egenligt i Rumænien?

Hvis du tror, ​​at Rumænien kun handler om vampyrer, der lurer i mørke slotte, og bare venter på at kaste sig over intetanende turister, så tro om igen. 

Transsylvanske vampyrer tårner sig selvfølgelig op, men Rumænien er så meget mere end Bram Stokers grev Dracula og hans Brukenthal-palads. 

Rumænien har sin andel af middelalderborge, men det har også smukke alpine landskaber, der byder på skiløb om vinteren og vandreture om sommeren. 

Det har maleriske landsbyer og malede kirker, der er fantastiske. 

Lige så fantastiske er de millioner af fugle, der kan findes i Donaudeltaet, hvor floden munder ud i Sortehavet.

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder

ultimativ rejse guide til rumaenien 1

Ultimativ Rejse Guide Til Rumænien

Jeg anede ikke, hvad jeg skulle forvente, da jeg første gang besøgte Rumænien. Ud over de stereotype vampyrmyter og legender i Transsylvanien vidste jeg chokerende

romania holiday

Sådan giver du drikkepenge i Rumænien

Sådan giver du drikkepenge i Rumænien Valutaoplysninger Betalingsmiddel: Rumænsk Leu (RON/Lei) Pålydende værdier: Noter: 1- 100 Lei. Mønter: 1 – 50 Bani Andre valutaer accepteres:

Robuste stenkirker og blændende klostre ligger i et uberørt landskab med klippefyldte bjerge og bølgende bakker. Transsylvaniske byer er gået ud af tiden, mens det pulserende Bukarest kun er energi.

Natur & Dyreliv

Karpaterne trækker en bred bue gennem midten af ​​landet og efterlader et skår af blottede klippetoppe omgivet af lunde af fyrretræer og løvtræer og strækninger af lysegrønt eng nedenfor. Den barske geografi har begrænset menneskelig beboelse, og skovene er fyldt med hjorte, elge og bjørne. Europas næstlængste flod, Donau, markerer Rumæniens sydlige grænse til Bulgarien, før den pludselig drejer mod nord og munder ud i Sortehavet. Deltaet er et fristed for 300 fuglearter og 160 fiskearter. De vidtstrakte moser tegner sig for den største flade af rørbede i verden.

Slotte og middelalderbyer

Transsylvanien, landet, der gav os Dracula, har ingen mangel på imponerende slotte, der er slået usikkert op på klippefyldte bakketoppe. Der er selvfølgelig det uhyggelige Bran Castle med dets falske forbindelse til Bram Stokers fiktive greve, men overse ikke skønheder som Hunedoaras Corvin Castle fra det 14. århundrede eller Kong Carol I’s overdådige bunke fra det 19. århundrede, Peleş Castle. I middelalderbyer som Braşov, Sighişoara og Sibiu understøtter brostensbelagte gangbroer smarte gadecaféer, mens en kakofoni af lyde fra studenterbarer og -klubber genlyder de gotiske og barokke facader i det livlige Cluj-Napoca. Transsylvaniens saksiske landsbyer kan prale af befæstede kirker, der kan dateres et halvt årtusinde tilbage.

Folk Culture

I århundreder trivedes en meget produktiv bondekultur i store dele af Rumænien. Den bakkede geografi og manglen på farbare veje nødvendiggjorde fremkomsten af ​​hundredvis af selvforsynende landsbyer, hvor gammeldags håndværk som brødfremstilling, keramik, garvning og vævning blev finpudset til en kunst. Folkemuseer, især udendørs skansens og landsbymuseer, er et must. Mange isolerede landsbyer, hvor de gamle folkefærd stadig praktiseres, er museer i sig selv. Dette er mest tydeligt i Maramureş, hvor overdimensionerede høstativer, hestevogne og statelige trækirker dominerer, og byer og landsbyer tilsyneladende er trådt ud af middelalderen.

Udendørs aktiviteter

De klippede tinder i Transsylvanien og Moldavien, der er snedækkede fra midten af ​​oktober i nogle år, kalder på erobring, og godt afmærkede stier fører til toppe fra alle retninger. Der er mindre eventyrlige, men ikke mindre givende gåture gennem skove, enge og landsbyer i andre dele af landet. Donaudeltaet er et stort og unikt beskyttet vådområde og udgør en perfekt kulisse for fiskeri, sejlsport og især fuglekikkeri om foråret. Om sommeren, fra midten af ​​juni til begyndelsen af ​​september, flytter handlingen til Sortehavskysten. Strandresorts fyldes op med svømmere, dykkere, solbadere og festdeltagere, som kommer til klubmaraton hele natten.

error: Content is protected !!