black logo resized small

Hvad er der egenligt i Grækenland?

Grækenland er mit yndlingsland i Europa. Det er fyldt med fantastiske strande 

Grækenland er mit yndlingsland i Europa. Det er fyldt med fantastiske strande ( Naxos , Mykonos og Paros har det bedste sand og svømning), fantastiske historiske steder ( Athen , Kreta og Delphi øverst på listen) og fantastisk naturlig skønhed ( Santorini , Milos og Meteora er mine favoritter ). 

De magiske græske øer er perfekt spredt til ø-hop og eventyr. Mens det græske fastland er spækket med antikke byer og mindre besøgte regioner, der vil overraske og belønne den rolige rejsende.

Min foretrukne ting at lave i Grækenland inkluderer at udforske dets gamle arkæologiske ruiner og charmerende landsbyer, nyde de uberørte strande på de smukke græske øer (og sejle med færgerne for at komme mellem dem), nyde det lækre rustikke køkken og lokale vine og nyde spektakulær middelhavsmad solnedgange.

For at nyde de græske strande og de varme vejr, anbefaler jeg  at i rejser mellem juni og september.

For sightseeing, ture, vandreture og udforskning af de bedste måneder at tage til Grækenland er slutningen af ​​marts til begyndelsen af ​​juni, og slutningen af ​​september til og begyndelsen af ​​november. 

Rejser til de græske øer anbefales ikke mellem november og marts; vejret vil være gråt, blæsende og ofte regnfuldt, og mange af de fleste hoteller og restauranter vil være lukkede for sæsonen. 

Athen er et godt rejsemål året rundt; vejret er bedst om foråret og efteråret, men arkæologiske steder og museer er åbne hele vinteren, og der er fordelen ved lavere priser og tyndere menneskemængder i lavsæsonen.

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder

Hedonister glæder sig! Grækenland er ældgamle solblegede ruiner, der gennemborer blå himmel, det milde Ægæiske Hav, der skvulper over en endeløs kystlinje og en levende kultur med passioneret musik, vidunderligt køkken og spændingssøgende aktiviteter.

Kulturskattekiste

Rødderne til den vestlige kultur er i Grækenland. Træd ind i ringen, hvor Olympians først konkurrerede. Gå op ad trapper, der er hugget ud af sten, til Meteoras klostre, der ligger på toppen af ​​tårnhøje klipper. Overvej oraklets indsigt fra Delphis storhed, oplev et stjerneoplyst drama på et gammelt udendørs teater, og bliv lamslået af massive marmorskulpturer, der er uddybet fra Det Ægæiske Hav. Men så vil du støde på modig moderne kunst, det melankolske dunken af ​​rembetika (bluesange) og kunsthåndværkere, der skaber nyt værk ud fra traditionelle teknikker. Grækenland har endeløse kulturelle udfoldelser og en kalender sprængfyldt med festivaler, ferier og udstillinger.

Vildt naturligt

Uanset om du er en seriøs adrenalin-junkie eller dedikeret strandbums, leverer Grækenland. Dage smelter fra den ene til den anden under vidåben himmel og et hav spættet med øer omkranset af dine drømmes hvide sand- og fyrretræsskyggestrande. Vandre langs brostensbelagte byzantinske vandrestier, vandre op ad vulkaner, se efter delfiner og havskildpadder, og cykle gennem frodige skove. Slynge gennem olivenlunde, idylliske landsbyer og forstenede skove. Spændingssøgende vil opdage kitesurfing i verdensklasse, vragdykning og klippeklatring med svimlende udsigter. Eller bare hop på en båd og sejl ind i det glitrende blå hinsides.

Lokale smage

Kerneingredienserne i græsk madlavning findes ofte i kokkens have. Feta og olivenolie er universelle i hele landet, men unikke regionale råvarer og madlavningsstile gør det at rejse hertil til et kulinarisk eventyr. Smag urter og bjerggrønt, du aldrig har hørt om, muslinger dampet i ouzo, brød bagt med oliven og fisk direkte fra havet. Smagsprøve smuldrende feta, honningbløde oste og skarpe, hårde runder. Find italienske påvirkninger i risottoer og pastaer og tyrkiske krydderier vævet ind i delikate slik. En traditionel madlavningsrenæssance har fået kokke til at løfte hævdvundne opskrifter til nye gourmethøjder.

Socialt ånd

Socialt samvær er mere end et tidsfordriv i Grækenland – det er en livsstil. Caféer flyder over med unge, der sladrer eller ældre lokale i heftig debat. Restauranter er fyldt med lange borde til store forsamlinger, og venner vandrer arm i arm ned ad gaden. Firkanter er omdrejningspunktet, hvor livet udfolder sig kollektivt. Fordyb dig, uanset om det er en kop kaffe, et skud ouzo, et omkvæd på bouzoukien eller en lokal fest. Grækerne er passionerede og lever livet fuldt ud, selv på de sværeste tidspunkter. Resultatet er et land, der tilsyneladende er fyldt med udfordringer, men alligevel fyldt med mennesker, der elsker livet.

error: Content is protected !!