black logo resized small

Hvor skal man rejse hen i December

Julen ankommer med fuld, larmende energi. 

Udsmykket og skinner som en klokke. Du kan undslippe det (og tage til Thailand). 

Eller du kan omfavne det (og tage til Lapland). Men uanset hvor du vælger at tilbringe vinteren, er vi her for dig.

Vi har håndplukket ideerne nedenfor for at få dit sind til at løbe rundt om dine muligheder for måneden. 

Nyd julen i Krakow

Krakow, der i vid udstrækning anses for at være en af ​​de smukkeste byer i hele Europa. Beliggende på bredden af ​​Vistula-floden har den tidligere hovedstad længe været et vigtigt centrum for kunst, handel og kultur i landet, og den er stadig et pulserende og travlt sted den dag i dag.

Byen byder på eventyrlige udsigter med det tårnhøje Wawel-slot samt mekkaer, der ser på mennesker, såsom Florianska-gaden og markedspladsen.

Mørke tider i byens nyere historie er tydelige i det jødiske ghetto-mindesmærke og Auschwitz-Birkenau koncentrationslejr og grønne områder som Planty Park tilbyder masser af headspace.

Et af sæsonens mest populære højdepunkter er den årlige julemesse i Kraków på hovedtorvet – en tradition startede før Anden Verdenskrig og genopstod efter kommunismens fald (du ved, da folk fik lov til at købe og eje ting igen). 

Julemessens funklende, gammeldags magi er et kæmpe trækplaster for turister, og – jeg tør godt sige – deu vil ikke forlade Kraków skuffet.

Halvdelen af ​​Rynek Główny vil være fyldt med rustikke træboder, der sælger alle former for folkekunst og julepynt, slik og slik, strik, legetøj, souvenirs, smykker, keramik, agerhøns, pæretræer og meget mere. 

venedig italien

Madsælgere serverer også varm, solid regional mad, som familier deler picnicborde over og holder varmen med den varme gløgg (kaldet ‘grzaniec’), der serveres fra enorme tønder i nærheden. 

Og alt imens julesang og andre tilfældige handlinger af ferieånd vil finde sted på en kulturscene i nærheden. 

Tilføj lidt sne (vi får se, hvad vejret byder på i år), og du har fået dig selv et lille vinterlandskab – helt sikkert turistet og overfyldt, men alligevel perfekt charmerende.

Højdepukter

  • Wieliczka saltmine

  • Kongeslottet Wawel

  • Mariakirken

  • Kazimierz

  • Wawel katedralen

  • Schindlers Fabrik

  • St. Peter og St. Paul Kirke

  • Planty Park

 
 
Planlæg din rejse

error: Content is protected !!