black logo resized small

Hva`sker der egentligt i Thailand?

Venligt og madbesat, hedonistisk og historisk, kulturelt og nysgerrigt, Thailand frister besøgende med et smil lige så gyldent som landets glitrende templer og tropiske strande.

Thailand er et land fldt med modsætninger med extremt rigdom og mennesker der absolut ingenting har ud over et smil på læben. Jeg starter siden med at nævne dette da er et af min favoritting ved thaier. Evnen til at accepterer hvad der er, være tilfreds med livet trods diverse udfordringer, bede en bøn, og se hvad der sker i morgen..

Det udmynter sig i et citat du ofte vil høre i Thailand, kaldet mai phen rai, eller sabai sabai. Begge dele betyder noget ala det går nok, og hva så, videre.. Småting er ikke værd at spilde tid på. 

Nok om det.. Læs mere længere nede på siden 🙂

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder i kroatien

 
Rejseguide til Khao Yai National Park

Rejseguide til Khao Yai National Park

Velkommen til denne omfattende guide til Khao Yai National Park, Thailands tredjestørste nationalpark og et af landets mest populære rejsemål for naturelskere. I denne artikel

bangkok life

Rejseguide: Oplev Bangkok, Thailand

Bangkok er en by, der kan få enhver til at miste pusten. Den pulserende energi, de farverige gademarkeder, den fantastiske madscene og de utrolige templer

Det fantastiske køkken

Det thailandske køkken, der er tilbedt over hele verden, udtrykker grundlæggende aspekter af thailandsk kultur: det er generøst, varmt, forfriskende og afslappet. Thai-retter er afhængige af friske, lokale råvarer – skarpt citrongræs, brændende chili og fyldig fisk og skaldyr. En varieret national menu er bygget op omkring de fire grundlæggende smagsvarianter: krydret, sødt, salt og surt. Omstrejfende appetit går på spiseture i Bangkoks nudelhytter, skaldyrspavilloner i Phuket og burmesiske markedsboder i Mae Sot. Madlavningskurser afslører enkelheden bag de tilsyneladende komplicerede retter, og at mestre markedet er en vigtig overlevelsesevne.

Det ægte Thailand

Uden for de rodede byer og byer ligger Thailands landlige hjerteland, en blanding af rismarker, tropiske skove og landsbyer, hvor livet er domineret af landbrugsurets rytmer. I nord støder skovene og markerne op mod tandblå bjerge dekoreret med sølvfarvede vandfald og honningkager omgivet af dybe huler. Nede sydpå stikker skrappede kalkstensklipper ud af det dyrkede landskab som forhistoriske skyskrabere eller dukker dramatisk op af det turkise hav. Det normalt tørre nordøst skifter til en smaragdfarvet nuance i regntiden, når møre grønne risskud dækker landskabet.

Religionen

Den himmelske verden er en tæt fortrolig i denne buddhistiske nation, og religiøs hengivenhed er farverig og allestedsnærværende. Glimrende templer og gyldne Buddhaer indrammer både landskabet og det urbane landskab. Gamle banyantræer er ceremonielt pakket ind i helligt klæde for at ære de herboende ånder, lykkebringende helligdomme dekorerer ydmyge hjem såvel som monumentale indkøbscentre, mens instrumentbrætter med kranser afværger trafikulykker. Besøgende kan deltage i samtalen gennem meditationsretreats i Chiang Mai, religiøse festivaler i det nordøstlige Thailand, underjordiske hulehelligdomme i Kanchanaburi og Phetchaburi og bakketoptempler i det nordlige Thailand.

Sand mellem tæerne

Med en luksuriøst lang kystlinje (faktisk to kyststrækninger) og over 1400 jungletoppede øer forankret i azurblå vand, er Thailand et tropisk tilflugtssted, der passer til alle, uanset om det er hedonist eller eremit, prins eller fattig. Landets kyst er en kæmpe legeplads, hvor der sker masser, hvor end sandet møder havet. Du kan snorkle i det blide vand ud for Ko Lipe, dykke med hvalhajer omkring Ko Tao, besejle Krabis klipper, kiteboarde i Hua Hin, feste på Ko Phi-Phi og komme dig på et kursted på Ko Samui.

error: Content is protected !!