black logo resized small

Cortina Ski Ferie

Hvis en livlig festscene, både under afterski og langt ud på natten, en fashionabel baselandsby og udsigter for millioner dollar står højt på din rejsecheckliste, så vil en Cortina-skiferie helt sikkert imponere.

Cortina, i modsætning til andre italienske skisportssteder, er udelukkende i Italien, du vil ikke finde germanske påvirkninger eller sprog  her, hvilket gør det til en autentisk Italienk ski oplevelse. 

Så hvis du vil blande dig med italienerne, er der kun én måde at udforske Dolomiti Superski, et massivt sammenkoblet 460-liftsystem, der består af 12 feriesteder og over 120 kilometer af stier.

la station de ski familiale de puy saint vincent 662 1

Ski Cortina

Med så meget af Dolomiti Superski-terrænet at udforske, kan du vædde på, at enhver skiløber på niveau kan finde noget, der passer til dem. Hvis du vælger at holde dig til Cortina-området, vil du også finde masser til at holde enhver evne og præference optaget. 

Eksperter vil finde masser af Cortina-skiløb, der passer til deres præferencer, men et løb ned af Staunies, især en sydvendt couloir i Cristallo-skiområdet, fortjener pralerettigheder. 

Andre typiske Cortina-skiløjper omfatter Pomedes og Duc d’Aosta. Mellemprodukter vil finde gode sneforhold på krydserne på toppen af ​​Tofana. 

Der er en berømt ‘skjult dal’ rød sti fra toppen af ​​Pass Falzarego-sporvognen, som mellemprodukter ikke bør gå glip af. Førstegangs- og begynderskiløbere er bedst tjent med Cortina med en bred vifte af blidt terræn på de vigtigste færdselsårer.

Cortina Italien er et verdensberømt vinterferiested, der kan konkurrerer med ethver andet i Alperne

Landsbyen ligger i et solrigt amfiteater, omkranset af spektakulære Dolomit-toppe, som rejser sig over 9.800 fod fra basisområdet. 

Du vil ikke gå glip af en solnedgang her. 

Uden for bjerget er livet centreret på Cortinas hovedboulevard, Corso, en bilfri gade med butikker, hvor den sene eftermiddags passeggiata fortsætter uden fejl. Du kan browse og se den nyeste vintermode og købe unikke souvenirs fra en af ​​de mange antikvitets- og kunsthåndværksbutikker. 

I hjertet af Corso er en central piazza, en kirke med tårnhøje campanile, og det interessante Regole Museum.

Cortina har et komplet udvalg af vintersportsfaciliteter siden værtskabet for De Olympiske Lege i 1956, og er årligt vært for World Cup-begivenheder i midten af ​​januar. 

Resortet afholder også bobslædeløb og hesteshows på sne. Om natten kan du nyde en af ​​Cortinas eksklusive natklubber og diskoteker. Bare pas på de grappa-barer, der serverer Italiens version af tequila.

cortina apres ski xlarge
Der er kun én! Det olympiske feriested Cortina D’Ampezzo er et af de mest filmede, fotograferede, stået på ski og besøgte feriesteder i de italienske alper. 
Beliggende øst for Sellaronda-kredsløbet, kaldes det ikke ‘ Dolomitternes Dronning” for ingenting. Det er kendt for det fremragende udvalg af skiløb samt fremragende indkvartering, barer, restauranter og shopping.

Bedste tidspunkt at stå på ski i Cortina d'Ampezzo

I Italien løber skisæsonen fra december til april. Snefald er ikke altid lige så pålideligt her som andre steder i Alperne, men den fremragende sneproduktion gør op for det. Og den tørre luft og lave temperaturer betyder, at sneen hænger længere. 

Italien er generelt mere stille end Frankrig eller Østrig, så du kan se frem til tomme pister i løbet af ugen – især hvis du undgår højskoleferier som jul. For blåfuglehimmel og smuk udsigt, tag til Dolomitterne om foråret.

SKILØB I CORTINA D'AMPEZZO

Cortinas 120 km pistpakker har masser af variation.

Der er tre separate bjerge at udforske, med brede, velplejede blå og røde farver i massevis. 

For det stejleste terræn, prøv den olympiske downhill eller tjek de sorte pister i Faloria-området. 

Eller hvis det er din første gang, så start i Socrepes børnehave zone, før du går videre til de blide skråninger ovenover.

Stylish Italian town with a varied ski area and Dolomite views.

  • Some of the emptiest slopes you’ll ski in the Dolomites.
  • Tick off the downhill run from the 1956 Winter Olympics.
  • To get glimpse of the area’s past, follow the WWI ski circuit.

Du Kan Booke Fly & Hotel Herunder

error: Content is protected !!